Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

nije do Vulina
iz pouzdanih izvora, u starackom domu u Vrbasu nisu pustili hitnu pomoc unutra. trazio vojnik da dobiju odobrenje od komande. sredjeno sve za 3 minuta, ali ni hitna ne moze da udje. takva su naredjenja. bolje pitanje je zasto se ne izvrsavaju.

bolnica u Vrbasu ima poseban ulaz, napravljeno hitno za covid. odeljenje potpuno odvojeno od ostatka. u bolnicu se ne ulazi pre nego ti izmere temperaturu, uz naravno obavezne rukavice i masku. 

znaci instrukcije postoje. e sada, kako deda od 90 godina zavrsi van doma ili kako se cela bolnica zarazi da niko ne primeti, to nije ni do Vucica ni do Vulina. jeste posredno, jer im bezrepa stoka vodi ustanove, ali jebiga, neka odgovornost je i do tog vojnika koji stoji ispred

E ajde sad, već smo ti pisali ja i drugi koji imaju direktna iskustva, vlada šalje "mere" u vidu "preporuka " .
Vrlo lepo upakovano da skinu odgovornost sa sebe i prebace na druge.
Meni su pričali i pokazivali svesku sa zabeleškama, gde se u toku dana 3 puta menjaju procedure.
Meni lično ništa od toga nije opravdanje, kad se sranje desi. Pogotovo u državnim ustanovama za smeštaj.
Direktor državne ustanove je službenik MZ, i kraj.
Do kog bre vojnika ako su njemu nadređeni rekli da samo preko dana bude na vratima.
A to da je do pojedinca, pa javašluk ide odozgo...

... Shiit has hit the fan...

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

2 hours ago, Frank Pembleton said:

E ajde sad, već smo ti pisali ja i drugi koji imaju direktna iskustva, vlada šalje "mere" u vidu "preporuka " .
Vrlo lepo upakovano da skinu odgovornost sa sebe i prebace na druge.
Meni su pričali i pokazivali svesku sa zabeleškama, gde se u toku dana 3 puta menjaju procedure.
Meni lično ništa od toga nije opravdanje, kad se sranje desi. Pogotovo u državnim ustanovama za smeštaj.
Direktor državne ustanove je službenik MZ, i kraj.
Do kog bre vojnika ako su njemu nadređeni rekli da samo preko dana bude na vratima.
A to da je do pojedinca, pa javašluk ide odozgo...

vidi, jasno je meni sta oni rade. pa oni da ubiju coveka u sred Beograda u podne, nasli bi izgovor kako nisu odgovorni. to uopste nije upitno.

naravno da je gomila stvari uradjena pogresno, ni to niko ne spori. ne pada mi na pamet da ih branim, oni da se trude ne bi mogli vise da zaseru. ali necu sigurno za svako sranje u zivotu koje se desi meni ili drugima da optuzujem vladu bez da pogledam sta sam ja radio.

zato nemoj Veljo da pricamo kako je sve samo do vlade/direktora ili koga vec. svako od nas ima i sopstvenu odgovornost. kao kod nosenja maske. kod nas je nosenje maske preporuka. ti sada odes da snimas nesto, neki kreten pored te zarazi jer je nosio masku oko vrata i unosio ti se u facu(pupupu, daleko bilo), i ti ces sutra da kazes "ma nije on kriv, on je kul lik skroz, dobar, postuje ljude oko sebe, postuje sve propise... nego mu niko nije naredio, vec dao preporuku, a znamo da se preporuke daju da se ne postuju"

a sto se tice samih vojnika, oni sigurno ne rade na nivou preporuke. 

ako se vec vlada pravi blesava i za sve su joj krivi neposlusni gradjani, ne moramo bas i mi biti kreteni pa kad ispadne sranje optuziti vladu i sve je super... bas zato sto znamo koji debili vodu ovu drzavu, zato bi trebali da se ponasamo odgovorno.

Pa valjda je prva i osnovna stvar da je dom zakljucan 24/7 i da ne otvaraju vrata osim da preuzmu klopu i lekove.
A vojnik je tu samo dekor i sluzi samo za ekstremne situacije ako bi neko eventalno pokusao da udje na silu.

Osim vojnika koji strazari u Vrbasu. On repetira pusku cim neko pridje na 100m od objekta.
Iz koje kasarne je taj? Sombor? U Backoj Topoli je maltene cela kasarna pozitivna. Imaju i jednog umrlog.

nemam pojma iz koje kasarne je

a ako sluze kao dekor koji kurac su ih stavljali? ah, da, epp.

jer se inace u staracke domove ulazi desantom ili kroz prokopane tunele. ne postoji sansa da neko dodje na vrata a ovaj zatrazi propusnicu npr. pa ako nemas propusnicu on ti kaze zao mi je ali ne mozete uci. to je, jelte, nezamislivo. 

ne znam kako sve funkcionise, ali kapiram da postoji neki jebeni protokol. nisu ih stavili tamo da glume fikuse

vidi, jasno je meni sta oni rade. pa oni da ubiju coveka u sred Beograda u podne, nasli bi izgovor kako nisu odgovorni. to uopste nije upitno.

