March 18, 20205 yr Da li jos neko ima utisak da vanredno stanje i ceo ovaj stres ne traje 3-4 dana, nego bar mesec dana?ja imam utisak da je subota bila pre mesec dana, shto me bukvalno fizichki ometa da se setim kad sam shta radila i od chega je proshlo mesec a od chega dva, kako bih delovala, na recepte i ostale potrebe shta je trebalo da se desi... edip. glede personalnih asistenata, dramatichno je ali ne sasvim tachno. njihova pozicija je nesrecna u startu, oni su placeni dnevno 1000 dinara za 8 sati, pod uslovom da dete ide u shkolu. zaposleni su po ugovoru, ali - nema dete - nema pare. tj nema dete 2 meseca ili 2 dana, nebitno, nema toliko hiljadarki. nisu placeni ni za nadoknadu prethodnog gripa. to je tako, nesrecno dizajnirano i kraj. jedino shto je problematichno je raskidanje saradnje grada beograda sa dechijm srcem, ako je tachno, jer je nepotrebno u svakom smislslu, tj crva nije ni bilo. ono shto ja vidim na toj slici je eventualno druga neka burazerska organizacija koja preuzima posao, jer su to ozbiljne pare i ovo je bash zgodna prilika. ali ne mogu da tvrdim, videcemo kad prodje. sent from bubamoto
March 18, 20205 yr 1 hour ago, Milosh76 said: Nebitno da li je 80 ili 800 obolelih, oni svakog dana rizikuju da se zaraze, pa da zaraze svoje ukucane, decu, roditelje, prijatelje... Da ne pominjem sto ako oni odustanu, nema ko da ih zameni... Cifra od 80 ljudi je stvarno smesna.President nam rece da Srbija moze do 6000 ljudi da zbrine,cemu onda panika..
March 18, 20205 yr 3 minutes ago, Niveamen said: Cifra od 80 ljudi je stvarno smesna.President nam rece da Srbija moze do 6000 ljudi da zbrine,cemu onda panika.. I ti si za shoping u Milanu?
March 18, 20205 yr Ministar sinoc bese demantovao ovo?http://rs.n1info.com/Vesti/a579309/Medicinska-sestra-Doma-zdravlja-Novi-Beograd-zarazena-koronavirusom.html
March 18, 20205 yr sad su me zvali iz kombinata, kae da nisam bio u inzomestvu u poslednjih 7 dana i da li imam nekog u samoizolaciji, posto je odgovor ne, kae dolazis redovno na posao(nocnu radim veceras), podaci su prosledjeni supu
March 18, 20205 yr 16 minutes ago, Niveamen said: Cifra od 80 ljudi je stvarno smesna.President nam rece da Srbija moze do 6000 ljudi da zbrine,cemu onda panika.. u jednom trenutku se može desiti da oboli dobar deo ljudi koji su u najčešćem kontaktu sa virusom, to su, pazi sad, lekari. ne moraju dobiti teži oblik, dovoljno je da ostanu 15 dana u vreme najveće epidemije kod kuće pa da nema ko da leči ljude. ista stvar se može desiti sa prodavačicama u maksiju, jednostavno će pozatvarati trgovine jer neće biti nikoga da radi u njima. može doći do kolapsa gradskog prevoza pa pola radnica neće moći doći na posao. ne moraju biti bolesne. pukne vodovodna cev, majstori ne mogu odmah doći na intervenciju, malo ih je, deo je bolestan. popraviće to za dva dana ali ta dva dana treba preživeti. isto je i sa strujom i internetom. sa liftom ako živiš na 15. spratu. nije problem slučaj kada imaš 10000 obolelih, sistem će to pregurati, ali sećaš li se epidemija gripa kada pola razreda ne ide u školu. e, sad zamisli kako će to izgledati kada se desi čitavom stanovništvu države a pri tom situaciju hendluje ekipa nesposobnih tupsona. stvarno nema razloga za paniku.
