Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Da rezmiramo...u poslednja dva dana je ušlo 35k gastosa koji se uglavnom nisu pridržavali izolacije,kafići i tržni centri rade normalno,autobusa je duplo manje ali ljudi još idu normalno na posao...

Biće:isuse:

Potvrdila mi moja doktorka iz DZ 44...
Nju i još 5-6 si poslali kući na 2 nedelje.
Pedijatar doktorka je pozitivna

... Shiit has hit the fan...

ma to sa 35k ljudi je preterana cifra, nema šanse da se desilo

6 minutes ago, slepa živana said:

prepametno je to. pošto je tu meru najavio da se uvodi tek narednih dana, sutra ima da nastane stampedo ka unutrašnjosti.

a šta bi po tebi bila pametna odluka u ovoj situaciji?

7 minutes ago, slepa živana said:

prepametno je to. pošto je tu meru najavio da se uvodi tek narednih dana, sutra ima da nastane stampedo ka unutrašnjosti.

a ko će to u unutrašnjost? i šta će tamo?

Just now, kud u maglu Simoviću said:

a šta bi po tebi bila pametna odluka u ovoj situaciji?

možda si me pogrešno shvatio. nisam protiv te mere. ali to će da uvede tek za dva dana a do tad će da nastane haos, jer će svi krenuti da beže pre uvođenja. mogao je da uvede od sutra ujutro. ili da ne spominje dok ne uvede.

Studenti, djaci i ljudi na odmoru,  radu od kuce ili koji su dobili otkaz 

a ko će to u unutrašnjost? i šta će tamo?
Kad bi inao od čega da živim, ovog trenutka bi se spakovao i otišao u zavičaj

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Just now, slepa živana said:

možda si me pogrešno shvatio. nisam protiv te mere. ali to će da uvede tek za dva dana a do tad će da nastane haos, jer će svi krenuti da beže pre uvođenja. mogao je da uvede od sutra ujutro. ili da ne spominje dok ne uvede.

Upravo to. Italijani su se tako zajebali i nastao stampedo.

Ima li nekog odavde iz Sokobanje ili da ima nekog tamo? Cula sam da je zatvoren ulaz u grad, a treba mi nesto.

1 minute ago, Anonymous said:

Upravo to. Italijani su se tako zajebali i nastao stampedo.

Da, ali italijani su imali epidemiju na severu, koja se onda proširila na ostatak. Mi imamo raširene slučajeve širom srbije, pa neke lokalne karantine nemaju toliko efekta. I koliko sam razumeo, ukidaju buseve, ne zabranjuju medjugradska putovanja automobilima...

Pa da, jos je naveo iskustvo Francuza kada su najavili ukidanje medjugradskog prevoza svi nagrnuli ka unutrasnjosti, a onda on uradi isto.

Pa nije najavljeno za ujutru u 7 nego za par dana, znači ima nekog vremena. 

2 hours ago, dùda said:

a to je ? podeli 

Evo i SZO (današnja vest):

Radikalne mere kao zatvaranje škola i granica mogu da uspore pandemiju novog koronavirusa ali je ne mogu zaustaviti, rekao je direktor ogranka Svetske zdravstvene organizacije za Evropu.

Drakonske mere verovatno neće omogućiti da se zaustavi, već samo da se uspori širenje virusa, rekao je Hans Kluge u razgovoru za Frans pres.

"Virus je tu i treba ga ograničiti u okviru društva", rekao je on i dodao da svaka evropska vlada treba da nađe "uravnotežene" i trajne mere na društvenom i ekonomskom planu da zaštiti svoje stanovništvo.

Prema njegovim rečima, region treba da bude spreman da detektuje, zaštiti, leči i smanji prenos, a, kako je naveo, "besmisleno je da se ljudi na ulicama šetaju sa maskama".

5 minutes ago, Jumanji said:

Cula sam da je zatvoren ulaz u grad

U kom smislu zatvoren? :huh: