Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

1 hour ago, Jozef K. said:

Da li si ustanovio zašto postoji razlika za Kragujevac, da u poslednja dva dana na Vladinom sajtu 31, a institut nula?

Objašnjenje koje sam dobio je da BG govori o broju pozitivnih testova, a KG o broju obolelih, pa je odatle razlika. Odnosno da BG uključuje i retestiranje već obolelih. Sad, koliko je to tačno ne znam. 

Inače, rešena je misterija testiranja u KGu - izgleda da su testirali sve one na prvoj liniji, i da su svima uradili po dva testa /zbog pouzdanosti/, pa su oni koji su imali At radili i briseve zbog prisustva aktivnog virusa. 

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

ne, rekao je 3% na 4000 testiranja

kome jedinom na svetu ne treba maska?

1u7k9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1b

Edited by Haralampije

29 minutes ago, Halvard said:

Kaže Vučić da danas imamo "oko 3% novih slučajeva". Dakle, očekujem oko 250 pozitivnih na 7000+ testova.

Ovo je vrlo pametna taktika - oni izgleda ne lažiraju broj pozitivnih testova, nego broj testiranja. 

Znaci 120 pozitivnih?

@Haralampije

Wow

Edited by InvisibleLight

Meni to deluje prilično nemoguće s obzirom na trendove od prethodnih dana. Ali hajde, baš da vidimo konferenciju. 

Nemoguce da sa 4% padne na 3%?

mora zbog djurdjevdana

10 minutes ago, InvisibleLight said:

Znaci 120 pozitivnih?

@Haralampije

Wow

Valjda se prave uvek dva dnevna preseka, to je prvi, bice vise testova. 

1 minute ago, dillinger said:

A ha, nisam znala

Info sa sajma.

Prethodni dan je primljeno 19 novih, od toga većina van Beograda. Ukupno na sajmu 175.

28 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Nemoguce da sa 4% padne na 3%?

Na ovom uzorku, da. To bi značilo da smo u odnosu na jučerašnji dan (kada je bilo daleko više testova) više nego prepolovili broj novih slučajeva. A nije prošlo ni nedelju dana kako smo na 3614 testova imali 233 zaražena. 

Pa dan nakon 233/3614 imali smo 222/5446. Sa 6.45% na 4%..

TI ako bas hoces, mozes da testiras manje rizicne slucajeve i tako smanjis broj zarazenih.

37 minutes ago, dillinger said:

Ovo

6 minutes ago, Shan Jan said:

TI ako bas hoces, mozes da testiras manje rizicne slucajeve i tako smanjis broj zarazenih.

Testiraju one koji su bili u kontaktu sa zarazenom osobom, kolektivno ljude u nekoj ustanovi gde je usao virus, i ljude koji su dosli u ambulantu jer sumnjaju da su se zarazili jer imaju neke od simptoma.

Ne idu ulicom da testiraju slucajne prolaznike..

Background Picker
Customize Layout