Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

ajde ovako.

vec sam pisao, ja sam u svakodnevnom kontaktu s ljudima sa KCV, jedan dobar drugar mi je upravo tamo, radi na infektivnoj kao anesteziolog. uz to imam redovne update iz Vrbasa i Subotice. sve sto sam pisao ukazuje na to da nam brojke iz Vojvodine ne lazu, makar ne u uznemirujucem broju. Vojvodina ima manje od 20 preminulih po zvanicnim izvestajima. ajde neka su sakrili poneki, pa neka je 30. ajde neka je jos toliko netestiranih. neka je jos dva puta toliko netestiranih. to je 90 u nekom potpuno suludom scenariju(u Vrbasu niko nije preminuo a da je bio testiran, lecen ili imao simptome. u NS ne znam sve, naravno. ima preminulih, ali od lecenih na KCV, to je ono sto su izvestili. mozda su dvoje troje prepisali necem drugom, ali nisu 50 sigurno... eo mozda @theanswer zna u Zrenjaninu, mozda tamo umrla gomila ljudi, mozda tamo ljudi padaju ko pokoseni a oni lazu da niko nije bio pozitivan poslednjiih par dana)

Slovenija je drzava sa cirka 2M ljudi, znaci slicno ko Vojvodina, slicne velicine. imaju do sada 80 preminulih, a bili su odmah na udaru. ovde se svi kunu u to kako je Slovenija sjajno odreagovala, kako su najbolji na svetu, imaju super duper sjajne lekare, a verovatno su im i ribe najlepse i imaju najduzi kurac u proseku. i sada, posto jedna tako jebacka zemlja ima "samo" 80, onda sigurno lazu za Srbiju, jer nema teorije da Srbija ista uradi kako treba... 

ono sto sam ja siguran, to je da Vojvodina ima bolje rezultate od Slovenije. i to ne zbog Vucica, vec zbog koliko toliko sredjenog zdravstvenog sistema, relativno dobrog postovanja mera, a mozda nas i usralo. sta god da je, neka bude jos bolje, necu se buniti.

takodje, jasno je da ne mogu bas sve da sakriju i slazu. za Beograd se oma provalilo kada se desio neki problem. VMA, GAK Narodni Front, Dedinje, evo sada onkologija. tu ce oni da muljaju oko toga u kakvom obimu ce te klinike da rade, ali broj obolelih i nazalost preminulih nece tek tako sakriti... mislim da se ovo odnosi i na ostatak zemlje sa izuzetkom juga. tamo je epidemija uzela maha, i ne uspevaju da je smire. tamo ce biti svega i svacega, i muljanja i sakrivanja i prebacivanja odgovornosti, you name it. jednostavno, previse je uzelo maha da se sve moze ispratiti. ali opet, to je tek jedan deo drzave, nemoguce da su tamo provalili da je sve eksplodiralo ali u ostatku drzave mrtvih i zarazenih na sve strane, ali nam uspesno kriju... dajte ljudi, malo zdravog razuma. 6 nedelja sedimo zakljucani, vecina ljudi se max pridrzava preporuka, pa valjda je i to dalo neke rezultate?! 

sta god da se desi, ovo ce zestoko da se koristi u kampanji. Vucica ce na ikone da stavljaju. ispinovace toliko da ce i njemu biti muka koliko bezocno ce da lazu. sve to stojii... ali to je kampanja, njihovo merenje patke i sta sve ide usput... ovo sada je malo previse da bi Vucica, onaj narkoman sto se ozonira, ona "postena i objektivna" dzukela i svi ostali ljubljaci guzice bas tako lako sakrili. ili ako mogu, onda definitivno nisu debili nego jebeni genijalci, a u to sam siguran da nisu.

