Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

1 minute ago, variola said:

Pitali su, mislim juče. DKT rekla da su brojke koje iznose samo novotestirani. 

Rekli su da ce da nastave sa velikim brojem testiranja, rade kontakte.Malo mi je sumnjivo da se stize do svih a pogotovo da ce napori da se odrze kada se situacija, po njima, smiruje.Bilo bi dobro da pocnu preko leta da traze antitela

Nesto nismo dobro ispratili testiranja

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Sledeci praznik je u novembru. Do tada vec mogu da se pretvore u Mikija Manojlovica iz Undergrounda dok nam budu pricali kako su sledece dve nedelje kljucne, pa cemo posle za vikend moci napolje, samo da prodje Nova Godina, pa onda za Bozic moze pricesce u crkvi.

3 hours ago, zmanic said:

Vi stvarno pokušavate da shvatite i obkasnite statistiku dokazanih, beskrupuloznih lopuža !?!

Pokušavam da racionalizujem razliku...

3 hours ago, dvb-t manijak said:

Razlika u brojevima je najverovatnije u tome što Republika daje samo ulazne podatke otvorenih slučajeva, a ovi neki na lokalu daju broj aktivnih. 

zatvoreni_slučajevi = izlečeni +  umrli = ukupno_potvrđeni - aktivni_slučajevi

mislim da je to...

Ovde sigurno ne daju broj aktivnih, jer to institut ne može da zna. Oni samo mogu broj pozitivnih, a posle iz bolnice je već mnogo zstvorenije što se tiče informacija. Gradski krizni štab se gotovo i ne oglašava.

Manipulacija sa brojem preminulih gerontoloških pacijenata od korone u KC Niš

Od 184 korisnika Gerontološkog centra Niš koji su hospitalizovani nakon što je otkriveno da je korona virus ušao u tu ustanovu, preminulo je 37 osoba, a kod 33 osobe je virus i laboratorijski potvrđen, saopštio je danas epidemilog Predrag Kon na konferenciji za novinare Vladinog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19.

https://www.danas.rs/drustvo/manipulacija-sa-brojem-preminulih-gerontoloskih-pacijenata-od-korone-u-kc-nis/

Jel bilo price kad bi eventualno ukidali karantin tj samoizolaciju za nase koji bi usli u srbiju? Vrv je to zadnje..

Jutrošnja konverzacija dve gospođe u redu ispred pekare:
G1: "Jaaao Dragice, pa gde si ti, nisam te 100 godina videla, otkad si ti plava?"

G2: "Pa evo, Ljubice, ima već mesec dana. Kako si ti, ja čula da si se zarazila?"

G1: "Ma jesam, pusti, danas izašla iz karantina. Nije to ništa, bre, od gripa mi je gore bilo."

G2 (pomerila se unazad jedno 3 metra, i mi svi sa njom): "Pa dobro, Ljubice, kažu da nije baš za svakog naivno ..."

G1: "Ma kenjaju, bre, znaš koliko ljudi umre od gripa godišnje? Nego, kao, pandemija. Nije to ništa, ja nisam ni pre nosila masku, a tek sad neću, ja sam svoje pregurala ..."

Šteta što ne može i neki virus mudrosti i pameti da 'prokuži' malo populaciju.

Edited by zgembo

Ja sam vec ovog vikenda bio spreman da prsnem, izadjem napolje i vicem evo ti ga vucicu. 

Mogli bi malo da smanje sa policijskim vikendima i da umesto toga kontrolisu da li ljudi se okupljaju u vecim grupama ko u normalnim zemljama.

51 minutes ago, InvisibleLight said:

Jel bilo price kad bi eventualno ukidali karantin tj samoizolaciju za nase koji bi usli u srbiju? Vrv je to zadnje..

Možda i ne,ako uvedu brze testove za ljude koji uđu,kako su pominjali.

12 hours ago, Dankan Ajdaho said:

Nije problem sam bazen, problem je sve ono što prethodi da bi stigao do bazena.

sta to specijalno problematicno u odnosu na ostale aktivnosti prethodi?

• Author

Ima li guzve u Rodi na NBG ovih dana? Merkator mi je najblizi, ali je prilicno skuplji od Rode, pa da promenim malo

jel se neko seća kada je Vučić obećao još na početku da će svi medicinski radnici da dobiju povećanje plate 10%?

E pa, nije povećanje, nego stimulacija :laugh: što znači da traje 1 ili 2 meseca, koliko prvorođenom bude milo, ili bar dok traje vanredno stanje.

50 minutes ago, Shan Jan said:

Ja sam vec ovog vikenda bio spreman da prsnem, izadjem napolje i vicem evo ti ga vucicu. 

Mogli bi malo da smanje sa policijskim vikendima i da umesto toga kontrolisu da li ljudi se okupljaju u vecim grupama ko u normalnim zemljama.

da ali ima i onih koji su profitirali od toga, kao npr trgovci koji su odmorili dušu, za njih nema vikenda kao za ostale ljude, osim kada su na godišnjem :happy: i sada bi ti da im to ukineš :D

19 minutes ago, Milosh76 said:

Ima li guzve u Rodi na NBG ovih dana? Merkator mi je najblizi, ali je prilicno skuplji od Rode, pa da promenim malo

Bejah u Rodi u petak..osim sto je crklo ono sokocalo koje izbacuje brojeve u redu za suhomesnato i sir, sve je islo kao pesma. 

• Author

Hvala... ja ni mrtav ne cekam suhomesnato...nemam zivaca za njihovu "brzinu"

Evo je inspekcija pred tetetanom, sta ce biti..i kamera za lokalny tv :D

Background Picker
Customize Layout