April 25, 20205 yr 3 hours ago, InvisibleLight said: Kaze dkt da preporucuje teretane i aktivnosti na otvorenom a ne unutra gde se tesko moze izbeci rizik al sad je odgovornost individualna Odgovornost individualna a građani neodgovorni.
April 25, 20205 yr Kaze dkt da preporucuje teretane i aktivnosti na otvorenom a ne unutra gde se tesko moze izbeci rizik al sad je odgovornost individualna To je ono što sam pričao, oni će u jednom trenutku da "proglase pobedu" svi ostali koji budu umirali ih se ne tiču, tj. nisu im u interesu po pitanju daljih izbornih spinovanja.Odatle i ovo prebacivanje lopte na "individualnu odgovornost"... ... Shiit has hit the fan...
April 25, 20205 yr 2 hours ago, Nesh said: Oba clanka su objavljena danas posle konferencije za stampu. Po jednom u Nisu ima 902 pacijenta, po drugom 1134 potvrdjena slucaja. Nije to bas mala razlika. Sta ovo znaci? Da neki potvrdjeni slucajevi nisu smesteni u bolnicama ili da nadlezni imaju problem sa racunskim operacijama? Drugo, pominju se otpustanja pacijenata, te ovoliko, te onoliko (danas, doduse nisam video te podatke), ima vise otpustenih nego novozarazenih itd...a broj pacijenata nikako da primetno opadne. Ako ih je danas 1134 u Nisu, onda je i porastao od juce kad je bilo nesto ispod 1000, ne secam se vise. Obo sto ja imam kao info iz prve ruke od zene koja radi u Niskoj Banji je da je tamo preko 400 ljudi u privremenoj bolnici. Medicinsko osoblje, policajci i pripadnici vojske. A dok je otac hospitalizovan kaze da je ,samo na njegovom spratu , gde inace nisu bili najtezi pacijenti , svakog dana bio po makar jedan pacijent koji je preminuo (bio je tamo 12 dana) Sve u svemu, ne opterecujte se brojkama jer nemaju veze sa realnim stanjem stvari.
April 25, 20205 yr Hm...da li su ono 1134 potvrdjena slucaja u Nisu za sve vreme epidemije (dakle, onda tu ima i izlecenih) ili svi pacijenti iz NIsa nisu smesteni u niskim blnicama (902) nije bas najjasnije. Jasno je da se u Nisu lece i pacijenti iz drugih mesta (dakle, ako je tacno, u Nisu su trenutno smestena 902 pacijenta). Ali, ajde da ne lupamo glavu..ono sto je svakako lose, posebno za Negotin, Nis i Beograd, je danasnji izvestaj: Општине и градови са највећим бројем до 25.4.2020. 1 Град Ниш 63 1 Град Београд 63 3 Неготин 26 4 Параћин 9 5 Сокобања 8 5 Александровац 8 5 Власотинце 8 8 Деспотовац 6 8 Ваљево 6 10 Јагодина 5 Edited April 25, 20205 yr by Nesh
April 25, 20205 yr Znači ovako, Vojvodina odlična, BG vrlo dobar, Niš jedva neka trojka, ali zato se na listu vraćaju Paraćin, Jagodina, Ćuprija i Valjevo. Negotin je samo tu prolazno zbor tog centra "Radost" (kako to groteskno zvuči) Ipak, ova mala mesta imaju dosta i to deluje zabrinjavajuće. evo liste prvih 20 Quote 1 Град Ниш 63 1 Град Београд 63 3 Неготин 26 4 Параћин 9 5 Сокобања 8 5 Александровац 8 5 Власотинце 8 8 Деспотовац 6 8 Ваљево 6 10 Јагодина 5 10 Ћуприја 5 10 Рашка 5 10 Крушевац 5 14 Рековац 4 14 Кладово 4 14 Зајечар 4 14 Нови Пазар 4 18 Мерошина 3 18 Лесковац 3 18 Лајковац 3 edit: Jagodina+Ćuprija+Paraćin=500 mašala Edited April 25, 20205 yr by dvb-t manijak
April 25, 20205 yr Quote Za sada NEMA NOVOZARAŽENIH Korona virusom U KRAGUJEVCU Petak, 24 April 2020 12:00 Autor: Branko Vukašinović Na teritoriji grada Kragujevca za sada nema novozaraženih osoba Korona virusom, pokazuju poslednji rezultati iz Batijnice koji su stigli u ovdašnji Institut za javno zdravlje, tako da je, kao i juče, ukupno 67 obolelih. Prema poslednjim rezultatima koji su u periodu od juče od 12 sati do jutros do 8 sati stigli u Institut za javno zdravlje Kragujevac iz Direkcije za nacionalne referentne laboratorije u Batajnici nema pozitivnih uzoraka na teritoriji Šumadijskog