Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

30 minutes ago, theanswer said:

Lepo kažem ja, ne valja kad raste, ne valja kad pada, ne valja kad stoji na istom. 

Naravno, kako god okrenes ne valja. I posle mesec i po dana ima onih koji i dalje gledaju samo apsolutne brojke  a ne procente, pa se cude kako je onda sa 100-ak zarazenih dnevno bilo katastrofa, a sada je to dobro.

Posle toliko kljucnih sedmica koje smo pregrmeli, kada je znacajno opao procenat zarazenih normalno je da ce ljudi u manjoj meri nositi maske. A pogotovo je besmisleno zamerati sto se ne nose na otvorenom, sto ljudi pricaju jedni s drugima, sto je opustenija atmosfera...

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

40 minutes ago, theanswer said:

Lepo kažem ja, ne valja kad raste, ne valja kad pada, ne valja kad stoji na istom. 

Neverovatno. Citam i ne verujem, ne znam da li da se smejem ili da zakljucim da sam bio skroz u pravu kad sam napisao jos pre epidemije da je ovaj forum postao steciste konstantno uplasenih sredovecnih ljudi ambivalentnih oko toga da li treba da budu histericni ili paranoicni.

Fascinantno je zapravo koji je stepen nepovjerenja u bilo koju informaciju. I onda se posle neko čudi zbog tolikog broja ljudi koji vjeruju u teorije zavjere.

15 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Naravno, kako god okrenes ne valja. I posle mesec i po dana ima onih koji i dalje gledaju samo apsolutne brojke  a ne procente, pa se cude kako je onda sa 100-ak zarazenih dnevno bilo katastrofa, a sada je to dobro.

Posle toliko kljucnih sedmica koje smo pregrmeli, kada je znacajno opao procenat zarazenih normalno je da ce ljudi u manjoj meri nositi maske. A pogotovo je besmisleno zamerati sto se ne nose na otvorenom, sto ljudi pricaju jedni s drugima, sto je opustenija atmosfera...

3 minutes ago, harper said:

Neverovatno. Citam i ne verujem, ne znam da li da se smejem ili da zakljucim da sam bio skroz u pravu kad sam napisao jos pre epidemije da je ovaj forum postao steciste konstantno uplasenih sredovecnih ljudi ambivalentnih oko toga da li treba da budu histericni ili paranoicni.

evo da se i ja složim sa poslednjim postovima

stvarno ne razumem koji je đavo ušao u ljude ovde ?

ako neko misli da smo mi recimo imali 200 zaraženih ili već koliko, kada su slali onaj sms (kojeg ja nikako ne opravdavam-naprotiv), onda se grdno vara, imali smo ih barem desetostruko  više

osim toga, slušajte lekare-kliničare i kakva je situacija po bolnicama, tu nisu potrebni nikakvi brojevi, njima su trendovi više nego jasni

u drugim vestima

bila danas po gradu, sigurno najmanje 80 % ljudi je sa maskama i rukavicama

nema gužvi nigde, ljudi se ponašaju dosta disciplinovano, osim par ludih baba što sam videla, ali toga je bilo i biće

maske su čini mi se, najjeftinije u apotekama baolab, 88 din

Mene jedino što zajebava jeste što ova vlast šalje šizofrene poruke, nije da sam i do sad umirao od povjerenja u istu ali sad mi se solidno ukenjava u praktični život, i to nekonzistentno. Ne mogu da planiram normalan život i ni sopstveno ponašanje kad se vozimo u brodu koji em je u oluji em većina u tom istom brodu, ili bar oni najjači, ga konstantno drmusaju kao da žele da ga prevrnu.

1 minute ago, keitel said:

Fascinantno je zapravo koji je stepen nepovjerenja u bilo koju informaciju. I onda se posle neko čudi zbog tolikog broja ljudi koji vjeruju u teorije zavjere.

zaista je fascinantno da ljudi ne veruju vucicu i njegovim poltronima.

2 minutes ago, Joe D said:

zaista je fascinantno da ljudi ne veruju vucicu i njegovim poltronima.

Nisam to napisao. Bukvalno je ista situacija svuda, osim ovih par ljudi koji su se javili iz Švedske.

19 minutes ago, harper said:

ja imam utisak da ti ne setas mnogo po internetima ako ti je ovo vrhunac histerije i paranoje.

2 hours ago, Tihajeza said:

6% testiranih je pozitivno

Promiče mi bitnost ovog podatka dokle god se pristup testiranju kontroliše, odnosno "definicija slučaja" kako Struka™ to zove.

Da li je bilo reci o tome da li u broj testiranih i negativnih ulaze i oni koji su hospitalizovani i "oporavljeni" pa provereni pred otpustanje?Tacnije, da li u dnevni presek ulaze par stotina otpustenih iz bolnica?

