Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Na prvom RTS-u dr Nestor likuje, kako su njegova skoro sva predviđanja o ovom virusu bila tačna. Ostali gosti su bili pukovnik, direktorka Oka velikog brata ili kako se zove nova laboratorija u KCS i još jedan muški, ali nisam uspela da vidim ko je.

Pukovnik je rekao da nema Exita.

Nestor je rekao da virus ima dupli lipidni sloj i da ne voli sunce. (Virus treba obavestiti da je u Australiji i Africi jako sunce i da ispari)

Putovanja u inostranstvo će biti zajebana, jer će stranci svašta tražiti, a i mi ćemo morati da kontrolišemo.

Za kraj su pustili The Rolling Stones sa Live Aid-a. RTS baš prati trendove.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Ništa, sad nam je bukvalno ostalo da se uzdamo u čuveni naučno dokazani zakon "budale i bog čuva" glede povratka, drugog talasa, repa i ostalih mogućnosti ponovne eskalacije 

Pacijenti smesteni u Nisu:

Prema istim podacima, trenutno se u Studentskom domu kod Medicinskog fakulteta nalazi 209 pacijenata, u Učeničkom domu kod Starog groblja njih 131, a u stacionaru Zelengora u Niškoj Banji 174. U Kliničkom centru Niš smešteno je 452 pacijenata. Juzne vesti

Masovno otpustanje, zatvaranje hale itd...i opet skoro hiljadu pacijenata (966) smesteno u niskim bolnicama.

Da je Niš izašao iz "korona krize" koja je počela pre desetak dana, smatraju stručnjaci posebog Kriznog štaba za NIšavski i Toplički okrug, a kao dokaz za to navode podatak da je prošle nedelje od ukupnog broja testiranih oko 45 % bilo pozitivno na virus, dok je danas 6,5 %. Ipak, podaci koje su izneli pokazuju i da je od 134 preminula od korone u celoj Srbiji, njih 27 iz Niša. Stručnjaci ipak pozitivno gledaju na kraj epidemije, ali naglašavaju su za to ključne naredne dve nedelje. Juzne vesti

Da ostane zabeleženo:

Darija Kisić Tepavčević smatra da bi drugi talas epidemije mogao da pogodi Srbiju tokom jeseni. Kisić je ukazala da se u nekim zemljama, koje su objavile da su ugasile epidemiju, vrlo brzo dogodio i drugi talas.

- To se desilo u ranijem period kada je bila sezona respiratornih infekcija, sada nije takva situacija i to nam ide na ruku, ali taj drugi talas bi mogao da se desi i na jesen – rekla jedoktorka Kisić Tepavčević.

- Kada se vrate sva oboljenja slična gripu I kada počne njihova sezona ako ovaj virus ne nestane i ne uništi ga visoka temperatura, onda je izvesno da nam se može vratiti na jesen. Ali ne nikada u ovakvom obimu, nikada sa ovakvom osetljivosti populacije, kaže Kisić Tepavčević.

Kon i Darija u katranu, a Nestor i imunolog i imaginarolog Zeks heroji i Vange?

Ma nemoguce...

No, nije obican narod kriv, nego elita... I medj Nestorima i madj narodom...

1 minute ago, Host said:

Za jednu od navedenih bolnica znam da se dogodila masovna infekcija nekoliko nedelja pre nego sto je to saopsteno. 

Ti svakako veruj u sta hoces, ali mi molim te objasni kako to da je procenat smrtnosti u Srbiji toliko manji nego u Sloveniji? Znamo da Srbija nije preventivno testirala u vecoj meri, tako da se sigurno ne radi o vecem procentu asimptomatskih testova vec pre o metodologiji™ popisa. 

Ne želeći da impliciram da su naši podaci tačni - možda zato što je u Sloveniji počelo ranije, a vremenom je stvarno slabio virus? 

U Srb je bolji %, jer je nas zdravstveni sistem bolji, mere bolje, Srbi jaceg imuniteta i dalji od Italije. A Hrvati steluju. Mi smo cak dodavali kad je bilo 7, 8, 9 da bi sad naglo smanjili i otvorili se. 

Kaze Nestor da smo odlicno prosli. Najbolje. A on tri put meri, a cetiri puta odvali.

Edited by hefaca

U Sloveniji je valjda virus i dosta rano ušao u staračke domove.

