Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

mi cemo ga najebati samo tako ako ovaj sve pootvara. jasno je da ekonomija trpi, bilo je jasno i pre korone da ulazimo u recesiju, a ovo je samo dodatno pogorsalo stvari. ali ako krenes sve da otvaras, bojim se da ce ekonomija dodatno da trpi kada se ljudi porazboljevaju. 

ali jbg, valja se ici na izbore, a za izbore treba novaca, a novaca nema ako se porezi ne uplacuju. plus, valjaju se nekako i parice oprati, znaci kladionice sto pre otvarati. 

doduse, cela Evropa ce krenuti postepeno da se otvara. jedina razlika je sto su tamo uglavnom uredjene zemlje koje imaju neki plan sta da rade a ovi nasi dunsteri numeju ni pertle zavezati

Eto, a mene neko ovde miislim [mention=9822]theanswer[/mention] pitao na čemu temeljim teoriju o "brzopletom proglašenju pobede nad virusom"...

Nema šta, Nedimović "specijalac" ima da "zatvori" jug Srbije ovamo će da spinuju.

..

To je aflatoksin, to je kad sa NSZ skinu one koji su zakasnili sa redovnim javljanjem i proglase da su se zaposlili i tako to...

Njima nije od značaja što će ovde da umiru ljudi...

... Shiit has hit the fan...

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

8 hours ago, Aleksija said:

neko u tvitu ispod se pita da li je tacno da je promenjen protokol i da se posle jednog negativnog testa - ne dva, kao do sada - ide kuci.

zaista, da li je moguce? 

N5zyeNK.jpg

blic.rs/vesti/drustvo/novi-protokol-sta-se-desava-kada-vam-je-prvi-test-negativan/mvllp77

To mi je OK. Imaš kancelariju i office hours, nema šta da se družiš sa studentima van mesta gde si zaposlen. Pogotovo bi bilo problematično 1na1 da držiš konsultacije van fakulteta. Niste ortaci, ili nedajbože ljubavnici.

Odosmo u off [emoji4]
onlajn brate. nema tu mnogo za ljubav.

sent from bubamoto

Nije tacno da se u svim zemljama Evrope skidaju mere. Sve zavisi od ispunjenosti odredjenih kriterijuma.

mi smo poslednjih dana na 300-400+ novo zarazenih dnevno

sve i kad bi uzeli da je to tacna cifra u smislu da su obuhvaceno svi slucajevi, sto je gotovo nemoguce, to su i dalje jako velike cifre za drzavu velicine i broja stanovnika srbije

posebno su velike te cifre ako se uzme u obzir da mi nismo u nekakvom nultom stadijumu, vec je dobar deo kapaciteta popunjen (bolnicki kreveti, lezajevi), a ozbiljan broj medicinskog osoblja izbacen iz stroja

proglasavati "pobedu nad virusom" sa takvim stanjem stvari je van pameti

i to je otprilike jasno svakom laiku koji ume da sabira brojeve

sve drugo je spin, nameran ili ne

druga je stvar sto mere kojima smo    podvrgnuti imaju rok trajanja

sve i da su odreda bile najbolje na svetu, a nisu jbg

da je dobre volje i pameti, vlast bi konstatovala ovo gore i iskoristila priliku da "prepakuje mere"

na prvom mestu da starijima omoguci izlazak, a ove ostale prilagodi situaciji i naravno sa ekonomske strane "puste u rad" ono sto se mora pustiti

naravno, nisa od toga, dobicemo i dobijamo idiotske izjave iz sata u sat koje su uglavnom kontradiktorne kako je virus pobedjen, laze se po pitanju novozarazenih, odnosno daleko manji brojevi u svim drugim drzavama okruzenja se pravdaju time da jedino mi ispravno testiramo

a od mera se najavljuju neke potpuno besmislene, pa makar bile i na dugom stapu, npr otvaranje kafica i kladionica

koga bre zabole kad ce se to otvoriti?

pa to bukvalno poslednje treba da proradi, kad zvanicno nestane novozarazenih

a u medjuvremenu imamo naravno upiranje prstom u gastarbajtere, clanove porodica koji su valjda namerno zarazili svoje najblize, trazenje izdajnika koji ne zele dobro srpskom rodu itd...

sto je najgore prenosi se u dobroj meri i na forum,pa se i ovde moze procitati kako je laz da imamo daleko najvise novozarazenih u ovom delu evrope evo vec skoro 10 dana i kako je laz da je igde taj broj opao

kako nas ne treba porediti sa slovenijom i hrvatskom, vec treba da budemo sretni sto nismo doziveli "italijansko-spanski scenario"

seca li se vise iko brnabickine izjave od pre 15ak dana kad smo prvi puit probili granicu 300 novozarazenih da  su dovoljno jos dva tako losa dana da se sve raspadne?

