March 17, 20205 yr 6 minutes ago, JozoMujica said: Zašto magaraca? Evo mom dobrom drugaru pre nekoliko dana istekao ugovor na kruzeru, šta je trebalo, da skoči u more i udavi se? Normalno da će čovek da se vrati kući, jedini je problem što su ga u Minhenu na aerodromu i na Nikoli Tesli samo pitali kako je i da li ima temperaturu. Ništa karantin, ništa nikakva uputstva. +1
March 17, 20205 yr Kako mozes da uopste verujes u takve vesti jbtJe l me zezas ili ne citas sta sam napisala? I da li ti imas onda tacnu info?
March 17, 20205 yr 2 minutes ago, JozoMujica said: Valjda je trebalo da mu nalože karantin 14 ili 28 dana, kako već ide... Čovek je bio na brodu relativno izolovan od hajpa, kad sam mu u zezanju rekao "došao si da nas zaraziš", odgovorio mi je "na brodu niko nije bio bolestan, ovde ih ima". Pokušaj da razumeš, ne sede svi po ceo dan na tviteru i forumu i prebrojavaju zaražene kao mi ovde. Meni juče došao na kratko u posetu poslovni iz Malezije,ono maska,rukavice ful oprema ali nisam mu prišao bliže od 2m..kaže zdrav sam,tamo je ok.situacija, ja mu rekoh da mene ne plaši situacija u Maleziji koliko ono što je mogao da fasuje u samom avionu...a i kao da nije čuo za period inkubacije.Danas se čujemo i kaže mi da je otišao na selo umesto da je u karantinu jbg.
March 17, 20205 yr 11 minutes ago, JozoMujica said: Zašto magaraca? Evo mom dobrom drugaru pre nekoliko dana istekao ugovor na kruzeru, šta je trebalo, da skoči u more i udavi se? Normalno da će čovek da se vrati kući, jedini je problem što su ga u Minhenu na aerodromu i na Nikoli Tesli samo pitali kako je i da li ima temperaturu. Ništa karantin, ništa nikakva uputstva. prvo i osnovno, svakome ko ima i gram mozga ne treba nikakvo uputstvo, sad druga stvar sto izgleda 90% nacije nema ni taj gram.. to pitanje, da li imas temperaturu je toliko smesno da nema dalje.. posto su zarazni i oni koji ne pokazuju simptome, a ovi sto ce ispoljavati simptome, pre nego ih ispolje 5-7 dana ce se osecati najnormalnije.. italija je najvise i najebala zbog toga, kad su ovi sa severa(misleci da ne nose virus) pobegli na jug kako bi se spasili.. kod nas je u poslednja dva dana uslo 40k, pri tom, bice da ni 1%njih nije testirano, trecina je dobila resenje™ za samoizolaciju, a i od te trecine, cetvrtina se pravi pametna(1,6k).. da samo™ njih 500 od 40k nosi virus, bice taraba, a da ne spominjem da nema sanse da ih je ispod par hiljada.. s tim, sto mi nit imamo zdravstvenih radnika i respiratora kao i italija(kojoj ni to nije dovoljno da izbegne maskr), plus su nam skoro pola stanovnistva penzioneri.
March 17, 20205 yr 44 minutes ago, Godfrey said: Stvarno ne znam kako je cifra od 40k u ljudi u poslednja dva dana realna Dosta njih upitno da li je imalo bilo kakvo osiguranje gdje su radili. A i kad bi se pojavili na vrata u ovakvom prebukiranom zdravstvu, ne treba imati iluziju da bi imali prednost u odnosu na lokalno stanovništvo.
March 17, 20205 yr uzdati se u racionalno ponašanje ljudi je optimizam bez osnova, najblaže rečeno. praviti na osnovu takvih očekivanja planove i stragije je ludost. u situacijama kakvu imamo odmah idu hard-core mere. bez pardona.