okruga. Shodno tome, broj osoba kod kojih je registrovan virus COVID-19 je isti kao i juče, odnosno u Šumadijskom okrugu za sada je ukupno zaražen 91 pacijent. Od tog broja, 67 pacijenta iz Kragujevca, 14 iz Aranđelovca, pet iz Rače, tri iz Topole i dva iz Batočine. Inače, u Šumadijskom okrugu od početka epidemije Korona virusa do jutros do 8 sati uzorkovane su 1.403 osobe, a iz Instituta poručuju da je u toku uzorkovanje novih pacijenata. Prema poslednjim informacijama iz Instituta za javno zdravlje, na teritoriji Šumadijskog upravnog okruga u kućnoj izlolaciji i pod zdravstvenim nadzorom je 1.808 osoba. https://www.infokg.rs/info/za-sada-nema-novozarazenih-korona-virusom-u-kragujevcu.html
April 25, 20205 yr е јбг инфокг Quote PREMA NAJNOVIJIM PODACIMA – DVOJE U ŠUMADIJI POZITIVNO NA COVID-19 Doba korone Društvo 25/04/2020 614 Ostavi komentar na PREMA NAJNOVIJIM PODACIMA – DVOJE U ŠUMADIJI POZITIVNO NA COVID-19 Do 17 sati (subota, 25. april) uzeti su uzorci briseva od 1546 pacijenata u Šumadijskom okrugu. Od pristiglih, završenih rezultata uzorkovanih briseva, pozitivna su dva pacijenta, jedan iz Kragujevca, jedan iz Aranđelovca. Ukupno pozitivnih pacijenata u Šumadiji, osnovu uzorkovanih i odrađenih briseva u Torlaku i Batajnici, do 17 sati je 93. U Kragujevcu 68, Aranđelovcu 15 pacijenata, troje u Topoli, petoro u Rači i dvoje u Batočini. U kućnoj izolaciji je 1836 osoba. http://www.glassumadije.rs/prema-najnovijim-podacima-dvoje-u-sumadiji-pozitivno-na-covid-19/
April 25, 20205 yr 1 hour ago, dvb-t manijak said: Znači ovako, Vojvodina odlična, BG vrlo dobar, Niš jedva neka trojka, ali zato se na listu vraćaju Paraćin, Jagodina, Ćuprija i Valjevo. Negotin je samo tu prolazno zbor tog centra "Radost" (kako to groteskno zvuči) Ipak, ova mala mesta imaju dosta i to deluje zabrinjavajuće. evo liste prvih 20 edit: Jagodina+Ćuprija+Paraćin=500 mašala ajd objasni molim te ne pratim toliko te brojeve, ali kao da sam videla da je juče za bg bilo 44 kako sad bg crlo dobar ako je danas 63 ? ili sam nešto pobrljala ?
April 25, 20205 yr Na ovoliki broj stanovnika, nije loša cifra. Naročito u svetlu priče da se sada testiraju i svi oni koji idu na bolničko lečenje po bilo kom osnovu, tako da love i one koji i ne znaju da su pozitivni. tabela je moja, na osnovu opendata sa https://covid19.data.gov.rs/ Edited April 25, 20205 yr by dvb-t manijak
April 26, 20205 yr Valjevo više ne slovi kao žarište ali i dalje su svakodnevni novi slučajevi. Došlo se do 170 a ono što je daleko poraznije je čak 19 preminulih. U gradskoj upravi je kompletan cirkus. Pored štaba kojim komanduje konrad, postoji i nešto što se zove stručno operativni tim za borbu protiv epidemije. Na njegovom čelu je prvo bila direktorka zavoda za javno zdravlje pa je onda na njeno mesto postavljena direktorka doma zdravlja. Ova se tu zadržala 7 dana pa su ponovo hteli vratiti onu prvu. Žena (inače epidemiolog) to odbila i usput se pismom žalila Brnabićki. Na čelo tog SOT - a postavljen zamenik gradonačelnika (isto lekar) kome iz Ljiga ovih dana prete krivičnom zbog izazivanja panike (pominjao ih kao potencijalno žarište). Konrad mu takođe zamerao otvorenost spram medija pa moguće da će i on postati bivši. Nije ni to sve. Lokalni privatnici pokrenuli akciju doniranja za zdrav. ustanove, opština otvorila namenski račun. Prvo su od tih para hteli da dele pakete pomoći ali donatori nisu to prihvatili. Onda su, od sakupljenih 7 miliona, 1.5 platili privatnoj firmi dezinfekciju stambenih zgrada. Donatori ponovo ljuti (za bolnicu je npr. potrošeno tek malo više od milion) pa se konrad ponovo zaustavio iako je trebalo još da se dezinfikuje. Pa ti prati sve i ostani normalan.