za dve nedelje ide otvaranje, kakve god da su brojke. otvara se deo Evrope, moramo i mi, ma kakvi da su rezultati. nadajmo se da su dobri umesto da smisljamo razloge i teorije kako nas sve lazu... na posao cemo morati ici, lagali nas oni ili ne. ja cu radije da budem oprezan, postujem mere i nadam se najboljem umesto da se svaki dan budim s mislju kako cu da umrem, jer i onog dana kada budem u pravu necu moci reci "told you so"

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

1 hour ago, medianis said:

Da li je bilo reci o tome da li u broj testiranih i negativnih ulaze i oni koji su hospitalizovani i "oporavljeni" pa provereni pred otpustanje?Tacnije, da li u dnevni presek ulaze par stotina otpustenih iz bolnica?

Ma jok, ne govore ni za pozitivne koliko je iz insutucija, koliko sa tezim ili laksim simptomima, koliko je njih testirano zato sto su imali kontakt sa zarazenim...itd...Niko to i ne pita. :huh: Predlozio sam Juznim vestima da postave to pitanje, ali nista, izgleda ti podaci nisu nikom interesantni.

Pretpostavljam da u dnevnu statistiku testiranih ulaze i pacijenti koji su bili pozitivni, pa su testirani da bi se videlo da li su za otpust, ali to je samo nagadjanje.

ja ne sumnjam mnogo u brojke (iako sam sigurna da nisu sasvim tačne), sumnjam u sposobnost svih nas zajedno, drzave pre svega, da od ovih brojeva (koji jos uvek, kao sto vidimo, ne odgovaraju unapred pominjanim kriterijumima za otvaranje) ne napravimo drugi talas pre leta. 

radovanovic kaze da to nije nemoguce ako se otvaranje smandrlja... cini mise da je bas taj izraz upotrebio. a to bi stvarno bila najgora varijanta. 

1 hour ago, theanswer said:

smeta kad padaju jer garant manipulišu sa brojkama,

Evo ovde na forumu sa par izvora, iz prve ruke ljudi javljaju da se zaraženi koronom sa simptomima korone vraćaju kućama uz uputstvo da budu 14 dana u samoizolaciji i leče se paracetamolom. Neće da ih testiraju.

Treba li tebi neki bolji dokaz da se manipuliše sa brojem zaraženih?

Edited by Frile
nisu testirani, naravno da ne znamo da li su zaraženi

na kraju ce kona i dkt da urolaju u katran perje i blato, a pobednici korone bice ludi nestor, danica i dj zeks.

sent from bubamoto

22 minutes ago, Frile said:

Evo ovde na forumu sa par izvora, iz prve ruke ljudi javljaju da se zaraženi koronom sa simptomima korone vraćaju kućama uz uputstvo da budu 14 dana u samoizolaciji i leče se paracetamolom. Neće da ih testiraju.

Treba li tebi neki bolji dokaz da se manipuliše sa brojem zaraženih?

da

39 minutes ago, Frile said:

sa simptomima korone vraćaju kućama uz uputstvo da budu 14 dana u samoizolaciji

po čemu su blagi simptomi korone ekskluzivni u odnosu na simptome prehlade ili gripa?

ne možemo tvrditi da ti ljudi imaju koronu.

možemo sumnjati da nema dovoljno testova.

ko što i nema.

1 hour ago, freakns said:

takodje, jasno je da ne mogu bas sve da sakriju i slazu.

Sa celim postom se slažem, ali bih na ovo dodao da je narod toliko lobotomiran da mu se može plasirati skoro bilo šta.

Setimo se poplava u Obrenovcu i izjave da je većina umrla od srčanog udara?

21 minutes ago, gospa buba said:

na kraju ce kona i dkt da urolaju u katran perje i blato, a pobednici korone bice ludi nestor, danica i dj zeks.

naravno.

