Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

4 minutes ago, Caligula said:

Pa ako je svakoga dana 200+ novih, gde ih salju?

Tim tempom je sajam pun za pet dana. Ovi nam bukvalno lome mozak.

Popusteni standardi testiranja pa se ljud pustaju sa npr. jednim testiranjem. Meni je jasno zasto to vlast radi, oni zele sto pre izbore pa maka ugrozili bezbednost. Ali mi nije jasan stav dela opozicije po tome pitanju i zasto i oni guraju tu pricu. 

Uzgred, ko je odobrio hlorokin u Srbiji? Koliko sam video on nije potvrdjen kao efikasan lek i postoje ozbiljni problemi sa srcem kod ljudi koji su ga koristili u svetu.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Nego, pade mi na pamet totalno Nešino odsustvo iz čitave situacije. Samo potvrđuje da je istina sve o sukobu sa Andrejom. 

2 minutes ago, pasha said:

Popusteni standardi testiranja pa se ljud pustaju sa npr. jednim testiranjem. Meni je jasno zasto to vlast radi, oni zele sto pre izbore pa maka ugrozili bezbednost. Ali mi nije jasan stav dela opozicije po tome pitanju i zasto i oni guraju tu pricu. 

Uzgred, ko je odobrio hlorokin u Srbiji? Koliko sam video on nije potvrdjen kao efikasan lek i postoje ozbiljni problemi sa srcem kod ljudi koji su ga koristili u svetu.

Pa struka valjda.

BIRN objavljuje zvanični srpski Protokol za lečenje pacijenata sa Covid-19 koji je poslat svim Covid bolnicama u zemlji.

Protokol je izradio tim od 12 domaćih lekara na čelu sa doktorom Goranom Stevanovićem, direktorom Infektivne klinike u Beogradu i u njemu se detaljno navodi koje lekove i u kojim dozama bi trebalo davati pacijentima u različitim fazama bolesti, koji su mogući neželjeni efekti i na šta bi posebno trebalo obratiti pažnju.

„Naši protokoli su jedni od najboljih, jer mi smo zajedno sa drugim zemljama (Izrael, Južna Koreja, Nemačka) ukrštali te protokole, tako da smo za sada dosta ponosni što se tiče rezultata“, kaže za BIRN dr Branko Barać, jedan od lekara koji je radio na izradi srpskog protokola.

Dr Barać navodi da se protokoli ažuriraju i da su stalno u kontaktu sa kolegama iz inostranstva.

očito da ima nešto i u mutaciji virusa i kliničkoj slici zaraženih. ne samo kod nas, u celoj europi

ne da nema sline, nema nikoga iz sns-a upadljivo, čak i zlatibor koji bi po prirodi f-je trebao da bude najeksponiraniji se pojavljuje tek s vremena na vreme

fokus grupetm

ima brnabićke, ima vulina, pa ima i lončara više nego stefanovića. ima i šarčevića.. ako policijski čas nije razlog da se on više pojavljuje ne znam šta bi bilo, pogotovo kad se setimo kako se ranije svuda pojavljivao.. rebić se sad više pojavljuje od njega.. 

5 hours ago, omiljeni said:

Objavljeno je to. Pre 20ak dana otprilike.

Oni iz B Topole su bili na Horgošu i Batrovcima, tj obezbeđivali su te kampove u Moroviću i Paliću.

I naravno svaki vojnik je sam kriv što se nije pazio. Trebala mu je valjda žena ištrikati bolji PPE kad ga ja ispraćala na front. Nije kriv komandir, đeneralštab ili nedajbože ministarstvo. Sistem sam pao sam se ubio.

