April 25, 20205 yr Već se pisalo ovde da se mnoge teretane neće ni otvoriti još uvek jer im se uz propisane obavezujuće higijenske mere to jednostavno ne isplati. Što se frizera tiče, dosta njih je sve ovo vreme i radilo u ilegali (na zakazivanje, za standardnu klijentelu i sl.), tako da očekujem da će nastaviti na isti način. Ne mislim da će ove mere za sada imati nekog prevelikog efekta.
April 25, 20205 yr Just now, ToniAdams said: a sta su higijenske mere za teretane? I ko ce da ih kontrolise? Ovi zavisnici sto idu sigurno nece da se bune sve i da ih je 5 na mkv (Prestala s gymom i kriziranju bez istog pa sad kenjam po ex kolegama :D)
April 25, 20205 yr 4 minutes ago, ToniAdams said: pa ne vidim da se nesto bitno promenilo u odnosu virus-covek da bi bila paranoja Nisam se dobro izrazio - nije paranoja, već ćemo videti da li je naša trenutna bojazan ovde opravdana ili nije, odnosno da li virus stvarno opada i bez obzira na otvaranje male privrede, ili ne.
April 25, 20205 yr reče jutros pok. sek. gojković da je država do sada tretirala stanovništvo kao malo dete kojem treba pričati da ne dira ringlu, da pazi da ne padne itd a da će od sada odgovornost biti na građanima, sada kada je ta škola naučena - on je vaistinu optimista ako misli da građani neće biti ko pušteni s lanca, kada ukinu izvanredno stanje sredinom maja
April 25, 20205 yr 3 minutes ago, gone fishing said: reče jutros pok. sek. gojković da je država do sada tretirala stanovništvo kao malo dete kojem treba pričati da ne dira ringlu, da pazi da ne padne itd a da će od sada odgovornost biti na građanima, sada kada je ta škola naučena - on je vaistinu optimista ako misli da građani neće biti ko pušteni s lanca, kada ukinu izvanredno stanje sredinom maja Kako rade spin majstori...Od briznog oca do tough love, brutalna istina itd...
April 25, 20205 yr 5 minutes ago, gone fishing said: reče jutros pok. sek. gojković da je država do sada tretirala stanovništvo kao malo dete kojem treba pričati da ne dira ringlu, da pazi da ne padne itd a da će od sada odgovornost biti na građanima, sada kada je ta škola naučena - on je vaistinu optimista ako misli da građani neće biti ko pušteni s lanca, kada ukinu izvanredno stanje sredinom maja Poraslo dete, osamostalulo se
April 25, 20205 yr 19 minutes ago, InvisibleLight said: I ko ce da ih kontrolise? Inspekcija Mislim, pretpostavljam isti oni koji su proveravali da li su uopšte i bili zatvoreni. Plus što je i dalje na snazi policijski čas, znači skraćeno radno vreme, plus opet višednevno zatvaranje od četvrtka. Ako ništa drugo, za gomilu objekata još uvek ne postoje dovoljno jaki ekonomski razlozi da se otvore u ovim uslovima. Mislim da otvaranje male privrede neće imati nekog vidljivijeg efekta pre recimo sredine maja, kada bi trebalo da usledi neko značajnije popuštanje restrikcije kretanja, ako stvarno planiraju ovo što pričaju.
April 25, 20205 yr 35 minutes ago, ToniAdams said: to sa dzimovima i frizerajem je nadrealno. stvarno nisam od onih koji se loze na svaba i sve sto svabo radi, al kod svaba su bilderana i brico poslednji na listi. ja sam nasla da nemci otvaraju frizere 4. maja? moja logika je da je manji rizik sada, dok se jos budu postovale mere i dok mogu da budem sama u salonu, nego da cekam jos 15 dana kada ce se vecina ponasati kao da virusa nije ni bilo. takodje, ako rese da nas vrate u skolu u neko skorije doba, a nije nemoguce, sve ce se mere svesti na nosenje maske i imanje srece. i tako par godina.
April 25, 20205 yr Meni samo apsolutno nije jasno ovo popustanje mera u toku nedelje (sledece nedelje), a onda zakljucavanje za vikend. Nidje logike.Eh mislim logika kod ovih balvana...
April 25, 20205 yr 2 minutes ago, Jumanji said: Meni samo apsolutno nije jasno ovo popustanje mera u toku nedelje (sledece nedelje), a onda zakljucavanje za vikend. Nidje logike. Eh mislim logika kod ovih balvana... da, to je idiotizam. mada, sto se tice sledeceg vikenda, u suprotnom bi morali da rasteruju prvomajske masovne skupove, a ne pada im na pamet da se cimaju oko sprovodjenja mera. pa onda zatvor za sve.
April 25, 20205 yr logično je jer se očekuje za 1 maj uobičajeno roštiljanje, gde se skupljaju grupe od po desetak mladih ljudi na jednom mestu, bude tu pića, opuštanja, a posebno bi se to desilo ove godine posle 6 nedelja kućnog pritvora za vreme vikenda...
April 25, 20205 yr O fakultetima se nista ne prica. Samo kazu nece biti nastave, a realno za nastavu nikog nije briga, i onako prisustvuje 10% ljudi. Za ispitne rokove nista ne govore, imam osecaj da ce ladno da otvore nenajavljeno tamo oko 15. maja fakultete i da odmah daju rok, jebe im se tacno.
April 25, 20205 yr 13 minutes ago, Jumanji said: Meni samo apsolutno nije jasno ovo popustanje mera u toku nedelje (sledece nedelje), a onda zakljucavanje za vikend. Nidje logike. Eh mislim logika kod ovih balvana... Ekonomija popušta, a to je no-no pred izbore, moraju da puste ljude da zarade za život. Vikendom se uglavnom ne radi.