Eno ga mali i tomamoma na pinku

ko oće 200 marke, mora da se posebno prijavi, jer, kao, mnogi su kazali da neće novce od vučića, pa im je udovoljeno

4 minutes ago, zgembo said:

Ne želeći da impliciram da su naši podaci tačni - možda zato što je u Sloveniji počelo ranije, a vremenom je stvarno slabio virus? 

Prvi slucaj u Sloveniji potvrdjen je 4. marta, kod nas 6. marta.

1 minute ago, Nesh said:

Prvi slucaj u Sloveniji potvrdjen je 4. marta, kod nas 6. marta.

Da, znam, ali kod njih je odmah brzo rastao broj zaraženih. Jesu oni i više testirali, to stoji, pitanje da li bi i kod nas bilo tako da smo na početku testirali kao i sada. 

Pričati o nekoj iskrenosti i poštenju u ovim brojevima koje prezenuju države je, po meni, kao priča o poštenju na Tur De Fransu. Verujem da apsolutno svi muljaju sa brojevima, nismo mi jedini, sigurno.

Ali sigurno ima i do toga koliko je rano virus ušao u staračke domove i bolnice. Nažalost, mi ćemo tek da vidimo rezulate ulaska virusa u staračke domove na jugu, to su mnogi već prošli. A opet, ako je stvarno istina da je virus vremenom sve slabiji, onda ćemo možda i imati malo sreće što se ovo nije desilo na početku. Jbmlg.

11 minutes ago, Host said:

Za jednu od navedenih bolnica znam da se dogodila masovna infekcija nekoliko nedelja pre nego sto je to saopsteno. 

Ti svakako veruj u sta hoces, ali mi molim te objasni kako to da je procenat smrtnosti u Srbiji toliko manji nego u Sloveniji? Znamo da Srbija nije preventivno testirala u vecoj meri, tako da se sigurno ne radi o vecem procentu asimptomatskih testova vec pre o metodologiji™ popisa. 

ne znam. smrtnost u Srbiji nije nista manja nego u Austriji, Ceskoj, Slovackoj, Norveskoj... sve su to zemlje sa 5-10M stanovnika, doduse sa daleko superiornijim zdravstvom...

sigurno je da se brojke steluju, to sam rekao. ne mogu pak da poverujem da se steluju u tolikoj meri. 

1 hour ago, Arkadija said:

Na prvom RTS-u dr Nestor likuje, kako su njegova skoro sva predviđanja o ovom virusu bila tačna. Ostali gosti su bili pukovnik, direktorka Oka velikog brata ili kako se zove nova laboratorija u KCS i još jedan muški, ali nisam uspela da vidim ko je.

Pukovnik je rekao da nema Exita.

Nestor je rekao da virus ima dupli lipidni sloj i da ne voli sunce. (Virus treba obavestiti da je u Australiji i Africi jako sunce i da ispari)

Putovanja u inostranstvo će biti zajebana, jer će stranci svašta tražiti, a i mi ćemo morati da kontrolišemo.

Za kraj su pustili The Rolling Stones sa Live Aid-a. RTS baš prati trendove.

Taj treći je Srđa Janković virusolog.

Ali to manje, nego kako si od grupe Queen videla The Rolling Stones :D, što priznajem da je još revolucionarnije za RTS.

12 minutes ago, zgembo said:

Ali sigurno ima i do toga koliko je rano virus ušao u staračke domove i bolnice. Nažalost, mi ćemo tek da vidimo rezulate ulaska virusa u staračke domove na jugu, to su mnogi već prošli.

Nazalost, stanje ne izgleda uopste dobro;

Optimizam kvari broj zaraženih u staračkim domovima, jer je iz Gerontološkog centra u Nišu 168 ljudi na lečenju u Kliničkom centru, a petoro ljudi je preminulo od virusa.

Mi se bojimo da će biti još umrlih, to su teška oboljenja i njima samo korona infekcija dovodi do još težeg stanja - pojašnjava Tiodorović. Juzne vesti

Ranije su pominjali da su ti pacijenti bez simptoma ili sa slabijim simptomima, sada se vise o tome ne govori, a broj se povecava.

Edited by Nesh

31 minutes ago, Host said:

Prosto jer smo zamandarili sve 65+ na vreme. 

Background Picker
Customize Layout