April 23, 20205 yr Na prvom RTS-u dr Nestor likuje, kako su njegova skoro sva predviđanja o ovom virusu bila tačna. Ostali gosti su bili pukovnik, direktorka Oka velikog brata ili kako se zove nova laboratorija u KCS i još jedan muški, ali nisam uspela da vidim ko je. Pukovnik je rekao da nema Exita. Nestor je rekao da virus ima dupli lipidni sloj i da ne voli sunce. (Virus treba obavestiti da je u Australiji i Africi jako sunce i da ispari) Putovanja u inostranstvo će biti zajebana, jer će stranci svašta tražiti, a i mi ćemo morati da kontrolišemo. Za kraj su pustili The Rolling Stones sa Live Aid-a. RTS baš prati trendove.
April 23, 20205 yr Ništa, sad nam je bukvalno ostalo da se uzdamo u čuveni naučno dokazani zakon "budale i bog čuva" glede povratka, drugog talasa, repa i ostalih mogućnosti ponovne eskalacije
April 23, 20205 yr Pacijenti smesteni u Nisu: Quote Prema istim podacima, trenutno se u Studentskom domu kod Medicinskog fakulteta nalazi 209 pacijenata, u Učeničkom domu kod Starog groblja njih 131, a u stacionaru Zelengora u Niškoj Banji 174. U Kliničkom centru Niš smešteno je 452 pacijenata. Juzne vesti Masovno otpustanje, zatvaranje hale itd...i opet skoro hiljadu pacijenata (966) smesteno u niskim bolnicama. Quote Da je Niš izašao iz "korona krize" koja je počela pre desetak dana, smatraju stručnjaci posebog Kriznog štaba za NIšavski i Toplički okrug, a kao dokaz za to navode podatak da je prošle nedelje od ukupnog broja testiranih oko 45 % bilo pozitivno na virus, dok je danas 6,5 %. Ipak, podaci koje su izneli pokazuju i da je od 134 preminula od korone u celoj Srbiji, njih 27 iz Niša. Stručnjaci ipak pozitivno gledaju na kraj epidemije, ali naglašavaju su za to ključne naredne dve nedelje. Juzne vesti
April 23, 20205 yr Da ostane zabeleženo: Quote Darija Kisić Tepavčević smatra da bi drugi talas epidemije mogao da pogodi Srbiju tokom jeseni. Kisić je ukazala da se u nekim zemljama, koje su objavile da su ugasile epidemiju, vrlo brzo dogodio i drugi talas. - To se desilo u ranijem period kada je bila sezona respiratornih infekcija, sada nije takva situacija i to nam ide na ruku, ali taj drugi talas bi mogao da se desi i na jesen – rekla jedoktorka Kisić Tepavčević. - Kada se vrate sva oboljenja slična gripu I kada počne njihova sezona ako ovaj virus ne nestane i ne uništi ga visoka temperatura, onda je izvesno da nam se može vratiti na jesen. Ali ne nikada u ovakvom obimu, nikada sa ovakvom osetljivosti populacije, kaže Kisić Tepavčević.
April 23, 20205 yr Kon i Darija u katranu, a Nestor i imunolog i imaginarolog Zeks heroji i Vange? Ma nemoguce... No, nije obican narod kriv, nego elita... I medj Nestorima i madj narodom...
April 23, 20205 yr 1 minute ago, Host said: Za jednu od navedenih bolnica znam da se dogodila masovna infekcija nekoliko nedelja pre nego sto je to saopsteno. Ti svakako veruj u sta hoces, ali mi molim te objasni kako to da je procenat smrtnosti u Srbiji toliko manji nego u Sloveniji? Znamo da Srbija nije preventivno testirala u vecoj meri, tako da se sigurno ne radi o vecem procentu asimptomatskih testova vec pre o metodologiji™ popisa. Ne želeći da impliciram da su naši podaci tačni - možda zato što je u Sloveniji počelo ranije, a vremenom je stvarno slabio virus?
April 23, 20205 yr U Srb je bolji %, jer je nas zdravstveni sistem bolji, mere bolje, Srbi jaceg imuniteta i dalji od Italije. A Hrvati steluju. Mi smo cak dodavali kad je bilo 7, 8, 9 da bi sad naglo smanjili i otvorili se. Kaze Nestor da smo odlicno prosli. Najbolje. A on tri put meri, a cetiri puta odvali. Edited April 23, 20205 yr by hefaca
April 23, 20205 yr Eno ga mali i tomamoma na pinku ko oće 200 marke, mora da se posebno prijavi, jer, kao, mnogi su kazali da neće novce od vučića, pa im je udovoljeno
April 23, 20205 yr 4 minutes ago, zgembo said: Ne želeći da impliciram da su naši podaci tačni - možda zato što je u Sloveniji počelo ranije, a vremenom je stvarno slabio virus? Prvi slucaj u Sloveniji potvrdjen je 4. marta, kod nas 6. marta.
