Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

9 minutes ago, ToniAdams said:

samo budala moze da ne vidi da policijski cas jedino stvara uska grla.

potpuno idiotska mera.

Naravno. A mentalne posledice cemo tek videti

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Stanje u Nisu (Niske vesti):

U Kliničkom centru Niš, u starom delu trenutno je 126 pacijenata, a u novom delu se leče 214 pacijenta.

U Domu studenata Medicinskog fakulteta je 138, u Domu učenika 32 osobe. U Institutu Niška Banja, u hotelu Zelengora boravi 126 osoba.

Dakle, ako je ovo tacno, u Nisu je ukupno smesteno 636 pacijenata. To je vec osetno smanjenje u odnosu na prethodne dane. Nazalost, cetvoro umrlih iz Gerontoloskog centra i 40 novih slucajeva zaraze za poslednjih 24 casa pokazuju da nema mesta optimizmu.

Jeste, na Internom odeljenju Opšte bolnice, zaraženi su i pacijenti i lekari. U Psihijatriji nema zaraženih za sada.
Tebi žena tamo? Sve ok?

... Shiit has hit the fan...

11 minutes ago, ToniAdams said:

samo budala moze da ne vidi da policijski cas jedino stvara uska grla.

potpuno idiotska mera.

Nikako, al nikako ne mogu da proniknem smisao policijskog sata. Koja im je bila zamisao, jesu nekad rekli? 

3 minutes ago, Frank Pembleton said:

Tebi žena tamo? Sve ok?

... Shiit has hit the fan...

Sve je OK. Negativna je, dobila rezultat u petak.

2 minutes ago, InvisibleLight said:

Nikako, al nikako ne mogu da proniknem smisao policijskog sata. Koja im je bila zamisao, jesu nekad rekli? 

mislim da je u pitanju samo lomljenje kicme narodu. 

5 minutes ago, Tsai said:

Naravno. A mentalne posledice cemo tek videti

vec znam slucaj eskalacije zbog zatvaranja u kucu. da je samo anegdota ne bi bio bitan, ali prilicno sam sigurna da se moze uopstitu na dobar broj ljudi sa psihickim tegobama. tu su onda i njihove porodice, s njima zatvorene, koje treba da ih smiruju ili hendluju, vec kako se kome zalomi.

U ponovljenoj kontroli fabrike Šinvon koju je danas sprovela Inspekcija rada, zatečeno je četiri puta više radnika od dozvoljenih 36 koliko sme da bude u proizvodnoj hali. Ali su danas, za razliku od juče, radnici sakrivani u WC-u i na protiv požarnim stepenicama, gde ih je kontrola i zatekla. Pritom fabrika nastavlja rad sa većim brojem radnika - navode radnici.

Inspekcija zatekla višak radnika u niškoj fabrici, a iz Ministarstva kažu - nema propusta

mislim da je u pitanju samo lomljenje kicme narodu. 

ja mislim da nije chak ni to, nego deo nekog kompromisa, koji moze da se pravda 'strukom' i da izgleda da se radi neshto. sve kao rezultat prvobitne nevidjene panike (oni sebe poznaju mnogo bolje nego mi, mi samo naslucujemo stvarne razmere nesposobnosti), a onda kasnije samo rutinski, uz ignorisanje usputnih prepreka. 

sent from bubamoto

4 minutes ago, InvisibleLight said:

Objasnila si i sama sebi dala odgovor na svoje pitanje u postu pre toga. Drzava je jednostavno nesposobna da obezbedi postovanje bilo kakvih mera koje ukljucuju bilo kakav trud njenih sluzbenika. Posto im je jasno da su nesposobni ponadali su se da ce potpunim zatvaranjem da prikriju svoju nesposobnost. Naravno, samo su napravili jos vecu stetu jer niko vise i ne razmislja o tim drugim merama, svi samo gledaju kalendar da utvrde kad moraju da sede kuci a kada da izadju napolje i rade sta hoce.

^

Da, alibi polumjera

mi cemo izgleda imati samo jedan talas.  u trajanju od jedno godinu dana.

8 minutes ago, InvisibleLight said:

Ma mislim da su oni mislili da će to da pomogne. I ja sam iako skeptičan mislio da će možda da pomogne. Dok nisam video prve gužve u prodavnicama, a kasnije i sve veća kršenja pravila po gradu, jer je ljudima dopizdilo, pa su u fazonu da im je poslednji dan u životu i da moraju sve, a policiji dosadilo da zavodi red, lakše je zaključati preko vikenda.

Sve ostalo je samo tvrdoglavost da ustraju na merama koje evidentno i nisu toliko delotvorne, da ne ispadne da podilaze djilasu and co (kao za penzionerski čas)...

ja vise povjerenja imam u pandemiju nego u mjere vlade srbije.

proci ce, jer joj je to u prirodi.

Just now, Spooky said:

Ma mislim da su oni mislili da će to da pomogne. I ja sam iako skeptičan mislio da će možda da pomogne. Dok nisam video prve gužve u prodavnicama, a kasnije i sve veća kršenja pravila po gradu, jer je ljudima dopizdilo, pa su u fazonu da im je poslednji dan u životu i da moraju sve, a policiji dosadilo da zavodi red, lakše je zaključati preko vikenda.

Sve ostalo je samo tvrdoglavost da ustraju na merama koje evidentno i nisu toliko delotvorne, da ne ispadne da podilaze djilasu and co (kao za penzionerski čas)...

ne znam kako su mogli biti toliko samouvjereni da misle da su u redu mjere kakve u evropi niti u razvijenom svijetu niko ne propisuje.

nuznost da se slabost zdr sistema kompenzuje disciplinom gradjana je mogla zacrtati pravac ali konkretne mjere su licni stil u okviru tog pravca.

vucic je satrap i to je to.

Background Picker
Customize Layout