April 26, 20205 yr 5 hours ago, variola said: Valjevo više ne slovi kao žarište ali i dalje su svakodnevni novi slučajevi. Došlo se do 170 a ono što je daleko poraznije je čak 19 preminulih. U gradskoj upravi je kompletan cirkus. Pored štaba kojim komanduje konrad, postoji i nešto što se zove stručno operativni tim za borbu protiv epidemije. Na njegovom čelu je prvo bila direktorka zavoda za javno zdravlje pa je onda na njeno mesto postavljena direktorka doma zdravlja. Ova se tu zadržala 7 dana pa su ponovo hteli vratiti onu prvu. Žena (inače epidemiolog) to odbila i usput se pismom žalila Brnabićki. Na čelo tog SOT - a postavljen zamenik gradonačelnika (isto lekar) kome iz Ljiga ovih dana prete krivičnom zbog izazivanja panike (pominjao ih kao potencijalno žarište). Konrad mu takođe zamerao otvorenost spram medija pa moguće da će i on postati bivši. Nije ni to sve. Lokalni privatnici pokrenuli akciju doniranja za zdrav. ustanove, opština otvorila namenski račun. Prvo su od tih para hteli da dele pakete pomoći ali donatori nisu to prihvatili. Onda su, od sakupljenih 7 miliona, 1.5 platili privatnoj firmi dezinfekciju stambenih zgrada. Donatori ponovo ljuti (za bolnicu je npr. potrošeno tek malo više od milion) pa se konrad ponovo zaustavio iako je trebalo još da se dezinfikuje. Pa ti prati sve i ostani normalan. Ludilo stvarno, filmska prica. Snimiti film pod naslovom Konrad 2020, igrani il dokumentarni, najmanje zlatna palma
April 26, 20205 yr Kon se malo raspravlja po fb...OVAKO SMATRA DR KON, a onda smo razmenili mišljenja i pogledeKesić me "zahvatio". Veliki POZDRAV! Kod Marića sam potpuno svesno saopštio ono što sam lično znao na osnovu uverenja i ličnog ubeđenja o stanju zaliha zaštitne opreme pre dolaska isporuke iz Kine. Zvanično je opreme bilo, bar su tako svi izveštavali iz zdravstvenih ustanova. Sve sam to izjavio u intervjuu Ljubici Gojgić koja me je inervjuisala sledećeg dana od hapšenja Ane Lalić. Tada sam i izjavio da je verovatno imala podatke koji su zastareli, jer je oprema u međuvremenu stigla. Istina je jedino bitna!Misko SimovicDobro je da ste uvek imali odgovor. Po tom i nekim drugima ste stekli poverenje gledalaca.Videli ste kad nešto pitaju Lončara kako odgovara. E to navuče gnev lljudi . . .Rade RadovanovićPo svim relevantnim pokazateljima ... što se tiče zaraze... Srbija ima najgore rezultate u regionu ... a i van regiona ! ... Kao koautor pojedinih drakonskih neljudskih rešenja... mogli biste već da se izvinite penzionerima za zločinačko kućno zatvara… See MorePredrag KonRade Radovanović to nije istina, to što sada radite je svesna (možda i nesvesna) manipulacija. Kod nas je daleko najveće testiranje u regionu. Po broju umrlih uračunavamo sve umrle koji su bar jednom bili pozitivni na korona virus.Predrag KonRade Radovanović U ovom trenutku podaci se ne mogu upoređivati u okviru regiona. ·Predrag KonU odnosu na ostali najrazvijeniji svet znatno bolje stojimo.Rade RadovanovićPredrag Kon ... pogledajte današnje... jučerašnje ... rezultate na worldometer...Predrag KonRade Radovanović svejedno nije za poređenje.Predrag KonMetodologije i kapaciteti nisu isti.Rade RadovanovićPredrag Kon ...podaci se ne mogu upoređivati ? ... Zašto ne mogu ? ... Zato što vam ne odgovara ?Jadran BrkicRade Radovanović Jedino što izbegavate podatak (uporediv sa drugim zemljama) o broju umrlih na sto hiljada ili milion stanovnika. To za vas nije relevantan podatak?!Rade RadovanovićPredrag Kon ... metodologija i kapacizteti ... to možete da pričate onima koji nemaju pojma o elementarnoj statistici ! ... Nije lepo to što i sada manipulišete ... a mene optužujete za to ...Predrag KonRade Radovanović ma ne... Zato što nisu obrađeni. Mislim da ste me već