April 23, 20205 yr 1 minute ago, Nesh said: Prvi slucaj u Sloveniji potvrdjen je 4. marta, kod nas 6. marta. Da, znam, ali kod njih je odmah brzo rastao broj zaraženih. Jesu oni i više testirali, to stoji, pitanje da li bi i kod nas bilo tako da smo na početku testirali kao i sada. Pričati o nekoj iskrenosti i poštenju u ovim brojevima koje prezenuju države je, po meni, kao priča o poštenju na Tur De Fransu. Verujem da apsolutno svi muljaju sa brojevima, nismo mi jedini, sigurno. Ali sigurno ima i do toga koliko je rano virus ušao u staračke domove i bolnice. Nažalost, mi ćemo tek da vidimo rezulate ulaska virusa u staračke domove na jugu, to su mnogi već prošli. A opet, ako je stvarno istina da je virus vremenom sve slabiji, onda ćemo možda i imati malo sreće što se ovo nije desilo na početku. Jbmlg.
April 23, 20205 yr 11 minutes ago, Host said: Za jednu od navedenih bolnica znam da se dogodila masovna infekcija nekoliko nedelja pre nego sto je to saopsteno. Ti svakako veruj u sta hoces, ali mi molim te objasni kako to da je procenat smrtnosti u Srbiji toliko manji nego u Sloveniji? Znamo da Srbija nije preventivno testirala u vecoj meri, tako da se sigurno ne radi o vecem procentu asimptomatskih testova vec pre o metodologiji™ popisa. ne znam. smrtnost u Srbiji nije nista manja nego u Austriji, Ceskoj, Slovackoj, Norveskoj... sve su to zemlje sa 5-10M stanovnika, doduse sa daleko superiornijim zdravstvom... sigurno je da se brojke steluju, to sam rekao. ne mogu pak da poverujem da se steluju u tolikoj meri.
April 23, 20205 yr 1 hour ago, Arkadija said: Na prvom RTS-u dr Nestor likuje, kako su njegova skoro sva predviđanja o ovom virusu bila tačna. Ostali gosti su bili pukovnik, direktorka Oka velikog brata ili kako se zove nova laboratorija u KCS i još jedan muški, ali nisam uspela da vidim ko je. Pukovnik je rekao da nema Exita. Nestor je rekao da virus ima dupli lipidni sloj i da ne voli sunce. (Virus treba obavestiti da je u Australiji i Africi jako sunce i da ispari) Putovanja u inostranstvo će biti zajebana, jer će stranci svašta tražiti, a i mi ćemo morati da kontrolišemo. Za kraj su pustili The Rolling Stones sa Live Aid-a. RTS baš prati trendove. Taj treći je Srđa Janković virusolog. Ali to manje, nego kako si od grupe Queen videla The Rolling Stones , što priznajem da je još revolucionarnije za RTS.
April 23, 20205 yr 12 minutes ago, zgembo said: Ali sigurno ima i do toga koliko je rano virus ušao u staračke domove i bolnice. Nažalost, mi ćemo tek da vidimo rezulate ulaska virusa u staračke domove na jugu, to su mnogi već prošli. Nazalost, stanje ne izgleda uopste dobro; Quote Optimizam kvari broj zaraženih u staračkim domovima, jer je iz Gerontološkog centra u Nišu 168 ljudi na lečenju u Kliničkom centru, a petoro ljudi je preminulo od virusa. Mi se bojimo da će biti još umrlih, to su teška oboljenja i njima samo korona infekcija dovodi do još težeg stanja - pojašnjava Tiodorović. Juzne vesti Ranije su pominjali da su ti pacijenti bez simptoma ili sa slabijim simptomima, sada se vise o tome ne govori, a broj se povecava. Edited April 23, 20205 yr by Nesh
April 23, 20205 yr 31 minutes ago, Host said: Za jednu od navedenih bolnica znam da se dogodila masovna infekcija nekoliko nedelja pre nego sto je to saopsteno. Ti svakako veruj u sta hoces, ali mi molim te objasni kako to da je procenat smrtnosti u Srbiji toliko manji nego u Sloveniji? Znamo da Srbija nije preventivno testirala u vecoj meri, tako da se sigurno ne radi o vecem procentu asimptomatskih testova vec pre o metodologiji™ popisa. Prosto jer smo zamandarili sve 65+ na vreme.