March 18, 20205 yr 2 hours ago, mlatko said: ma neće... bar ne dugo, jer ti +65 su preživeli mnogo sranja i razna pakovanja. ako se oni udruže u bande neće ostati ništa od Đržave, moraće žgoljava pizda da zove kinesku vojsku u pomoć. Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk Čovek od 65 godina je rođen 1955. detinjstvo i deo radnog veka je proveo u zlatnom dobu najbolje države na svetu (jedino što je Tito streljao), u ratove 90ih su išli isto kao i ovi 15 godina mlađi, 99. već nisu oblačili uniforme za razliku od mlađih...generalno mi od 40 nešto imamo spram godina života mnogo više sranja kroz koja smo prošli u ovoj državi kako god se zvala.
March 18, 20205 yr 4 hours ago, gospa buba said: igramo na smanjivanje, ne na potpunu eliminaciju. da je lako postici sterilne uslove, ne bi protokoli bili tako ludachki, ne bi se tako lako nenamerno krshili, kad pomislish samo kako da uspesh da udjesh u kucu chist, kojim redosledom se hvatash za shta, pa ako ne zeznesh trece zeznucesh peto, nema shanse. to je ozbiljna sekvenca u kojoj i koza i vuk neprekidno uskachu u onaj chamac sa kupusom. plus ozbiljna sredstva. tekstil u principu igra na protok razlichitih dimenzija chestice kroz nepravilne kanale, neshto ce se zadrzati neshto ce proci, pre ili kasnije. a mi svi zajedno igramo na verovatnocu i statistiku. da chinimo sve shto mozemo i nadamo se najboljem... sent from bubamoto + milion juče došla kući, ne znam kud udaram šta prvo da radim, dal da bacam stvari po terasi, perem ruke, skidam jaknu, a dotle već nekoliko kvaka uhvatila noćas usled nespavanja razradila u glavi kao neke bolje taktike
March 18, 20205 yr 7 hours ago, Shaq said: kod nas je u poslednja dva dana uslo 40k, pri tom, bice da ni 1%njih nije testirano, trecina je dobila resenje™ za samoizolaciju, a i od te trecine, cetvrtina se pravi pametna(1,6k).. da samo™ njih 500 od 40k nosi virus, bice taraba, a da ne spominjem da nema sanse da ih je ispod par hiljada.. s tim, sto mi nit imamo zdravstvenih radnika i respiratora kao i italija(kojoj ni to nije dovoljno da izbegne maskr), plus su nam skoro pola stanovnistva penzioneri. Kako ti samouvereno sipaš cifre...ja bi ovaj podatak o broju ušlih uzeo sa zrncem soli, podeliti taj broj sa brojem minuta i dobije se 13, možda je i istina, ne znam. Meni je izgledalo da traže opravdanje za situaciju u gastosima.
March 18, 20205 yr I meni je cifra nerealna, prebacuje se apsolutno sva odgovornost na nesavesne gradjane. Ali da ima dosta ljudi koji su radili u turizmu i još nekim delatnostima na odredjeno i sad se vratili, ima...
March 18, 20205 yr Pišite sebi procedure, kao u ISO standardima, prilikom ulaska u kuću da bi što više umanjili rizik od kontaminacije.
March 18, 20205 yr Još sinoć sam napisao da ne to nerealno, pogotovo što su danima granični prelazi prazni
March 18, 20205 yr Mislim da niste svesni cifre ljudi koja ide preko i radi dva-tri meseca za somic i po-dva pa se vraca gajbi. Moja majka je pocela da radi kao regruter za jednu agenciju zimus, kada je postavila prvi oglas imala je devedeset poziva interesenata u roku jednog radnog dana. Preko se aktivnosti mahom gase pa su ljudi pohrilili kucama. Nije ovde rec o nasima koji tamo rade stalne poslove i imaju svoje stanove, sto u vlasnistvu sto iznajmljene, vec bas o pravim privremenim radnicima preko. Da li ih se vratilo skoro 40 tisuca za dva dana..nisam siguran, moguce. Ali da ce oko Uskrsa ( a vrlo verovatno i pre) da nastane stampedo ka Srbiji..u to smem da se kladim.
March 18, 20205 yr ako je vec neko stavio ovo, izvinjavam se... za svaku pohvalu: https://www.narodnopozoriste.rs/narodno-pozoriste-pocinje-sa-emitovanjem-predstava-putem-interneta?fbclid=IwAR2kbh9sNRfNk8gIcDOG0BBMaURjDmpNjlU2zlhbEz2GEeMrwed6DgyAl_c
March 18, 20205 yr Moram da primetim da smo mi jedna od retkih zemalja u Evropi gde se ne može naći rasporede inficiranih po gradovima/regionima, štagod.
March 18, 20205 yr 18 minutes ago, SNARC said: Mislim da niste svesni cifre ljudi koja ide preko i radi dva-tri meseca za somic i po-dva pa se vraca gajbi. Moja majka je pocela da radi kao regruter za jednu agenciju zimus, kada je postavila prvi oglas imala je devedeset poziva interesenata u roku jednog radnog dana. Preko se aktivnosti mahom gase pa su ljudi pohrilili kucama. Nije ovde rec o nasima koji tamo rade stalne poslove i imaju svoje stanove, sto u vlasnistvu sto iznajmljene, vec bas o pravim privremenim radnicima preko. Upravo. Tih ljudi ima na desetine hiljada i veliki broj čak i nema neki stabilantm smeštaj tamo gde rade, sve su neke privremene kombinacije baš kao i poslovi koje rade. Njima je realno jedina opcija da se vrate u Srbiju.