April 24, 20205 yr A bre ljudi, što ne prijavljujete skorašnje otvaranje granica? Vest od juče kaže: Serbia and Hungary agree to open up three crossings between countries so that job seekers can return to their work, Unger's Foreign Minister Peter Szijjarto says on Facebook. Hungarians living in northern Serbia will now be able to get their jobs in Ungern. They have not been able to do so since Serbia decided to put up permanent barriers in March to prevent the spread of the coronavirus. This has led to major problems for small businesses in the region. The agreement will be reached next week after a meeting with Serbia's Minister of Foreign Affairs, Nebojsa Stefanovic, and the Minister for European Integration, Jadranka Joksimovic, pointed out Peter Szijjarto. (TT) I, usput, pas mater objavljivanju političkih dogovora na Facebook-u
April 24, 20205 yr Neko zloban bi pomislio da su dobili nalog da ne sme biti vise od 5 dnevno, naravno neko racionalan poput densera bi rekao da su to gluposti, nemoguce, nikad ne bi to stelovali kao sto nisu stelovali ni broj preminulih u poplavama i slicno, a i tako dalje. Isto tako bi neko rekao i da je nemoguce da sa nekoliko zarisnih gradova ima tako malo zarazenih, kao i da su mere koje se preduzimaju u neskladu sa podacima koje dobijamo, ali to bi takodje bili zlobnici i, zasto to ne reci, Goco i ostali, protivnici vlasti, koji usput ne zele na izbore, a kritikuju, pricaju svasta, ali necemo sad o tome, nije drzavnicki.
April 24, 20205 yr Stalno se pominju poplave ko argument broja preminulih. Jel moze neko da mi posalje link ili prepisku oko preminulih u poplavama s obzirom da sam direktno pogodjen time a nisam stekao utisak da se neko zataskavanje masovnog broja preminulih u poplavama desilo? Na stranu sto je od poplava posredno preminulo vise ljudi u narednim mesecima iz raznoraznih razloga, ja ne znam da je neki osetan broj ljudi se zapravo utopio u tom prvom naletu.
April 24, 20205 yr 15 minutes ago, Malvo said: Neko zloban bi pomislio da su dobili nalog da ne sme biti vise od 5 dnevno, naravno neko racionalan poput densera bi rekao da su to gluposti, nemoguce, nikad ne bi to stelovali kao sto nisu stelovali ni broj preminulih u poplavama i slicno, a i tako dalje. Isto tako bi neko rekao i da je nemoguce da sa nekoliko zarisnih gradova ima tako malo zarazenih, kao i da su mere koje se preduzimaju u neskladu sa podacima koje dobijamo, ali to bi takodje bili zlobnici i, zasto to ne reci, Goco i ostali, protivnici vlasti, koji usput ne zele na izbore, a kritikuju, pricaju svasta, ali necemo sad o tome, nije drzavnicki. Neko zloban bi pomislio nešto drugo, ali pošto držim da smo svi ovde ljudi neću da napišem šta bi neko zloban mogao pomisliti čitajući komentare ovde.
April 24, 20205 yr Sta rece kon da odlazak dece u vrtic nema epidemiolosko opravdanje al zivot mora da krene A par dana pre bas zagovarao namerno prokyzivanje dece tokom leta..
April 24, 20205 yr 13 minutes ago, nick1986 said: Stalno se pominju poplave ko argument broja preminulih. Jel moze neko da mi posalje link ili prepisku oko preminulih u poplavama s obzirom da sam direktno pogodjen time a nisam stekao utisak da se neko zataskavanje masovnog broja preminulih u poplavama desilo? Na stranu sto je od poplava posredno preminulo vise ljudi u narednim mesecima iz raznoraznih razloga, ja ne znam da je neki osetan broj ljudi se zapravo utopio u tom prvom naletu. Poplave se valjda pominju kao događaj u kome je bilo najviše obmanjivanja na društvenim mrežama. Hiljadu puta se već konstatovalo kako jedino ima smisla gledati apsolutni broj umrlih u toku godine ali prebrojavanju nikad kraja.
