Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

4 minutes ago, Dankan Ajdaho said:

Očito je (ne samo u Nišu) da se brojke šteluju sve u šesnaest.

Ne znam da li se i koliko steluju, ovi iz Nisa jedino da su prebaceni u druge gradove, jer se u niskim kovid bolnicama (bar zvanicno) vise ne nalaze...

Osim toga, primetno je i smanjenje ukupnog broja pacijenata smestenih u bolnicama

Trenutno je u bolnicama ukupno 2.517 osoba sa pozitivnim testom na koronavirus, a na respiratorima je njih 79.

Dakle, objavljeno je ne samo da je u Nisu manje pacijenata u bolnicama, nego i u celoj Srbiji. Da ne trazim sada, ali cini mi se da je proteklih dana bilo vise od 3000 pacijenata smestenih u bolnicama.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Kad će stariji od 65 godina biti pušteni skroz na slobodu? Za izbore?

Ako puštamo međunarodni avio saboraćaj, ka ne znam gde , onda nema razloga držati ljude utamničene.

Edited by Arkadija

9 minutes ago, Nesh said:

Dakle, objavljeno je ne samo da je u Nisu manje pacijenata u bolnicama, nego i u celoj Srbiji. Da ne trazim sada, ali cini mi se da je proteklih dana bilo vise od 3000 pacijenata smestenih u bolnicama.

Pre dva dana ih je bilo 3044, juče 2701. Sad, ne znam da li i to šteluju, ali trend opadanja po zvaničnim statistikama svakako postoji. 

Inače, očekujem da kafići budu ono što su teretane sada, simbolična odluka bez nekog pravog efekta. Uz sve obavezujuće mere, ne znam kome će se uopšte isplatiti da otvara lokal. Druga stvar je koliko će to biti na snazi i kada će nadležni prestati i da se pretvaraju da proveravaju poštuju li se te mere. Tipujem da će to biti negde krajem meseca najkasnije.

Inače mislim da je mnogo veći problem što zabranu okupljanja apsolutno niko više ne poštuje, po baštama (formalno zatvorenih) kafića se već masovno okupljaju ljudi, ako inspekcija nekim čudom bude radila svoj posao, otvaranje bi paradoksalno moglo čak da bude i od koristi.

A i sa GSP-om očekujem da makar u početnoj fazi bude slično i da više liči na ove kordonske linije koje sad saobraćaju. Kako će to izgledati kad zaista počne da funkcioniše iole normalno, mislim da niko ne može da zamisli. 

Edited by Halvard

5 minutes ago, Halvard said:

Inače, očekujem da kafići budu ono što su teretane sada, simbolična mera bez nekog pravog efekta. Uz sve obavezujuće mere, ne znam kome će se uopšte isplatiti da otvara lokal.

Danas sam u Nisu video kako u nekoliko kafica kroz izloge ili kakve druge otvore sluze napitke za poneti, a okolo kafica sede i konzumiraju te napitke grupe onih koji napitke nisu uspeli poneti dalje od par metara...

Dakle, otvorice se kafici sigurno, a za postovanje mera cemo videti...

Edited by Nesh

27 minutes ago, gone fishing said:

zapravo možda su obojica rekla istinu, jer kako reče ovaj član struke koji je sedeo levo od darije oni  upreminule od korone ubrajaju one koji su bili pozitivni na testu i kojima je bolest razorila pluća, ovi ostali kojima je korona skratila život se vode kao umrli od osnovne bolesti...

... pa ono niko nije umro ni od HIV virusa. Došla neka kijavica ili proliv....

ladno otvoriše i kladionice

6 minutes ago, Halvard said:

Pre dva dana ih je bilo 3044, juče 2701. Sad, ne znam da li i to šteluju, ali trend opadanja po zvaničnim statistikama svakako postoji. 

Da, na to sam mislio...broj pacijenata zvanicno opada i ako su podaci tacni, to su ohrabrujuce vesti.

1 minute ago, renne said:

ladno otvoriše i kladionice

U Nisu jos juce.

