Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Štićenik (93) izašao iz doma u Smederevu koji čuva Vojska, ni sam ne zna kako

:covid19:

danas je bilo 5 preminulih... to je samo broj. sta, 5 ljudi, umre ih dnevno mnogo vise u Srbiji... i onda procitas

suza mi krenula jebem ti sve 

Svaki od tih 5 je nekom ceo svet, nečiji otac, majka, brat, sestra, muž ili supruga...

Beznačjani statistički podataka, a nekom je ceo život... O tome treba misliti, kad god se kaže da umrlih ima samo x, a zaraženih samo y...

Posle tako nečeg se setim što sam zamrzeo vojsku, tamo su svi brojevi, mali beznačajni brojevi, koji neka budala nad kartom promatra kao put do svog blesavog, i tim brojevima, uglavnom, beznačajnog cilja...

Tako su i sad umrli, bolesni, doktori samo neki brojive, koje posmatraju na putu do svojih novih uspeha ovi bolidi sa televizije... I najgore, ne libe se to da kažu, a narod koji nije broj, sretan je... I misli da sa televizije dolaze prave reči...

Užasno je sve to...

Edit: pričam o frikovom postu.

Eto, upravo razlog što me topik nervira, bez osude za ljude koji polemišu o svemu tome. Polemike na osnovu onoga što sere smrdljivi jebeni kon i ona krava danima satima i nedeljama mi jednostavno ne treba, niti vidim poentu baratati sa time na osnovu cifara brojeva i izveštaja koje daje jebeni SNS, koje su manipulisane 101%. Neko će reći pa kako znaš, pa eto znam, to je SNS i šta drugo rade osim što lažu ko kerovi. Za mene, samo postoji pitanje mere u kojoj lažu, i o čemu. Drugih dilema nemam.

Pre neki dan Serž objavi tvit umro mu ortak mlad prav zdrav, u komentarima se javio još neko sa istim slučajem, i uopšte koliko pročitamo takvih priča na netu svaki dan? Gde su ti ljudi po tim spiskovima, godinama, i sl? 

Zato i ne pišem ništa, da ne širim teorije zavere. pročitam ovlaš postove, predugačke izbegavam tj ne mogu, al ovim govnarima ne verujem ništa i to je to.

Edited by Mil@n

Deluje mi da je vrlo malo zemalja u svetu koje ne fingiraju brojke.Na pravdam nikog naravno,da se razumemo...

Jesu ukinuli na covid sajtu stats o starosnoj strukturi zrtava ili ja ne mogu da nadjem ?

15 minutes ago, radisa said:

Svaki od tih 5 je nekom ceo svet, nečiji otac, majka, brat, sestra, muž ili supruga...

Beznačjani statistički podataka, a nekom je ceo život... O tome treba misliti, kad god se kaže da umrlih ima samo x, a zaraženih samo y...

Posle tako nečeg se setim što sam zamrzeo vojsku, tamo su svi brojevi, mali beznačajni brojevi, koji neka budala nad kartom promatra kao put do svog blesavog, i tim brojevima, uglavnom, beznačajnog cilja...

Tako su i sad umrli, bolesni, doktori samo neki brojive, koje posmatraju na putu do svojih novih uspeha ovi bolidi sa televizije... I najgore, ne libe se to da kažu, a narod koji nije broj, sretan je... I misli da sa televizije dolaze prave reči...

Užasno je sve to...

nenormalno... dok slusas brojeve, razmisljas drugacije. ovako, kada vidis ime i prezime, i taj jedan je previse. 

to kad kazes za ratove, secam se kao juce. bio sam klinac, 14 godina, besni rat u Hrvatskoj, mi saznajemo kako je sestrin drug iz klupe poginuo. dete, 18 godina, poslat na ratiste bez obuke, bez icega... vracen kuci u jebenom limenom sanduku. a taj dan u Dnevniku 2 pricaju kako Jugoslavija ne ucestvuje u ratu, da nema nase vojske tamo, mirnodopska politika i koje vec sarene laze. kako sam samo bio besan, uhhhhh. i danas, posle vise od 25 godina, jos sam besan. 

govna jedna, seme im se zatrlo

11 minutes ago, Mil@n said:

Edit: pričam o frikovom postu.

