April 28, 20205 yr Pa realno, sta. Desilo se sranje i sta sad. Jos smo imali srece da je stopa smrtnosti ovog virusa prilicno niska.
April 28, 20205 yr Da, baš čudno što ljudi žale za vremenima kad su od 168 sati sedmično mogli da provedu gdje hoće svih 168 ako žele, a ne recimo 52 od tih 168, kao prethodnih nekoliko sedmica. Baš onako neznatna razlika.
April 28, 20205 yr i virus žali za vremenima kada su se ljudi gužvali po kafićima i autobusima i .... dopiši po želji... i jedva čeka normalizaciju da se vrate mušterije
April 28, 20205 yr 3 minutes ago, James Marshall said: Da, baš čudno što ljudi žale za vremenima kad su od 168 sati sedmično mogli da provedu gdje hoće svih 168 ako žele, a ne recimo 52 od tih 168, kao prethodnih nekoliko sedmica. Baš onako neznatna razlika. Teško biće da možeš da biraš u normalnim okolnostima gde ćeš da provedeš svoje vreme svih tih 168 sati. Ili misliš da je izbor građana Srbije da motaju kablove 6 dana u nedelji po 8 sati. Mislim, možeš da biraš da ne živiš ovde ili da ne živiš uopšte. Edited April 28, 20205 yr by theanswer
April 28, 20205 yr 3 minutes ago, theanswer said: Teško biće da možeš da biraš u normalnim okolnostima gde ćeš da provedeš svoje vreme svih tih 168 sati. Ili misliš da je izbor građana Srbije da motaju kablove 6 dana u nedelji po 8 sati. Mislim, možeš da biraš da ne živiš ovde ili da ne živiš uopšte. Jeste ali to se ne sprovodi uredbama ministra UP ili Vlade, ti možeš makar teoretski da biraš da ne radiš u Juri, možeš da emigriraš, npr, a sad ne možeš ni to, poenta je u mogućnosti izbora. Plus, ne pričam o tome, već o ovome "dopizdio mi narod koji kuka kako mu je dopizdilo". Pa šta treba, da se oduševljava ovim načinom života gdje za osnovne stvari gubi 10x više vremena a gdje mu je sve sem posao-prodavnica-kuća onemogućeno? Realno, jebo takav život, ono, to može određeno vrijeme, ali ne predugo, i nije čudo što je rezervoar strpljenja potrošen.
April 28, 20205 yr 3 hours ago, Caligula said: Vi zajebavate? U Zemunu ovo sad i ono pre tri nedelje nebo i zemlja. Vashar u glavnoj, guzva, ako dvoje od deset nosi masku, neke tinejdzerke grupno na klupi slusaju muziku sa malog zvucnika, mladih ljudi kolko oces, mingluju i ostalo. Kaki kurac mere. Kod mene u ulici je tako sve vreme. Ok, dobar deo ljudi ima masku (doduše obično ispod brade), ali je gužva svaki četvrtak ili petak pred policijski čas, tinejdžeri na klupama redovno, mame s decom ako je sunačno takođe i slično.
April 28, 20205 yr Jbt, pa ovde na forumu imamo ljude koje virus odvojio od porodica, a koliko je samo takvih koji mesecima nisu videli i neće videti svoje partnere, roditelje, decu, braću, sestre, najbliže prijatelje, ljude sa kojima su svakodnevno delili život. I koliko je samo onih koji su imali nekakve planove, poslovne, privatne, nebitno, koji su sad na čekanju i možda se nikad neće ni ostvariti. O vrlo realnom strahu od gubitka posla i brige za samu egzistenciju da i ne pričam. I šta sad, svi ti ljudi treba da su oduševljeni što sad konačno "imaju vremena za sebe" ili šta već. Mislim, meni je zaista drago zbog onih koji su sada zajedno sa svojim najbližima i imaju i vremena i prilike da se posvete i njima i sebi i da organizuju sebi vreme onako kako im odgovara i da im dan bude ispunjen, ali eto, mnogi ljudi jednostavno nisu u takvoj situaciji.