Spominjao sam ja kako je komšija policajac anketirao po zgradi ko bi mogao malo da pomogne ako zatreba, pa je bilo na forumu zezanja oko toga. E pa njih su za ovo izgleda pripremali tako što su im šerovali one viber poruke malo jači grip, svako jutro polozu, malo progrgljaš mlake vode i dobar si u potpisu Vaš Unicef. Taj nivo informacija su posedovali. Pa kad je stvar krenula da se komplikuje i krenuli ljudi da ispadaju iz stroja, onda se nametalo pitanje šta će da rade ako im npr 30% ili 50% ljudstva bude na bolovanju. Verovatno se taj scenario nije dogodilo samo pukom srećom

Ali dobro, freak će opet reći kriv je policajac, jer odgovornost pojedinca.

jebes mi sve, ja pisem na svahiliju, ne postoji druga sansa da si ama bas sve pogresno razumeo.

nigde nisam napisao da drzava nije odgovorna. bukvalno nigde. nigde nisam napisao da je samo pojedinac odgovoran.

napisao sam, nadao sam se dovoljno jasno, da je pored drzave odgovoran i pojedinac. znaci ako drzava propise odredjene mere za prihvatilista za starije, i onda retardirani direktor prihvatilista pusti kuminu drugaricu iz Milana u posetu, ja ne razumem kako to nije odgovornost tog retarda od direktora? i kako to nije odgovornost kumine drugarice? jeste, retard je SNS kadar, to niko ne spori. takvi kao on nas skupo kostaju a postoji sansa i da nas jos skuplje kostaju. ali ako vec to znamo, ako znamo kakva je rupa ova korumpirana Srbija, pa jebote, jel bas moras da ides u posetu?

sada ako nam presveti saopsti da ce nas ostavi otvorene za vikend, pa se celi NS nagura na Frusku Goru, presveti ce biti kriv jer nas je pustio. ako nas zatvori ko kerove, bice kriv jer nas je zatvorio. sta god da se desi, ti ces optuziti drzavu. isto kao za Uskrs. imao si policijski cas, zabranu kretanja. gomila jebenih retarda je ipak isla da lize kasike. kriv je sada jer ih je pustio. da ih je pohapsio i stavio par hiljada ljudi u zatvor bez sudjenja, onda bi bio najgori zlocinac koji maltretira vernike. sta god ova drzava da uradi, koju god preporuku ili meru da pokusa da sprovede, naci ce se zilion debila koji ce da je prekrse. ali oni nece biti krivi, bice kriv Vucic. e pa jebiga.

mozemo da pricamo koliko je neustavno proglaseno vanredno stanje, mozemo da pricamo koliko su idiotske neke od mera koje su donosene. sve sto je drzava pogresno radila, to treba apostrofirati, apsolutno. njegovo igranje malog Napoleona je pogresno na beskrajno mnogo nivoa. dizanje panike, sizofrenija par sati dnevno na raznim kanalima, biranje nesposobnih saradnik, itd, itd... za sve je to on itekako odgovoran. samo daj da se ne pravimo kako bi sve bilo super da je neko drugi na vlasti, jer Srbin, pocevsi od Milosa Obrenovica nikada nije imao poverenje u drzavu i uvek je gledao kako da je zajebe. i naravno, nikada nije bio odgovoran zbog toga. dok nije pobegao u Nemacku, pa tamo pravio ista sranja, pa kad ga tamo navataju, onda ga sve komsije gledaju kao debila umesto da zajedno uz rakijicu opljunu po drzavi...

17 minutes ago, theanswer said:

ima brnabićke, ima vulina, pa ima i lončara više nego stefanovića. ima i šarčevića.. ako policijski čas nije razlog da se on više pojavljuje ne znam šta bi bilo, pogotovo kad se setimo kako se ranije svuda pojavljivao.. rebić se sad više pojavljuje od njega.. 

moguce da je sukob u pitanju

a opet je moguce da je ovaj jednostavno toliko glup da ga volodja mora skloniti. Vulin je poslusno kuce, sprdnja sam po sebi, on mu dodje kao dovoljni mamac... Brnabicka jednostavno mora da se pojavljuje... Loncar je bio dugo u ilegali, pa kad su poceli da pitaju, pojavi se pomalo... kao i onaj Gojkovic. odaje se utisak da strukaTM  rukovodi, pa onda oni do beskraja hvale prvorodjenog

ali nista se ne boj. sace krene zvanicna kampanja pa ce se aktiviraju i Slina i Djuka i Martinovic i ostatak prvoboraca

Pa bizon se već aktivirao i organizuje večeras kontra miting
A posle njega gospodin vuksanović ima koncert

pa da, kako procenti padaju tako oni mrdaju

56 minutes ago, Time Crisis said:

Prvo sam mislio da je kuckako po telefonu,ili da je zaspao za volanom.Posle sam ukapirao da je moron imao ukljucenu rotaciju.