Gledam kod Hrvata nekakve nazovi planove otvaranja, kako će to ići po sektorima kakva pravila ima da važe u ugostiteljskim objektima itd...i shvatiš u kolikoj je zapravo Vučić prednosti tu, što nikom ne polaže račune i što mere donosi u minut do 12. Koliko mu to otvara manevarskog prostora, neverovatno. Nažalost, ili sreću, tako stvari i stoje, ne možeš u ovoj pošasti nikako sa sigurnoću reći kad da pustiš vrtiće, kad i kako GSP itd

Autoritarci su u žestokoj prednosti opet, jbg

Edited by dillinger

Inspekcija kontrolisala niške fabrike, zatečen veći broj radnika od dozvoljenog

Inspektori rada iz Niša danas su obišli pogon fabrike Šinvon i zatekli, kako kažu zaposleni, 4 puta više radnika od broja koji je propisao Gradski štab za vanredne situacije zbog epidemiološke krize izazvane korona virusom. Iz niške Inspekcije rada potvrdili su Južnim vestima da su obišli sve fabrike, ali su novinare za izveštaj uputili na Ministarstvo rada.

Ta naredba je i dalje na snazi, a radnici Šinvona koji pripada korporaciji Jura navode da su danas oko 13 sati inspektori došli u fabriku i bili ljuti na menadžere zbog zatečenog stanja.

Pa dobro, bili ljuti, sta sad da se radi, proci ce ih, sutra je novi dan...ne treba lomiti preko kolena.

Iz Inspekcije rada u Nišu potvrdili su da su obišli Šinvon, ali i ostale fabrike. Kao i većina drugih institucija u vanrednom stanju, za izveštaj kontrole novinare su uputili na centralnu adresu - Beograd i Ministarstvo rada.

Novinar Južnih vesti zatražio je izveštaj od Ministarstva. Zatražen je i komentar od kompanije, koja se nije oglašavala od početka krize.

Dakle, kao i obicno, boli ih uvo, ne oglasavaju se...

Jura je najavila od sutra kreće punim kapacitetom, što su sindikati kritikovali.

Sutra kad udare u postovanje mera, kad se rasire u strelce, nece moci radnici da cuju jedni druge.

Edited by Nesh

2 minutes ago, dillinger said:

Gledam kod Hrvata nekakve nazovi planove otvaranja, kako će to ići po sektorima kakva pravila ima da važe u ugostiteljskim objektima itd...i shvatiš u kolikoj je zapravo Vučić prednosti tu, što nikom ne polaže račune i što mere donosi u minut do 12. Koliko mu to otvara manevarskog prostora, neverovatno. Nažalost, ili sreću, tako stvari i stoje, ne možeš u ovoj pošasti nikako sa sigurnoću reći kad da pustiš vrtiće, kad i kako GSP itd

Autoritarci su u žestokoj prednosti opet, jbg

Da, zato je i Srbija zaista poželjna destinacija za investicije opskurnih likova punih sumnjive love i multinacikompanija koje su željne dobrog dila, a ako ne moramo da se baš držimo zakona kao pijan plota, i zato je tako nepoželjna destinacija za život. Čim malo popusti kriza očekujem jedan solidan peak što se tiče krive egzodusa, počev od medicinskih radnika pa preko ostatka naroda. 

Just now, James Marshall said:

Da, zato je i Srbija zaista poželjna destinacija za investicije opskurnih likova punih sumnjive love i multinacikompanija koje su željne dobrog dila, a ako ne moramo da se baš držimo zakona kao pijan plota, i zato je tako nepoželjna destinacija za život. Čim malo popusti kriza očekujem jedan solidan peak što se tiče krive egzodusa, počev od medicinskih radnika pa preko ostatka naroda. 

Komentar se odnosio samo i isključivo na pandemiju, tj otvaranje po istoj.

Just now, dillinger said:

Komentar se odnosio samo i isključivo na pandemiju, tj otvaranje po istoj.

A dobro, i moj komentar se odnosio samo na posljednji pasus. 

34 minutes ago, gospa buba said:

upravo sam i ja to danas skontao...

Background Picker
Customize Layout