Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

8 minutes ago, ragasto said:

Obišao dva Maksija (Cvetkova pijaca i Goce Delčeva), nit redova ispred nit gužve unutra. Na auto putu, međutim, mnogo više vozila nego prethodne nedelje...

Vracaju se ljudi sa produzenog vikenda.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

12 minutes ago, Sludge Factory said:

Vracaju se ljudi sa produzenog vikenda.

Da, najverovatnije. I, na dušanovačkoj pijaci su prodavci ispred pošto se danas radi dezinfikovanje prostora.

57 minutes ago, slepa živana said:

to me kopka, da li oni koji spadaju u rizične grupe mogu da prođu bez simptoma.

mislim da mogu

onaj brod kod Japana što je bio aktuelan pre 2 meseca je jedina teritorija gde je testirana kompletna populacija

što bi rek'o 1 čovek znam sve brojeve napamet: od 3700 ljudi na brodu (1000 u posadi i 2700 putnika) pozitivno je bilo 700 od kojih je 400 bilo asimptomatski. skoro 60% obolelih su asimtomatski.

populacija broda je bila veoma stara. posada u proseku oko 35 godina, putnici oko 70. Dakle, komorbiditeta u izobilju, a ipak dosta asimptomatskih.

10 hours ago, Anonymous said:

Ne znam detalje, drugarica mi javila. Bio je fit kad sam ga poslednji put video, nisam skoro bio kod njega, trebalo je.

zna ga moja žena od ranije, pošto je i ona stomatolog. šokirala se, pričala mi o njemu, pokazivala slike na fejsu... bio je strastven pušač i prilično druželjubiva osoba. ako pričamo o istoj osobi, inicijali su m. j. ? 

3 hours ago, Nikodije said:

jutros u merkatoru nije bilo zive duse, izgleda da su se sopingholicari najzad umorili/istrosili.

zaboravio si da su od danas otvorene i pijace. narod se uželeo svežeg voća i povrća. i kod mene u lokalnoj radnji bilo 2 čoveka a očekivao sam pakao...garant su otišli do pijace u banjici ili onu fensi u jove ilića.

+ što su mnogi zbrisali van bg, naravno.

Edited by BlackGeorge

10 minutes ago, omiljeni said:

mislim da mogu

onaj brod kod Japana što je bio aktuelan pre 2 meseca je jedina teritorija gde je testirana kompletna populacija

što bi rek'o 1 čovek znam sve brojeve napamet: od 3700 ljudi na brodu (1000 u posadi i 2700 putnika) pozitivno je bilo 700 od kojih je 400 bilo asimptomatski. skoro 60% obolelih su asimtomatski.

populacija broda je bila veoma stara. posada u proseku oko 35 godina, putnici oko 70. Dakle, komorbiditeta u izobilju, a ipak dosta asimptomatskih.

hm... imam jednu drugaricu koja je par godina radila na brodu. sećam se da je bila prilična jebada sa zdravstvenim proverama pre nego što je dobila posao. hoću da kažem, pretpostavljam da se ne može u posadu sa nekim hroničnim oboljenjima, a moguće da su asimptomatski mahom bili među posadom.

Ne. Posada se nije mnogo prokužila. Od 700 obolelih 150 je iz posade.

tih 712 su samo oni koje su detektovali japanci, samo u americi se razbolelo još 46 putnika koje su prevezli avionima posle isteka dvonedeljnog karantina na brodu

- ono što zabrinjava je da ako su podaci ažurni svi oni još uvek aktivni slučajevi, u samom japanu se još leči 55 ljudi od kojih je 7 na respiratoru, 2 meseca od kako se i poslednji član posade iskrcao sa broda...

22 hours ago, Kelt said:

Kod variole vere, pored vakcine, postojali su imunoglobulini. Oni su se davali onima koji su već oboleli, koji nisu mogli niti imali vremena da razviju sopstveni imunski odovor, da bi se ublažila klinička slika. To je pokušaj i ovde da se uradi sa plazmom

Vučić je naveo da nameravamo da u naredna tri meseca krenemo u proizvodnju globulina u Srbiji.

:blink: biće da oni čitaju forum. Jedino što mi nemamo know-how za to...

Edited by Kelt

ne znamo da pravimo globuline?

jebotebog jel pravimo mi ishta, a da je jache od kvasca? isuse.gif

sent from bubamoto

8 minutes ago, Kelt said:

:blink: biće da oni čitaju forum.

oni se ili slikaju ili čitaju društvene mreže. 

:pocrkalidabogda:

@gospa buba šljivka >>> kvasac

Edited by pt 2.0

slepa živana, bio je  stogodišnjak koji se oporavio bez odlaska u bolnicu, ne asimptotski slucaj vec mu je bilo nešto kao gripa. Rizičnije je za ljude sa postojećim problemima ali ne znači da ne mogu da se oporave.

11 minutes ago, djili said:

slepa živana, bio je  stogodišnjak koji se oporavio bez odlaska u bolnicu, ne asimptotski slucaj vec mu je bilo nešto kao gripa. Rizičnije je za ljude sa postojećim problemima ali ne znači da ne mogu da se oporave.

to razumem. u teoriji me je zanimalo da li na primer može čovek od 300 kila da prođe bez simptoma.

16 minutes ago, gospa buba said:

ne znamo da pravimo globuline?

jebotebog jel pravimo mi ishta, a da je jache od kvasca? isuse.gif

pravimo

Background Picker
Customize Layout