Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Nema novih podataka po opstinama?

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

@Nesh ne mogu sad da drndam YT da nađem Nestorovića od pre nekoliko dana na tv. Kaže, mi smo odlično prošli sa gerontologijom u Nišu “ dobro, ne baš odlično umrlo je jedno-dvoje” ali kaže to je odličan rezultat. 
Da li uopšte postoji neka privatna tužba da se ganja ovo govedo?

edit koga ne mrzi a želi da nadje, emisija je kod onog Fokusa, mislim da je bio četvrtak. 

Edited by Spirit

• Author

Nestorovic 17.4.

On smatra da smo već pobedili korona virus, ali za 1. maj smatra da nema potrebe uvoditi policijski čas, već je dovoljno zabraniti okupljanja.

Toliko o pouzdanosti doticnog... budala

1 minute ago, Malvo said:

Nema novih podataka po opstinama?

Ako misliš na novozaražene, to se obično ažurira kasno uveče. Covid.rs je danas ažurirao ukupnu geografsku strukturu zaraženih. Niš je na >50% u odnosu na Beograd, to je baš loše. Nisam primetio ni da se nešto posebno priča o Kruševcu i Leskovcu kao nekakvim žarištima, a rekao bih da tu ima sve više slučajeva. 

Dakle, ako je 33 korisnika/ca umrlo od korone u Gerontoloskom centru u NIsu, to je vise od petine svih umrlih u Srbiji u samo jednoj instituciji. Katastrofa.

Situacija u Nisu:

U Kliničkom centru Niš, u starom delu trenutno je 160 pacijenata, a u novom delu se leči 279 pacijenata.
U Domu studenata Medicinskog fakulteta je 145, u Domu učenika 93 osobe. U Institutu Niška Banja, u hotelu Zelengora boravi 192 osobe. Niske vesti

Ukupno 869 pacijenata. Juce je bilo 902 (onu jucerasnju brojku od 1134 pozitivnih u Nisu da zanemarimo jer ne znamo sta u stvari predstavlja). Juce je bilo 68 novootkrivenih slucajeva. Nedimovic pominje zatvaranje Doma ucenika.

Otvaraju se Velika i Palilulska pijaca (ostale su valjda vec otvorene ranije), otvaraju se robne pijace:

Najveća niška zelena pijaca - Tvrđava, kao i ona kod Paliluske rampe, počeće sa radom u ponedeljak, 27. aprila, nakon što su više od mesec dana bile zatvorene zbog mera koje su bile propisane kako bi se sprečilo širenje virusa korona. Kako saopštavaju iz JKP Tržnica, od utorka, 28. aprila ponovo će raditi i robne pijace Cvetna i OTC, kao i robni deo Bulevarske i pijace Ćele kula.
Radno vreme svih pijaca je od 7 do 15 sati, a svi su u obavezi, prema uredbi Vlade, da nose maske i rukavice, a tezge se obmotavaju celofanom. Juzne vesti

Dad mi nije jasno oni saopštavaju svaki dan 5,6 7 umrlih, a ovih 33?

... Shiit has hit the fan...

Iz clanka Slobodne Evrope, objavljenog 23.04.

Tiodorović je rekao da je u Nišu od korona virusa preminulo 27 osoba, od kojih je 21 muškarac i šest žena. Prema njegovim rečima, od korona virusa u Gerontološkom domu u Nišu umrlo je pet korisnika, 168 je na lečenju, ali i dalje svakodnevno po neki korisnik iz tog doma oboli.

Sa danasnje konferencije za stampu:

Epidemiolog dr Predrag Kon kazao je na redovnoj konferenciji za medije da je iz Gerontološkog centra u Nišu preminulo ukupno 37 korisnika, a da su od toga 33 korisnika bila pozitivna na virus korona. Niske vesti

Vise je za No comment, videcemo da li ce biti lapsus ili su ljudi "samo" bili pozitivni na virus korona, a umrli od necega drugog.

Edited by Nesh

• Author

Jel penzionerima dozvoljena setnja danas?

Jeste sad valjda...

... Shiit has hit the fan...

Da, gledam kroz prozor, povorka "zombija" se krece ulicama. Ljudi bukvalno ponovo uce da hodaju

I kod mene duz ulice. Lepo je videti sve te ljude, bas su falili, svet je shity bez starijih ljudi

Danasnji podaci:

Општине и градови са највећим бројем до 26.4.2020.

1    Град Београд 45

2    Лесковац 20

3    Град Ниш 16

4    Бор 14

5    Неготин 13

6    Вршац 10

7    Алексинац 9

8    Панчево 8

8    Kладово 8

10  Смедерево 7

Otkud sad Vrsac? Leskovac ponovo ozbiljan skok, juce ih nije bilo medju 10 sa najvise slucajeva, Negotin 13, siri se po tom domu za stare verovatno...

16 minutes ago, Milosh76 said:

Jel penzionerima dozvoljena setnja danas?

Presekoh se kad sam izasao na terasu sa malim pre desetak minuta.. Rekoh sebi "Evo revolucije". 

Bome su Bg penzioneri i brzi i lijepo odeveni..ili nisu svi penzioneri.

• Author

To sam I ja pomislio, krenula gradjanska neposlusnost, a ono penzioneri :)

što se tiče staračkih domova, ljudi sad tamo rade smene koje traju 15 dana. 15 dana x 24 sata. koju oni platu zaslužuju i treba da dobiju za sve to i ko će to da im isplati?

i šta je plan za njih kad odrade tu smenu i izađu napolje, među krdo. i sretnu se sa nama koji pijemo kafu u kafani, friziramo se, dižemo tegove, plivamo na bazenu, motamo kablove...?

šta će oni da rade kad bude trebalo opet da odu na posao?

29 minutes ago, Nesh said:

Iz clanka Slobodne Evrope, objavljenog 23.04.

Sa danasnje konferencije za stampu:

Vise je za No comment, videcemo da li ce biti lapsus ili su ljudi "samo" bili pozitivni na virus korona, a umrli od necega drugog.

Mozda od ovih 33 sto su pozitivni na koronu, samo za par su nasli sa sigurnoscu da su umrli od nje, ostale vode pod drugim bolestima?

Mislim da na taj nacin ostajemo sa ovako malim brojem umrlih.

Background Picker
Customize Layout