Eto, upravo razlog što me topik nervira, bez osude za ljude koji polemišu o svemu tome. Polemike na osnovu onoga što sere smrdljivi jebeni kon i ona krava danima satima i nedeljama mi jednostavno ne treba, niti vidim poentu baratati sa time na osnovu cifara brojeva i izveštaja koje daje jebeni SNS, koje su manipulisane 101%. Neko će reći pa kako znaš, pa eto znam, to je SNS i šta drugo rade osim što lažu ko kerovi. Za mene, samo postoji pitanje mere u kojoj lažu, i o čemu. Drugih dilema nemam.

Pre neki dan Serž objavi tvit umro mu ortak mlad prav zdrav, u komentarima se javio još neko sa istim slučajem, i uopšte koliko pročitamo takvih priča na netu svaki dan? Gde su ti ljudi po tim spiskovima, godinama, i sl? 

Zato i ne pišem ništa, da ne širim teorije zavere. pročitam ovlaš postove, predugačke izbegavam tj ne mogu, al ovim govnarima ne verujem ništa i to je to.

ova devojka je imala leukemiju... ali opet, 30 godina... strasno

25 minutes ago, Milošica said:

Deluje mi da je vrlo malo zemalja u svetu koje ne fingiraju brojke.Na pravdam nikog naravno,da se razumemo...

Ne želim da kažem da fingiraju, ali ovde se nešto ne slaže

Kada se tabela https://covid19.rs/статистички-подаци-о-коронавирусу/ ubaci u Excel i SUM(*) dobije se 6102, a današnja brojka je 6890. Razliku je nemoguće dobiti dodavanjem prethodnih dana (260+312+...324?!)

...u čemu je fora, ako neko kapira da mi objasni.

