April 28, 20205 yr Ma ove mere za beogradski gradski prevoz su neodrzive. Stvar koja mi upade u oko: zapravo ce se podrazumevati da svako vozilo ima svog kontrolora. Ne znam ni da li je to moguce sa produzenjem policijskog casa na 20:00, a svejedno su navikli da rade u parovima ili u grupi i primetno je da su radili tako da ne razmisljaju svi, nego onaj glavni u ekipici. Ovde ce bukvalno svaki od njih morati da komunicira sa putnicima, donosi nekakve odluke, upozorava itd. Oni za to nisu u stanju mentalno, a nece biti u stanju ni fizicki. Druga stvar je da ce prevoz trajati vecno ako budemo cekali da se svi cekiraju na prednjim vratima, pa onda svi izadju na zadnjim. To nije moguce u Beogradu. Mislim, u teoriji jeste moguce, ali ce prevoz trajati duplo duze nego inace. Ako budu pokrenuli celu privredu, jeste da nece biti penzionera ni djaka, ali nece biti ni polovine sedista prema njihovom planu. Dakle, opet ce biti guzva na stajacoj tribini, prolazi ce biti zauzeti, a svi juriti ta zadnja ili koja vec vrata. To stvarno nije mnogo pametno da se ceo autobus seta napred-nazad i da se ljudi neprestano cesaju jedni o druge. Ne znam kako jebeno misle da je veci problem ako neko sedi do nekoga nego ako ljude stoje jedni oko drugih? I uopste ta ideja da ce kondukter face to face da proverava isprave i tako svima, po ceo dan, i da dahce u jednu te istu krpenu masku i da dahce dalje u ljude koji ulaze. Pa oni ce biti jebeni rasadnici virusa kroz najvise nedelju dana. Ovo je sve pravio neki debil koji nema veze s mozgom. Zamisljam punu 50-icu ili 37-icu u spicu kako ljudi stoje jedni preko drugih, a pored svako drugo sedlo slobodno Ili da kondukter na vratima odredjuje ima li ili nema mesta Pa izbice bre gradjanski neredi
April 28, 20205 yr 2 minutes ago, Malvo said: Ovo je sve pravio neki debil koji nema veze s mozgom. Vesić?
April 28, 20205 yr 5 hours ago, Далибор said: rekose li nesto za naredni vikend? Rekose da je kljucni
April 28, 20205 yr Pa ovo potpuno akrobatsko premisljanje mera i ima njegov pecat. Nema sanse da ce oni imati dovoljno konduktera za svako vozilo, za pocetak. Znaci, ili nece poslati sva vozila na ulice, ili nece svako vozilo imati konduktera. Ako ne posalju sva vozila ili krenu da se majmunisu sa nekakvim vikend redom voznje, nece ni moci da kontrolisu desavanja, ispizdece ljud ako budu cekali bus 10 minuta i onda im neka radikalka na vratima kaze nema mesta, ulazice na zadnja A baunser kondukter ne sme da se pomeri s ulaza Kao i inace, nesto ce gromoglasno zamisliti sto niti ce moci da izvedu, niti ce na kraju imati konkretne benefite
April 28, 20205 yr 5 hours ago, bejzbolka said: Tiodorovic sinoc na RTS ko pokisao, u fazonu treba oprezno sa otvaranjem, ne treba zuriti. Danas covek najavio otvaranje svega zivoga, a Brnaba maltene proglasila pobedu u skupstini. Ocigledno je da se ovo radi pod pritiskom, ja uopste ne vidim da je situcija ne znam kako povoljna. Manje-vise situacija stagnira vec nekih nedelju dana. Mere distanciranja se uveliko ne postuju, mislim da ce za desetak dana druga pesma da se peva. Vec deset dana seru o tome kako se mere ublazavaju,a vikendi nam sve duze traju.Ja ne znam o cemui vise pricamo kada je sve isto kao i pre ovog lupetanja o otvaranju.
April 28, 20205 yr Odluka sutra: "Moguće su izmene termina policijskog časa za prvomajske praznike" Moguće su izmene termina policijskog časa za prvomajske praznike, kaže epidemiolog dr Branislav Tiodorović. ... "Ali ne mora početak policijskog časa da bude u 18 časova, ne mora četvrtak da bude zahvaćen, može i od petka da počne. Veliki je pritisak javnosti da se taj policijski čas ukine za praznike", kaže on. https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=04&dd=28&nav_category=12&nav_id=1679211
April 28, 20205 yr 5 minutes ago, Caligula said: cudi me da nema vise ljudi... a ovo ako se pojavi na jos 3 mesta, ne znam kako misle da sprece
April 28, 20205 yr ako nedeljko todorović sutra potvrdi da će u petak i za vikend padati kiša, neće biti ni potreba za policijskim časom
April 28, 20205 yr 6 minutes ago, freakns said: cudi me da nema vise ljudi... a ovo ako se pojavi na jos 3 mesta, ne znam kako misle da sprece ne razumem, cudi te da nema vise ljudi na ulici za vreme policijskog casa? ili u protestu oko trole?
April 28, 20205 yr 4 minutes ago, freakns said: cudi me da nema vise ljudi... a ovo ako se pojavi na jos 3 mesta, ne znam kako misle da sprece Ovaj protest konkretno nije zbog karantina, već zbog izgradnje stubova za trole, protiv čega su se Dorćolci već bunili. (Hoće da im kroz ulicu proteraju trasu trolejbusa) Ovi počeli radove tek za vreme korone a radove započinju od 18h, preko dana ih nema. Pa ovi izašli zato.
April 28, 20205 yr 1 hour ago, Tihajeza said: Ovaj protest konkretno nije zbog karantina, već zbog izgradnje stubova za trole, protiv čega su se Dorćolci već bunili. (Hoće da im kroz ulicu proteraju trasu trolejbusa) Ovi počeli radove tek za vreme korone a radove započinju od 18h, preko dana ih nema. Pa ovi izašli zato. Vlast koristi policijski čas da bi započela radove sa kojima se građani ne slažu i onda je čudno što državu koju predstavlja ta vlast građani doživljavaju kao neprijatelja. Situacija koja ilustruje zašto nikakve smislene mere nisu ni mogle biti korišćene, kad usred epidemije vlast razmišlja kako da zajebe građane koji su protestovali oko ovih radova.
April 28, 20205 yr Od ove cele situacije sa Koronom najteze mi pada poplava kuknjave po drustvenim mrezama i nekog lažnog žala za nekim šatro lepim vremenima. Pa su svi kao imali neki bajan zivot pre Korone i prosto ne mogu da izdrze da ne idu na more i da ne izlaze po klubovima i kaficima u kojima inace 90% vremena provode buljeci svako u svoj telefon, sto i sada rade samo kod kuce. Neverovatno je koliko su ljudi kao vrsta placipickasti i koliko su nespremni da se odreknu delica sopstvenog komfora, cak i u ovakvim situacijama. Edited April 28, 20205 yr by bejzbolka
April 28, 20205 yr Da stvarno, ljudi se sa setom secaju vremena kad nisu ziveli u konstantnom strahu, kako ih nije sramota...