Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

On 23. 4. 2020. at 13:37, James Marshall said:

Ja i dalje ne kapiram na čemu ovi naši baziraju ovaj optimizam. Pogotovo kad izađeš napolje, raja samo što gola ne hoda, skupljaju se, kafenišu "za poneti", a onolika cika vriska bila na početku epidemije. 

Kon uopste nije pomenuo vaznost ocuvanja mera distanciranja itd, nijednom nije pomenuo, samo da je epidemija fakticki gotova, bice samo sporadicnih slucajeva, ko sto ima gripa u sred leta i bez ikakvih mera

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

On 23. 4. 2020. at 13:37, James Marshall said:

Ja i dalje ne kapiram na čemu ovi naši baziraju ovaj optimizam. Pogotovo kad izađeš napolje, raja samo što gola ne hoda, skupljaju se, kafenišu "za poneti", a onolika cika vriska bila na početku epidemije. 

Isto. Ne videh ni jedan ozbiljan dokaz da je virus oslabio.

Jbt ja ne mislim da lazu, nisu valjda svi tolki monstrumi/placenici u tom stabu, do jednog, pa da lazu nije im taktika jer nece moci sakriti posledice

Mozda je u pitanju da previse hrabro procenjuju gasenje virusa tokom leta,al da svesno lazu nema sanse

I ja imam osecaj da ce se ugasiti, i da cu u avg na more :D

sto ne znaci da necu gledati da sam na 2m od svih i nadalje

Edited by InvisibleLight

Isao sam juce da obavim nesto po grad, od 4 do pola 6 popodne sam bio po ulici, nije bila guzva ali je bilo ljudi. Odnos: ne nosi masku / nosi masku = 70 / 30, ako i toliko. BIlo je i manjih grupica dece, neki likovi seli u bastu nekog kafica cije stolice su ostale napolju, jedno 5-6 njih bez ikakve zastite, ispricali se, popusili cigare pa otisli. Ali, u pravu je harper, to je potpuno normalno i ocekivano ponasanje ljudi. Cak smo i dobri kakvi sam mislio da cemo biti. Ali ono sto nije normalno i odgovorno (ali svakako jeste ocekivano) je ponasanje vlasti. Ne znam zasto se i dalje cudim sto jedna vrlo ozbiljna stvar, kakva je pandemija virusa, kod nas prolazi ovako kako prolazi. Pricamo o ljudima kojima je na pameti samo kampanja i nista drugo. 

On 23. 4. 2020. at 13:44, InvisibleLight said:

I ja imam osecaj da ce se ugasiti, i da cu u avg na more :D

sto ne znaci da necu gledati da sam na 2m od svih i nadalje

Pogotovo u vodi :D

Jel ima negde grafik broja zarazenih na svaki dan u celoj evropi od pocetka do sad?

Pik je svuda prosao, to je bar jasno, na silaznoj strani brda smo..

@mraki tako sam birala destinaciju i 'plazu' tj mesto ulaska u more  i pre ovoga

Sigurno necu ici na uredjene plaze s skrnus lezaljkama :)

Edited by InvisibleLight

svi se osecamo slicno kada pokazu ove nove cifre samo oni imaju obavezu da ne podlezu euforiji i da budu stepen iznad, mi ocigledno nismo puno importovali i doneli smo mere na vreme jer se videlo kako moze da izgleda, cirkulacija od dve nedelje nekontrolisano je sprecena strahom

sad su na drugom kraju spektra kao da virus ne postoji, da su ga roknuli al eto ajde malo da se treniramo ako moze, ako ne idemo dalje

Jbte, kako su krenuli da skidaju cifre, do 1 maja smo na nuli, a do 15 maja i zvanično završavamo epidemiju :unsure:

On 23. 4. 2020. at 11:40, Halvard said:

Ma to će biti kao i sa ovim što je trebalo sveeeeee da se otvori ove nedelje, pa na kraju otvorili samo pijace i ono što i nije bilo (obavezno) zatvoreno. Pa se onda dosetili da ubace i biblioteke i muzeje, da bi ispalo da se nešto uradilo :laugh: Tako i ovo, ako i bude nečega, biće to neki "promotivni" let i onda aj ćao zdravo do jula. 