Spoiler
БЕОГРАД
1760
НИШ 929
ЋУПРИЈА 215
ВАЉЕВО 160
КРУШЕВАЦ 157
ПАРАЋИН 130
ЛЕСКОВАЦ 129
АЛЕКСИНАЦ 122
ЈАГОДИНА 102
НОВИ САД 97
СМЕДЕРЕВО 95
ПРОКУПЉЕ 87
БОР 83
КРАГУЈЕВАЦ 78
ПАНЧЕВО 71
ШАБАЦ 69
СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА 65
ДОЉЕВАЦ 64
ЧАЧАК 61
НОВИ ПАЗАР 58
ВРАЊЕ 57
БЛАЦЕ 42
КУРШУМЛИЈА 41
СУБОТИЦА 40
МЕРОШИНА 39
ВЛАСОТИНЦЕ 38
ВРШАЦ 38
НИШКА БАЊА 38
ПИРОТ 35
СУРДУЛИЦА 34
ЗАЈЕЧАР 33
ПОЖАРЕВАЦ 33
КРАЉЕВО 32
РАШКА 31
СТАРА ПАЗОВА 28
СОМБОР 27
УЖИЦЕ 27
ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ 25
СОКОБАЊА 23
СРЕМСКА МИТРОВИЦА 23
АРАНЂЕЛОВАЦ 22
ВАРВАРИН 22
ЗРЕЊАНИН 22
КИКИНДА 22
БОЉЕВАЦ 21
ЛОЗНИЦА 21
ВЛАДИЧИН ХАН 20
КЊАЖЕВАЦ 20
СВРЉИГ 20
УБ 20
ЖИТОРАЂА 19
ЗУБИН ПОТОК 19
ЗВЕЧАН 18
КЛАДОВО 18
АЛЕКСАНДРОВАЦ 17
АЛИБУНАР 17
КОСОВСКА МИТРОВИЦА 16
ЛАЈКОВАЦ 16
СВИЛАЈНАЦ 16
БАЧКА ПАЛАНКА 15
МИОНИЦА 15
БАЈИНА БАШТА 14
БАЧКА ТОПОЛА 14
ГАЏИН ХАН 14
КУЛА 14
ВРЊАЧКА БАЊА 12
ДЕСПОТОВАЦ 12
ИНЂИЈА 12
ЛЕПОСАВИЋ 12
БЕЛА ЦРКВА 11
КОВАЧИЦА 11
РАЖАЊ 11
РУМА 11
СРБОБРАН 11
ВЕЛИКА ПЛАНА 10
БЕЛА ПАЛАНКА 9
КОВИН 9
ПРИЈЕПОЉЕ 9
АРИЉЕ 8
БОЈНИК 8
ВРБАС 8
ЛЕБАНЕ 8
ОСЕЧИНА 8
ПЕЋИНЦИ 8
СЈЕНИЦА 8
БАБУШНИЦА 7
НЕГОТИН 7
НОВА ВАРОШ 7
ПОЖЕГА 7
ПРИБОЈ 7
РЕКОВАЦ 7
ТЕМЕРИН 7
БРУС 6
ИРИГ 6
КРУПАЊ 6
РАЧА 6
ТРСТЕНИК 6
ЋИЋЕВАЦ 6
ШИД 6
ГЊИЛАНЕ 5
ЛИПЉАН 5
ЛУЧАНИ 5
ОПОВО 5
СЕНТА 5
ТОПОЛА 5
БУЈАНОВАЦ 4
ЖАБАЉ 4
КОЦЕЉЕВА 4
ПРИШТИНА 4
БАТОЧИНА 3
ВЛАДИМИРЦИ 3
ГЛОГОВАЦ 3
ЖАБАРИ 3
ИВАЊИЦА 3
КЛИНА 3
КОСОВО ПОЉЕ 3
КОСОВСКА КАМЕНИЦА 3
ЛАПОВО 3
ЉИГ 3
МАЈДАНПЕК 3
МАЛИ ЗВОРНИК 3
ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ 3
ПЕЋ 3
ПЛАНДИШТЕ 3
ПРЕШЕВО 3
ТИТЕЛ 3
БЕОЧИН 2
БЕЧЕЈ 2
БОГАТИЋ 2
БОСИЛЕГРАД 2
ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ 2
ГОЛУБАЦ 2
ДИМИТРОВГРАД 2
ЖАГУБИЦА 2
ИСТОК 2
ЉУБОВИЈА 2
НОВИ БЕЧЕЈ 2
ПРИЗРЕН 2
СЕЧАЊ 2
СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ 2
ТРГОВИШТЕ 2
УРОШЕВАЦ 2
ЧАЈЕТИНА 2
ШТИМЉЕ 2
АДА 1
АПАТИН 1
БАЧ 1
ВИТИНА 1
ЂАКОВИЦА 1
КУЧЕВО 1
МЕДВЕЂА 1
НОВА ЦРЊА 1
НОВИ КНЕЖЕВАЦ 1
ОБИЛИЋ 1
ОЏАЦИ 1
ЦРНА ТРАВА 1
ЧОКА 1
ШТРПЦЕ 1
  6102

Edited by dvb-t manijak

Covid je objavio podatke za današnje zaražene, Beograd je opet malo u porastu (81 u odnosu na 68 juče), neko sranje je nastalo u Lajkovcu sa 20 zaraženih, do sad ih je bilo 16 ukupno. Bor isto polako postaje kritičan sa 11 novih slučajeva, dok makar danas na jugu nije bilo ništa posebno dramatično, Novi Sad standardno 2 nova.

U Кliničkom centru Niš, do 16,00 časova, 21. aprila, 2020. godine, ukupno su hospitalizovana 472 pacijenta, sa potvrđenim prisustvom koronavirusa. U starom delu КC Niš, ukupno 185 pacijenata i u novoj zgradi КC Niš 287 pacijenata, poručili u Kliničkom centru.

U privremenoj bolnici u hali Sportskog centra „Čair“, hotelu „Centroturist“, studentskom domu MF i Domu učenika srednjih škola u Nišu, trenutno je hospitalizovano 426 pacijenata, pozitivnih na koronavirus. Svi su sa lakom kliničkom slikom, ili bez simptoma.
U objektima Instituta Niška Banja, trenutno su hospitalizovana 193 pacijenta. Niske vesti

Te otpustaju izmedju 100 i 150, te izmedju 150 i 200, te bice otpusteno 300, te otpusteno 37 pacijenata iz Leskovca i okoline koji su bili smesteni u Nisu, te bice zatvorena jedna privremena bolnica...medjutim, kako god obrnes, u Nisu preko 1000 pacijenata.