1 hour ago, Кристофер Лумумбо said:

Neverovatno kakva moc se ucitava sluzbama u srbiji, a jednako su nesposobne kao i sve druge institucije kod nas. 

Jedino sto je neverovatno je to kolika si ti seoska naiva. Njihova "sposobnost" se ne meri profesionalnoscu vec time na sta su sve ti ljudi spremni, nerazumevanje toga je uzrok tvoje naivnosti. Jednom da te potkace do kraja zivota bi srao tri puta dnevno kao grlica, iz cistog straha. Pustite tu pricu o "sposobnostima" ljudi koji su odavno presli granicu svake vrste kriminala a ne odgovaraju nikome za svoje postupke, sta god da urade. Sposobni su oni i te kako za ono sto ih zanima, to sto ti imas neku romanticnu predstavu o tajnim sluzbama iz filmova o Dzems Bondu je druga prica.

35 minutes ago, Nesh said:

Ne znam da li se i koliko steluju, ovi iz Nisa jedino da su prebaceni u druge gradove, jer se u niskim kovid bolnicama (bar zvanicno) vise ne nalaze...

Osim toga, primetno je i smanjenje ukupnog broja pacijenata smestenih u bolnicama

Slušao sam konferenciju danas. Objašnjena je nepodudarnost brojeva. Promenili su protokol: do sada je pacijent morao da bude Duplo negativan da bi napustio bolnicu a u poslednjih 10 dana posle prvog negativnog  testa pacijent se šalje kući (pod uslovom da je bez ikakve kliničke slike bolesti) a nakon 2 nedelje kućne izoalcije im se radi 2. Test.
Takav pacijent se skida sa bolničke liste i on se praktično ne nalazi ni u jednom broju (niti je u Bolnici a niti je ozdravio) i otuda disproporcija brojeva. 

3 minutes ago, Passcard said:

Slušao sam konferenciju danas. Objašnjena je nepodudarnost brojeva. Promenili su protokol: do sada je pacijent morao da bude Duplo negativan da bi napustio bolnicu a u poslednjih 10 dana posle prvog negativnog  testa pacijent se šalje kući (pod uslovom da je bez ikakve kliničke slike bolesti) a nakon 2 nedelje kućne izoalcije im se radi 2. Test.
Takav pacijent se skida sa bolničke liste i on se praktično ne nalazi ni u jednom broju (niti je u Bolnici a niti je ozdravio) i otuda disproporcija brojeva. 

Da, cuo sam to...Smanjenje pacijenata u bolnicama je svakako dobra vest. Pretpostavljam da je ipak mala sansa da se znacajniji broj piacijenata bez simptoma koji su imali jedan negativan test kroz 14 dana vrati u bolnice...

Dakle, smanjenje broja pacijenata, smanjenje opterecenja medicinskog osoblja i kapaciteta je pokazatelj da stvari idu na bolje i pored toga sto smrtni slucajevi i ovih 200 i vise pozitivnih svakog dana ozbiljno zabrinjavaju...

I jel ostalo četvrtak-ponedeljak? 

26 minutes ago, harper said:

Jedino sto je neverovatno je to kolika si ti seoska naiva. Njihova "sposobnost" se ne meri profesionalnoscu vec time na sta su sve ti ljudi spremni, nerazumevanje toga je uzrok tvoje naivnosti. Jednom da te potkace do kraja zivota bi srao tri puta dnevno kao grlica, iz cistog straha. Pustite tu pricu o "sposobnostima" ljudi koji su odavno presli granicu svake vrste kriminala a ne odgovaraju nikome za svoje postupke, sta god da urade. Sposobni su oni i te kako za ono sto ih zanima, to sto ti imas neku romanticnu predstavu o tajnim sluzbama iz filmova o Dzems Bondu je druga prica.

Tako se moj poznanik mangupirao, pa kad su zaređali da mu drndaju članove porodice se smirio. Ali kasno sad, ne skidaju se oni tako lako.

Gledam ljude kako se ponašaju, i nije mi jasno čak ni teoretski, kako ovo može a da ne bukne vrlo brzo... :unsure:

A kako ces znati da je puklo ako vec steluju cifre da se smanjuje

Background Picker
Customize Layout