April 20, 20205 yr ja bih licno sacekala koliko god se moze sa zarazavanjem - ako me uopste neko bude pitao sto vreme vise odmice, vise se zna. distanca ce biti teska, negde i jako teska, ali osetljive grupe sigurno ni u jednoj zemlji nece biti podsticane da nastave sa potpuno normalnim zivotom jos dosta dugo... a realno, svi mi kojima posao podrazumeva rad sa ljudima ili kontakt sa mnogo ljudi dok ne stignemo na posao, imamo ogromne sanse da fasujemo. ali mislim da to ipak treba odloziti, ako je moguce, i to sto je vise moguce. nadam se da ce zemlje uskoro shvatiti da je masovno testiranje neminovnost - mozda ce u buducnosti new normal biti ucestalo testiranje - kao sto sad, kod nas, u srbiji, ponegde traze negativan test pacijentima pred operaciju. koliko god testovi bili nepouzdani, kao i maske, smanjivanje verovatnoce je jedino sto mozemo trenutno.
April 20, 20205 yr Author 10 minutes ago, pt 2.0 said: Nema punog otvaranja pre juna, to je moja procena. Slazem se ja sa tobom, samo sto Vucic misli na izbore i svoje finansijere i krimose vise nego na zdravlje gradjana Edited April 20, 20205 yr by Milosh76
April 20, 20205 yr 4 minutes ago, čekmeže said: Vučić nema veze sa tim da li će se neka fabrika otvoriti ili neće za potrebe nemačkih kupaca, ne odlučuje on o svemu. Spominjao sam, nije pitanje STA on ima veze, njega zanima kako da prikaze da kao ima veze...
April 20, 20205 yr 4 minutes ago, Milosh76 said: Slazem se ja sa tobom, samo sto bi Vucic misli na izbore i svoje finansijere i krimose vise nego na zdravlje gradjana Ne više. On samo na to misli. No, bez obzira, prilično sam sigurna da će ovako biti (u prilog tome i način njegovog ponašanja na Pinku u intervjuu kod one idiotkinje). Znači jun za puno otvaranje, i to najranije jun. Edited April 20, 20205 yr by pt 2.0
April 20, 20205 yr 1 minute ago, Aleksija said: ja bih licno sacekala koliko god se moze sa zarazavanjem - ako me uopste neko bude pitao sto vreme vise odmice, vise se zna. distanca ce biti teska, negde i jako teska, ali osetljive grupe sigurno ni u jednoj zemlji nece biti podsticane da nastave sa potpuno normalnim zivotom jos dosta dugo... a realno, svi mi kojima posao podrazumeva rad sa ljudima ili kontakt sa mnogo ljudi dok ne stignemo na posao, imamo ogromne sanse da fasujemo. ali mislim da to ipak treba odloziti, ako je moguce, i to sto je vise moguce. nadam se da ce zemlje uskoro shvatiti da je masovno testiranje neminovnost - mozda ce u buducnosti new normal biti ucestalo testiranje - kao sto sad, kod nas, u srbiji, ponegde traze negativan test pacijentima pred operaciju. koliko god testovi bili nepouzdani, kao i maske, smanjivanje verovatnoce je jedino sto mozemo trenutno. upravo to. sto vise vreme prolazi, bice vise informacija o virusu, dugorocnim posledicama, nacinu prenosenja, efikasnoj tretmanu najteze pogodjenih i slicno. takodje, postoji sansa da se potvrdi da neki od postojecih odobrenih lekova radi i na covidu. na duze staze, postoji mogucnost da se nadje i vakcina, a na najduzoj stazi, novi lekovi koji ce biti razvijeni. dok se ne pojave dobre vesti, ja bih izbegavao da se namerno zarazim i koristio bih sve raspolozive mere zastite (distanca, maske, rukavice, dezinfekcija i slicno).
April 20, 20205 yr 2 minutes ago, pt 2.0 said: Ne više. On samo na to misli. 1. na izbore 2. na finansijere 3. zdravlje građana na šta si ti mislila?
April 20, 20205 yr 1 minute ago, kud u maglu Simoviću said: na šta si ti mislila? Da ne postoji ovo pod 3. Ili, da parafraziram ako je neko zaboravio, nije korona manekenska pista. Vučić je skot bez ikakve empatije.
