April 25, 20205 yr 6 hours ago, Aleksija said: isto. procenila rizik, idem sama u salon, prva ujutru, maske i rukavice obe. nece uskoro biti perioda u srbiji kad nece biti virusa, a shishati se nekad mora. btw, frizeri i zubari su prvi od malih biznisa za otvaranje skoro svuda, i u danskoj, nemackoj... nesto malo pre ili posle nas. Nznm za frizera al meni juce 2 majstra (koja, cujem, inace rade negde a posle idu po kucama) opravljala sporet i dahtala sat ipo, u uvucenoj kuninji bez prozora. Izabrala rizik spram opcije jesti leba i na leba dok ne izmisle vackinu™ Imam pitanje ako je neko u toku, rade li privatne ordinacije, bilo nesto reci na 4umu da im je bilo zabranjeno?
April 25, 20205 yr 39 minutes ago, InvisibleLight said: Imam pitanje ako je neko u toku, rade li privatne ordinacije, bilo nesto reci na 4umu da im je bilo zabranjeno? Počinju čula sam od sledeće nedelje. Ja sam zvala Euromedik za nešto i rekoše od 4.5. rade normalno.
April 25, 20205 yr Rade normalno. Mislim da su neki sve vreme radili, doduse ne na svim lokacijama. Edited April 25, 20205 yr by nick1986
April 25, 20205 yr radili su sve vreme al neki koji nisu bili angazovani ili prerasporedjeni, tako sam razumeo, neki mozda nisu hteli ali je mogunost postojala jos jedna bitnost je bila i dalje je, ostati relativno zdrav i na socijalnoj distanci sa ostalim bolestima, nije svejedno, kretanje, luftiranje, molba isto, elektronika/akumulatori/masine - razne, caletu juce riknuo tv, sad pravi neku elektroniku nesto voda/cevi/struja au stim u vezi, dosta je bilo Edited April 25, 20205 yr by villiem
April 25, 20205 yr 28 minutes ago, InvisibleLight said: Thnx vam, znaci individualno, moram zvati Medigroup radi sve vreme, a možda i 24h. Zabranjeno je, valjda, doktorima da rade i državnoj i privatnoj, ali oni imaju full-time doktora. Edited April 25, 20205 yr by Zeleni sto
April 25, 20205 yr Vrlo neprijatni detalji o zarazi na Institutu za onkologiju isplivali su još u sredu, kada je Grujičićka i potvrdila taj broj zaraženih, dok je Lončar pričao da ih ima manje od 10. Edited April 25, 20205 yr by vememah
April 25, 20205 yr IORS status iz prve ruke (dešavanje je sve samo ne novo): U dnevnoj bolnici za radioterapiju, gde su aparati za zračenje nije bilo zaraženig osoblja. Infekcija je buknula u stacionaru i tu su zaista mnogi zavrršili sa pneumonijama (9 lekara i veliki broj sestara i pacijenata).Mnogi se još nalaze u bolnicama, ali su u fazi oporavka. p.s. Hoće li N1 i ostali naučiti tačan naziv instituta ikad... strepnja mi je dublja od nade EDIT: @vememah Lalićka je pisala o onkologiji u Vojvodini. Ne ovoj u Beogradu (povodom tvog posta koji si citirao)? Pitam jer se tekst sve vreme frlja za nazivima. Edited April 25, 20205 yr by pt 2.0
April 25, 20205 yr 9 hours ago, Aleksija said: isto. procenila rizik, idem sama u salon, prva ujutru, maske i rukavice obe. nece uskoro biti perioda u srbiji kad nece biti virusa, a shishati se nekad mora. btw, frizeri i zubari su prvi od malih biznisa za otvaranje skoro svuda, i u danskoj, nemackoj... nesto malo pre ili posle nas. Što je prilično neverovatno. Ljudi izgleda nisu svesni rizičnosti ove profesije. Zapravo, posle lekara koji rade u covid ambulantama ne znam ko je ugroženiji od stomatologa. Trebalo bi negde javno prikazati kako izgledaju vizir ili naočare nakon rada s turbinom (to je ono što zuji i prska vodu). Svuda u Srbiji (hm, skoro svuda) se građani primaju zbog urgentnih stanja (bol, otok, povrede), ostale intervencije su odložive i tako bi moralo da ostane do značajnijeg smirivanja epidemije u odnosu na ovaj momenat u kome se nalazimo.
April 25, 20205 yr 28 minutes ago, fandorin said: Što je prilično neverovatno. Ljudi izgleda nisu svesni rizičnosti ove profesije. Zapravo, posle lekara koji rade u covid ambulantama ne znam ko je ugroženiji od stomatologa. Trebalo bi negde javno prikazati kako izgledaju vizir ili naočare nakon rada s turbinom (to je ono što zuji i prska vodu). Svuda u Srbiji (hm, skoro svuda) se građani primaju zbog urgentnih stanja (bol, otok, povrede), ostale intervencije su odložive i tako bi moralo da ostane do značajnijeg smirivanja epidemije u odnosu na ovaj momenat u kome se nalazimo. i meni je to bilo cudno, mada sam gledala samo za ove zemlje koje se skoro otvaraju ili su se vec otvorile, a i tu nije svuda. recimo, procitala sam da u uk razmatraju da nista od ovoga ne otvaraju jos nekoliko meseci...
April 25, 20205 yr Author Neko je negde pitao za balone za fudbal. Izadje mi na FB reklama Sto bi moglo da znaci da ce 11.5. ukinuti vanredno stanje, 18.5. se sve "vraca u normalu", a 28.6. izbori...
April 25, 20205 yr Negde je pisalo da je rekao (nisam citala ovaj tekst) da imamo nocas vise od 5 preminulih