April 24, 20205 yr 12 minutes ago, steins said: Danas sam se zadesio u društvu par profesora, od toga i infektologa, ljudi koji nisu budale niti politički obojeni - svi zajedno su istu stvar rekli - da za sada imamo više sreće nego pameti. Ha, ha, ha,... I kada smo dobro prosli to je zbog nedostatka pameti!? I to tvrdi elita. Pa, majku mu, ima li neko nesto dobro da kaze? Da neko nekoga ako ne pohvali, makar podrzi ili barem ostavi na miru? Nismo imali hladnjace sa telima umrlih ispred bolnica; nismo imali raspad zdravstvenog sistema; nisu se kopale masovne grobnice na Adi Ciganliji, nismo imali prazne police u radnjama. (U drzavi u kojoj ja zivim - Masacusets - broj stanovnika je manji od broja stanovnika Srbije, imaju najbolje bolnice u SAD, i dnevno umire onoliko koliko je dosada ukupno umrlo u Srbiji. I to ljudi podnose bez gundjanja, uz osmehe, medjusobnu podrsku, zahvalnost za medicinare i veru u njihovo znanje i umece.) Da li je potreba da se sve kritikuje i ismeva odraz poganosti, gluposti ili sujeverja da se Zlo na nas sazali pa da ne dodje po svoj danak. Pitam se, kako ljudi u Srbiji koji se bave odrzavanjem zivota i lecenjem (od cistaca, djubretara, prodavaca, vozaca, do sestara i lekar), koji su svakodnevni izlozeni daleko vecem riziku od velike vecine nadrnadnih, uspevaju da ne polude od neprestanih kritika i zajedljivih primedbi? Ili su oguglali? Ili im je lakse da se bakcu sa Koronom nego da vas slusaju.
April 24, 20205 yr 3 minutes ago, SNARC said: Mene hanuma jos od sinoc opremila za pijacu..kaze, ne pustaju da udjes ako ne nosis i rukavice. Ajd dobro..iako me nerviraju. Jos mi greskom dala njene,uske mi, samo cekam kad ce da popucaju. Odem na pijacu izgledajuci kao Josipa Lisac..i vidim...ulaz ne kontrolise niko ziv..masku neko i ima..rukavice retko. Rukavice ne pomažu, to sam citao na vise mesta. Maska je kljucna, i to pod uslovom da je svi nose. Inače se ljudi ponašaju u skladu sa "majmun radi što majmun vidi" ... bukvalno imam utisak da svi imitiramo jedni druge, imitiramo mere, imitiramo vanredno stanje. I zabušavamo svuda gde možemo.
April 24, 20205 yr 37 minutes ago, theanswer said: E ako je Ješić rekao onda ok. Jedan od verovatno 10 najvećih retarda na tviteru generalno, ne samo u Srbiji. my sentiments exactly.
April 24, 20205 yr 1 minute ago, Caligula said: Maska je kljucna, i to pod uslovom da je svi nose. ja bi banovao ako iko ikad pomene učinkovitost maske pa jebote dal je moguće
April 24, 20205 yr 2 minutes ago, Caligula said: Rukavice ne pomažu, to sam citao na vise mesta. Maska je kljucna, i to pod uslovom da je svi nose. Inače se ljudi ponašaju u skladu sa "majmun radi što majmun vidi" ... bukvalno imam utisak da svi imitiramo jedni druge, imitiramo mere, imitiramo vanredno stanje. I zabušavamo svuda gde možemo. Rukavice i ne nosim..mada se nagledah bilmeza koji misle da im daju neku neshvatljvu moc pa se sa tim na rukama cesu i cackaju. Dobra maska sa filterom i flajkica asepsola sa prskalicom..Meni radi posao.
April 24, 20205 yr 3 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: ja bi banovao ako iko ikad pomene učinkovitost maske pa jebote dal je moguće +milion ulazimo u peti mesec virusa o kojem znamo da se prenosi kapljičnim putem i još uvek se biju stručne bitke da li treba zaštititi usta i nos. Jebeno neverovatno. 1 minute ago, SNARC said: Dobra maska sa filterom i flajkica asepsola sa prskalicom..Meni radi posao. Isto i kod mene. Inače maska radi pa ma kakva da je. Bitnije je da se nosi zbog zaštite drugih.
