Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Just now, Frile said:

Baš će virus da vodi računa šta moramo a šta ne.

Ako smo ga zaista obuzdali - u redu, ako smo pripremili ovo malo bolničkih kapaciteta da bezbednije i efikasnije radi - u redu, ako smo naučili kako brzo uočiti i izolovati novozaražene i njihove kontakte - odlično; onda ima šanse da kontrolišemo situaciju. Ali ako nismo ništa naučili, a otvaramo se samo "zato što moramo", i ako nastavimo da zataškavamo propuste, postoji velika šansa da za tri nedelje po otvaranju sve krene ispočetka, možda i mnogo gore.

Sve si ti u pravu, ja samo govorim da to svi znaju. I kod nas, i u Nemackoj, i u Italiji, i u SAD, svuda. Kocka je u pitanju, nista drugo, ali nije nikakav Vucicev izum.

Moje je misljenje da brojke koje su videli upucuju na to da je vecina novih slucajeva na jugu Srbije i da se necu iznenaditi ukoliko dodje do nekog selektivnog zatvaranja ili zadrzavanja nekih mera u pojedinim gradovima ili cak delovima drzave. Mislim da nije slucajno Kon "usput napomenuo" ono sa Vojvodinom i Beogradom gde smatraju da imaju punu kontrolu.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

2 minutes ago, James Marshall said:

Ali više nemamo ni šteka iz kog možemo da živimo, niti da recimo finansiramo zdravstveni sistem. 

Nema, zalihe polako nestaju, kvasac počeo da buđavi, u brašno ulaze moljci.

Nek' sad proguta govno i traži pomoć EU, ili će brat Kinez da nas spašava.

Just now, Anonymous said:

Nema, zalihe polako nestaju, kvasac počeo da buđavi, u brašno ulaze moljci.

Nek' sad proguta govno i traži pomoć EU, ili će brat Kinez da nas spašava.

Gde se vidi da zalihe polako nestaju? Ako je nesto bilo dobro u svemu ovome to je da po prodavnicama niceg nije nedostajalo, osim neko vreme kvasca. Poslednji put kad sam bio u "svojoj prodavnici" izbacili su na paletama nove kolicine brasna, kolicine kojih obicno nema u toj prodavnici.

Just now, harper said:

Gde se vidi da zalihe polako nestaju? Ako je nesto bilo dobro u svemu ovome to je da po prodavnicama niceg nije nedostajalo, osim neko vreme kvasca. Poslednji put kad sam bio u "svojoj prodavnici" izbacili su na paletama nove kolicine brasna, kolicine kojih obicno nema u toj prodavnici.

Mislim na zalihe po kućama, a sad praviti nove će biti ekonomski problem.

Pa mora se početi proizvoditi, ono, propustiti sjetvu je put u rezultate čuvenih reformi poput Velikog skoka naprijed. 

Just now, Anonymous said:

Mislim na zalihe po kućama, a sad praviti nove će biti ekonomski problem.

To ce opet biti problem svuda. Nama je uvoz ogroman a nismo samo mi zatvoreni po kucama. Zato i verujem da ce to otvaranje biti manje-vise koordinisano na nekom sirem planu od drzavnih. Mozda bude nekih izuzetaka i specificnih regiona koji ce biti izuzeti iz svega toga ali gotovo sam siguran da ce dinamika otvaranja biti slicna svuda po Evropi.

daćebog da opet padne ona kiša 25. jula pa da nam BDP ode nebu pod oblake

5 minutes ago, James Marshall said:

Pa mora se početi proizvoditi, ono, propustiti sjetvu je put u rezultate čuvenih reformi poput Velikog skoka naprijed. 

A šta ih je do sad sprečavalo? Izgradnja suštinski važnog tržno-poslovnog centra kod mene nikad nije ni prestajala.

Edited by Anonymous

Svako ko pretekne 55+ ce glasat za Vucica. Preminuli ionako nemaju pravo glasa... A i kad glasaju, glasaju za vlast obicno.

Kakvih crnih 37%... Pa tolko mu je pppodrska

Edit 

Irinej okruzen gomilom na sluzbi... Svi nesto kasljucaju... I kolko on ima 64 i 360 meseci?

Edited by hefaca

11 minutes ago, harper said:

To ce opet biti problem svuda. Nama je uvoz ogroman a nismo samo mi zatvoreni po kucama. Zato i verujem da ce to otvaranje biti manje-vise koordinisano na nekom sirem planu od drzavnih. Mozda bude nekih izuzetaka i specificnih regiona koji ce biti izuzeti iz svega toga ali gotovo sam siguran da ce dinamika otvaranja biti slicna svuda po Evropi.

Uz rizik da zvučim kao onaj kljakavi akademik iz Variole - rekao sam i ponoviću, dokle god ima slučajeva, nema otvaranja, ni koordinisanog ni nekoordinisanog, inače nek nam je svima bog u pomoći.

Možda je neko pominjao već, ali ja tek sad vidim da je preminuo i onaj zubar iz NS što su ga optužili da je namerno zarazio pacijente.

Edited by mraki

1 minute ago, mraki said:

Možda je neko pominjao već, ali ja tek sad vidim da je preminuo i onaj zuibar iz NS što su ga optužili da je namerno zarazio pacijente...

Pominjao ja, ali na topiku o pravima u doba konrada. Nesrećnik, oblaćen i sada mrtav.

1 minute ago, steins said:

Uz rizik da zvučim kao onaj kljakavi akademik iz Variole - rekao sam i ponoviću, dokle god ima slučajeva, nema otvaranja, ni koordinisanog ni nekoordinisanog, inače nek nam je svima bog u pomoći.

ja ne znam kako moze netko da pomisli da se otvara a da produzi da testira kao sto se testiralo do sada ... i sa brojnoscu testova i sa cekanjem rezultata 4 dana (toliko je npr. u makedoniji)

Edited by cedo

12 minutes ago, hefaca said:

Svako ko pretekne 55+ ce glasat za Vucica.

znaš šta - ti i harper da se dogovorite i da jedan od vas dvojice stavi neki avatar.

ovo više nema smisla. :dry:

2 minutes ago, steins said:

ma ne moze nikako ovo da se kontrolise dokle god ne bude neka efikasna terapija ili vakcina. idealno bi bilo da su svi zatvoreni u celom svetu mesec dana. to se nece desiti, tako da cemo ici u narednom periodu sa ciklusima popustanja i stezanja. ako otvore skole, ode sve u tri lepe za 2-3 nedelje.

Background Picker
Customize Layout