March 18, 20205 yr 8 minutes ago, Filozof manijak said: A držati voće&povrće određeno vreme potopljeno u rastvor sode bikarbone? Ja kypujem samo zamrznuto da o tom ne bih razmisljala il zezala se jos i s tim dezinfikovanjem
March 18, 20205 yr 5 minutes ago, Filozof manijak said: A držati voće&povrće određeno vreme potopljeno u rastvor sode bikarbone? Ako ti je do prave dezinfekcije, operi u 70% alkoholu sve sto se ne guli ili ne ljusti.
March 18, 20205 yr Možemo i bez nerezonskog hejta prema sunarodnicima koji se vraćaju u zemlju. Hvala.
March 18, 20205 yr Pun grad penzionera,ne moze ovako,mora jos ostrije mere. Komsija stigao iz Ciriha juce,baza po gradu,kakva crna samoizolacija
March 18, 20205 yr 21 minutes ago, Aleksija said: organizovanje ucenja na daaljinu, posebno za srednje skole, je nesto najbizarnije sto covek moze da zamisli u ovoj situaciji. kolege se krecu od onih koji traze da im skola obezbedi skajp video vezu sa 300 ucenika i da se redovno prijavljuju odsutni do onih koji se jos prisecaju lozinke za yahoo nalog. ministarstvo stancuje uputstva na dnevnom nivou, svako otprilike jos zakomplikuje, poenta je da im saljemo sto vise izvestaja da se neko slucajno ne bi izvukao od posla. planovi, izvestaji na nedeljnom nivou, pa jos planova i izvestaja na dnevnom nivou, 20 tabela nedeljno, e-dnevnik, elektronski materijali, ubrzani kursevi za digitalne dileje, viber grupe, fb grupe, google clasroom, forumi, online sednice... svima ce se istopiti telefoni i laptopovi i puci mreze. ko ih ima, naravno. ljudi u losije organizovanim skolama su juce bili bukvalno desetak sati na raznim online sastancima, a negde i po petnaestak sati na internetu. :( nadam se da će vas rasteretiti u narednim danima. Potpuno ludilo čak i za decu i roditelje, mogu tek misliti kako je prosvetarima. totalni idiotluk što prave takav pritisak umesto da svima podele petice a sa decom nastavite da radite u relax modeu
March 18, 20205 yr 22 minutes ago, Aleksija said: organizovanje ucenja na daaljinu, posebno za srednje skole, je nesto najbizarnije sto covek moze da zamisli u ovoj situaciji. kolege se krecu od onih koji traze da im skola obezbedi skajp video vezu sa 300 ucenika i da se redovno prijavljuju odsutni do onih koji se jos prisecaju lozinke za yahoo nalog. ministarstvo stancuje uputstva na dnevnom nivou, svako otprilike jos zakomplikuje, poenta je da im saljemo sto vise izvestaja da se neko slucajno ne bi izvukao od posla. planovi, izvestaji na nedeljnom nivou, pa jos planova i izvestaja na dnevnom nivou, 20 tabela nedeljno, e-dnevnik, elektronski materijali, ubrzani kursevi za digitalne dileje, viber grupe, fb grupe, google clasroom, forumi, online sednice... svima ce se istopiti telefoni i laptopovi i puci mreze. ko ih ima, naravno. ljudi u losije organizovanim skolama su juce bili bukvalno desetak sati na raznim online sastancima, a negde i po petnaestak sati na internetu. Da, uciteljicama je lako s 30djaka, sestra ima 250, pa planovi, o svakom izvestaj,zapazanje, sve kako si opisala, kaze pomirila se da event.dobije i otkaz,ako ne ono nervni slom
March 18, 20205 yr Naredba o policijskom času u nastavku. Licencirani lekari su izuzeti, tako da moja hanuma može da izlazi i posle 8 sati, mada ne znam šta bi radila kada sve bude bilo zatvoreno: Quote Преузето са www.pravno-informacioni-sistem.rs На основу члана 2. Уредбе о мерама за време ванредног стања („Службени гласник РСˮ, број 31/20) и члана 15. став 1. Закона о државној управи („Службени гласник РСˮ, бр. 79/05, 101/07 и 95/10, 99/14, 30/18 – др. закон, 47/18), Министар унутрашњих послова, уз сагласност министра здравља, доноси НАРЕДБУ о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Србије "Службени гласник РС", број 34 од 18. марта 2020. 1. Ради сузбијања и спречавања ширења заразне болести Covid-19 и заштите становништва од те болести, забрањује се кретање на јавним местима, односно ван станова, просторија и објеката за становање у стамбеним зградама и изван домаћинства (окућница), и то: 1) лицима са навршених 65 и више година живота – у насељеним местима преко 5000 становника; 2) лицима са навршених 70 и више година живота – у насељеним местима до 5000 становника. 2. Забрањује се свим лицима излазак ван станова, просторија и објеката за становање у стамбеним зградама и изван домаћинства (окућница), у времену од 20 до 05 часова. 3. Забрана из тач. 1. и 2. ове наредбе не односи се на: 1) здравствене раднике – са лиценцом; 2) припаднике Министарства унутрашњих послова, Министарства одбране, служби безбедности и Војске Србије, који су на задатку; 3) лица којима Министарство унутрашњих послова изда дозволу за кретање. 4. Забрана из тач. 1. и 2. ове наредбе не односи се ни на физичка лица којима је неодложно потребна здравствена помоћ и највише два лица у пратњи тог лица. 5. Непоштовање забране из тач. 1. и 2. ове наредбе казниће се у складу са Кривичним закоником. 6. Ова наредба ступа на снагу даном објављивања у „Службеном гласнику Републике Србијеˮ. Број 01-1094/20-58 У Београду, 18. марта 2020. године Министар унутрашњих послова, др Небојша Стефановић, с.р.