Nema nikoga u saobracaju ali mu je uspelo.

10 minutes ago, villiem said:

pa da, kako procenti padaju tako oni mrdaju

... misliš zvanicni procenti. Evo malog svedocenja nekog stranca obolelog u BG, covek nema zvanicnu informaciju da li je prelezao virus ili ne. Dakle frizira se bezočno, ništa im nisam verovao niti ću im verovati.  Jebena BIA (čitaj braća Vučić i Gašić) jedina ima podatke

„Bilo je jako frustrirajuće. U KBC-u sam se triput spakovao, ali mi nije rečeno gde idem i svaki put sam mislio da će me pustiti kući, a u stvari su me premeštali u drugu sobu.

„Kada su me 29. marta poslali (u privremenu bolnicu) na Sajam, nisam ni znao gde idem dok nismo stigli", navodi Toni.

Pored toga, kaže da je uradio tri testa na korona virus i da su mu pet puta vadili krv.

Međutim, rezultate mu niko nije saopštavao.

„U KBC-u sam insistirao da mi kažu rezultate, zbog čega se doktorka u jednom trenutku naljutila i prestala da me obilazi. Od tada me je obilazila samo sestra", priča Toni.

Kaže da je pokušao da sazna rezultate testa „prvo preko osiguranja, a onda i preko Ambasade Francuske, ali niko nije mogao da dobije bilo kakvu informaciju". „Dodatno me je iznerviralo kada sam shvatio kako stvari funkcionišu: moja cimerka u bolničkoj sobi, rekla mi je da je saznala rezultate preko svojih kontakata u BIA. A meni niko ništa nije govorio", navodi Toni.

49 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

očito da ima nešto i u mutaciji virusa i kliničkoj slici zaraženih. ne samo kod nas, u celoj europi

Na šta misliš konkretno

Edited by Caligula

6 minutes ago, Блок_64 said:

Prvo sam mislio da je kuckako po telefonu,ili da je zaspao za volanom.Posle sam ukapirao da je moron imao ukljucenu rotaciju.

Nema nikoga u saobracaju ali mu je uspelo.

To što je imao uključenu rotaciju  ne znači da moron nije kuckao telefon. Uključena rotacija je samo iživljavanje. U pustoj ulici, pustog grada, koga je jurio? NLO?

Just now, Arkadija said:

To što je imao uključenu rotaciju  ne znači da moron nije kuckao telefon. Uključena rotacija je samo iživljavanje. U pustoj ulici, pustog grada, koga je jurio? NLO?

Nisam siguran u koliko se sati ovo desilo,mada primecujem kada se voze za vreme policiskog casa da obavezno pale rotacije,ali ovo je stvarno debilizam.

Kako je se zavrsilo ovo sudaranja ima li neko informaciju.

2 minutes ago, Caligula said:

Na šta misliš konkretno

na to da je velika većina novootkrivenih/obolelih sa vrlo slabim ili nikakvim simptomima

izgleda je u svim svojim mutacijama virus zadržao ono da slabi u letnjim mesecima, pod uslovom da se prvo istutnjao

Just now, Блок_64 said:

Nisam siguran u koliko se sati ovo desilo,mada primecujem kada se voze za vreme policiskog casa da obavezno pale rotacije,ali ovo je stvarno debilizam.

Kako je se zavrsilo ovo sudaranja ima li neko informaciju.

Na snimku se vidi da je 07:14, 26. aprila 2020.

Background Picker
Customize Layout