April 23, 20205 yr 9 minutes ago, dillinger said: Prosto jer smo zamandarili sve 65+ na vreme. +1 I jer nemamo nešto mnogo starih po domovima. Inače bi bio pomor , kao i drugde.
April 23, 20205 yr 37 minutes ago, Nesh said: Prvi slucaj u Sloveniji potvrdjen je 4. marta, kod nas 6. marta. ma ne vredi i hiljadu puta da se ponovi ljudi ce opet potezati iste argumente iako cinjenice jasno govore drugacije i da, slovenci su daleko vise testirali od nas i to jedan od razloga, verovatno i najvazniji sto su oni utom periodu imali zvanicno dosta vise zarazenih od nas i u apsolutnom iznosu, a posebno po glavi stanovnika
April 23, 20205 yr Nije,kod nas je zabelezen 1. marta,to sto plava nazovi doktorka morala da se ispravlja,jbg Edited April 23, 20205 yr by Bogotac
April 23, 20205 yr 33 minutes ago, zgembo said: Da, znam, ali kod njih je odmah brzo rastao broj zaraženih. Jesu oni i više testirali, to stoji, pitanje da li bi i kod nas bilo tako da smo na početku testirali kao i sada. Pričati o nekoj iskrenosti i poštenju u ovim brojevima koje prezenuju države je, po meni, kao priča o poštenju na Tur De Fransu. Verujem da apsolutno svi muljaju sa brojevima, nismo mi jedini, sigurno. Ali sigurno ima i do toga koliko je rano virus ušao u staračke domove i bolnice. Nažalost, mi ćemo tek da vidimo rezulate ulaska virusa u staračke domove na jugu, to su mnogi već prošli. A opet, ako je stvarno istina da je virus vremenom sve slabiji, onda ćemo možda i imati malo sreće što se ovo nije desilo na početku. Jbmlg. ovo je prilicno bzvz opravdavanje, koje koristi vucic i njegove svita, ne moramo i mi nasedati na to sigurno mi nismo jedini koji muljaju, ali daleko od toga da svi muljaju neke drzave su jednostavno spremnije docekale sve ovo i bolje odradile posao opet, to je deo one iste price "svi otvaraju radi ekonomije, svuda je slicna situacija" a istina je da su neke drzave na niskim dvocifrenim ili cak jednocifrenim brojevima novozarazenih sto je daleko povljnija situacija od nase
April 23, 20205 yr 1 minute ago, pbg12345 said: ovo je prilicno bzvz opravdavanje, koje koristi vucic i njegove svita, ne moramo i mi nasedati na to sigurno mi nismo jedini koji muljaju, ali daleko od toga da svi muljaju neke drzave su jednostavno spremnije docekale sve ovo i bolje odradile posao opet, to je deo one iste price "svi otvaraju radi ekonomije, svuda je slicna situacija" a istina je da su neke drzave na niskim dvocifrenim ili cak jednocifrenim brojevima novozarazenih sto je daleko povljnija situacija od nase Istina je da nemamo pojma.
April 23, 20205 yr Ja cekam da Nesa slina izadje i kaze koliko manje krivicnih dela imamo tijekom marta i aprila ove godine..u odnosu na proslu. Tako se izbori dobijaju. Mada, zalim drugove narkomane..kako li se tek oni dovijaju u ova sugava vremena.
April 23, 20205 yr 5 minutes ago, pbg12345 said: na sta konkretno mislis? Pa na to ko mulja, a ko ne mulja sa brojevima. Ili postoji neki razlika u metodologiji po kojoj se broji ko je od čega umro, ili se ti brojevi ciljano smanjuju. Ili je sve baš tako kako se predstavlja. Jbg, možemo samo da pretpostavimo. E sad, to što je naša država takva kakva je, pa laže i kad ne mora, sigurno ne utiče pozitivno na celu stvar.
