April 19, 20205 yr 2 hours ago, Malkmus said: Kaže i ovo: Ja ovu glupost čitam nekoliko puta i ne mogu da razumem. Da ne govorim da medicina ne poznaje termine "navići se" i "ignorisati" ali kako uopšte da se naviknemo i ignorišemo virus koji ima sposobnost da za dve nedelje razori čitav zdravstveni sistem? To je nemoguće, a ovakve izjave su potpuno neodgovorne.
April 19, 20205 yr 28 minutes ago, harper said: Ko god je do danas imao bilo kakvo razumevanje za bilo kakve mere, danas je shvatio da je to razumevanje poticalo ni iz cega drugog osim sopstvenog osecaja odgovornosti i puste zelje da i drugi umeju da se ponasaju odgovorno, narocito drzava, ali da je ono bilo naivno i potroseno na pogresnu drzavu. Ovo danasnje masovno krsenje uredbe o zabrani kretanja, precutno odobreno od strane vlasti, jasno je pokazalo da su sve ove mere skupa bile obicno jedenje govana i da svako ko je doziveo bilo kakvo maltretiranje, hapsenje ili je platio kaznu zbog krsenja policijskog casa treba da tuzi drzavu i da na svako njeno pozivanje na zakon odgovori da bezakonje ne moze ni da donosi ni da sprovodi zakone. Danas se po cenu zdravlja stanovnistva Srbije dozvolilo gomili degenerika da demonstrira dzamahirijsku prirodu ovog drustva i svima pokaze da je ovde dovoljno biti tvrdoglavi prostak pa biti iznad zakona. Ovi koji su danas izasli iz kuca zbog svog navodnog verskog opredeljenja svesno su ugrozili bliznjeg svog zarad ispraznog prenemaganja pred ritualima koji su sekundarni, simbolicki motivi vere i nemaju ni snagu ni vaznost osnovne hriscanske poruke. Drugim recima, oni mozda vernici jesu ali hriscani nisu. Oni su vernici svog pseudoreligijskog protagonizma koji sa hriscanstvom ima veze koliko i sa osnivanjem kolonija na Marsu. Ko god se danas nasao na ulici zbog toga da bi otisao u crkvu i tako ugrozio i sebe i druge kvalitetno se posrao po ovom najvecem hriscanskom prazniku jer, ako je verovati hriscanskoj dogmi, Hrist je stradao i vaskrsao da bi na sebe primio nase grehe a ne da bi nam dao zeleno svetlo da cinimo, po Grigoriju Velikom, jedan od smrtnih hriscanskih grehova - gordost. I to po cenu bezbednosti, zdravlja i zivota bliznjeg, sto taj greh cini jos tezim. +milion
April 19, 20205 yr Ne znam je li bilo, ali u CG na 87 testiranih, 0 novozaraženih. Svaka čast. Oni bi mogli da razmišljaju o otvaranju uz naravno striktne kontrole ulazaka.
April 19, 20205 yr 35 minutes ago, harper said: ... iz cega zakljucujemo da je gradjanisticka i satro pro-demokratska opozicija i gradjani koji se kunu u te snage Vucicu mogu jedino da se sagnu i poduvaju djoku ... Dobar deo tih snaga je to i shvatio ...
April 19, 20205 yr Te "snage" su u najboljem slučaju na nekih 5-6%, ništa se tu bitno nije promenilo.
April 19, 20205 yr 9 hours ago, dùda said: Jbt smorili ste. Ode topic u tri lepe . Totalno nečitljivo. Glavni utisak. Koje presipanje iz šupljeg u prazno, žasu.