April 24, 20205 yr 4 minutes ago, Caligula said: Bitnije je da se nosi zbog zaštite drugih. jeste ovo tacno ali takva konstrukcija moze da odmogne, isto kao sto su pogresili kada su insistirali na spasavanju starih, onda su klinci naravno tako prihvatili jer zasto da ne, odlicno.Sada se na optimizmu sa kzs sve ponovo preliva na ove izmedju i sve to dok se onim starima dade sloboda.Ako smo imali cudo/srecu/znanje/talenat ne moramo sve nanovo da testiramo a izgleda bas to radimo.Isto, neka opsta ocena je da ne znamo dovoljno i da ce trebati vremena a opet danas, jos uvek, postoji tamna noc na nekim mestima na planeti.Kad pogledam malo izvestaje uopste nije logicno ovako popustati, ipak postoji jaca sila da se unormalimo jer postalo je previse stresno.Nesto mislim i da mozda postoji neizgovorena strategija, nesto sto je svim ili vecini strucnjaka jasno, posle ovoliko vremena, koliko im je bilo dovoljno, da mora da prodje kroz telo, da ne moraju to na taj nacin da sopstavaju ali da je neizbezno, da se sada zna koliki su kapaciteti, prvi udar je prosao, ostali napadi ce saziveti.Ako covid bas bas iznenadi ljudi vec znaju sta im je raditi i sta ih ocekuje, nije vise prvi put.Tu i tamo nesto slicno izgovore al se to izgubi u kolicini informacija koje ne mozemo da procesiramo Do pre dva dana bilo je ili/ili, danas/sutra otvaramo teretane i bavimo se nasim eurima, jos derbi i exit da spasimo, ako moze, a pustanje autobusa ima jedan jasan pravac kretanja
April 24, 20205 yr Srbija je sve dobijala a onda ih zapravo gubila za zelenim stolom. ..što da kvarimo sada tradiciju?
April 24, 20205 yr Za one koji se mozda pitaju otkud u Boru onoliko zarazenih - za to je najzasluzniji boldrikovski plan sada, nazalost, upokojenog direktora javnog komunalnog, koji se u sred pandemije i par nedelja nakon pocetka karantina odlucio da proslavi redak jubilej, deset godina na celu gradskog djubretarskog preduzeca. I sad, covek bi pomislio da tamo mozda postoji murija koja bi ovakvim stvarima trebala da se bavi. Pa postoji. I (po)zabavili su se. Kao rado vidjeni gosti na proslavi. Skoro svi. Epilog - nekoliko mrtvih, cele porodice na lecenju u Nisu, policija desetkovana i ima je na ulicama taman onoliko koliko i penzionera. Do pre neki dan na snazi su bile mere o obaveznoj zastiti svakoga van stana/kuce, a nijedna prodavnica/apoteka/banka/posta nije zelela da radi sa klijentelom koja nije pod maskom i sa rukavicama. Fun fact: dok je pre par meseci domicilno stanovnistvo tamo obilazilo oko Kineza panicno i u sirokom luku, sada pak Kinezi-timocani beze od domorodaca k'o djavo od krsta. Navodno niko sem Kineza nema pristup upravnim zgradama, a u privatnom rudniku niko sem Kineza uopste i nema pristup. ps. info je relevantan i iz nekoliko nezavisnih lokalnih izvora.