April 20, 20205 yr ja bih licno sacekala koliko god se moze sa zarazavanjem - ako me uopste neko bude pitao [emoji4] sto vreme vise odmice, vise se zna. distanca ce biti teska, negde i jako teska, ali osetljive grupe sigurno ni u jednoj zemlji nece biti podsticane da nastave sa potpuno normalnim zivotom jos dosta dugo... a realno, svi mi kojima posao podrazumeva rad sa ljudima ili kontakt sa mnogo ljudi dok ne stignemo na posao, imamo ogromne sanse da fasujemo. ali mislim da to ipak treba odloziti, ako je moguce, i to sto je vise moguce. nadam se da ce zemlje uskoro shvatiti da je masovno testiranje neminovnost - mozda ce u buducnosti new normal biti ucestalo testiranje - kao sto sad, kod nas, u srbiji, ponegde traze negativan test pacijentima pred operaciju. koliko god testovi bili nepouzdani, kao i maske, smanjivanje verovatnoce je jedino sto mozemo trenutno. +1000Sent from fav toy
April 20, 20205 yr 7 minutes ago, precog said: dok se ne pojave dobre vesti, ja bih izbegavao da se namerno zarazim i koristio bih sve raspolozive mere zastite (distanca, maske, rukavice, dezinfekcija i slicno). Ja bih bila u potpunosti saglasna sa vas troje, da me radno iskustvo u kojem se koristi zaštitna oprema, kombinovano sa onim što vidim po ulicama (mislim na nepravilnu upotrebu zaštitnih sredstava, ne na nenošenje maske u šetnji) ne uverava da je ovo drugo skupa utopija. Skupa po zabludi, a za mnoge i po novcu...
April 20, 20205 yr Pa nisu baš to tako lako razdvojive kategorije, mora da misli na zdravlje građana i zbog izbora. Plus, ja mislim da mu je stalo i do legasija™. Kontam da je u njegovoj glavi već osigurao mjesto u knjigama kao veliki državnik i reformator, pa i zbog legasija ne može baš da pusti neki masovan pomor
April 20, 20205 yr Koliko sam ja čula rumorse, Vučić je ponukan (primoran?) otvaranjem nekih nemačkih fabrika da otvori neke naše koje za te prave delove. ista situacija u Italiji. sad kad je nafta jeftina ima da se automobili kupuju kao alavainače isto u Italiji, navodno hiljade doktora i bolničkog osoblja zabrinuti pred 2. fazom poslali otvoreno pismo vladi da se preporučuje kućno lečenje zaraženih i napravi plan za distribuciju portabl respiratora, korišćenje off label terapija i kontrolu bolesnika u kućnim uslovima.Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
April 20, 20205 yr 4 minutes ago, Lyckety Splyt said: Pa nisu baš to tako lako razdvojive kategorije, mora da misli na zdravlje građana i zbog izbora. Plus, ja mislim da mu je stalo i do legasija™. Kontam da je u njegovoj glavi već osigurao mjesto u knjigama kao veliki državnik i reformator, pa i zbog legasija ne može baš da pusti neki masovan pomor a pa nije tajna da on ima bash mnogo problema istovremeno.
April 20, 20205 yr 2 minutes ago, pt 2.0 said: Ja bih bila u potpunosti saglasna sa vas troje, da me radno iskustvo u kojem se koristi zaštitna oprema, kombinovano sa onim što vidim po ulicama (mislim na nepravilnu upotrebu zaštitnih sredstava, ne na nenošenje maske u šetnji) ne uverava da je ovo drugo skupa utopija. Skupa po zabludi, a za mnoge i po novcu... ako se planira bilo kakvo otvaranje, mora zastita, inace ide drugi i ostali talasi. mora edukacija, plus da drzava ili kompanije da obezbede zastitna sredstva.
April 20, 20205 yr 8 minutes ago, precog said: ako se planira bilo kakvo otvaranje, mora zastita, inace ide drugi i ostali talasi. mora edukacija, plus da drzava ili kompanije da obezbede zastitna sredstva. Naravno da mora zaštita. Ja samo tvrdim da je masovno pravilno primenjivanje zaštite u uslovima normalnog života (u Srbiji) ravno nuli. Potrebne su najmanje 2 maske i 2 para rukavica za svaki radni dan, za nekoga ko se vozi GSP-om od i do posla, ko jede bar jedan obrok tokom radnog vremena na poslu i pije vodu/kafu/čaj. edit. Pušače da i ne pominjem. edit edita. U mom poslu je jasno - onog trenutka kad si ušao u kontaminiranu zonu, ti si ful obučen, zaštićen, nema jelapićašminkecigare. Odradiš posao, skinu te i premere na kontrolnom pultu i onda ideš u nekontaminiran deo sveta. I to traje nekoliko (značajno manje od 8) sati dnevno. Edited April 20, 20205 yr by pt 2.0
April 20, 20205 yr Mislim da bi najbolje bilo da se uvede obaveza nošenja maski. Naravno, ova sramotna cena od 105 dinara je preskupa za mnoge. S druge strane ide leto, hodanje sa maskom sada , bar meni , dovodi do toga da mi se oznoji celo lice, ne smem ni da pomislim šta će biti na 40 stepeni.