April 19, 20205 yr 59 minutes ago, harper said: Ko god je do danas imao bilo kakvo razumevanje za bilo kakve mere, danas je shvatio da je to razumevanje poticalo ni iz cega drugog osim sopstvenog osecaja odgovornosti i puste zelje da i drugi umeju da se ponasaju odgovorno, narocito drzava, ali da je ono bilo naivno i potroseno na pogresnu drzavu. Ovo danasnje masovno krsenje uredbe o zabrani kretanja, precutno odobreno od strane vlasti, jasno je pokazalo da su sve ove mere skupa bile obicno jedenje govana i da svako ko je doziveo bilo kakvo maltretiranje, hapsenje ili je platio kaznu zbog krsenja policijskog casa treba da tuzi drzavu i da na svako njeno pozivanje na zakon odgovori da bezakonje ne moze ni da donosi ni da sprovodi zakone. Danas se po cenu zdravlja stanovnistva Srbije dozvolilo gomili degenerika da demonstrira dzamahirijsku prirodu ovog drustva i svima pokaze da je ovde dovoljno biti tvrdoglavi prostak pa biti iznad zakona. Ovi koji su danas izasli iz kuca zbog svog navodnog verskog opredeljenja svesno su ugrozili bliznjeg svog zarad ispraznog prenemaganja pred ritualima koji su sekundarni, simbolicki motivi vere i nemaju ni snagu ni vaznost osnovne hriscanske poruke. Drugim recima, oni mozda vernici jesu ali hriscani nisu. Oni su vernici svog pseudoreligijskog protagonizma koji sa hriscanstvom ima veze koliko i sa osnivanjem kolonija na Marsu. Ko god se danas nasao na ulici zbog toga da bi otisao u crkvu i tako ugrozio i sebe i druge kvalitetno se posrao po ovom najvecem hriscanskom prazniku jer, ako je verovati hriscanskoj dogmi, Hrist je stradao i vaskrsao da bi na sebe primio nase grehe a ne da bi nam dao zeleno svetlo da cinimo, po Grigoriju Velikom, jedan od smrtnih hriscanskih grehova - gordost. I to po cenu bezbednosti, zdravlja i zivota bliznjeg, sto taj greh cini jos tezim. E da je samo danas to sa krsenjem mera,to je bukvalno svaki dan i svaki vikend.U gradovima se to zaista i postuje ,po manjim mestima nista od toga,ali i drzava je doprinela tome tako da jebiga sve kada saberemo dobro smo i prosli.
April 19, 20205 yr 4 hours ago, renne said: počela aktivacija fantomskih firmi Otvoren je i meni namenski račun u četvrtak, sada sam video na NBS-u. Btw, ja imam klijente koji imaju 0 zaposlenih, a u pitanju su sasvim ozbiljne kompanije, npr. bude direktor po menadžerskom ugovoru i nekoliko podizvođača po osnovu ugovora o delu, ili npr. osnuje se holding društvo koje upravlja drugim društvima, ili se za potrebe transakcije osnuju društva na određeno vreme da bi se konsolidovala prava i obaveze pre prenosa na kupca. Ne mora ta sama činjenica da a priori znači da je u pitanju neko pranje para, nekad to sve bude sasvim transparentno.
April 19, 20205 yr Ali najgora stvar u celom ovom zajebavanju sa Uskrsom ili Uskrsem je ta da je prosecan Mile klasican srpski vernik tj. ide u crkvu da presece kolac i eventualno nekad svrati kada prolazi da zapali svecu. I takav Mile vristi okolo kako su ugrozena njegova prava kao vernika.
April 19, 20205 yr Pa i ja imam jednog druga koji živi u kući sa dvorištem, a ima i vikendicu, u kojoj je trenutno za praznike i naravno psa koga šeta. A non stop smara na FB kako su mu ograničena prava. A nemam ni psa, ni normalnu terasu, pa ćutim i kenjam po forumima. Edited April 19, 20205 yr by dvb-t manijak
April 19, 20205 yr 21 minutes ago, dvb-t manijak said: Pa i ja imam jednog druga koji živi u kući sa dvorištem, a ima i vikendicu, u kojoj je trenutno za praznike i naravno psa koga šeta. A non stop smara na FB kako su mu ograničena prava. A nemam ni psa, ni normalnu terasu, pa ćutim i kenjam po forumima. Najogre je to sto je tvoj drug i upravu.U mnogim zemljama nije bilo zabrane kretanja ali je bilo svih drugih zabrana i sve te druge zabrane su ljudi postovali. Kod nas je ipak sve to neuporedivo pocelo je se sa sopingom,najsmesnijim virusuom,nastavilo se sa predizbornom kampanjom i pricom e ova nedelja je najbitnija.Sve to kada saberes i oduzmes tu smo gde smo.