Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

24 minutes ago, gospa buba said:

istina je, razmatra ti se, rokovi most probabli od 15og i ko ima uslova da odrzi praktichne vezbe (da mu za to nisu potrebni drugi sistemi koji nece raditi).

Fino.Meni to odgovara,ako nije prerano što se samog virusa tiče.

Bilo bi korektno da se to objavi u narednih nekoliko dana,jer je gomila studenata van granica,a obavezna je samoizolacija od 14 dana,a i cimanje ambasade pre toga...

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

• Author

Zalosno je sto bi apel Djokovica, Cece, Karleuse i slicnih bio mnogo bolje prihvacen kod vecine gradjana, nego bilo kog epidemiologa, virusologa, ili predstavnika Vlasti.

5 minutes ago, Milošica said:

Fino.Meni to odgovara,ako nije prerano što se samog virusa tiče.

Bilo bi korektno da se to objavi u narednih nekoliko dana,jer je gomila studenata van granica,a obavezna je samoizolacija od 14 dana,a i cimanje ambasade pre toga...

gde su studenti van granica, granica chega, o kom univerzitetu govorimo? ja pricham o bu. ti?

3 minutes ago, Milosh76 said:

Zalosno je sto bi apel Djokovica, Cece, Karleuse i slicnih bio mnogo bolje prihvacen kod vecine gradjana, nego bilo kog epidemiologa, virusologa, ili predstavnika Vlasti.

mozda bi pomogao. ali je ovde izostala prvo osnovna komunikacija, a da nije bila na nivou mrshtenja, demonstrativnog odlazenja, punjenja groblja i smishljanja josh gorih gadosti koje bi mogle da nas zadese. i menjanja pravca svaka 2 dana. to nije komunikacija, to nije poshteno, to ne rade odgovorni ljudi.

Edited by gospa buba

Pa valjda ovi iz cg i beha

pa kolko njih ima? kako ce uopshte da udju, mislim, nije to tako jednostavno sada? ili da izadju odande? ili greshim?

pretpostavljam da ce i njih da reshe nekako.

Edited by gospa buba

Konkretno na mom fakultetu(BU),ima mnogo studenata iz CG i BiH.Rekao bih 10 do 20%.

Edited by Milošica

ne znam nishta o tome. ako chujem neshto, tvoje je sve shto chujem :hihi:

Hvala bubo :D

ovde su bila moguća dva modela, prvi sa kojim smo i započeli "šoping u milanu i fb virus" i ovaj drugi konfuzni koji imamo. sa ovakvom držazvnom upravom nije bilo trećeg puta, kao što nije bilo normalne komunikacije od strane šizoidnog narcisa

ono, izvadili smo motor iz kola kome je bila bregasta pred pucanjem, i šta sad. pa ništa, mi ćemo da sedimo u tom autu, a naći ćemo par budala da nas gura do prve nizbrdice. u tom će valjda neko nešto da pronađe tipa vakcina, a i uzdaćemo se i u rnk omotač virusa, koji slabi mutacijom, toplo vreme i uv index

21 minutes ago, Frile said:

2) Da, sada više nemaju efekta, ali su u početku imale, itekako. Ja mislim da čak i dalje ima  neke koristi od ovog zatvaranja za praznike i vikende (i pored toga što se to se sve više ljudi trudi da ostalim danima sjebe te efekte)

Mislim i ja da ima koristi, samo što se tu opet vraćamo na polovične mere, jer u jedina dva slučaja kada je to zaista imalo smisla i kada je moglo doći do nekontrolisanih okupljanja, te mere nisu u potpunosti sprovođene. Za Uskrs se em uveliko gledalo kroz prste okupljanjima po crkvama em je bio dozvoljen egzodus iz gradova, a evo i sad za 1. maj vidimo da se razmišlja "kako da se izađe u susret građanima" (totalni WTF). 