April 28, 20205 yr 19 minutes ago, Halvard said: Jbt, pa ovde na forumu imamo ljude koje virus odvojio od porodica, a koliko je samo takvih koji mesecima nisu videli i neće videti svoje partnere, roditelje, decu, braću, sestre, najbliže prijatelje, ljude sa kojima su svakodnevno delili život. I koliko je samo onih koji su imali nekakve planove, poslovne, privatne, nebitno, koji su sad na čekanju i možda se nikad neće ni ostvariti. O vrlo realnom strahu od gubitka posla i brige za samu egzistenciju da i ne pričam. I šta sad, svi ti ljudi treba da su oduševljeni što sad konačno "imaju vremena za sebe" ili šta već. Mislim, meni je zaista drago zbog onih koji su sada zajedno sa svojim najbližima i imaju i vremena i prilike da se posvete i njima i sebi i da organizuju sebi vreme onako kako im odgovara i da im dan bude ispunjen, ali eto, mnogi ljudi jednostavno nisu u takvoj situaciji. ta sam i potpisujem svaku tvoju reč. Vreme za sebe ću ja da organizujm kada hoću i kako hoću, ovo je samo simuliranje vremena za sebe, dugačku priču bih mogla da napišem. Mislim, ja volim da pešačim ali nije mi nikakvo zadovoljstvo da satipo idem od Terazija do Višbanje ko danas žureći da još ne upadnem u policijski čas kao da će me virus napasti jače posle 6 uveče nego sat ranije. Porodica mi je rasturena u 2 zemlje, svaki pa i namanji plan kada ćemo se videti ne postoji i pucamo malo po malo , jedino u plan veruje najmladji bratanac od 6ipo koji je nacrtao kalendar i svaki dan precrtava datum ko da je u vojsci do dana kad se nada daće doći u Bg. Raspala sam se kad mi je to pokazao pre 2 nedelje. osećaj da moram da se upravljam prema nečijim drugim a nedefinisanim pravilima koja s esvaki dan menjaju kako kome navrne je meni jako teško podnošljiv iako za sve oko mene pa i sebe samu povremeno glumim nije mi ništa fazon i sve je ok dok smo zdravi. Stvar je u tome da sem fizički relativno uopšte više ni to ne osećam, da smo zdravi nego samo pritajeno mirni. Večeras je slom imala moja mlada komšinica sa sprata, mirna rekla bih skladna porodica sa dvoje divne dece. Žena je u najmanju ruku kroz zatvorena vrata što s e čulo polomila pola stana. Policijski čas je, muž ćuti, u običnim okolnostima bi makar izašao napolje sa decom, zvao nekog, bilo šta .
April 29, 20205 yr Jedino sto je neverovatno je to kolika si ti seoska naiva. Njihova "sposobnost" se ne meri profesionalnoscu vec time na sta su sve ti ljudi spremni, nerazumevanje toga je uzrok tvoje naivnosti. Jednom da te potkace do kraja zivota bi srao tri puta dnevno kao grlica, iz cistog straha. Pustite tu pricu o "sposobnostima" ljudi koji su odavno presli granicu svake vrste kriminala a ne odgovaraju nikome za svoje postupke, sta god da urade. Sposobni su oni i te kako za ono sto ih zanima, to sto ti imas neku romanticnu predstavu o tajnim sluzbama iz filmova o Dzems Bondu je druga prica.Apropo ovog, baš prošle nedelje odgledah stari Insajderov serijal o službma. I to je to... apsolutno na sve spremni, ko su saradnici, kako se vrši haranga pa do ubistava...Sent from my SM-J710F using Tapatalk
April 29, 20205 yr jel pričamo o službi koja je učestvovala u tri rata, i u sva tri istamburana. ili o ovoj gašićevoj kojoj stranac uđe u zemlju prodžedži 18+ sati na kupoli crkve u elitnom(diplomatskom) naselju i onda pusti dron nad stadionom na kome je u tom trenutku 30k ljudi. sreća te je bila samo zastava zakačena na dron, a moglo je i nešto drugo pričamo o službi koja se angažuje da ispita zašto se brdo pomera jedino u čemu je “dobra” to je maltretiranje, uhođenje i likvidacija sopstvenih građana
April 29, 20205 yr 34 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: jel pričamo o službi koja je učestvovala u tri rata, i u sva tri istamburana. ili o ovoj gašićevoj kojoj stranac uđe u zemlju prodžedži 18+ sati na kupoli crkve u elitnom(diplomatskom) naselju i onda pusti dron nad stadionom na kome je u tom trenutku 30k ljudi. sreća te je bila samo zastava zakačena na dron, a moglo je i nešto drugo pričamo o službi koja se angažuje da ispita zašto se brdo pomera jedino u čemu je “dobra” to je maltretiranje, uhođenje i likvidacija sopstvenih građana Pa tome i služe, jok nego će da se bave bezbedonosnom zaštitom države.
April 29, 20205 yr 4 hours ago, Anonymous said: Pa tome i služe, jok nego će da se bave bezbedonosnom zaštitom države. + Je to vrlo lak posao, imas dozvolu za ubijanje, urednike na dugme, sve prislusne resurse i bespomocnu zrtvu. Jako mudo treba da budes u obavestajnom smislu da bi zrtvu maltretirao. Nije to DB, daleko je to od ikakve sluzbe.
April 29, 20205 yr 7 hours ago, bejzbolka said: Od ove cele situacije sa Koronom najteze mi pada poplava kuknjave po drustvenim mrezama i nekog lažnog žala za nekim šatro lepim vremenima. Pa su svi kao imali neki bajan zivot pre Korone i prosto ne mogu da izdrze da ne idu na more i da ne izlaze po klubovima i kaficima u kojima inace 90% vremena provode buljeci svako u svoj telefon, sto i sada rade samo kod kuce. Neverovatno je koliko su ljudi kao vrsta placipickasti i koliko su nespremni da se odreknu delica sopstvenog komfora, cak i u ovakvim situacijama. +1 To je to.