March 18, 20205 yr Inace, moj report,isla u maxi, guzva a poluprazni rafovi Na ulicama osetno vise ljudi nego juce, sad realno pola su penzosi Bar 25ih videh za tih 20min
March 18, 20205 yr 3 minutes ago, Bogotac said: Pun grad penzionera,ne moze ovako,mora jos ostrije mere. Komsija stigao iz Ciriha juce,baza po gradu,kakva crna samoizolacija I te mere za penzionere su pokušaj da ih odvrate od izlaska, pa ako prođe prođe. To su im glasači, ne mogu ih u zatvor, ne mogu da od njih uzmu 150 hiljada.
March 18, 20205 yr 1 hour ago, Have_Fun said: Wtf Sent from my SM-G950F using Tapatalk evo ti moj slučaj... tačnije iz porodice. njih dvoje sa ćerkicom (suprugina sestra i muž) otišli na službeni put i odmor na moru kobinovano, van Evrope. pre 2.5 nedelje, dok je stanje kao bilo normalno. trebalo je da se vrate sinoć preko Frankfurta. pre 2 dana nakon što je EU objavila da zatvara granice i ulaz za non-EU pozovu telefonom i dobiju info da to ne važe za one u tranzitu preko aerodroma. juče popodne (po našem) dobijaju info od Lufthanze da je let za Beograd iz Frankfurta do daljeg ukinut. mi panično kupujemo karte na AirSerbia za Frankfurt-Beograd, jer sajt flipuje i pokazuje 2 ili 4 preostale karte zavisno kada osvežiš stranu. ~1500 EUR za tri karte. sama cena je wtf momenat, al ajd.. sinoć oko 23h po našem zovu da kažu da ih na aerodromu u tom pičkovcu ne puštaju na Lufthanzin let za Frankfurt jer Nemačka sad ne dozvoljava ni tranzit za non-EU stanovnike. pokušavaju da dozovu našu ambasadu, al se niko ne javlja jer... jbg... prošlo radno vreme. to sve propada. vraćaju se u neki hotel. dakle ne stižu u Frankfurt. ja posle 23h zovem Call centra AirSerbie da probam da otkažem karte i dobijem refund. nema odgovora, tačnije snimljeni glas kaže da je radno vreme Call centra od 07 do 23. iako na sajtu masnim slovima piše 00-24. iz očajanja pokušavam da ih dobijem na Facebook strani. još uvek nisam dobio odgovor tamo. jutros od 7h ponovo zovem. nakon x pokušaja najzad dobijam operatera. mogu da refundiraju 15.000 rsd za aerodromske takse. ili da mi pomere karte za negde do kraja 2021, uz doplatu. pod izgovorom da taj AirSerbia let nije još uvek otkazan i da smo se javili na dan leta, tako da fuck it nismo imali sreće. ja tu popizdim, pa me upute na mail službu jer oni imaju veća ovlašćenja nego telefonski operateri. u 9h sam poslao mail. objasnio situaciju i zašto zahtevam kompletan refund u ovoj nenormalnoj situaciji, i da mi te pare trebaju da pokušamo da ih vratimo nekom drugom rutom. sada je 12h, još uvek bez odgovora. supruga mi ima nervni raspad sistema. i ostatak porodice. ne verujem da će AirSerbia išta da uradi, jer polise jbg... za sada je bitno da su ovi zdravi. vratiće se nekako. pa pravac u karantin. frižider i zamrzivač smo im već napunili.
March 18, 20205 yr 7 minutes ago, Bogotac said: Komsija stigao iz Ciriha juce,baza po gradu,kakva crna samoizolacija jebem ga u usta, prijavi ga ako već nisi do sada inače, taj rastvor domestosa za natapanje peškira pred ulaznim vratima za dezinfekciju obuće, u kojoj meri bi trebalo da se rastvori?
March 18, 20205 yr Just now, copkillah said: jebem ga u usta, prijavi ga ako već nisi do sada inače, taj rastvor domestosa za natapanje peškira pred ulaznim vratima za dezinfekciju obuće, u kojoj meri bi trebalo da se rastvori? Daj broj za prijavljivanje
March 18, 20205 yr U sitacijama kad su oba roditelja zaposlena u zdravstvu a imaju malu decu, ne važi ono da jedan ostaje kući sa decom :( Ovde ću morati da poduzimam drastične mere.