više puta i ranije prozivali...ajde da sada prekinete. Najbolje se sami isključite. Očigledno da Vam smetam i to trajno. Smeta vam sve kod mene.Predrag KonAko mi imamo 10 puta više testiranja od npr Hrvatske, onda je jasno da otkrijemo mnogo više slučajeva. Ako je tačna informacija da se u Hrvatskoj ne registruju smrti od infarkta, insulta i sl. kod onih kojima je prethodno potvrđen sars 2, a kod nas se … See MoreRade RadovanovićPredrag Kon ... hajte se vi malo bolje i pismenije izražavajte ... Lepo vas pitam : - Da li su podaci ... imate ih gore u tabeli ... TAČNI ili NISU TAČNI ? ... A vi meni kažete ... nisu obrađeni podaci ... te da vas ja prozivam ... I taj vaš naredbodavni ... oficirski ton !?!... To možete kod svog Vrhovnog ... ne kod mene ! ... Javno nastupate ... budite sapremni i da saznate ...šta se o vašim nastupima ... i još više ... komandama i rešenjima ... šta se javno misli ! ...Danijela VujoševićRade Radovanović evo ja ću vam odgovoriti, ako dozvolite. Podaci koje gledate gore su spin. I man'te se analitike, jer ima ljudi koji se time bave na mnogo preciznijem nivou pa im nije palo na pamet da prave ovakva poređenja. Čak su pokušavali danas da objasne onima koji su ovo plasiali, ali avaj...Predrag KonRade Radovanović nisuRade RadovanovićJadran Brkic Ništa ja ne izbegavam... Zašto bih izbegavao ?Predrag KonRade Radovanović znam šta vi mislite.Ljiljana Glišanović GrbićRade Radovanović cak se i sami Hrvati cude svojim brojkama..Al nije ovo takmicenje..pobogu..Rade RadovanovićPredrag Kon Dakle... nemate 10 puta više testiranih nego u Hrvatskoj... a može se pokazati da se i u Srbiji ne registruju svi koji su preminuli od corona 19... A šta ćemo ... kako ćemo ... registrovati ... pomrle zbog višenedeljnog zatvorskog tretmana… See MorePredrag KonRade Radovanović prati se opšta smrtnost i niža je nego ranijih godina po onome što se trenutno vidi, mada će detaljni podaci biti tek za godinu dana kada se obrade u zavodu za statistiku.Predrag KonUpravo da bi se izbegla situacija umiranja zbog nonkovid stanja popuštaju se mere.Danijela VujoševićPored ovoga što je dr Kon rekao, ne porede se nikada, ali nikada, apsolutne veličine, nego procenti - % zaraženih na broj testiranih. Evo ih ovde % od tih brojeva koji su gore iskazani, pa vidite i probajte njih da uporedite. https://www.cins.rs/virus… See MoreRade RadovanovićPredrag Kon ... to što mislim ja i iznesem ... A nisam siguran da znate ... da MISLIM da su pojedini vaši predlozi mera i odluke ... potpuni prezir prema Slobodi ... ljudskim slobodama i ljudskim pravima... Bićete zapamćeni kao onaj koji je predlagao … See MorePredrag KonRade Radovanović OK čuo sam Vas. Doviđenja.Rade RadovanovićDanijela Vujošević to što ste napisali... apsolutno nije tačno !Danijela VujoševićOk. Zoran PrvulovicJel vi mislite da spavate?!Rade RadovanovićPredrag Kon uvažavam vaše pravo ... i stil ! ... da izbegnete odgovore na teška i neprijatna pitanja ... Doviđenja ... Želim vam najiskrenije ... da nikada i ničijom voljom i hirom ... ne budete ponižavani ... tako što će vas ... bez presude i ograničenja ... držati u kućnom pritvoru !Rade RadovanovićDanijela Vujošević ...poredio sam podatke u gornjoj tabeli i vašoj ... podaci za Srbiju potpuno su isti !!! ... Šta vam znači to da su podaci worldo meter-a SPIN ? ... I ne frazirajte ...demagoški...... Shiit has hit the fan...
April 26, 20205 yr A kon nema pametnija posla nego da se na fb nastavlja sa ne....kim...ra...de..tom....ra..do..vano..vi..cem......
April 26, 20205 yr Ako je tačno da imamo manju opštu smrtnost nego prošlih godina, onda je definitivno pogođeno sa merama. Ali i za takvu ocenu treba vremena. Pogotovo jer epidemija nije prošla, a predsedniku se žuri.