April 26, 20205 yr 2 minutes ago, InvisibleLight said: U kom smislu kraja, da imamo do 10-15 slucajeva na dan u nizu od bar 7 dana? To necemo ni imati do jeseni a onda jovo nanovo Upravo tako, i u tom smislu se slažem sa dr DKT da će u nekom momentu ovo morati da se prebaci na domen lične odgovornosti. Bližimo se trenutku kad ćemo od ovakvih mera izvući maksimum koji se može, a to izvesno neće biti dovoljno da virus potpuno nestane.
April 26, 20205 yr Da li sam dobro cuo da je iz Gerontoloskog centra u Nisu umrlo 37 korisnika, a 33 od korone?
April 26, 20205 yr 4 minutes ago, Halvard said: Upravo tako, i u tom smislu se slažem sa dr DKT da će u nekom momentu ovo morati da se prebaci na domen lične odgovornosti. Bližimo se trenutku kad ćemo od ovakvih mera izvući maksimum koji se može, a to izvesno neće biti dovoljno da virus potpuno nestane. Kad se sve sabere, drndanje, promena termina, mera, vikendi, polic.sati ..bilo bi manja muka i sad bi svi pristali da se dobrovoljno zatvore na 14 dana pa makar jeli malter al posle toga smo slobodniiiii i manje traumizirani od ovog kinjenja ibez rezultata. L Naravno niko to ne bi pristao i bunio bi se da je drzava predlozila i to je ok..samo kazem Edited April 26, 20205 yr by InvisibleLight
April 26, 20205 yr 1 minute ago, InvisibleLight said: bilo bi manja muka i sad bi svi pristali da se dobrovoljno zatvore na 14 dana pa makar jeli malter To je besmislena, nehumana, a pre svega neodrživa mera. Nikad ne bih pristala na to.
April 26, 20205 yr Just now, pt 2.0 said: To je besmislena, nehumana, a pre svega neodrživa mera. Nikad ne bih pristala na to. Ja licno bih, da imam izbor, pod uslovom da sam posle slobodna i safe. Al za drustvo je neizvodljivo i rekoh posle da bi se svi s pravom pobunili. Govorim samo da mi je muka od ovog kinjenja bez kraja.nebitno za dalju raspravu.
April 26, 20205 yr 5 minutes ago, Nesh said: Da li sam dobro cuo da je iz Gerontoloskog centra u Nisu umrlo 37 korisnika, a 33 od korone? Tako sam ga i ja razumeo..
April 26, 20205 yr To je besmislena, nehumana, a pre svega neodrživa mera. Nikad ne bih pristala na to.posle ovoga do sad ni ja. mislim da je ovo, uz ovakvu upravu, nash maksimum.sent from bubamoto
April 26, 20205 yr Just now, InvisibleLight said: Ja licno bih, da imam izbor, pod uslovom da sam posle slobodna i safe. Samo što ta mjera ne bi riješila apsolutno ništa.
April 26, 20205 yr Just now, keitel said: Samo što ta mjera ne bi riješila apsolutno ništa. Naravno da ne bi. Zato i kažem da je besmislena.
April 26, 20205 yr Just now, keitel said: Samo što ta mjera ne bi riješila apsolutno ništa. Ma ok, misaoni experiment, sto bi rekao host Lagano ludim od beskonacne neizvesnosti, prekratila bih je i probnom vakcinom da mi predloze
April 26, 20205 yr 8 minutes ago, InvisibleLight said: Kad se sve sabere, drndanje, promena termina, mera, vikendi, polic.sati ..bilo bi manja muka i sad bi svi pristali da se dobrovoljno zatvore na 14 dana pa makar jeli malter al posle toga smo slobodniiiii i manje traumizirani od ovog kinjenja ibez rezultata. L Naravno niko to ne bi pristao i bunio bi se da je drzava predlozila i to je ok..samo kazem čak i da to da rezultat, i postanemo covid free, kako sprečiti ulazak zaraženih iz inostranstva, npr kamiondžija koji dovoze i odvoze robu u fabrike, dolazak gastosa da obiđu familiju, studenata koji studiraju preko, biznismena, naučnika koji će ići na stručna predavana i kongrese po inostranstvu itd, bojim se da bi se za 2 najviše 3 nedelje ponovo vratili na situaciju od pre karantina
April 26, 20205 yr Dakle, ako je 33 korisnika/ca umrlo od korone u Gerontoloskom centru u NIsu, to je vise od petine svih umrlih u Srbiji u samo jednoj instituciji. Katastrofa. Situacija u Nisu: Quote U Kliničkom centru Niš, u starom delu trenutno je 160 pacijenata, a u novom delu se leči 279 pacijenata. U Domu studenata Medicinskog fakulteta je 145, u Domu učenika 93 osobe. U Institutu Niška Banja, u hotelu Zelengora boravi 192 osobe. Niske vesti Ukupno 869 pacijenata. Juce je bilo 902 (onu jucerasnju brojku od 1134 pozitivnih u Nisu da zanemarimo jer ne znamo sta u stvari predstavlja). Juce je bilo 68 novootkrivenih slucajeva. Nedimovic pominje zatvaranje Doma ucenika. Otvaraju se Velika i Palilulska pijaca (ostale su valjda vec otvorene ranije), otvaraju se robne pijace: Quote Najveća niška zelena pijaca - Tvrđava, kao i ona kod Paliluske rampe, počeće sa radom u ponedeljak, 27. aprila, nakon što su više od mesec dana bile zatvorene zbog mera koje su bile propisane kako bi se sprečilo širenje virusa korona. Kako saopštavaju iz JKP Tržnica, od utorka, 28. aprila ponovo će raditi i robne pijace Cvetna i OTC, kao i robni deo Bulevarske i pijace Ćele kula. Radno vreme svih pijaca je od 7 do 15 sati, a svi su u obavezi, prema uredbi Vlade, da nose maske i rukavice, a tezge se obmotavaju celofanom. Juzne vesti Edited April 26, 20205 yr by Nesh
April 26, 20205 yr Author 19 minutes ago, Nesh said: Dakle, ako je 33 korisnika/ca umrlo od korone u Gerontoloskom centru u NIsu, to je vise od petine svih umrlih u Srbiji u samo jednoj instituciji. Katastrofa. Ovo je bas losa vest. Nadjoh negde da je taj procenat u nekim evropskim zemljama 50%. Nadam se da ce broj kod nas biti dosta manji.. http://balkans.aljazeera.net/vijesti/polovina-preminulih-u-evropi-sticenici-domova-za-starije-osobe