April 23, 20205 yr 19 minutes ago, InvisibleLight said: Jel ima negde grafik broja zarazenih na svaki dan u celoj evropi od pocetka do sad? https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_Europe
April 23, 20205 yr 1 minute ago, gospa buba said: kako se odnosi korona prema vodenoj sredini? mislim, teshko da cu da im poverujem ishta, ali kao, radoznala sam. edip@freak. vazno je da se razumemo. uz svo zezanje, ja sam uvek za to da se otpaci jugoslavije zabavljamo kako god volemo, tu pameti nece biti unovi sad, kad tradicionalno dodjem 2x godishnje, dakle drzim za rech da imam slobodnu shetnju po pmf i ftn i dosta mi batice +1 Za vodu je bila neka vest neki dan koja nije bila dobra al to ce valjda sada da nestane po evropi, ta vest, a i strasna je, nije za jun/jul/avgust, eventualno je za drugi talas
April 23, 20205 yr 2 minutes ago, Caligula said: Pa ne znam, elementarna logika sugeriše sasvim drugaciji zaključak, dakle lažu. Ne može se na 100 zaraženih dnevno slati dramatična porika na MTS a na 200 dnevno govoriti da smo pobedili beštiju. Na stranu što je krenulo od jednog slučaja pre samo mesec i po, ovo je prosto rečeno masno laganje. Zato očekujem da ih tresnu rezultati ovog popuštanja za recimo mesec dana, s tim što se nadam da niko moj neće biti medju tim rezultatima. Ne bih isla tom logikom Tad je virus imao neuporedivo vecu potencijalnu energiju takoreci Ja sam optimista stos tice sudbine vajrusa Iako verujem da vlast ima vec spreman plan kako da ispinuje i kapitalizuje celu situaciju, to je druga prica i necu je pratiti, na izbore ici necu
April 23, 20205 yr 1 minute ago, villiem said: +1 Za vodu je bila neka vest neki dan koja nije bila dobra al to ce valjda sada da nestane po evropi, ta vest, a i strasna je, nije za jun/jul/avgust, eventualno je za drugi talas jasno. npr kazu oni voda na adi najchistija je usviet, dali (eeej!) chetr zastavice, kupaj se narode slobodno, samo pazi da ne ulazi voda u ochi i ushi
April 23, 20205 yr 13 minutes ago, Skyhighatrist said: https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_Europe Hvala, procenti govore, a grafikon nisam mislila kymulativno u pojedinom danu vec samo za taj dan, tu se bas vidi..ko graficki prikaz na indexu za cro sto drze Edited April 23, 20205 yr by InvisibleLight
April 23, 20205 yr 1 minute ago, InvisibleLight said: Ne bih isla tom logikom Tad je virus imao neuporedivo vecu potencijalnu energiju takoreci U kom smislu? Jer realno ima istu energiju kao i tada zapravo udvestostrucenu ako se ljudi ne budu pridrzavali mera. A otvaranje vrtica, skola i kladionica™ svakako nece smanjiti sanse virusu.
April 23, 20205 yr 1 minute ago, Caligula said: U kom smislu? Jer realno ima istu energiju kao i tada zapravo udvestostrucenu ako se ljudi ne budu pridrzavali mera. A otvaranje vrtica, skola i kladionica™ svakako nece smanjiti sanse virusu. Key word:Virulencija Koju je dkz uvela kao kljucni argument pre 10ak dana , da idemo na bolje i sve se promenilo Smanjuje mu se virulencija, stepen patogenost, virus slabi. Nemam pojma, nisam strucnjak, niko nije, al nw verujem da bas svi lekari fulaju u proceni i sluze vucicu Budemo videli
April 23, 20205 yr 5 minutes ago, InvisibleLight said: Key word:Virulencija Koju je dkz uvela kao kljucni argument pre 10ak dana , da idemo na bolje i sve se promenilo Smanjuje mu se virulencija, stepen patogenost, virus slabi. Uh bre Julijana pa to niko na sveCkom nivou jos nije krenuo da pretpostavlja a kamoli da tvrdi. Kakvo crno slabljenje virusa, to se trenutno svakako ne desava.
April 23, 20205 yr 10 minutes ago, InvisibleLight said: ko graficki prikaz na indexu za cro sto drze Like this (tararara, tarara, ramdam)? https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea
April 23, 20205 yr https://covid19info.live/europe/ (mapa je interaktivna i na kad se miš postavi na grafikon prikazuju se brojevi za određeni datum; pored toga, može se selektovati da prikazuje ili ne prikazuje bilo koji od tri navedena parametra tako što se klikne na njega u legendi) Edited April 23, 20205 yr by vememah
April 23, 20205 yr 46 minutes ago, steins said: Jbte, kako su krenuli da skidaju cifre, do 1 maja smo na nuli, a do 15 maja i zvanično završavamo epidemiju Lepo kažem ja, ne valja kad raste, ne valja kad pada, ne valja kad stoji na istom.
April 23, 20205 yr 16 minutes ago, Caligula said: Uh bre Julijana pa to niko na sveCkom nivou jos nije krenuo da pretpostavlja a kamoli da tvrdi. Kakvo crno slabljenje virusa, to se trenutno svakako ne desava. Pa jest da je dks dosla i kao deus ex machina uvela taj pojam i slabljenje i od tad se svi drze toga nisam naisla na tu tezu nigde sem kod nasih kakogod, brojke su dobre, i globalni trend u evropi ( hvala @sky za prikaz), i ako je to zbog mera a ne 'slabljenja' virusa treba to stalno ponavljati
April 23, 20205 yr Ako virus sam od sebe slabi, šta se onda drndamo sa karantinom, daj da ubrzamo slabljenje
April 23, 20205 yr Ja znam barem sest, prilično bliskih osoba koji su "imale" koronu. Svih 6 se javilo nekoj od nadleznih insitucija, sa relativno blagom slikom. Doktor ih poslusao, slikali im pluća, doktor napise na papiru "covid-19" i da im paracetamol i kaze da idu kuci. Testiranje. Gluposti. Jedan i dalje kaslje, dosli i uzeli mu bris pre 10 dana, niko se ne javlja. Taman ce posle prvog maja da se zvanicno proglasi pobeda, doktorima kaze "pssst", da se primeni Severno Korejski "scenario": korona" kalva korona, mi to nemamo. Da se proglasi najuspesnija borba protiv korone u celon svetu sa stopom smrtnosti od 0.9% sto je prosek malo jaceg gripa, da se odlikuje gospodin "najsmesniji virus na svetu" zbog vidovnjastva i hrabrosti i da skupstina pickpoustog proglasi za dozivotnog predsednika, patrijarha i predsednika doktorske komore.(Plus ce kosovo da trazi da se vrati matici jer pored ovakvog zdravstva i ekonomije sami ce samo da pate). Sve reseno.