March 18, 20205 yr Kako bre nece biti nikoga da radi u Maxiju?! Desetine hiljada ljudi ostaju bez posla. Medju njima ce biti bar par hiljada onih koji ce biti sretni da ih zamene. Edited March 18, 20205 yr by Djuro
March 18, 20205 yr 4 minutes ago, Djuro said: Kako bre nece biti nikoga da radi u Maxiju?! Desetine hiljada ljudi ostaju bez posla. Medju njima ce biti bar par hiljada onih koji ce biti sretni da ih zamene. pa neće se zatvoriti na godinu dana, možda na mesec, dok se radnice ne vrate sa bolovanja.
March 18, 20205 yr 19 minutes ago, nautilus said: u jednom trenutku se može desiti da oboli dobar deo ljudi koji su u najčešćem kontaktu sa virusom, to su, pazi sad, lekari. ne moraju dobiti teži oblik, dovoljno je da ostanu 15 dana u vreme najveće epidemije kod kuće pa da nema ko da leči ljude. ista stvar se može desiti sa prodavačicama u maksiju, jednostavno će pozatvarati trgovine jer neće biti nikoga da radi u njima. može doći do kolapsa gradskog prevoza pa pola radnica neće moći doći na posao. ne moraju biti bolesne. pukne vodovodna cev, majstori ne mogu odmah doći na intervenciju, malo ih je, deo je bolestan. popraviće to za dva dana ali ta dva dana treba preživeti. isto je i sa strujom i internetom. sa liftom ako živiš na 15. spratu. nije problem slučaj kada imaš 10000 obolelih, sistem će to pregurati, ali sećaš li se epidemija gripa kada pola razreda ne ide u školu. e, sad zamisli kako će to izgledati kada se desi čitavom stanovništvu države a pri tom situaciju hendluje ekipa nesposobnih tupsona. stvarno nema razloga za paniku. Italy: COVID-19 has infected 2,629 health workers, or 8.3% of the total (more than twice the percentage in China), as of yesterday March 17 [source]. In Bergamo (Lombardy region), 118 out of about 600 family doctors (20%) have been infected
March 18, 20205 yr 1 hour ago, Milosh76 said: Da li jos neko ima utisak da vanredno stanje i ceo ovaj stres ne traje 3-4 dana, nego bar mesec dana? Reče meni drugar ''odužilo se sve ovo''. Ja mu rekao ''odužilo? tek je počelo, brate''...
March 18, 20205 yr 9 minutes ago, nautilus said: pa neće se zatvoriti na godinu dana, možda na mesec, dok se radnice ne vrate sa bolovanja. Ma nece zatvoriti, primace nove radnike umesto bolesnih. Upala im je kasika u med i pokusace da izvuku apsolutno sve iz ove situacije. Ubice se od para. U prvih 5 dana marta su napravili vise nego lani mar+apr.
March 18, 20205 yr [mention=361]Aleksija[/mention] objasnila sam vidi gore u 1 editu. nemaju oni problem sad, oni imaju sistemski problem, svakog dana svog rada. da je 200 od 450 dece odsustvovalo zbog prehlade, 200 asistenata ne bi imalo prihode, any given time. ne sad, uvek. kukanje sad je besmisleno kukanje radi privlachenja paznje. ne mora nuzno biti loshe, naravno, da se sazna. ali informacija ne sadrzi sushtinu i sugerishe da je drzava posebno zla prema ovim ljudima u ovom trenutku. drzava je neprekidno zla, lichni pratilac fizichki ne moze da zaradi vishe od 25 hiljada. to nije problem korone. sent from bubamoto
March 18, 20205 yr Just now, gospa buba said: @Aleksija objasnila sam vidi gore u 1 editu. nemaju oni problem sad, oni imaju sistemski problem, svakog dana svog rada. da je 200 od 450 dece odsustvovalo zbog prehlade, 200 asistenata ne bi imalo prihode, any given time. ne sad, uvek. kukanje sad je besmisleno kukanje radi privlachenja paznje. ne mora nuzno biti loshe, naravno, da se sazna. ali informacija ne sadrzi sushtinu. sent from bubamoto e, hvala, upravo citam. samo nije prvi put da gledam uzivo da prvo udare na tu stranu. djubrad odvratna.