Znaš koliko im verujem u ove silne brojke testiranja..ni 2 %.Ko još može da veruje u državu koja je krala bebe i prodavala? Naivni nek veruju kako je sve bajno i odlično.Nek otvore više taj vikend kad pričaju o pobedi i da se svi vratimo normalnom toku života i završimo više sa ovom pandemijom .Svi smo samo u nekim silnim brojkama,a ITA juče 430 umrlih,no to više nije ni bitno,bitno da nije 1000 ovako nema veze,pobeđujemo mi ovo.

1 hour ago, Jimmy Kowalski said:

49 minutes ago, dùda said:

ako neko misli da smo mi recimo imali 200 zaraženih ili već koliko, kada su slali onaj sms (kojeg ja nikako ne opravdavam-naprotiv), onda se grdno vara, imali smo ih barem desetostruko  više

... naravno da smo ih imali desetostruko vise i to je svako ko je pratio internet™ znao. I danas je problem u dirigovanom plasiranju ocigledno friziranih informacija koje se, koliko vidim, sada uzimaju zdravo za gotovo.

Živimo u kući u kojoj samo onaj najludji ima pristup sobi sa mernim instrumentima, on iz te sobe izadje s vremena na vreme samo da prospe pred nas svoj krizni PR. Mi pojma nemamo šta instrumenti zaista govore. I sada narod treba da se rukovodi tim podacima kao tačnim, da ne gleda "apsolutne brojke"... kao da su te brojke uopste bile relevantne. Činjenica je de se čistom represijom i silom epidemija prigušila, ali je pitanje koliko ce ta sila moci da radi i da se i dalje poštuje. Uopste, mene čudi (rekoh već, Stokholmski sindrom PPP) da se ovim govnima daje ovoliko blanko poverenja.

Gledam ponašanje ljudi danas u odnosu na nedelju ranije, a tek u odnosu na dve nedelje ranije, a TEK u odnosu na vreme od pre tri nedelje. Nebo i zemlja. A ovo sto danas imamo su rezultati od naseg ponasanja recimo pre 10-20 dana. Ovo od danas stize u statistiku tek za desetak dana. Naravno, normalno je da se ljudi opuste jer nema mrtvih po ulicama ali to što su se opustili nije ništa dobro i pozitivno, samo je očekivano.

Hoću reći, ne reaguje se ovde na virus i pandemiju već na ponašanje onih od kojih direktno zavisi tok epidemije. Virus je elementarna nepogoda, ovi koji je ignorišu i fotošopiraju su mnogo veća opasnost.

Edited by Caligula

9 minutes ago, dig_chohano said:

Promiče mi bitnost ovog podatka dokle god se pristup testiranju kontroliše, odnosno "definicija slučaja" kako Struka™ to zove.

Bio kontrolisan ili ne (a kontrolisan je naravno), dr Srđa Janković (član kriznog štaba, koji kao savetuje Vučića) reče da kada padne na ispod 5%, počinje da se razmišlja o ublažavanju mera. Pa ovim pratim kako pada (juče 6,8%, danas 6%...). Da li šteluju ili ne, ne ulazim, ali deluje mi da se čeka taj momenat.

Svakako ovaj forum nije vrhunac paranoje :D, ali i ovde je nekako zavladala atmosfera kao da je Vučić ne samo ukinuo vanredno stanje nego i dekretom naredio da se ljudi masovno grle, ljube i kuže™ po ulicama. Zaboravlja da su pred nama još barem dve nedelje (Isuse, kad prođe ovo sranje, u životu više neću izgovoriti ovu frazu :laugh:) pod ovakvim režimom, i dva vikenda sa potpunim zatvaranjem pre nego što se uopšte počne sa bilo kakvim popuštanjem mera, i da se u tom periodu očekuje dodatno jenjavanje epidemije - ne zato što treba nešto posebno verovati domaćoj struci, već zato što je to nešto što se dešava praktično svuda u Evropi u ovom stadijumu epidemije, čak i u zemljama koje su bile pogođene daleko više od nas.

Na stranu sad Vučićeva ludila o puštanju avionskog saobraćaja početkom maja i slično, naučili smo valjda da se na takve stvari ne obaziremo. Sigurno se neće sve popustiti odjednom i otvaranje uopšte je veliki test i za mnogo ozbiljnije države od naše, ali to je jednostavno neminovno, moraćemo što više da se oslanjamo na sebe i da se nadamo najboljem. Ali zato sada, u ovom trenutku, možemo sa priličnom sigurnošću da konstatujemo da smo (makar za sada) izbegli najcrnje scenarije i da je najteži period iza nas. Dajte malo optimizma. :)

38 minutes ago, Aleksija said:

ja imam utisak da ti ne setas mnogo po internetima ako ti je ovo vrhunac histerije i paranoje.

Ima i toga.

Background Picker
Customize Layout