pa poslednjih 6 dana smo konstantno preko tog broja, a sad se to prikazuje kao nevidjen uspeh i "pobeda"

2 minutes ago, pasha said:

Nije tacno da se u svim zemljama Evrope skidaju mere. Sve zavisi od ispunjenosti odredjenih kriterijuma.

naravno

potpuno je drugo kad to radi austrija koja je u najgorim danima imala blize 1000 zarazenih dnevno, a sad je na oko 100 sa daljom tendencijom opadanja

https://coronavirus.app/tracking/austria  (donji grafik to lepo prikazuje)

a sasvim drugo kad to najavljuje srbija, koja je prema zvanicnim podacima na vrhuncu novozarazenih sad i ima na broj stanovnika poslednjih dana oko 5 puta vise slucajeva zarazenih dnevno od austrije

Pa lako ce oni smanjiti broj zarazenih. Evo vec danas i u narednim danima ocekujem prilican pad zvanicnih brojki na kzn u 3. Pobedili smo, gotovo je. Razidjiti se.

Imajuci u vidu da Svetska zdravstvena organizacija izlazi sa izjavom da uopste nije sigurno da su oni koji su prelezali koronu stekli imunitet, postavlja se pitanje sta dalje i kakk se nositisa epidemijom? Ako je to uopste tacno, dzaba onda sve mere, ostajd jedino da izadjemo napolje nosimo maske i peremo ruke i nadamo se najboljem.

znaci zivecemo na klackalici. broj se smanjuje - popustaj, broj raste, stanje opterecenosi kapaciteta 70% - zatezi. do vakcine.

to je generalna strategija, samo sto jeste onespokojavajuce sto mi popustamo kad nemamo visenedeljni trend pada, niti pada onih na respiratoru. a tek to cinculiranje opusti/zatezi i okuzivanje na kasicicu je posebna analitika, svaka cast sistemima koji to izbalansiraju.

jebes civilizaciju kja ne moze da ubije virus tj deaktivira ga u 30 dana i nastavi da zivi normalno.  ne sada, kad je vec  kasno i svi iscrpljeni, nego da je postojao plan u teoriji. jel postoji neka organizacija za katastrofe na svetskom nivou koja bi se bavila taktikom organizovanja zivota u ovakvim situacijama? da su svi zatvoreni 28 dana  a krizni stabovi orgnaizuju prezivljavanje. kina je to uradila delimicno al nijedna zemlja nije zatvoreni sistem, nista bez jednovremene akcije svuda.

sad cemo da zivimo i biramo koga cemo sretati, druga koji se srece prirodom posla sa 50 ljudi na dan ili da odem do mame koja mesec dana sedi sama u stanu i popijm kafu s njom na terasi jednom u par dana..ne ide jedno s drugim.

2 minutes ago, Arkadija said:

Imajuci u vidu da Svetska zdravstvena organizacija izlazi sa izjavom da uopste nije sigurno da su oni koji su prelezali koronu stekli imunitet, postavlja se pitanje sta dalje i kakk se nositisa epidemijom? Ako je to uopste tacno, dzaba onda sve mere, ostajd jedino da izadjemo napolje nosimo maske i peremo ruke i nadamo se najboljem.

pa ako je to tačno, onda džaba i vakcine, džaba sve

pa onda neće biti ni vakcine, kao što je još uvek nema za hiv ili hepatitis, onda je ovo zaista savršeni vojnik majke prirode koja želi da zaštiti biosferu planete od pogubnog uticaja čoveka :happy:

1 minute ago, gone fishing said:

pa onda neće biti ni vakcine, kao što je još uvek nema za hiv ili hepatitis, onda je ovo zaista savršeni vojnik majke prirode koja želi da zaštiti biosferu planete od pogubnog uticaja čoveka :happy:

najcrnjei scnario.

za ljude

kiki i ekipa ce da preteknu i jedu nas mrtve :D

9 minutes ago, InvisibleLight said:

najcrnjei scnario.

za ljude

kiki i ekipa ce da preteknu i jedu nas mrtve :D

više sam mislio da nas uspori, da manje putujemo i na druge načine zagađujemo vazduh, mada i ovo što ti kažeš može da se desi, oni su prekrstili šape i čekaju svoj trenutak gozbe :happy:

Spoiler

365305346_s1.jpg.eb071fbee7c04f154815bf5db5918508.jpg

Edited by gone fishing

Just now, gone fishing said:

više sam mislio da nas uspori, da manje putujemo i na druge načine zagađujemo vazduh, mada i ovo što ti kažeš može da se desi, oni su prekrstili šape i čekaju svoj trenutak gozbe :happy:

Hide contents

365305346_s1.jpg.eb071fbee7c04f154815bf5db5918508.jpg

:wub: prelepota, pomazi je

Background Picker
Customize Layout