Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

1 hour ago, steins said:

Objašnjenje koje sam dobio je da BG govori o broju pozitivnih testova, a KG o broju obolelih, pa je odatle razlika. Odnosno da BG uključuje i retestiranje već obolelih. Sad, koliko je to tačno ne znam. 

Inače, rešena je misterija testiranja u KGu - izgleda da su testirali sve one na prvoj liniji, i da su svima uradili po dva testa /zbog pouzdanosti/, pa su oni koji su imali At radili i briseve zbog prisustva aktivnog virusa. 

Hvala. Deluje moguće. 

Racunaj na to da postoje i bakterije koje se nadju u tom filteru, one ne uginjavaju tako lako. Jos ako ih zagrevas i vlazis dahom svako malo, razumno je zasto su te maske za jednokratnu upotrebu.

Mislim da prskanje alkoholom pomaze.

14 hours ago, pacey defender said:

Pitanje u vezi masaka™. Ako nosim masku danas, odlozim je na bezbednom mestu, reaktiviram je za 10 dana, da li a)radi posao, b) je bezbedna, pod pretpostavkom da nije bila bezbedna nakon koriscenja pre 10 dana.

5 minutes ago, Frank Pembleton said:

https://javno.rs/analiza/poslovi-porodice-kisic

... Shiit has hit the fan...

JEBIGA

nekako su govna po pravilu na povrsini

Edited by Caligula

1 hour ago, steins said:

Odnosno da BG uključuje i retestiranje već obolelih. 

Ovo je neki dan pitao novinar bitna.

I pre nego što je i došao do kraja pitanja i Kon i Darija su reagovali da retestiranja ne ulaze u statistiku 

A i ne znam po kojoj logici bi ulazila.

1 hour ago, Frank Pembleton said:

https://javno.rs/analiza/poslovi-porodice-kisic

... Shiit has hit the fan...

Po onome što sam ja čuo Nites je Dodikova igračka, registrovan je u Češkoj da bi ispunjavao uslove na ovim eu tenderima.

2 hours ago, Time Crisis said:

Zaovica :fantom:

Jaran'ce.

5906

196

6 umrlih

• Author

563 korisnika Starackih domova

Edited by Milosh76

Moram da priznam da mi ovo gledanje u procenat zaraženih/testiranih umjesto apsolutnih cifara novozaraženih kao neki graničnik toga da li će se olabaviti mjere nije jasno. Neka me slobodno neko uputi, iskreno, nisam vidio da je to neki relevantan faktor negdje vani, bar u medijima koje ja pratim, ispravite me slobodno ako griješim. 

2 minutes ago, James Marshall said:

Moram da priznam da mi ovo gledanje u procenat zaraženih/testiranih umjesto apsolutnih cifara novozaraženih kao neki graničnik toga da li će se olabaviti mjere nije jasno. Neka me slobodno neko uputi, iskreno, nisam vidio da je to neki relevantan faktor negdje vani, bar u medijima koje ja pratim, ispravite me slobodno ako griješim. 

Kad neki lik iz middle menagementa želi da prezentuje šefovima rezultate, a ne može da šteluje, onda se hvata za ono što mu se čini da će biti prijemčljivije uhu bosova, a ne šta te cire tačno znače...

Tako je i ovo, nama se u duhu lošeg srednje ešalona po korporacijama, prezentuju uhu lepe vrednosti, a ono što ti brojevi stvarno znače, nije bitno, jer se odluke donose, u duhu srpskih državnih firmi, ne u skladu sa onim što treba, nego u skladu sa politikom...

Ceo ovaj igrokaz sa brojevima je na nekoliko nivoa pogrešan, i na to ne treba previše obraćati pažnju... Prosto, metodologija pravljenja reporta je, rekao bih, pogrešna, a ni odluke nisu vezane, čak ni za te pogrešne cifre, nego za političke potrebe...

Background Picker
Customize Layout