April 23, 20205 yr Quote Več kot 80 odstotkov umrlih je starejših od 75 let, skoraj 60 odstotkov pa starejših od 85 let. https://www.delo.si/novice/slovenija/aktualno-stanje-pandemije-covida-19-v-sloveniji-299054.html
April 23, 20205 yr 1 minute ago, zgembo said: Pa na to ko mulja, a ko ne mulja sa brojevima. Ili postoji neki razlika u metodologiji po kojoj se broji ko je od čega umro, ili se ti brojevi ciljano smanjuju. Ili je sve baš tako kako se predstavlja. Jbg, možemo samo da pretpostavimo. E sad, to što je naša država takva kakva je, pa laže i kad ne mora, sigurno ne utiče pozitivno na celu stvar. ali nije istina da nemamo pojma postoje drzave kod kojih je jasno da toga nema ili gotovo nema opet, taj narativ "svuda je lose, svuda se mulja..." je jako los jer svesno ili ne opravdava sranja koja se desavaju kod nas
April 23, 20205 yr 3 minutes ago, pbg12345 said: ali nije istina da nemamo pojma postoje drzave kod kojih je jasno da toga nema ili gotovo nema opet, taj narativ "svuda je lose, svuda se mulja..." je jako los jer svesno ili ne opravdava sranja koja se desavaju kod nas Ne znam na osnovu čega je jasno? Nisu lagale u prošlosti? Obogaćuju vodu serumom istine? Već sam pisao, znaće se kad se za svaku državu uzme godišnji prosek broja umrlih u proteklih 10/20/50 godina i uporedi sa 2020. Onda će možda moći da se napravi neka procena koliko je ljudi posredno ili neposredno umrlo od korone. Do tada, bezveze je bilo šta upoređivati. Edited April 23, 20205 yr by zgembo
April 23, 20205 yr Quote - Što da znate, pa da se sekirate? - rekao je doktor Nestorović na pitanje voditeljke emisije "Oko" na RTS da li se testirao na korona virus.
April 23, 20205 yr 9 minutes ago, zgembo said: Ne znam na osnovu čega je jasno? Nisu lagale u prošlosti? Obogaćuju vodu serumom istine? na osnovu toga sto su od starta transparentno izlazili sa podacima sto su od starta masovno testirali sto im se brojevi, npr broj smrtnih slucajeva na broj zarazenih "uklapa" sa drugim slicno pogodjenim drzavama i da, naravno, sto imaju i tu vrstu kredita da su poznate kao daleko uredjenije drzave od srbije da je apsolutno nezamislivo da npr predsednik republike satro crnim kanalima nabavlja respiratore i to kad je virus vec uveliko stigao, pa se jos time hvalise na tv a samo nekoliko dana ranije se sa "strucnjakom br1 " u drzavi smejao tom istom virusu i smejao dok je ovaj slao zene u soping u milano zaista postoje takve drzave Edited April 23, 20205 yr by pbg12345
April 23, 20205 yr 4 minutes ago, pbg12345 said: na osnovu toga sto su od starta transparentno izlazili sa podacima sto su od starta masovno testirali sto im se brojevi, npr broj smrtnih slucajeva na broj zarazenih "uklapa" sa drugim slicno pogodjenim drzavama i da, naravno, sto imaju i tu vrstu kredita da su poznate kao daleko uredjenije drzave od srbije da je apsolutno nezamislivo da npr predsednik republike satro crnim kanalima nabavlja respiratore i to kad je virus vec uveliko stigao, pa se jos time hvalise na tv a samo nekoliko dana ranije se sa "strucnjakom br1 " u drzavi smejao tom istom virusu i smejao dok je ovaj slao zene u soping u milano zaista postoje takve drzave Ma to što je ovo gde mi živimo kurton od države ne znači da su ostali pošteni i transparentni. Niko ne spori da je ovo kurton od države. Ali nema šanse da ovde ima mnogo više umrlih od onog što se saopštava. Brzo bi se saznalo. Broj umrlih ovde očigledno ima veze sa tim što, do skoro, nije bilo masovnog oboljevanja u staračkim domovima. A uticalo je i sigurno što je zaključalo jadne penzionere.
April 23, 20205 yr 12 minutes ago, mraki said: Pa nije da već nemaju ove podatke. edit: ja sad moram ovo malo gledati, zbog Tome Mome ali zasto se opterecivati istinom? zamisli, drzava, u ciju sam bazu vec upisan, ce sada da dobije moj JMBG(koji mi je inace ona dodelila) ne vredi bre. mi smo toliko glupavi da to izaziva fizicku bol. inace, necu se prijavljivati za ovo. nisam ni planirao da uzmem te pare svakako.