naravno da je gomila stvari uradjena pogresno, ni to niko ne spori. ne pada mi na pamet da ih branim, oni da se trude ne bi mogli vise da zaseru. ali necu sigurno za svako sranje u zivotu koje se desi meni ili drugima da optuzujem vladu bez da pogledam sta sam ja radio.

zato nemoj Veljo da pricamo kako je sve samo do vlade/direktora ili koga vec. svako od nas ima i sopstvenu odgovornost. kao kod nosenja maske. kod nas je nosenje maske preporuka. ti sada odes da snimas nesto, neki kreten pored te zarazi jer je nosio masku oko vrata i unosio ti se u facu(pupupu, daleko bilo), i ti ces sutra da kazes "ma nije on kriv, on je kul lik skroz, dobar, postuje ljude oko sebe, postuje sve propise... nego mu niko nije naredio, vec dao preporuku, a znamo da se preporuke daju da se ne postuju"

a sto se tice samih vojnika, oni sigurno ne rade na nivou preporuke. 

ako se vec vlada pravi blesava i za sve su joj krivi neposlusni gradjani, ne moramo bas i mi biti kreteni pa kad ispadne sranje optuziti vladu i sve je super... bas zato sto znamo koji debili vodu ovu drzavu, zato bi trebali da se ponasamo odgovorno.

Ako pričaš o državnim službenicima i vojnicima naravno da je Vulin ili ko već.

Jer na njemu se za završava lanac.

Pusti to "svako sranje u životu" to nije za ovu priču.

Taj vojnik je tu došao po Vulinovoj/Vučićevoj naredbi.

Čekaj sad za ono što je onaj u Nišu radio ja sad da preispitujem šta sam ja uradio?

Jel se ti tako preispituješ šta si radio pa je nama zaseo ovaj što je sad na vlasti? Mora da ima da si nešto pogrešno radio...

... maltene cela kasarna pozitivna. Imaju i jednog umrlog.
o tome pretpostavljam necemo chuti nikad nishta zvanichno?

sent from bubamoto

3 minutes ago, freakns said:

nemam pojma iz koje kasarne je

a ako sluze kao dekor koji kurac su ih stavljali? ah, da, epp.

jer se inace u staracke domove ulazi desantom ili kroz prokopane tunele. ne postoji sansa da neko dodje na vrata a ovaj zatrazi propusnicu npr. pa ako nemas propusnicu on ti kaze zao mi je ali ne mozete uci. to je, jelte, nezamislivo. 

ne znam kako sve funkcionise, ali kapiram da postoji neki jebeni protokol. nisu ih stavili tamo da glume fikuse

nema vojnik tu šta da traži propusnicu kad propusnice ne postoje. ne smeju da postoje. niko ne ulazi unutra. samo neko službeno lice donese hranu i lekove, ostavi to ispred vrata, neko iznutra izviri da pokupi to i zaključava do sutra.

ja se nadam da rade tako.

a vojnik je privezak koji stoji ispred i nema nikakvu ulogu osim da odvrati nekog ko je urovan pa bi možda hteo da uđe na silu.

što kaže Veljo, taj vojnik u toku noći verovatno ni ne bude tu. I svaliti sve na njega je baš onako...

1 minute ago, gospa buba said:

o tome pretpostavljam necemo chuti nikad nishta zvanichno?

sent from bubamoto

Objavljeno je to. Pre 20ak dana otprilike.

Oni iz B Topole su bili na Horgošu i Batrovcima, tj obezbeđivali su te kampove u Moroviću i Paliću.

I naravno svaki vojnik je sam kriv što se nije pazio. Trebala mu je valjda žena ištrikati bolji PPE kad ga ja ispraćala na front. Nije kriv komandir, đeneralštab ili nedajbože ministarstvo. Sistem sam pao sam se ubio.

Spominjao sam ja kako je komšija policajac anketirao po zgradi ko bi mogao malo da pomogne ako zatreba, pa je bilo na forumu zezanja oko toga. E pa njih su za ovo izgleda pripremali tako što su im šerovali one viber poruke malo jači grip, svako jutro polozu, malo progrgljaš mlake vode i dobar si u potpisu Vaš Unicef. Taj nivo informacija su posedovali. Pa kad je stvar krenula da se komplikuje i krenuli ljudi da ispadaju iz stroja, onda se nametalo pitanje šta će da rade ako im npr 30% ili 50% ljudstva bude na bolovanju. Verovatno se taj scenario nije dogodilo samo pukom srećom

Ali dobro, freak će opet reći kriv je policajac, jer odgovornost pojedinca.

lfok9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1b

Šta gledamo?

Ovo djeluje kao kod one Žirafe, Denkova bašta. Tu ima neka apoteka. 

nešto je spomenuo dragan ilić u 4 i po muškarca, ne znam da li je zvaničan podatak, povećan broj saobraćajnih udesa... a dkt je juče na kzš spomenula da se smanjio broj poginulih u saobraćaju. mi ćemo verovatno na kraju da proglasimo da nam je tokom pandemije pala stopa mortaliteta.

25 minutes ago, James Marshall said:

Šta gledamo?

Ovo djeluje kao kod one Žirafe, Denkova bašta. Tu ima neka apoteka. 

policajci udariše u čoveka ničim izazvanni, u praznoj ulici

Background Picker
Customize Layout