Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

U Srbiji su se preporuke ignorisala dok nije uvedeno vandredno stanje. Mogli smo da pročitamo da se virus sirio u Srbiji jos krajem februara. Onda pošto nismo imali dovoljno medicinske opreme i testove zatvorili su ljudi u kuće i nisu testorali dok nisi imao temperaturu preko 38.

Sad kad se situacija stabilizovala malo više se testira pa se otkrivaju asimptomsticni slučajevi i oni sa lakšim simptomima. To znači da smo sigirno imali mnogo vise slucajeva u prethodnih mesec i po dana nego sto je zabelezeno. I sad se već lakse izoluju slucajevi i u nekim regijama se smanjuje broj a negde se siri. Samo sad zbog vise testova deluje da se nije mnogo promenila situacija ali jeste. U principu nama treba jos mesec dana da bi se situacija smirila i da bi smo došlii do par desetina slučajeva dnevno. Zato su Slovenija i Hrvatska bolje prošle jer su više testirali a na primer Makedonija je malo bolja jer su oni nedelju dana pre nas krenuli sa nekim merama. 

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Mislim i da je struka™ ozbiljno očekivala da do sada rezultati budu bolji i da smo na <5%. Očigledno nešto ne funkcioniše, ovo ovako može beskonačno da traje. Vidi se da ni oni više ne znaju šta bi rekli, za neku radikalnu promenu strategije je suviše kasno, duh je već pušten iz boce, a i sve i da hoće nešto da urade, očigledno ne postoji niko ko bi to mogao da izvede. 

Očekujem da ovakvo mrcvarenje traje negde do juna, a onda će jednostavno dići ruke i nadati se najboljem. 

Definitivno mislim da je situacija bila dosta gora na pocetku kada nismo skoro nista testirali. Sad mi deluje da dolazi na naplatu javasluk i ulaz virusa u razne ustanove, posto se vec danima svaki dan javlja barem po jedna ustanova sa od 20 do 50 novih slucajeva, koje je onda lako izlovoati da se ne sire dalje, ali sa druge strane zbog karakteristika te populacije posledice mogu biti mnogo gore nego da se slobodno siri. 

Ipak valjda hrabri ovo postepeno smanjenje ljudi na respiratoru, osim ako i tu nisu odustali od stavljanja ljudi na respirator. 

Edited by nick1986

da li bi bez mera bilo gore ili isto, da li imamo na osnovu chega da pretpostavimo? makar ti iznutra? unsure.gif

sent from bubamoto

Bilo bi gore ali nije u tome stvar. Stvar je u tome da bi moralo da bude mnogo bolje.
Danima.broj mrtvih (iako očigledno štimovan ne opada), kao ni broj otkrivenih.
Nova žarišta se i dalje javljaju, što je u ovoj situaciji apsolutno nedopustivo.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

U RS novi klaster, lik je slavio slavu sa preko 100+ gostiju, izgleda 22 zaraženih samo sa tog događaja..

24 minutes ago, InvisibleLight said:

Stremimo ka nebu, nebeski narod

Šta bi sa Češkom, jel nije bilo kako su oni s maskama postigli neki fantastičan uspeh? Sad ispada isti kao i mi.

Bilo bi gore ali nije u tome stvar. Stvar je u tome da bi moralo da bude mnogo bolje.Danima.broj mrtvih (iako očigledno štimovan ne opada), kao ni broj otkrivenih.

Nova žarišta se i dalje javljaju, što je u ovoj situaciji apsolutno nedopustivo.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

kapiram. shta po tvom mishljenju ne rade kako treba? (pitam zato shto je mishljenje nas po kucama meni irelevantno potpuno, ne znamo kakvim informacijama raspolazemo, lutamo izmedju kriznog shtaba i tvitera itd). ljudi iz sistema kod nas praktichno ne dolaze do rechi. mislim, koji se nechim bave u realnosti :dry:

sent from bubamoto

Imamo apsolutne cifre, koje zavise i od toga kad je virus ušao, koliko je neprimjećen divljao, ali imamo i ove trendove, gdje smo mi najgori ubjedljivo, jer nam virus ulazi u zatvorene institucije, gdje se pokazuje neki kontinuirani javašluk, gdje djeluje da daleko slabije zauzdavamo isti

2 minutes ago, beeva said:

U RS novi klaster, lik je slavio slavu sa preko 100+ gostiju, izgleda 22 zaraženih samo sa tog događaja..

:frust:

Katanac za dzurdzevdan nam ne gine..

• Author

to je potpuno ocekivano, posto i tako odluke donose bez plana.

Ne bi me cudilo da Vucic skrati policijski cas na cetvrtak-nedeljak i onda uvedu utorak-cetvrtak zbog Djurdjevdana

1 minute ago, InvisibleLight said:

pa kakve mi veze imamo sa rs

nevezano što će nas i pored toga zakatančiti

3 minutes ago, Time Crisis said:

Šta bi sa Češkom, jel nije bilo kako su oni s maskama postigli neki fantastičan uspeh? Sad ispada isti kao i mi.

Imali su gori pocetak al smo ih presisali pre nedelju dana, po broju zarazenih. Kako nam sad ide stizemo uskoro i dansku koja ide dvocifreno duze vreme

Just now, renne said:

pa kakve mi veze imamo sa rs

nevezano što će nas i pored toga zakatančiti

Pa koristice to kao primer eto sta se desava kad se slavi slava sad..

3 minutes ago, InvisibleLight said:

znači sledeće sedmice ce vjerovatno skor od Uskrsa da dodje na naplatu.

pa kakve mi veze imamo sa rs nevezano što će nas i pored toga zakatančiti

nemamo nikakve, samo nam govori shta ce da bude, i kako domacin razmishlja.

ja sam josh uvek zahvalna kosmosu shto otac ne donese koronu sa neke masovne sarane u shumadjiji, josh na samom pochetku, gde nije falilo ni kineza ni italijana, ali bukvalno isuse.gif

sent from bubamoto

Background Picker
Customize Layout