April 23, 20205 yr 3 minutes ago, steins said: Jedva čekam da krene drugi talas, kako ćemo se samo lepo šaliti™..... drugi talas? sve će to da bude jedan talas
April 23, 20205 yr 6 minutes ago, renne said: 8 minutes ago, steins said: Vidim po stanju na ulicama da je karneval već krenuo - počelo nenošenje maski, gužvanje po prodavnicama i naravno, šaljenje na račun onih koji nose maske i/ili rukavice. Jedva čekam da krene drugi talas, kako ćemo se samo lepo šaliti..... Ja nisam primetio Malopre krenuo do prodavnice da pazarim duvan, i imam šta da vidim. Ostao sam zgrožen, obzirom da smo do sad bili prilično disciplinovani.
April 23, 20205 yr 16 minutes ago, steins said: Vidim po stanju na ulicama da je karneval već krenuo - počelo nenošenje maski, gužvanje po prodavnicama i naravno, šaljenje™ na račun onih koji nose maske i/ili rukavice. Jedva čekam da krene drugi talas, kako ćemo se samo lepo šaliti™..... O, da. Pre 2 nedelje je u supermarketu bar 80% ljudi imalo masku i držala se distanca. Danas je suprotna situacija, ja sa maskom k'o poslednji Mohikanac.
April 23, 20205 yr 15 minutes ago, steins said: Vidim po stanju na ulicama da je karneval već krenuo - počelo nenošenje maski, gužvanje po prodavnicama i naravno, šaljenje™ na račun onih koji nose maske i/ili rukavice. Jedva čekam da krene drugi talas, kako ćemo se samo lepo šaliti™..... Koliko god to cudno izgledalo to je normalno i uobicajeno ponasanje. Naravno, izuzimam saljenje™ koje je stvar notorno loseg vaspitanja u Srba. Ljudima je generalno potrebna izvesnost u zivotu. Potrebno im je da problem, ako vec ima trajanje, ima i resenje, da je zavrsiv. Potrebno im je to put this thing behind me and get on with my life. Potrebno im je uravnotezenje, povratak na uobicajeni i prepoznatljiv nacin zivota na koji su navikli. To sto se mi vracamo na nase uobicajeno ponasanje koje je svedski sto za viruse je sasvim druga prica ali ocekivati neku radikalnu promenu u ponasanju zbog ovoga sto nas je klepilo po usima je preterano optimisticno. Isto bi bilo i posle drugog, i posle treceg, i posle cetvrtog,... Mozda bi tek posle nekog pedesetog talasa ponasanje pocelo polako da se menja i prilagodjava, da se sticu neke druge navike. Ne ide to kondicioniranje tako lako.
April 23, 20205 yr 4 minutes ago, Milosh76 said: 2688 testiranih 162 pozitivnih 96 na respiratoru 5 preminulih Ako se sravne podaci o broju ljudi na respiratoru i umrlih izgleda da ako stignes do respiratora zdravo da ga jases.
April 23, 20205 yr Izlazimo iz epidemije kaže Kon, za dve nedelje ispod 10, posle toga samo ekscesne situacije... Edited April 23, 20205 yr by mraki
April 23, 20205 yr Konara kaze da nema sanse za ponovno rasplamsavanje u nasem ovakvom miljeu, samo ako nekad posle dobijemo importovane Znaci, poruka je -sloboda, pobeda Pa ok, lepo ako je tako, al ovo za letovanje u srbiji ga necu poslusati Edited April 23, 20205 yr by InvisibleLight
April 23, 20205 yr Ja ne znam sta da mislim, a znajuci nas, jebo ti nas...radim za osobu koja uz kafu cita informer i kurir i najavila je da od ponedeljka radimo "normalno". Do sad smo radili od kuce i isli 2x nedeljno po dokumentaciju. I koliko ce biti takvih koji misle da je to to, zavrsena prica, proslo. Pri tom posao ne trpi zbog prelaska na rad od kuce, cak radimo i vikendom ako smo poneli previse materijala. Nas je 6 u 30 kvadrata, od toga 1 osoba cirkulise po bankama.DakleM...ko ziv ko mrtavSent from my SM-J710F using Tapatalk
April 23, 20205 yr Ja i dalje ne kapiram na čemu ovi naši baziraju ovaj optimizam. Pogotovo kad izađeš napolje, raja samo što gola ne hoda, skupljaju se, kafenišu "za poneti", a onolika cika vriska bila na početku epidemije.