Valjda je čitava poenta ovog cirkusa bila da se smanji broj kontakata i masovnih okupljanja. Policijskim časom i skraćenim radnom vremenom se postizalo samo suprotno, jer šta god si morao da obaviš, morao si da čekaš u redu, plus da prođeš pored x redova ljudi koji čekaju nešto drugo. A onda u novinama objave sliku gde je 20 ljudi na nekom šetalištu i vrište kako je to skandal i svi smo stoka. :dry:

mora da se govori. shta je bezbedno, shta nije. (uslovno bezbedno) i da se ponavlja svaki dan koliko ocesh puta. bash me briga shta uvazeni kon misli da ce da radi, pa ce sutra da radi neshto drugo, a prekosutra trece, dok ga svaki drugi put prave na budalu. nego kako da prezivimo i da ne raznosimo sto sranje, kad vec svakako necemo svi da pomremo odma :dry:

Edited by gospa buba

O studentima BU: pominjao se 15. maj kao datum kada bi se otvorili fakulteti, sa par nedelja tokom kojih bi trebalo završiti praktične vežbe (gde je to moguće), a potom se moraju svi rokovi održati (april, jun, jul), redom, uz otežavajuću organizacionu okolnost dozvoljenog broja studenata istovremeno na jednom mestu. Tu negde treba i prijemni uglaviti, sa istim zahtevima. A i nastava, ispitni rokovi, itd. ne mogu da krenu dok se ne otvore studentski domovi, to je prepreka koju sad mućkaju kako će, ne tih 10 ili koliko procenata stranih studenata. Ovo su vesti od prošle nedelje, mislim da je za neki početak maja zakazana nova sednica saveta? senata? ...tela. :) koje treba da odluči šta će i kako će.

1 minute ago, njanja said:

O studentima BU: pominjao se 15. maj kao datum kada bi se otvorili fakulteti, sa par nedelja tokom kojih bi trebalo završiti praktične vežbe (gde je to moguće), a potom se moraju svi rokovi održati (april, jun, jul), redom, uz otežavajuću organizacionu okolnost dozvoljenog broja studenata istovremeno na jednom mestu. Tu negde treba i prijemni uglaviti, sa istim zahtevima. A i nastava, ispitni rokovi, itd. ne mogu da krenu dok se ne otvore studentski domovi, to je prepreka koju sad mućkaju kako će, ne tih 10 ili koliko procenata stranih studenata. Ovo su vesti od prošle nedelje, mislim da je za neki početak maja zakazana nova sednica saveta? senata? ...tela. :) koje treba da odluči šta će i kako će.

to su vesti i od ove nedelje. nishta novo.

• Author

Sutra u 8 ujutro Vucic ima sastanak sa Kriznim stabom... tema situacija sa koronom....

5 minutes ago, Halvard said:

Policijskim časom i skraćenim radnom vremenom se postizalo samo suprotno, jer šta god si morao da obaviš, morao si da čekaš u redu, plus da prođeš pored x redova ljudi koji čekaju nešto drugo.

Ispada na kraju da se generalno slažemo oko svega, osim možda oko zabrane kretanja...

Mislim da je OK zabrana kretanja u doba kada ne rade radnje i vikendom i praznikom  (recimo od 19-20 do 05) , uz izlaženje u susret na primer penzionerima (šta ih je koštalo da od prvog dana penzionerima bude dozvoljeno šetanje dok su ostali po kućama). A dnevna zabrana kretanja ne bi trebalo da je počinjala pre 19 ili 20, radnje bi radile duže (skoro normalno) i brzo bi prestale gužve zbog pravljenja zaliha.

Od konstuktivnih stvari što je stains pitao šta bi predložili, recimo čak i da su mere ostale iste kao ove što su sprovedene, bilo bi bolje da su strožije kontrolisane zabrane okupljanja i držanje odstojanja. Pre svega, komunalna policija (u gradovima gde postoji) je mogla i morala biti upotrebljena na taj način. Ne da rasteruje ljude što prodaju povrće na ćoškovima, nego da upozorava i razređuje kupce na propisano odstojanje, šeta parkovima i razređuje gomile, klince što igraju košarku, itd. 

Background Picker
Customize Layout