April 19, 20205 yr i kad smo mi u pitanju, odnosno srbija, konkretno beograd, problem javnog prevoza sve nase zastite padaju u vodu posle jedne voznje gspom a beograd, pa samim tim ni srbija ne mogu ni priblizno normalno funkcionisati bez javnog prevoza zato ja izmedju ostalog insistiram da su ovi brojevi i dalje sumanuto veliki da bi se govorilo o bilo kakvoj mogucoj ozbiljnijoj normalizaciji zivota sve to "lepo" izgleda u teoriji, promenicemo navike, dva m udaljenosti, smanjiti masovnija okupljanja na sto manju meru, prati ruke 50 puta dnevno po nekoliko minuta, bla bla bla... samo eto ostaje taj problem da se prevezamo sa npr banovog brda ka karaburmi a nije bilo jednostavno ni bez virusa *naravno da je u ozbiljnijim drzavama moguce i prevoz (unutar vecih gradova) regulisati najpre smanjiti kretanje na minimum, uvesti vise polazaka, ograniciti broj putnika po vozilu itd itd ali ovde je to gotovo nemoguce
April 19, 20205 yr Nema šta, može da se peva pesma kakva hoće, dok se ne uspostavi javni prevoz u BG, ovaj grad neće biti u "ne-vanrednom" stanju...Ja zaista ne mogu da verujem da ljudi prihvataju da je obavljanje redovnih aktivnosti u gradu bez javnog prevoza normalno...Meni komšija kaže:Mi u firmi smo se organizovali, kolega koji svakako ide kolima na posao, nas pokupi...Ja ga pitam:A povratak?Pa ionako svi moramo kući do 17Pa dobro, a ako dignu zabranu kretanja, pa kolega ima još nešto da obavi ili ode ranije, kako vas 3 kući?Uhhh vidiš o tome nisam razmišljao...... Shiit has hit the fan...
April 19, 20205 yr 3 hours ago, Tresko said: Pa onda se pripremi da budeš zatvoren narednih par godina(barem dok se ne napravi vakcina). A posle par godina gde je sve zatvoreno, više ni bog ne pomaže. Misliš nema sredine? Ja mislim da itekako ima, samo što to zahteva mnogo veći stepen samosvesti i discipline nego što danas postoji, i u vlasti i u narodu.
April 19, 20205 yr 1 minute ago, steins said: Misliš nema sredine? Ja mislim da itekako ima, samo što to zahteva mnogo veći stepen samosvesti i discipline nego što danas postoji, i u vlasti i u narodu. Drugim recima, nema
April 19, 20205 yr 2 minutes ago, Frank Pembleton said: Nema šta, može da se peva pesma kakva hoće, dok se ne uspostavi javni prevoz u BG, ovaj grad neće biti u "ne-vanrednom" stanju... Ja zaista ne mogu da verujem da ljudi prihvataju da je obavljanje redovnih aktivnosti u gradu bez javnog prevoza normalno... Meni komšija kaže: Mi u firmi smo se organizovali, kolega koji svakako ide kolima na posao, nas pokupi... Ja ga pitam: A povratak? Pa ionako svi moramo kući do 17 Pa dobro, a ako dignu zabranu kretanja, pa kolega ima još nešto da obavi ili ode ranije, kako vas 3 kući? Uhhh vidiš o tome nisam razmišljao... ... Shiit has hit the fan... pa da i sve je to moguce dok je mala cirkulacija ljudi u gradu kad bi se aktiviriao priblizno uobicajen broj u redovnim okolnostima to sve pada u vodu na stranu sto nema svako svoj automobil, ovaj grad ni priblizno ne moze da izdrzi da svi na posao (i sve ostale aktivnosti) idu automobilom nije nikako zanemarljiv ni ekonomski aspekt toga to sa deljenjem prevoza donekle funkcionise sada, ali ni to nije odrzivo iole trajnije plus, pretpostavljam da sad firme/drzava snose makar deo tih troskova prevoza u vanrednim okolnostima
April 19, 20205 yr 2 minutes ago, steins said: Misliš nema sredine? Ja mislim da itekako ima, samo što to zahteva mnogo veći stepen samosvesti i discipline nego što danas postoji, i u vlasti i u narodu. sredina je neka vrsta "svedskog scenarija" na koji mi moramo ici. prvo, ovo produzenje do 18 je nesto. neka stave 18-20 penzionere, 20-21 pse, od 21-05 neka ostave policiijski cas. ljudi ce krenuti na posao, ko moze da radi od kuce, ostace da radi od kuce. i tu onda dolazimo do dva glavna problema. prvi je, sta ce biti sa javnim prevozom? drugi je, sta ce biti s ljudima koji rade u kaficima, restoranima, teretanama, kladionicama...? plasim se da je odgovor Srbije, sve kao pre epidemije. jer javni prevoz u BG ne mogu da srede, sve i da ima volje. para nemaju ni da mesec dana daju neki novac najgore pogodjenim radnicima, a ne da ih izdrzavaju vise meseci. do pocetka juna bi mogli da odrzavaju neki privid normalnosti, ali ako se do tada ne zbrines za hiljade i hiljade ljudi iz usluznih delatnosti, dobices socijalne nerede, sto njih mozda i ne bi previse pogodilo da ne idu izbori koje treba da odrze
April 19, 20205 yr 59 minutes ago, dvb-t manijak said: Danas je praznik, pa evo malo zabavne literature. ...žuti su kupili tada 64 respiratora... Reshpiratori ce biti najveca mosa celog cirkusa.U maksimumu nam je trebalo 10% od onoga sto smo vec imali. Mozda se jednog dana i sazna koliko su love lapili i na crno i na polucrno.
