Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Pa i ja imam jednog druga koji živi u kući sa dvorištem, a ima i vikendicu, u kojoj je trenutno za praznike i naravno psa koga šeta. A non stop smara na FB kako su mu ograničena prava.
A nemam ni psa, ni normalnu terasu, pa ćutim i kenjam po forumima.
Voleo bih da vidim studiju koliko preminulih nije bilo u kontaktu sa psima. Ne prenose virus ali su domaćini.

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

6 hours ago, omiljeni said:

zanimljivo je i kako se nadjebavaju sa Šapcom oko te njihove privremene bolnice.

najpre kao nemate krevete, a vojska neće da vam da krevete, džabe ste krečili. Ali ovi nađu krevete. pa onda nemate infektologa, a onda oni nađu i to.

juče ono goveče iz Banovine reklo da sad opet nešto nemaju, valjda klinički centar ili tako nešto. Kao da Banja Junaković, Selters banja i još nekoliko mesta gde smeštaju obolele imaju KC u radijusu od 50 ili 100 km

dobri Konara naravno sve vreme ćuti i balansiraTM

btw gde je nama 1500 obolelih koji nedostaju u računici? Na kućnom su lečenju koje je zabranjeno na preporuku Kineza?

šabac nema dovoljan broj medicinskih radnika ni za rad regularne bolnice, gomila ljudi koja je radila na ugovore

je kad je krenula epidemija dala otkaze, jer ih zajebavaju i sa lokala i sa republike, u kovid centru ne mogu da se sastave

zbog dvostruke linije komandovanja. dobar je marketing zelenović uradio sa privremenom bolnicom, ali ona je od

starta bila nemoguća jer ne postoji način da se napuni infektolozima (ne može 1 da radi), lekarima opšte prakse 

i medicinskim sestrama a da ih ne dovlačiš sa strane, a nigde nema viška medicinskog osoblja.

ali lepo zvuči, i lepo izgleda.

3 hours ago, harper said:

Ko god je do danas imao bilo kakvo razumevanje za bilo kakve mere, danas je shvatio da je to razumevanje poticalo ni iz cega drugog osim sopstvenog osecaja odgovornosti i puste zelje da i drugi umeju da se ponasaju odgovorno, narocito drzava, ali da je ono bilo naivno i potroseno na pogresnu drzavu. Ovo danasnje masovno krsenje uredbe o zabrani kretanja, precutno odobreno od strane vlasti, jasno je pokazalo da su sve ove mere skupa bile obicno jedenje govana i da svako ko je doziveo bilo kakvo maltretiranje, hapsenje ili je platio kaznu zbog krsenja policijskog casa treba da tuzi drzavu i da na svako njeno pozivanje na zakon odgovori da bezakonje ne moze ni da donosi ni da sprovodi zakone. Danas se po cenu zdravlja stanovnistva Srbije dozvolilo gomili degenerika da demonstrira dzamahirijsku prirodu ovog drustva i svima pokaze da je ovde dovoljno biti tvrdoglavi prostak pa biti iznad zakona.

Ovi koji su danas izasli iz kuca zbog svog navodnog verskog opredeljenja svesno su ugrozili bliznjeg svog zarad ispraznog prenemaganja pred ritualima koji su sekundarni, simbolicki motivi vere i nemaju ni snagu ni vaznost osnovne hriscanske poruke. Drugim recima, oni mozda vernici jesu ali hriscani nisu. Oni su vernici svog pseudoreligijskog protagonizma koji sa hriscanstvom ima veze koliko i sa osnivanjem kolonija na Marsu. Ko god se danas nasao na ulici zbog toga da bi otisao u crkvu i tako ugrozio i sebe i druge kvalitetno se posrao po ovom najvecem hriscanskom prazniku jer, ako je verovati hriscanskoj dogmi, Hrist je stradao i vaskrsao da bi na sebe primio nase grehe a ne da bi nam dao zeleno svetlo da cinimo, po Grigoriju Velikom, jedan od smrtnih hriscanskih grehova - gordost. I to po cenu bezbednosti, zdravlja i zivota bliznjeg, sto taj greh cini jos tezim.

Vlast i napadna pobožnost

Društvene grupe preplavljene se fotografijama i snimcima vernika koji su uprkos zabrani kretanja i poziva patrijarha Irineja da poštuju preporuke u vanrednom stanju prisustvovali uskršnjim liturgijama. Na primer, na snimku iz Hrama Svetog Save u Beogradu vide se muškarci i žene kako se pričešćuju istom kašičicom i ubrusom, a slično je Novom Sadu; u Kragujevcu je zabilježeno okupljanje u crkvenoj porti uz držanje distance od dva metra...

Kako je ovoga došlo? Ko su ljudi za koje ne vredi ono što svi ostali građani moraju poštovati?

Kako "Vreme" saznaje, neki od njih su iskoristili mogućnost da pod izlikom šetanja psa odu do crkve. Drugi, pak, tvrde da imaju propusnice, uključujući i novinarske. Ne manjka ni špekulacija – posebno na društvenim mrežama – da je reč o prikupljanju sigurnih glasova, odnosno – da je Srpska napredna stranka tako nagradila pojedine glasače, ali za navedeno nema verodostojne potvrde.

Prema rečima direktora policije Vladimira Rebića, do sada je zbog kršenja policijskog sata procesuirano 4 650 građana. Međutim, nije zabeleženo da je MUP intervenisao zbog istog prekršaja na Uskrs. Razlog je, prema neslužbenim saznanjima "Vremena", u nalogu policajcima da budu tolerantni prema onim koji idu na uskršnje liturgije. Dakle, u pitanju je politička odluka aktuelne vlasti da ne kvari odnose sa Srpskom pravoslavnom crkvom kao što se već danima unazad nagoveštavalo.

Kako će ova uskršnja okupljanja uticati na širenje virusa korone u Srbiji? Treba se nadati – ne mnogo. Ali, ostaje gorak utisak da u Srbiji postoje dve vrste grđana: jedni na koje se odnose zabrane poput osoba starijih od 65 godina i drugih čija su verska opredeljenja jača od propisa zbog političkog oportuniteta.

Zbog toga vredi citirati vladiku Grigorija ("Danas"):

"Odista ne razumijem ljude koji vjeruju da će "zaraditi" spasenje tako što potencijalno ugrožavaju zdravlje i živote svojih bližnjih. Veoma je važno da sada svi pokažemo trpeljivost, razboritost i složnost a ne da se, uvijek uvjereni da smo mi u pravu a da drugi to nisu, stavljamo iznad odluka episkopa pa i iznad samoga Hrista. Hristos, dakle, od nas ne traži napadnu pobožnost, koju ćemo demonstrirati pobunom protiv preporuka da se privremeno ne posjećuju bogosluženja, ili isticanjem potpuno pogrešnog uvjerenja da je naše spasenje tim istim preporukama dovedeno u pitanje, niti će nam pak uzeti za zlo to što nekoliko nedjelja nismo mogli da odlazimo u hramove."

Iz otvorenog dela Vremena, otprilike isto to što i Harper kaže...

3 hours ago, dvb-t manijak said:

i ja  nemam  normalnu terasu, pa ćutim i kenjam po forumima.

+1

6 hours ago, dvb-t manijak said:

Pa i ja imam jednog druga koji živi u kući sa dvorištem, a ima i vikendicu, u kojoj je trenutno za praznike i naravno psa koga šeta. A non stop smara na FB kako su mu ograničena prava.

A nemam ni psa, ni normalnu terasu, pa ćutim i kenjam po forumima.

Ovih 4 dana je čisto iživljanje, pogotovu što su tolerisali liturgije. Ako se uzme u obzir da nisu zatvodili međugradski saobraćaj, ovo je kriminal. 

Policijski čas od četri dana nigde nije postojao i tvoj drug je u pravu. Ovo je na korak od policijskog časa od dve nedelje. Insistiranje na meri zabrane okupljanja više od dve osobe je jedina potrebna mera.

Može i da se roštilja na razmaku od dva metra. Jedan dodaje meso, a ostali uzimaju i jedu (čak ni tad se ne korosti ista kašika.) Ostaje činjenica da jedan komunicira sa svim i da to jeste okupljanje, baš kao i liturgije. Kazniš sa 50-100k po čoveku, objaviš svugde i problem rešen. Za 5 dana niko to ne bi radio.

Baš me interesuje misle li zagovornici zaključavanja da se zaključamo doveka. Šta ćemo kad se otvore granice?

Realno sve je ovo otišlo u qratz... Mislim i bilo je uglavnom u njemu, ali od juče gde je masa ljudi napravljena budalama što sedi kući plus najava nekog ublažavanja naspram velikih brojki koje uopšte ne odgovaraju onima od pre neki dan koje su pričane da treba da budu za neka popuštanje... Ako je i bilo bar malo neke koncepcije smislene više od toga nema ništa... A šta će biti dalje, verovatno ništa dobro ni u svetu a pogotovo kod nas

drugim rechima, ako nekad prigusti, nas ce pojesti nashi, i preneseno i bukvalno, bez vecih problema. te nam drugi neprijatelji nisu ni potrebni. virus nam je bio potreban samo da se to ogoli na dnevnom svetlu.

ono shto mene interesuje, kako da se sachuvamo uprkos. kad otvori teretanu, kafic i kampanju i kad pochnu da se prave da je sve u redu? opet da zijamo u ljude sa maskama kao idiote, od chega doslovno nije proshlo no mesec dana?

koje su nashe strategije, kao privatnih lica koja moraju da se krecu u neodgovornoj zadnici i sachuvaju sebe i svoje do neke razumne buducnosti.

rizichni na koronu zbog uzrasta i drugih bolesti ce biti jednako rizichni i za 2 meseca :unsure:

sent from bubamoto

Prirodna selekcija, u svom najlepšem obliku :fantom:

Brbala i AV otvaraju laboratoriju "Vatreno Oko"

223ad8d74a132e0f92e912ef55c7e94e16748b06

Edited by Frank Pembleton

Svedski vs. kineski model je lazna dilema. I oba su u Srbiji, iz kulturoloskih razloga, jednako neprimenljiva.

meni ovo najbolji plan dosad:

Darija Kisić Tepavčević je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da “ne možemo da presečemo i sviramo kraj”, ali da ćemo se navići na virus i da se nada da ćemo moći da ga ignorišemo ako bude opstao među nama.

Rekla je da je struka od početka bila stroga sa pravilima, ali da je u interesu svake države da se što pre normalizuje život.

Ali, ne može da se ignoriše(želim da verujem da ona nije to rekla, nego da su novinari preneli pogrešno:D), eventualno može da se situacija stalno kontroliše i vrše testiranja tipa screaning kad ljude pustiš u cirkulaciju. Ali, da ga ignorišeš.................

2 minutes ago, ToniAdams said:

meni ovo najbolji plan dosad:

Darija Kisić Tepavčević je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da “ne možemo da presečemo i sviramo kraj”, ali da ćemo se navići na virus i da se nada da ćemo moći da ga ignorišemo ako bude opstao među nama.

Rekla je da je struka od početka bila stroga sa pravilima, ali da je u interesu svake države da se što pre normalizuje život.

Pa i Zlobimir je proglasio pobedu nad Natom, od najboljih se uci.

Background Picker
Customize Layout