April 24, 20205 yr Poverenje da su podaci tacni i nedvosmisleni je suludo, istovremeno uzimajuci u obzir svakakva nesaglasja izmedju celnika kriznog staba i nizih jedinica, zdravstvenih i administrativnih, i u globalu drustvenih zbivanja u Srbiji od dolaska ove posasti do danas. Ne znam da li treba da krenemo da navodimo gde su sve migoljili i uvrtali uzroke smrti, samo toliko? I sad najednom slepo poverenje - ma nece oni to, ih, taman posla, ma daaajte! Stvarno? Druga stvar: mozda su zarista u Zrenjaninu i KCV ugasena, ne znam, verujem na rec vise ovde nekolicini vas nego onom Gojkovicu i slicnoj zgadiji koja prebrojava i razbrojava. Ali na istoku i jugu nije tako. I zadrzacu se na tome bez ulaska u detalje da ne bi sluzbe kucale na vrata kako su ranije umele za ovdasnja pisanija. Pre neki dan sam pomenuo sta sam cuo iz usta jednog Nislije koji je ozbiljan covek i nit je budala, nit je neupucen - kaze covek: nemoguce da na ovaj broj umrlih poznajem ili znam za osmoro, nesto tu ne stima. Tek necu pisati iskustva medicinskih sestara koje su u pocetku isle u KCN na ispomoc. I za kraj: da je zaista bas ovako kako nam oni predstavljaju, da li stvarno mislite da i pre prvog maja ne bi pootvarali sve zivo, na ionako ugasenu privrednu aktivnost? Da ce da nas mrcvare jos cela dva vikenda uz policijski cas usput? Zasto bi to radili?
April 24, 20205 yr Pa nama predsjednik prije mjesec dana govorio da imamo 1008 respiratora, a nakon što je na crno nabavio ko zna koliko, Zlatibor kaže prije neki dan da imamo 408, toliko o tom koliko nam govore istinu. Daj onu sliku "laže i kad laže" opet.
April 24, 20205 yr 5 minutes ago, James Marshall said: Daj onu sliku "laže i kad laže" opet. Šta mi teško
April 24, 20205 yr 23 minutes ago, Malvo said: Poverenje da su podaci tacni i nedvosmisleni je suludo, istovremeno uzimajuci u obzir svakakva nesaglasja izmedju celnika kriznog staba i nizih jedinica, zdravstvenih i administrativnih, i u globalu drustvenih zbivanja u Srbiji od dolaska ove posasti do danas. Ne znam da li treba da krenemo da navodimo gde su sve migoljili i uvrtali uzroke smrti, samo toliko? I sad najednom slepo poverenje - ma nece oni to, ih, taman posla, ma daaajte! Stvarno? Druga stvar: mozda su zarista u Zrenjaninu i KCV ugasena, ne znam, verujem na rec vise ovde nekolicini vas nego onom Gojkovicu i slicnoj zgadiji koja prebrojava i razbrojava. Ali na istoku i jugu nije tako. I zadrzacu se na tome bez ulaska u detalje da ne bi sluzbe kucale na vrata kako su ranije umele za ovdasnja pisanija. Pre neki dan sam pomenuo sta sam cuo iz usta jednog Nislije koji je ozbiljan covek i nit je budala, nit je neupucen - kaze covek: nemoguce da na ovaj broj umrlih poznajem ili znam za osmoro, nesto tu ne stima. Tek necu pisati iskustva medicinskih sestara koje su u pocetku isle u KCN na ispomoc. I za kraj: da je zaista bas ovako kako nam oni predstavljaju, da li stvarno mislite da i pre prvog maja ne bi pootvarali sve zivo, na ionako ugasenu privrednu aktivnost? Da ce da nas mrcvare jos cela dva vikenda uz policijski cas usput? Zasto bi to radili? Zrenjanin nikada nije ni bio zariste. oni imaju nesto tipa 30 zarazenih od pocetka. a pricamo o gradu od cirka 75K dusa i opstini od preko 100K ljudi. KCV isto nije bilo zariste. bilo je sporadicnih slucajeva sumnje da je osoblje zarazeno, i ti su ljudi odmah stavljani u samoizolaciju. koliko je bilo zapravo pozitivno testiranih, to ne znam. takodje, pokusavam da motam po glavi, ali cini mi se da nema preminulih lekara pozitivnih na korona virus u KCV i generalno u Vojvodini. mozda ima neki slucaj, ali taj broj zasigurno nije dvocifren. i generalno se slazem s time sto si pricao. i meni je cudno da je tako naprasno pao broj obolelih u Nisu i okolini. ja poznajem "samo" jednu osobu koja je preminula od posledica korone, i taj covek je iz Pirota(i to sam danas cuo... bio covek skinut s respiratora, krenulo na bolje... i samo odjednom jos gori napad nego prvi i jbg :( ). koliko god da znam ljudi tamo dole, to nije ni 1% ljudi sto ih znam u NS. a od ljudi koje poznajem ovde(ne prijatelji, vec ih poznajem), za jednog lika sam cuo da je bio u izolaciji. imao je dve nedelje povisenu temperaturu, ali bez respiratornih smetnji, te nije uopste bio testiran(to je bilo jos u martu kada ih puskom nisi mogao naterati da te testiraju). i to je to. takodje, ono sto sam pisao, u Vrbasu niko nije umro a da je bio pozitivan ili sa izrazitim simptomima. a Vrbas je varosica, cela opstina nema 50K ljudi, to svak svakog zna, proculo bi se oma sta god da se zbilo, iz nekog razloga ljudi tamo dole su daleko jace pogodjeni. i za to sam i rekao da sam siguran da ce da steluju, jer su brojevi preveliki da se isprati. ostatak Srbije, ja sam siguran da je slabije pogodjen. i mozda ce tu i tamo da slazu pomalo, ali mislim da nece biti ni potrebe za masnim laganjem. sta god bili SNS i Vucic, sumnjam da su bas toliko ludi da slazu boga oca samo da pokrenu ekonomiju i odrze izbore i time da rizikuju 10.000 umrlih ili sta vec.
