Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

1 minute ago, InvisibleLight said:

Pa koristice to kao primer eto sta se desava kad se slavi slava sad..

S jedne strane imamo DKT koja tvrdi da bi bilo 100000 mrtvih da nismo uveli mjere (što je potpuno bizarno da izjavi neko ko se očešao o tu struku) a sa druge možemo da postavimo pitanje da li ove mjere imaju ikakvog smisla s obzirom na to da svugdje okolo vidimo solidna smirivanja a kod nas uz orvelovske mjere mi pičimo sedmicama već 200-400 novozaraženih. 

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Koji je ovaj magarac iz Ministarstva poljoprivrede sto je bio gost kod Natase jutros (pretpostavljam) i sada ide repriza? Aha drzavni sekretar, sad rece.

Pitam retoricki, jer ovo je bas lep, cist i prost primer kakve neznalice, dunsteri i tupsoni rade na bitnim i mestima gde nesto kao odlucuju i kao pitaju se.

Dobri smo mi jos.

1 minute ago, James Marshall said:

S jedne strane imamo DKT koja tvrdi da bi bilo 100000 mrtvih da nismo uveli mjere (što je potpuno bizarno da izjavi neko ko se očešao o tu struku) a sa druge možemo da postavimo pitanje da li ove mjere imaju ikakvog smisla s obzirom na to da svugdje okolo vidimo solidna smirivanja a kod nas uz orvelovske mjere mi pičimo sedmicama već 200-400 novozaraženih. 

E da odbranim dkt :D

cula juce bas tu izjavu, rekla je :"bilo bi na stotine, hiljade mrtvih" a ne 100000

Danas u Nisu otvorene kladionice, frizerski saloni, preostale pijace...

Just now, InvisibleLight said:

E da odbranim dkt :D

cula juce bas tu izjavu, rekla je :"bilo bi na stotine, hiljade mrtvih" a ne 100000

Ok, ja čuo preneseno u pismenom obliku :D

Pa dobro, već smo nažalost u trocifrenim

Naravno da bi bilo gore bez mjera, ali nešto i u sprovođenju ovih ne štima, to je jasno. 

• Author

Cemu sluzi otvaranje kladionica, kad ne funkcionise sport na planeti Zemlji? Osim Belorusije, naravno :D

1 minute ago, Milosh76 said:

Cemu sluzi otvaranje kladionica, kad ne funkcionise sport na planeti Zemlji? Osim Belorusije, naravno :D

Možda se klade na broj novozaraženih i na broj umrlih :fantom:

18 minutes ago, James Marshall said:

Kakve mere takvi i rezultati. Kao da je napolju neko nevereme, pa će da se izduva za tih 3-4 dana koliko će svi da sede u kućama.

8 minutes ago, Milosh76 said:

Videh danas jednog kroz izlog u Mozzartu, lupa po automatu, prodjoh i pored Maxbeta kod mene, tamo nije bilo nikoga...automati, kuglice sa brojevima (ako dozvoljavaju sedenje u lokalu), od sporta Nikaragva zavrsava, igra se valjda na Tajvanu i tu je Belorusija. Ma nema nista.

Edited by Nesh

kapiram. shta po tvom mishljenju ne rade kako treba? (pitam zato shto je mishljenje nas po kucama meni irelevantno potpuno, ne znamo kakvim informacijama raspolazemo, lutamo izmedju kriznog shtaba i tvitera itd). ljudi iz sistema kod nas praktichno ne dolaze do rechi. mislim, koji se nechim bave u realnosti dry.png 
sent from bubamoto

Treba na celu zemlju da se primene iste mere kaoci za 65+, pošto smo mi očigledno stoka nedokazana. Ovi polovični karantini očigledno ne funkcionišu. Plus je kontrola karantina očigledno loša.
Mi ni sa ovim merama nismo uspeli ništa bitno da promenimo pa možeš da zamisliš šta će da se desi kad dodje do popuštanja™.
Na sve to imamo outbreak virusa u makar polovoni zdravstvenih centara i domova za kolektivni smeštaj što je apsolutno, apsolutno nedopustivo.
Izvini ne mogu lepo da pišem preko telefona pa ću sve podrobnije opisivati sutra kad izadjem s posla

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

radi radi, i ovo je dosta :)

sent from bubamoto

25 minutes ago, James Marshall said:

Naravno da bi bilo gore bez mjera, ali nešto i u sprovođenju ovih ne štima, to je jasno. 

Upravo tako, ne znam zašto bismo mi bili nekakav izuzetak kada se bukvalno svugde u okruženju situacija znatno smiruje. Sasvim je logično očekivati da mi ne zaostajemo mnogo, ako ništa drugo, a mi smo već skoro dve nedelje praktično zakucani na istom. Ne znam koliko se još dugo opravdanje može tražiti u onoj jednoj nedelji kašnjenja sa zatvaranjem kafića, suviše je vremena prošlo od tada. Pritom je problem što i dalje ovako nasumično izbija po Srbiji, pa jedan dan Lajkovac, drugi Bor, pa onda Vlasotince, pa Leskovac, pa Smederevo i tako u krug, i to stvarno ne znam kako se može zaustaviti. 

Plus što tek možemo očekivati porast broja umrlih jer je virus ušao u staračke domove, što je u ovoj fazi epidemije skandal sam po sebi.

Edited by Halvard

E da još nešto, manite se priče lakši, teški slučajevi, ona nema mnogo smisla osim za neko bistrenje politike pošto bilo koji lakši može vez mnogo problema da predje u teški.

Nija nam cilj da okrenemo odnos nego da smanjimo

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

17 minutes ago, Halvard said:

Ne znam koliko se još dugo opravdanje može tražiti u onoj jednoj nedelji kašnjenja sa zatvaranjem kafića, suviše je vremena prošlo od tada.

Ma u Nisu zatvorene kladionice odmah, kafici dan ili dva posle kladionica (dakle, u Nisu se nije kasnilo tih nedelju dana), pa opet rezultati vrlo losi.

Uostalom, nama se 40 dana posle uvodjenja vanrednog stanja siri virus po institucijama, a to kobajagi cuva vojska, uvedene striktne mere, ovo, ono...

Edited by Nesh

.. a to kobojagi cuva ih vojska, uvedene striktne mere, ovo, ono...
to su kljuchne rechi. kobajagi se bave. jel ima josh neshto shto su chuvale vojska i policija, a da nije izbila katastrofa :unsure:

sent from bubamoto

Background Picker
Customize Layout