U domu na medicini u ponedeljak testirali oko 80, 7-8 bilo pozitivno, ostale poslali kući.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Ja sam prestala da pišem na ovom i na još jednom forumu upravo zbog teme koronavirusa.

Beskrajno mnogo sam besna i istovremeno tužna..besna na Kona i struku i tužna zbog ljudi koji umiru. 

Umiru prijatelji mojih prijatelja, umiru mladi..a na KZŠ čitaju brojeve. 

Popuštaju sa merama, a ljudi još umiru..To ne mogu da shvatim..

2 minutes ago, Djolle said:

U domu na medicini u ponedeljak testirali oko 80, 7-8 bilo pozitivno, ostale poslali kući.

Eto, lepa vest, mogu to da objave (smesteno toliko novih, otpusteno toliko), a ne da mi premecemo brojke po glavi i racunamo.

Danas u Nisu 19 pozitivnih (ne znamo koliko je testirano), dakle, od 16.04 imali smo 25.116, 31, 31, 21, 19. Ovih 116 bilo je 17.04. Tada, koliko se secam, nisu objavili nove podatke ni iz jedne institucije, a bas je veliki broj pozitivnih za jedan dan.

Ko bi ga znao o cemu se radi, nadajmo se da ce se narednih dana broj smanjivati.

Ovih 20 u Lajkovcu bas mnogo.

Vrlo ohrabrujući današnji tvitovi epidemiološkinje iz ćuprijske bolnice:

Evo ga jučerašnji bilans za Jagodinu (13 negativnih, 2 pozitivnih) i ovo dvoje pozitivnih je bez simptoma.

Pa ja vidim poboljšanje jer sam 29.03. imala 19 hospitalizovanih pacijenata sa obostranom pneumonijom za testiranje, 16.04. sam imala 3, a danas nijednu. Mislim kod mene je poboljšanje baš primetno.

imam pozitivne koji nemaju ama baš nikakve simptome osim što su pozitivni na testu, dok su na početku svi imali simptome i svi imali promene na plucima i oni su se vodili kao laki, jer je bilo tezih. Sada su oni teški, a asimptomatski laki.

Broj je i dalje tu, pozitivnost postoji, virus kruži ali ne ubija.

Dijabet, gojaznost, srčana oboljenja to su rizični faktori, sve ostalo kao da nije uticalo na smrtnost, čak ni prethodne plućne bolesti.

Nemam zašto da tešim bilo koga, još uvek ima pozitivnih, ali su skoro svi bez simptoma.

Vec 15 dana broj testiranih dnevno mi je izmedju 80 i 130.

Više testiramo pa sad nalećemo i na one koje ranije ne bi ni pogledali.
Ma sve to stoji, ali gde su meni nestali ležeći pacijenti i pacijenti na kiseoniku? Ja ti pricam da mi je opao broj obolelih, ali ih i dalje imam, infektivno mi se ispraznilo, testiram samo ambulantne i kontakte. Plus sto se meni poslednjih 15 dana nije promenio broj uzorkovanih.

Niko više ni nema temp, mozda svaki 20ti. Testiram najviše, preko 80% kontakte, zdr. radnike, ljude bez simptoma. Vise se def ni ne primenjuje, svako može da se testira. Ali kazem meni se poll nije promenio već 15 dana.

testovi se ne štede pitaj boga od kad. Kazem ti, nisu pb laki pacijenti, njih je bilo i ranije, pricam ti o tome da ja jos malo više nemam koga da testiram jer nema bolesnih. Znaci nesto se desava.

https://twitter.com/mali_gad (zaključan profil)

Edited by vememah

Ljudi umiru svakoga dana! 

Pa niko ne besni zbog gripa, saobracajki... Na zalost, neko se bavi i statistikom. Poginulih u saobracaju, umrlih od infarkta, karcinoma ili kovida. Nisu iste iste mere dobijene poostravanjem i labavljenjem. Vecina ljudi danas drzi distancu, cuva se, shvata ozbiljnost situacije. Naucilo se tokom ovih mesec dana. S druge strane, probalo se, mora opet da se proba.

Background Picker
Customize Layout