April 24, 20205 yr @Malvo @James Marshall Ne pričam ovde o Vučiću i njegovim ministrima i to šta će on da slaže za respiratore ili za bilo šta drugo na svetu. Mislim da je uopšte problem što smo mi navikli da se sve ovde poistovećuje sa Vučićem jer se on trpa i meša u sve i njegova je zadnja za sve i pola Srbije ga zove šefe.. Uzgred DKT je danas rekla da je taj br respiratora samo onaj koji je određen za kovid bolnice, da ima još, da se neki koriste za druge svrhe i da neki još nisu u bolnicama dal postoje. To da ti uopšte ne postoje van tih 400, to je stvar koju bih mogao da poverujem ko i mali milion stvari koje čovek iskaže a netačne su. Evo najsvežiji mi je primer ovo za teretane, prvo je pričao kako su to najveća moguća legla zaraze a sada se teretane otvaraju među prvima, pre kafića itd. Ali to je ono što Vučić svuda radi, pojača gas na 20 a onda se pojavljuje kao neki spasilac i mirotvorac, viđeno na milion strana sa pešadijom stranačkih aktivista i tabloida i tako to funkcioniše godinama. Ovde pričamo o udruženom zločinačkom poduhvatu™ u koji bi moralo biti uključeno mnooogo više ljudi. Da je situacija zaista mnogo lošija nego što je predstavljaju po broju smrtnih ishoda recimo bilo bi mnogo više tih iz prve ruke priča, našlo bi se mnogo više tih pojedinačnih slučajeva koji pričaju o tome kakvo je stanje u bolnicama, pa nije baš ovo država gde informacija ne može da se pronađe, nemoj da se zajebavamo. U krajnjem slučaju to što ti pominješ Vojvodinu, pa i mi bi ovde videli da je mnogo gore, jesu žarišta i najgore stanje dole ali osetilo bi se i ovde, u Beogradu pogotovo, NS... Drugar koji radi na terenu u NISu recimo je prošle nedelje bio u Kikindi i kaže mi da su tamo ljudi mnogo svesniji i da je kontrola mnogo veća nego recimo u ZR. A mi pričamo o tome kako je ovde dobro. Tako da primera ima raznih. Meni je u stvari najgore od svega što ja nastupam sad ovde kao neki branilac ove vlasti za koju nemam trunku simpatije ali neke stvari koje se ovde pišu stvarno su apsolutno kao da se pišu bez trunke razmišljanja i mozga.
April 24, 20205 yr 2 hours ago, James Marshall said: Pa nama predsjednik prije mjesec dana govorio da imamo 1008 respiratora, a nakon što je na crno nabavio ko zna koliko, Zlatibor kaže prije neki dan da imamo 408, toliko o tom koliko nam govore istinu. Daj onu sliku "laže i kad laže" opet. Da budemo sasvim precizni izjavio je da imamo 408 slobodnih respiratora. I na to mogu i vrv će se vaditi ako ih iko ikada i upita za taj detalj. Naravno da je teško poverovati da je 600 + nebrojeno mnogo nabavljenih ličnim vezama predsednika, respiratora zauzeto za potrebe non-covid pacijenata. Vidim sad i da je the answer pisao nešto slično. Edited April 24, 20205 yr by fandorin
April 24, 20205 yr 4 hours ago, InvisibleLight said: A zabrana kretanja i dalje od 18h? Pazi rade frizeri, kozmeticari,gym, sviii, a ne mos napolhe nakon 18h @Goranz vrv Jebote. Jebote jebote jebote.
April 24, 20205 yr Da budemo sasvim precizni izjavio je da imamo 408 slobodnih respiratora. I na to mogu i vrv će se vaditi ako ih iko ikada i upita za taj detalj. Naravno da je teško poverovati da je 600 + nebrojeno mnogo nabavljenih ličnim vezama predsednika, respiratora zauzeto za potrebe non-covid pacijenata. Vidim sad i da je the answer pisao nešto slično. Pogledajte emisiju Pravi ugao na RTV gde je gost bio predsednik sindikata zdravstvenih radnika inače anesteziolog, zanimljiva priča oko respiratora.. ... Shiit has hit the fan...