April 27, 20205 yr Author Epidemiolog Predrag Kon je rekao da je naredni policijski čas od 24h definitivno poslednji, a da će za Đurđevdan on najverovatnije biti od 18 sati do 5h. "Verovatno će sutra biti razmena mišljenja, ali će se doneti i konačna odluka", rekao je on za RTS. Govoreći o 6. maju i proslavi slave Đurđevdana, on je kazao da je "to samo jedan dan" i da će tada verovatno važiti već standardni policijski čas od 18 sati do 5 ujutru.
April 27, 20205 yr Jesu li oni realni, stvarno će još nedeljama furati policijski od 18 do 5 a pustiti nas kod frizera i manikira? Jbt.
April 27, 20205 yr Dakle, cirkus se nastavlja. (Ne) otvaramo škole vol. 2424: Quote Nastava za osnovce i srednjoškolce završava se onlajn krajem maja, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević. On je dodao da će u junu škole biti otvorene da se uradi mala matura, ali i da đaci koji žele poprave ocene. On je naveo da će većini učenika ocene biti zaključene krajem maja, da će samo oni koji žele da poprave ocenu imati mogućnost da to urade u junu u školama. "Nema vraćanja dece u učionice, nastava se završava onlajn, krajem maja. Individualni dolasci su mogući u junu da se uradi mala matura i poprave ocene", rekao je ministar za RTS. Dodao je da će, ukoliko epidemiološka situacija bude povolja, mala matura biti organizovana u drugoj polovini juna, da je školskim kalendarom predviđeno da to bude 17., 18. i 19. jun, ali da i to može da se pomeri. https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=04&dd=27&nav_category=12&nav_id=1678915 Baš me zanima koliko će puta da se ova odluka promeni u sledećih 10-ak dana.
April 27, 20205 yr 41 minutes ago, gospa buba said: mora da se govori. shta je bezbedno, shta nije. (uslovno bezbedno) i da se ponavlja svaki dan koliko ocesh puta. bash me briga shta uvazeni kon misli da ce da radi, pa ce sutra da radi neshto drugo, a prekosutra trece, dok ga svaki drugi put prave na budalu. nego kako da prezivimo i da ne raznosimo sto sranje, kad vec svakako necemo svi da pomremo odma apsolutno. ovde ni razuma, ni koncepta, ni doslednosti. ni znanja, o pojavama i ljudima. kad nije sibicarenje ili grabez, cvrc.
April 27, 20205 yr Just now, Halvard said: Dakle, cirkus se nastavlja. (Ne) otvaramo škole vol. 2424: Baš me zanima koliko će puta da se ova odluka promeni u sledećih 10-ak dana. mislim da je to sad konacno. verovatno su fokus grupe + uvid u nezavidnu situaciju (sa spljostavanjem krive) najzad prelomile. no ostavljam mogucnost, doduse malu, da se to promeni. zlatiborski okrug se do sada dobro drzao, ali poslednjih 5-6 dana svakodnevno blagi porast... ne drasticno, ali nekako vise podseca na kretanje ka peaku, nego na zaravnjivanje.
April 27, 20205 yr Bilo kakav potencijalni apel i savet građanima je izgubio svaki smisao kad je volusina izašla i rekla da virus nije opasan za mlađe od 65, ali da moramo da čuvamo mame, tate, bake i deke. Od tog trenutka su se napunili kafići, počele žurke i mogao si da računaš samo na mali procenat empatičnih ljudi u Srbiji da će da reaguju na apele. Prosečan građanin je shvatio da mu virus ne može ništa i pojačao je svoje aktivnosti u cilju da pokaže svoju snagu protiv nevidljivog neprijatelja. Posle sve što je moglo da se radi je bilo zatvaraj, zatvaraj, zatvaraj.
April 27, 20205 yr od 19h idem okolnim ulicama i trubim u trubicu..... kad je krenulo sa serpama i pistaljkama posle aplauza, poceo sam da se derem "vucicu lopove" u kombinaciji sa trubicom, sve iduci ulicom i gledajuci da me neka murija ne savata... imao sam i jedan konflikt u najavi ali sam ga izbegao hrabrim povlacenjem... jedva cekam sutra, a vi mi i ovaj post obrisite...
April 27, 20205 yr Author 1 hour ago, renne said: Od danas svaki dan šetaju Imaju vise vremena za setnju, nego oni sto rade od kuce do 17h. Zena mi se naljutila kad sam joj rekao da penzosi mogu vise da setaju nego ona
April 27, 20205 yr 9 minutes ago, Milosh76 said: Imaju vise vremena za setnju, nego oni sto rade od kuce do 17h. Zena mi se naljutila kad sam joj rekao da penzosi mogu vise da setaju nego ona realno
April 27, 20205 yr Nek šetaju, mesec i po su bili u apsu. Trebalo bi da svi možemo da šetamo i da se ovaj besmisleni policijski čas ukine već jednom.
April 27, 20205 yr Quote Kon: Bez ekonomije ćemo propasti, u utorak nove preporuke Ekonomija je ta koja sada vrši pritisak, bez ekonomije ćemo propasti, upozorio je epidemiolog Predrag Kon. Kon je za TV Pink rekao da je do sada struka "diktirala zabranu kontakata, a sada diktira ekonomija", ocenivši da život mora da se vrati u normalu, ali uz najmanji mogući rizik od zaraze. Kako je naveo, sve kompanije moraju da obezbede mere i uslove za bezbedan rad zaposlenih, "kako znaju i umeju". https://www.021.rs/story/Info/Srbija/241722/Kon-Bez-ekonomije-cemo-propasti-u-utorak-nove-preporuke.html Struka pripremila sveobuhvatne mjere. Konara dobar.