April 24, 20205 yr 52 minutes ago, Dimitrije said: Ha, ha, ha,... I kada smo dobro prosli to je zbog nedostatka pameti!? I to tvrdi elita. Pa, majku mu, ima li neko nesto dobro da kaze? Da neko nekoga ako ne pohvali, makar podrzi ili barem ostavi na miru? Nismo imali hladnjace sa telima umrlih ispred bolnica; nismo imali raspad zdravstvenog sistema; nisu se kopale masovne grobnice na Adi Ciganliji, nismo imali prazne police u radnjama. (U drzavi u kojoj ja zivim - Masacusets - broj stanovnika je manji od broja stanovnika Srbije, imaju najbolje bolnice u SAD, i dnevno umire onoliko koliko je dosada ukupno umrlo u Srbiji. I to ljudi podnose bez gundjanja, uz osmehe, medjusobnu podrsku, zahvalnost za medicinare i veru u njihovo znanje i umece.) Da li je potreba da se sve kritikuje i ismeva odraz poganosti, gluposti ili sujeverja da se Zlo na nas sazali pa da ne dodje po svoj danak. Pitam se, kako ljudi u Srbiji koji se bave odrzavanjem zivota i lecenjem (od cistaca, djubretara, prodavaca, vozaca, do sestara i lekar), koji su svakodnevni izlozeni daleko vecem riziku od velike vecine nadrnadnih, uspevaju da ne polude od neprestanih kritika i zajedljivih primedbi? Ili su oguglali? Ili im je lakse da se bakcu sa Koronom nego da vas slusaju. Dimitrije, razlika u odgovornosti vlasti u Masačusetsu i Srbiji i poverenja koje ta odgovornost proizvodi je tolika da je basmisleno i raspravljati. Ovde ljudi žive u kolektivnoj paranoji jer su tako naučili. U to ih je uterala baš svaka vlast koju su, da zlo bude veće, sami birali. Vi imate neku sigurnost u sistem, ovde nema ni S od te sigurnosti. Vlast ne da ne ume da ulije sigurnost nego je naprotiv najveći kreator panike besmislenim i kontradiktornim izjavama. Ja sam lekar, i jesam i oguglao i poludeo od svega. I jedva čekam da se ovo završi samo iz jednog razloga - da zagrebem i nogama i rukama i da odem što dalje doavde.
April 24, 20205 yr 11 minutes ago, steins said: Ja sam lekar, i jesam i oguglao i poludeo od svega. I jedva čekam da se ovo završi samo iz jednog razloga - da zagrebem i nogama i rukama i da odem što dalje doavde. isto
April 24, 20205 yr link majku vam jebem nenormalnu da vam jebem, dakle ide se na lom mozga. Penzionerima se zabranjuje da zive, policijski cas preko vikenda a od vikenda do vikenda frizeraj i teretane. Jebem te drzavo od sto evra. Ludnica bre, kakva crna drzava. Edited April 24, 20205 yr by Caligula
April 24, 20205 yr 3 minutes ago, Caligula said: link majku vam jebem nenormalnu da vam jebem, dakle ide se na lom mozga. Penzionerima se zabranjuje da zive, policijski cas preko vikenda a od vikenda do vikenda frizeraj i teretane. Jebem te drzavo od sto evra. Ludnica bre, kakva crna drzava. Ne diraj mi frizeraj, ne mogu da docekam. Izgledam kao dendroid arcer.
April 24, 20205 yr 5 minutes ago, harper said: Ne diraj mi frizeraj, ne mogu da docekam. Izgledam kao dendroid arcer. isto. procenila rizik, idem sama u salon, prva ujutru, maske i rukavice obe. nece uskoro biti perioda u srbiji kad nece biti virusa, a shishati se nekad mora. btw, frizeri i zubari su prvi od malih biznisa za otvaranje skoro svuda, i u danskoj, nemackoj... nesto malo pre ili posle nas. Edited April 24, 20205 yr by Aleksija
April 24, 20205 yr Ma sve OK samo ne kapiram zasto nas onda zatvaraju za vikende i zasto penzionere drze na robiji. Onda neka olabave sve pa da se vidimo za mesec najkasnije, Wuhan style. Sto rece Steins, do sada smo imali srece ali zasto bi tu srecu koristili. Onaj usrani Kon kaze da ce da otvara vrtice "mada ne postoji opravdanje za to" ...SUPICKUMATERINU konjino Edited April 24, 20205 yr by Caligula