May 3, 20205 yr 4 hours ago, Блок_64 said: Slobodan Milosevic sa Spomenkom Jovic su male bebe u odnosu na ove danas na rts-u. Jedna pocne dnevnik,sa dobro vece i tako ta sranja,i onda pita koleginicu koja bleji negde na ulici neko pitanje,a ona joj odgovara. Mi smo bre nacija ispranog mozga. Dnevnik (odnosno RTS) je očigledno dobio instrukciju da forsira optimizam. Gledao sam pre par dana - reportaža o tome kako lekari leče trudnice i novorođenčad, kako se osećaju porodilje, jedan ginekolog govori koliko je njihov posao važan, onda se skače na temu kako izgleda život u izolovanom selu oko Banje Koviljače u vreme pandemije jer oni su tamo izolovani svaki dan a priroda je super vratimo se selu, itd.. Sve lepe teme, naklon lekarima, življu i nejači u udaljenim krajolicima naše zemlje, ali to prosto nisu teme za Dnevnik već za neke reportaže, specijalizovane emisije, i sl.. Znamo zašto to rade - pola sata Dnevnika treba nekako popuniti ako se prećutkuje ono bitno. Edited May 3, 20205 yr by pacey defender
May 3, 20205 yr 2 hours ago, James Marshall said: Pa kaže "cilj je da se vidi ima li kolektivnog imuniteta" Pa koji je osnov za ovu tvrdnju, meni više liči da će ta testiranja biti pokrivalica za izbore i "ide gas" ekonomsku priču vlasti Naravno da nema kolektivnog imuniteta krda, nema teorije. Za ovako zaraznu bolest mora i više od 60%, a to je nekih 420 puta više inficiranih od ulovljenih kroz testove. To je bajka, kao i pričao o sezonskom karakteru virusa. Trenutno jenjava epidemija jer je ugušena strogim merama, a ne ubog UV zraka ili temperature. Mi smo danas pričali kući za ručkom, uz pelinkovac i odlučili smo da se testiramo ako nas odaberu. Živela Srbija.
May 3, 20205 yr NYC će imati kolektivni imunitet ali ako ih spiče još 3 talasa iste jačine kao ovaj prvi
May 3, 20205 yr 6 minutes ago, dvb-t manijak said: Naravno da nema kolektivnog imuniteta krda, nema teorije. Za ovako zaraznu bolest mora i više od 60%, a to je nekih 420 puta više inficiranih od ulovljenih kroz testove. To je bajka, kao i pričao o sezonskom karakteru virusa. Trenutno jenjava epidemija jer je ugušena strogim merama, a ne ubog UV zraka ili temperature. Mi smo danas pričali kući za ručkom, uz pelinkovac i odlučili smo da se testiramo ako nas odaberu. Živela Srbija. To je upravo i rekao Tiodorovic, koji ispade debil sto je to rekao..
May 3, 20205 yr 35 minutes ago, pacey defender said: Dnevnik (odnosno RTS) je očigledno dobio instrukciju da forsira optimizam. Gledao sam pre par dana - reportaža o tome kako lekari leče trudnice i novorođenčad, kako se osećaju porodilje, jedan ginekolog govori koliko je njihov posao važan, onda se skače na temu kako izgleda život u izolovanom selu oko Banje Koviljače u vreme pandemije jer oni su tamo izolovani svaki dan a priroda je super vratimo se selu, itd.. Sve lepe teme, naklon lekarima, življu i nejači u udaljenim krajolicima naše zemlje, ali to prosto nisu teme za Dnevnik već za neke reportaže, specijalizovane emisije, i sl.. Znamo zašto to rade - pola sata Dnevnika treba nekako popuniti ako se prećutkuje ono bitno. +1. Neverovatno je kako izgledaju vesti. Ovde milina dok je ceo svet u rasulu. Gledam Narkosa, pa mi ostane prvi, ili kasni pa odgledam deo trećeg dnevnika. Ponekad poželim da gledam da podignem raspoloženje.
May 3, 20205 yr Da ne ulazim u tu matematiku, jer sa dostupnim procenama R0 % je možda i preko 80%, ali to ne menja suštinu, da je broj veliki i sa nerealno malim %. Obrati pažnju na ovo Do sada je testirano 101,911, od čega je pozitivno 9,464. To je manje od 10% u uzorku sumnjivuh, što će reći da na opštoj populaciji ima manje. Realno manje od 2%. iMUnitet krda...
May 3, 20205 yr 23 minutes ago, KNKNPNKN said: onaj hrvat rudan je rekao da % zavisi od R0, a da to jos uvek nije izvesno Tako je. Potreban procenat orjentaciono racunaju kao 1-1/R0. Druga stvar je sto to o cemu oni pricaju o 60% komotno može da bude i 80% a i taj broj je nivo na kome širenje počinje da usporava samo od sebe, to nije broj gde se ona završava, pa tako ako je virus u zaletu kada se tom procentu prilazi onda će i taj broj biti premašen. edit. evo tekst o tome https://www.nytimes.com/2020/05/01/opinion/sunday/coronavirus-herd-immunity.html Edited May 3, 20205 yr by yabadaba
May 4, 20205 yr I sada ćemo od najrestrektivnijih mera imati sve obrnuto, realno kod nas da uspe neko distanciranje i neka zaštita u kafićima,kod frizera, prevozu nema šanse, masu ljudi već mesec dana samo je zanimalo 1.maj i letovanje. Mislim da smo jedini u evropi koji mislimo da će sve biti isto. Naravno tu je i naša vlast, mi i ameri ćemo nahebati zbog izbora ove godine
May 4, 20205 yr Jutros smo imali posetu hitne pomoći, ekipa je bila obučena u skafandere, na nogama kese za opasni biološki otpad, imali su maske, zaštitne naočari i rukavice. Zvali smo HP za savet za odrasle pošto se majka žalila da je noćas imala tegobe koje su nama ukazale na probleme sa želucem (mučnina, bolovi u donjem delu stomaka ali i u grudima, malaksalost) i temperaturu od 37 stepeni. Doktorka sa druge strane je rekla da će poslati kola. U međuvremenu je ona popila i probiotik, rastvor sode bikarbone i nešto za izbacivanje tečnosti. Ubrzo joj je bilo bolje. Posle dva sata su stigli i konstatovali da je moguće da su tegobe prouzrokovane želucem (temperatura normalna, pritisak ok, pluća bez šuma) ali i ostavili uput za VMA ukoliko joj se pojača bol. Za slučaj da ponovo dobije temperaturu treba da ih pozovemo ponovo da je voze na infektivnu. Ništa bris, ništa Covid ambulanta. Ona je sada, posle 3 sata, i dalje isto (bolje).
May 4, 20205 yr Tako se dolazi do brojke od 100 dnevno, nemoj slučajno da testiraš previše onih koji možda stvarno imaju covid.
May 4, 20205 yr Dakle,ako moj prijatelj iz kg kc nije u pravu, i ako ovaj virus polako zaista ne slabi,a sudeci po onome sto sam video po gradu danas, najebali smo, ali totalno. Niko gotovo nista ne postuje od ovih mera, sa maskom na licu sam se osecao kao budala u gomili ljudi bez maske, rukavica, ikakve distance.