Sad, ako se planira bilo kakvo ozbiljnije otvaranje, međugradski prevoz mora da proradi jer masa ljudi koja je otišla van grada treba da se vrati na posao. Verujem da to još i koliko-toliko može da funkcioniše uz određene mere i ograničenja, ako bi se našao ko da ih nadgleda i sprovodi. Problem je GSP i tu stvarno verujem da niko još uvek nema nekakvo održivo rešenje. Ovo što se sad predlaže da za početak GSP koriste samo zaposleni je samo tapkanje u mestu i mera za krajnje ograničenim trajanjem, to manje-više imamo i sada, a dosta zaposlenih i nema razloga da se vraća na posao ako nemaju klijenata koji do njih ne bi mogli da dođu jer ne bi mogli da koriste javni prevoz. 

pa i meni se nesto cini da je to kompletno ludilo, jer on moze da otvara sta hoce kada su mu destinacije zatvorene... mada, kada razmislis, i to je deo kampanje. "mi smo sve pobedili, jos od 4. maja nam je otvoren avio saobracaj, a vidi ove u 'murici, jos ne znaju di udaraju. a Hrvati, koji svakao imajo 6584 leta manje dnevno nego ja, ovaj mi, i on tek sada hoce da otvore", itd itd... alternativna stvarnost

Predlažem da pogledate:
Imaće zanimljivih informacija...
Pravi ugao RTV1 16.30

Гост: др Раде Панић, председник Синдиката лекара и фармацеута Србије

Ауторка и водитељка: Љубица Гојгић

... Shiit has hit the fan...

On 23. 4. 2020. at 13:50, steins said:

Jbte, kako su krenuli da skidaju cifre, do 1 maja smo na nuli, a do 15 maja i zvanično završavamo epidemiju :unsure:

Meni je najludje što su sa tom pričom krenuli još pre 10ak dana kad smo imali 400+ dnevno, tad je bilo jasno kako će padati narednih dana.

@InvisibleLight imaš na worldometers po zemljama, ne znam ima li za celu evropu. Ima i na Wiki...

Edited by mraki

On 23. 4. 2020. at 13:44, InvisibleLight said:

Jbt ja ne mislim da lazu, nisu valjda svi tolki monstrumi/placenici u tom stabu, do jednog, pa da lazu nije im taktika jer nece moci sakriti posledice

Mozda je u pitanju da previse hrabro procenjuju gasenje virusa tokom leta,al da svesno lazu nema sanse

Pa ne znam, elementarna logika sugeriše sasvim drugaciji zaključak, dakle lažu.

Ne može se na 100 zaraženih dnevno slati dramatična SMS poruka na MTS a na 200 dnevno govoriti da smo pobedili beštiju. Na stranu što je krenulo od jednog slučaja pre samo mesec i po, ovo je prosto rečeno masno laganje.

Zato očekujem da ih tresnu rezultati ovog popuštanja za recimo mesec dana, s tim što se nadam da niko moj neće biti medju tim rezultatima.

Edited by Caligula

On 23. 4. 2020. at 13:47, mraki said:

Pogotovo u vodi :D

kako se odnosi korona prema vodenoj sredini? :unsure:

mislim, teshko da cu da im poverujem ishta, ali kao, radoznala sam.

edip@freak. vazno je da se razumemo. uz svo zezanje, ja sam uvek za to da se otpaci jugoslavije zabavljamo kako god volemo, tu pameti nece biti :hihi:

unovi sad, kad tradicionalno dodjem 2x godishnje, dakle drzim za rech da imam slobodnu shetnju po pmf i ftn i dosta mi batice :D

i u onu knjizaru na bulevaru da imam prolaz. ostalo nema veze.

Edited by gospa buba

On 23. 4. 2020. at 14:08, gospa buba said:

kako se odnosi korona prema vodenoj sredini? :unsure:

mislim, teshko da cu da im poverujem ishta, ali kao, radoznala sam.

Još čekamo tu studiju, i mene živo zanima. :D

Background Picker
Customize Layout