March 17, 20205 yr Nije Srbija, ali je srpska teritorija Quote VAŽNO OBAVEŠTENJE! U cilju suzbijanja širenja zarazne bolesti izazvane virusom COVID-19, Konzularno odeljenje Ambasade Republike Srbije u Londonu, obaveštava sve državljane Republike Srbije koji borave na jurisdikcionom području ovog diplomatsko-konzularnog predstavništva, da će se počev od 16.03.2020. godine rad sa strankama u narednom periodu, do daljeg, ograničiti samo na hitne i neodložne slučajeve. Rad na poslovima biometrijske akvizicije, podnošenje zahteva za novi pasoš i uručenje izrađenih putnih isprava, takođe se ograničava na hitne i neodložne slučajeve. Mole se građani, da nas u hitnim slučajevima, pre dolaska u Konzularno odeljenje Ambasade Republike Srbije u Londonu, kontaktiraju putem mejla [email protected] i [email protected] kao i na broj telefona Ambasade Republike Srbije u Londonu 0207 235 9049. Ova mera biće na snazi sve dok traje opasnost od zaraze, a o njenom stavljanju van snage naknadno ćemo obavestiti građane putem internet stranice Ambasade Republike Srbije u Londonu. Hvala na razumevanju. http://www.london.mfa.gov.rs/lat/newstext.php?subaction=showfull&id=1584199561&ucat=118&template=Frontpage3Lat&
March 17, 20205 yr Skroz mi je neverovatno da neko u zadnja 3 dan razmislja o odlasku u unutrasnjost. Em su tamo sve stari, em su prodavnice malobrojne i slabo opremljene, zdravstvene ustanove jos gore. Za iole uspesni egzodus to je moralo da se uradi pre jednu bar nedelju dana sa sve velikom nabavkom pre toga. Ovako ce samo d naprave opste sranje kada naleti peak.
March 17, 20205 yr i to ne u mesta od 10k+ stanovnika nego zapucas u neku ozbiljnu agro izolaciju sa domacim zivotinjama.
March 17, 20205 yr Егзодус студената из Београда и Новог Сада се већ десио у току претходне недеље, не сећам се тачно који је догађај био у питању да ли неки у Италији или повећање броја оболелих у Србији, такође и проглашење ванредног стања у недељу је довело до тога да оду и они који то већ нису урадили. Поготово што им је наређено да напусте студентске домове.
March 17, 20205 yr 1 hour ago, Shaq said: prvo i osnovno, svakome ko ima i gram mozga ne treba nikakvo uputstvo, sad druga stvar sto izgleda 90% nacije nema ni taj gram.. to pitanje, da li imas temperaturu je toliko smesno da nema dalje.. posto su zarazni i oni koji ne pokazuju simptome, a ovi sto ce ispoljavati simptome, pre nego ih ispolje 5-7 dana ce se osecati najnormalnije.. italija je najvise i najebala zbog toga, kad su ovi sa severa(misleci da ne nose virus) pobegli na jug kako bi se spasili.. kod nas je u poslednja dva dana uslo 40k, pri tom, bice da ni 1%njih nije testirano, trecina je dobila resenje™ za samoizolaciju, a i od te trecine, cetvrtina se pravi pametna(1,6k).. da samo™ njih 500 od 40k nosi virus, bice taraba, a da ne spominjem da nema sanse da ih je ispod par hiljada.. s tim, sto mi nit imamo zdravstvenih radnika i respiratora kao i italija(kojoj ni to nije dovoljno da izbegne maskr), plus su nam skoro pola stanovnistva penzioneri. OK sve to, ali šta da radi taj lik iz Mujicine priče?
March 18, 20205 yr Znam za jedan slucaj iz Kragujevca, covek bio na obuci u Austriji zbog nekog novog posla, vratili su ih danas u Srbiju, trebalo bi uskoro da stigne u KG. Uputili su ga na kucnu samoizolaciju od 28 dana. Nije testiran niti bogznakako ispitan na granici. Prvo je bilo reci da ce biti u karantinu na granici 14 dana, ali je na kraju ipak samoizolacija.
March 18, 20205 yr 2 minutes ago, KNKNPNKN said: moji klinci su medju tih 40k magaraca To sranje je Vučić pokrenuo i napravio omrazu prema 'gastosima'. Sad bi oni trebalo da adekvatno odgovore i prestanu da šalju doznake u domaju, pa da vidimo gde smo.
March 18, 20205 yr Mrznja prema dodjosima je poprilicno velika u poslednje vreme,moram primetiti,nevezano za ovo sada.