April 19, 20205 yr Treba ukinuti vanredno stanje a uvesti vanredne mere. To za pocetak. Vanredno stanje je uvedeno neustavno.
April 19, 20205 yr 9 minutes ago, Orle Zmajević said: Reshpiratori ce biti najveca mosa celog cirkusa.U maksimumu nam je trebalo 10% od onoga sto smo vec imali. Mozda se jednog dana i sazna koliko su love lapili i na crno i na polucrno. ako ikad saznamo koliko ih je bilo inicijalno. s obzirom na to s kakvim idiotima imamo posla, bolje da ih je bilo nego da nije. jedini je problem shto, u sluchaju punog kapaciteta, mashinerijom ne bi imalo ko da upravlja, pa morali aleksandar i dj zeks. po smenama Edited April 19, 20205 yr by gospa buba
April 19, 20205 yr To sa aspiratorima je karađa i prevara veka. Bar kod nas. Eto posla za sve istraživačke novinare, kada se koliko toliko stabilizuje situacija, da se time bave sledećih nekoliko godina.
April 19, 20205 yr 2 hours ago, gospa buba said: onlajn brate. nema tu mnogo za ljubav. sent from bubamoto Ljubav preko (bez)zice.
April 19, 20205 yr 51 minutes ago, steins said: Misliš nema sredine? Ja mislim da itekako ima, samo što to zahteva mnogo veći stepen samosvesti i discipline nego što danas postoji, i u vlasti i u narodu. Pa obzirom na to kako inače virusi funkcionišu, taj virus najverovatnije neće nestati kao recimo SARS, nego će mutirati, početi da greši(namerno) u replikaciji da bi se prilagodio domaćinima, jer mu nije u interesu da pobije sve domaćine. Tako će oslabiti, postati manje virulentan da bi mogao na miru da nastavi da živi u organizmima i prirodi. Tako da će nove zaraze doći sigurno na jesen kad počnu i svi drugi virusi da se aktiviraju. A možda će u medjuvremenu stići i vakcina. U svakom slučaju, mora da se nauči da se živi sa ovakvim virusom. Jer ako se u lockdown-u čeka da virus nestane, to će trajati godinama, i onda mogu i da ostave zauvek lockdown, jer neće postojati više ništa čemu gradjani mogu da se vrate, jer će sve propasti. I da se nadamo da će malo barem usporiti sa uništavanjem amazonskih šuma i večitih ledova, jer po nekim procenama tamo je "zarobljeno" oko 600.000 raznih virusa, za koje ne znamo ni kakvi su, ni kakve bolesti izazivaju, i ako se to oslobodi, brali smo kožu na šiljak.
April 19, 20205 yr 8 minutes ago, Arkadija said: To sa aspiratorima je karađa i prevara veka. Bar kod nas. Eto posla za sve istraživačke novinare, kada se koliko toliko stabilizuje situacija, da se time bave sledećih nekoliko godina. Istraga svakako treba ali u panici kakava je bila nije cudno da su se respiratori kupovali. To je opet bolje nego 2009 kada se valjao tamiflu bez jasnih dokaza da pomaze u borbi protiv h1n1. Ako su farmaceuti i razni Konovi preziveli 2009 , respiratori nece biti problem. Quote What the Tamiflu saga tells us about drug trials and big pharma We now know the government's Tamiflu stockpile wouldn't have done us much good in the event of a flu epidemic. But the secrecy surrounding clinical trials means there's a lot we don't know about other medicines we take Today we found out that Tamiflu doesn't work so well after all. Roche, the drug company behind it, withheld vital information on its clinical trials for half a decade, but the Cochrane Collaboration, a global not-for-profit organisation of 14,000 academics, finally obtained all the information. Putting the evidence together, it has found that Tamiflu has little or no impact on complications of flu infection, such as pneumonia. https://www.theguardian.com/business/2014/apr/10/tamiflu-saga-drug-trials-big-pharma Svasta se prica o periodu posle 2009 i kako je "Torlak" prosao te 2009 i posle. Nisam upucen u to osim prica, rekla-kazala, ali znam da je vojvoda Kon i tada pretio ostavkama ako se ne kupe, mislim, vakcine od nekih kompanija u milionskim dozama i milionskim novcanim dozama.
April 19, 20205 yr 4 minutes ago, pasha said: Nisam upucen u to osim prica, rekla-kazala... Sto te nije sprecilo da od prvog dana epidemije trujes forum, po sopstvenom priznanju, rekla-kazala pricama u koje nisi upucen.