April 29, 20205 yr On 29. 4. 2020. at 13:32, Кристофер Лумумбо said: Jesu oni odustali od koncepta da se ljudi salju na sajam? 2500 hospitalizovanih, a 7300 active casesOstali su verovatno u zbjegovima po sumama i brdima
April 29, 20205 yr Pitao sam zato sto znam za neke koji su pozitivni i sede kod kuce, verovatno su odustali od toga, samo ne znam da li je zvanicno donesena odluka.
April 29, 20205 yr Opet se najavljuju crni scenariji. Proslo je 2 nedelje od naseg uskrsa kada je veliki broj ljudi iz BG-a pobegao u unutrasnjost. Mi bi sada trebalo da imamo drasticno povecanje pozitivnih kao posledica toga, a ne smanjivanje. Ili se virus slabije prenosi ili masno lazu kada objavljuju brojke..
April 29, 20205 yr sad kad se testria svaki prijem u bolnicu (koliko cujem od lekara) ti testirani pretpostavljam ne ulaze u ovu statistiku borja testiranih? jer kon rece prijavili se da se testiraju svi koji su imali neke simptome.. @Jimmy Kowalski da, proslo je i lizanje kasicice bez masovnog povecanja broja zarazenih Edited April 29, 20205 yr by InvisibleLight
April 29, 20205 yr On 29. 4. 2020. at 13:41, Jimmy Kowalski said: Opet se najavljuju crni scenariji. Proslo je 2 nedelje od naseg uskrsa kada je veliki broj ljudi iz BG-a pobegao u unutrasnjost. Mi bi sada trebalo da imamo drasticno povecanje pozitivnih kao posledica toga, a ne smanjivanje. Ili se virus slabije prenosi ili masno lazu kada objavljuju brojke.. Pred Uskrs je kod mene u kraju bila neviđena gužva, bukvalno ispred svake prodavnice, čak i zdrave hrane
April 29, 20205 yr On 29. 4. 2020. at 13:40, Кристофер Лумумбо said: Pitao sam zato sto znam za neke koji su pozitivni i sede kod kuce, verovatno su odustali od toga, samo ne znam da li je zvanicno donesena odluka. I ja kontam da se prećutno odustalo od te igranke, pošto je bilo potpuno besmisleno. Cela ta priča sa sajmovima je igrokaz za javnost, isto kao i oni šatori. PR za Vulina. U KGu su postavili dva komada ispred bolnice koja tako stoje dan danas. Isto kao i tunel za dezinfekciju, koji je postavljen i nikad uključen. Samo predstava za javnost
April 29, 20205 yr On 29. 4. 2020. at 13:47, Time Crisis said: Pred Uskrs je kod mene u kraju bila neviđena gužva, bukvalno ispred svake prodavnice, čak i zdrave hrane Pa da, bile su velike guzve tada svuda. Plus masovni odlazak u unutrasnjost.. A mi spali na 4% zarazenih..
April 29, 20205 yr On 29. 4. 2020. at 13:40, Кристофер Лумумбо said: Pitao sam zato sto znam za neke koji su pozitivni i sede kod kuce, verovatno su odustali od toga, samo ne znam da li je zvanicno donesena odluka. Vec dugo postoji velika razlika izmedju hospitalizovanih i active cases, a to sad samo raste. Ta prica o preuzimanju kineske doktrine je prica za citaoce informera.Kapiram da su shvatili da Sajam znaci da ce svaki pacijent znaciti 3-4 utrosena testa pa nece imati testove za nove. Zato su izgleda presli na UK doktrinu: sedi kuci mesec-mesec i po dana, a valjda ces u procesu i ozdraviti.
April 29, 20205 yr On 29. 4. 2020. at 13:40, Кристофер Лумумбо said: Pitao sam zato sto znam za neke koji su pozitivni i sede kod kuce, verovatno su odustali od toga, samo ne znam da li je zvanicno donesena odluka. Veliki broj ljudi je otpušten kući nakon jednog negativnog testa. Oni su aktivbni slučajevi, treba da budu još jednom testirani negativno da bi ih vodili kao izlečene. To je naravno u teoriji, šta se u praksi sve dešava, ko će ga znati. Nedavno sam čuo za slucaj da su čoveku uzeli uzorak (06.04.) i nakon 10 dana mu stigla 2 rezultata, 1 pozitivan i 1 negativan. Testirali ga istog dana ponovo (16.04.) i rezultat mu još nije stigao. U međuvremenu ga pustili kući...
April 29, 20205 yr Author Da li se zna koliko brzo se dobija rezultat nakon testiranja? Jel se i dalje ceka nekoliko dana ili je brze? Lokacija BG, test ce raditi Batut Edited April 29, 20205 yr by Milosh76
April 29, 20205 yr On 29. 4. 2020. at 13:41, Jimmy Kowalski said: Opet se najavljuju crni scenariji. Proslo je 2 nedelje od naseg uskrsa kada je veliki broj ljudi iz BG-a pobegao u unutrasnjost. Mi bi sada trebalo da imamo drasticno povecanje pozitivnih kao posledica toga, a ne smanjivanje. Ili se virus slabije prenosi ili masno lazu kada objavljuju brojke.. ne znam, kod nas (ue) je poceo polako da ubrzava - prvi put na dnevnom nivou imamo 6 novih u opstini. navodno se sada otkrivaju klasteri, negde i citave visegeneracijske porodice (ukljucijuci i malu decu) koji su ili pozitivni, ili imaju jasne simptome. osim sto se po gradu vidi drasticno popustanje mera opreza, po selima cela prica sa koronom nije bas ni zazivela. niti ima distance, nit se nesto posebno stecaju oko policijskog casa. ako virus stvarno nije u nekoj meri osetljiv na nesto u poslednje vreme, nema sanse da se ne vrati. i to vrlo skoro.
April 29, 20205 yr Upravo bila u maxiju, oni su dobili dojavu da ce raditi 1. Malo je reci da su odlepili, svi idu i psuju. Kazu da nedeljama nisu prosetali, dolaze na posao kad se zavrsava policijski cas, izlaze kad pocinje🙁 Inace, primetno opustanje. Nije bilo nikakve distance, ni na delikatesu ni na kasama, maske tu i tamo, cak i gomila radnika ne nosi masku.
April 29, 20205 yr Brojke i dalje nisu dovoljno dobre da bi se vrsilo bilo kakvo ozbiljnije otvaranje. Pozitivno je sto je znatno povecan broj testiranja ali da bi se desilo neko ozbiljnije otvaranje mora broj novih slucajeva da padne na oko 25 u proseku jedno nedelju dana. To kazem na osnovu iskustva Ceske ili Austrije. Nemci su isto rekli da o ozbiljnim merama otvaranja moze da se kod njih razmislja tek kada broj novih zarazenih na dan padne na oko par stotina. Prevedeno na Srbiju, koja ima 12 puta manje ljudi od Nemacke, to znaci da treba da bude novih zarazenih 20-30 na dan u proseku jedno 7 do 10 dana da bi se ozbiljnije otvarali. Nemacka je ostala i dalje na restriktvnim merama sto se tice putovanja barem do sredine juna.
April 29, 20205 yr On 29. 4. 2020. at 13:34, renne said: rekoše samo 154 na sajmu Pa ako je svakoga dana 200+ novih, gde ih salju? Tim tempom je sajam pun za pet dana. Ovi nam bukvalno lome mozak.