April 18, 20205 yr 14 minutes ago, keitel said: Opet se vraćamo na matematiku, zato što je bilo bitno da izdržimo period u kome je virus imao najveći potencijal širenja. Malo odstupanje od ovoga koje smo imali u pogrešnom smjeru bi nas zaista odvelo u katastrofu. Sve vreme i jeste u pitanju matematika, pretpostavljam da su računali koliko dugo država može da izdrži i da im se rezultat nije dopao. Vučić redovno ponavlja "imamo pare" mantru, što sugeriše da ih zapravo nemamo pa mora da se igra va banque. Edited April 18, 20205 yr by Goranz
April 18, 20205 yr 1 minute ago, Time Crisis said: Pa rekao je da ćemo se vratiti na staro ako se ispostavi da nije prošao. Znači opušteno. To je najveći pokazatelj kakav nas plitkoumni diletant vodi. Čovjek sa potpunim odsustvom dodira sa realnošću. Samo fokus grupe i rejtinzi.
April 18, 20205 yr 2 minutes ago, James Marshall said: Nisu shvatili kao kraj već strah ima svoj rok trajanja, a strpljenje ograničen rezervoar, što je i prirodno. ma da, slazem se - a optimisticke prognoze su dobro pokrice da ljudi pocnu da se i ponasaju u skladu sa njima. ne gledam vucica, uopste ne znam kakav je geeralni ton, ima li uopste opreza, upozorenja, ograda? ajd pogledacu posle negde size.
April 18, 20205 yr 2 minutes ago, Time Crisis said: Pa rekao je da ćemo se vratiti na staro ako se ispostavi da nije prošao. Znači opušteno. Rekao je zaista budala. Baš da vidim kako će narod ponovo naterati u tor, sad kad su već svi mogući resursi i strpljenje potrošeni.
April 18, 20205 yr Mi se otvaramo zato sto moramo, kao i svi ostali. Jasno je svima da je prerano ali je takodje jasno da ova imitacija zivota ne moze da potraje iz toliko razloga da ih je nemoguce i nabrojati. Ne mislim da mrzim Vucica manje nego ostali, ne znam ni koliko ga je moguce mrzeti vise od toga, ali bojim se da neki ljudi mrznju prema tom degeneriku pretpostavljaju zdravom razumu i suvoj logici. Otvaranje ce u vecini evropskih zemalja teci simultano i koordinisano jer niko ne moze i ne sme sebi da dopusti da pisha uz vetar osim ako nije neka Nemacka ili... pa, niko drugi. Treba ostaviti po strani ono sto Vucic prica po televizijama, on ce uraditi ono sto mora. Kao i svi ostali. Neko je pravilno i tacno napisao pre nekoliko strana da je ovo situacija koja je jednostavno iznad mogucnosti spinovanja, toga cemo se nagledati tek kad ostavimo epidemiju iza sebe. Do tada ce Psiho da se pravi mrtav i priprema strategiju kako da upravlja tabloidnom poplavom o "nikad boljim, najboljim na svetu merama koje su sacuvale Srbiju" koju ce orkestrirati post festum. Mislim da dobar deo ljudi i posle svega ne shvata pravu magnitudu ove katastrofe. Ceo svet je ionako ziveo na "maloj margini" profita i uspeha, ovih par meseci ce ga debelo unazaditi. Zato ja i prdim toliko o tome sta cemo raditi dan posle i koliko je to bitno, kad stigne racun na naplatu bice svima jasno da je vracanje na staro off limits. Edited April 18, 20205 yr by harper
April 18, 20205 yr Realno građanima u BG nikakvo "otvaranje" ne može prodati dok ne vrati javni prevoz... ... Shiit has hit the fan...
April 18, 20205 yr 1 hour ago, Conspirator said: Šta bi sa onim Konovim da brojevi bar dve nedelje treba da budu dobri da bi se uopšte razmišljalo o popuštanju? To je bio staari Kon, prije nego što ga je Sauron uzeo pod svoje, pa ćemo njega slušati i ne spuštati lični/porodični firewall do daljeg. Plan sa brzim obaranjem brojeva očigledno nije uspio, ali su i ove dosadašnje mjere kako-tako obuzdavale virus. U ovom pejzažu koji nam je jedini na izboru, Kon je travka koja se povija na vjetru. Cvijet nije, al nije baš ni korov. Od njega bih očekivao da sada utiče da se postojeće mjere bolje strukturišu, a ne da aminuje raspamećeno rastrčavanje direktno u katastrofu..
April 18, 20205 yr 20 minutes ago, chandra said: Objasnila Leia, to je samo preporuka. Kon je i tako tu nesto izmedju stolice i klovna u kadru. Samo sto valjda njemu to uopste ne smeta. Ocigledno ne razumes sta pricam pa bih te molila da vise ne referises na moje postove i siris besmislice. Izvini ali vec postaje neprijatno.
April 18, 20205 yr 1 minute ago, harper said: Mi se otvaramo zato sto moramo, kao i svi ostali. Jasno je svima da je prerano ali je takodje jasno da ova imitacija zivota ne moze da potraje iz toliko razloga da ih je nemoguce i nabrojati. Ne mislim da mrzim Vucica manje nego ostali, ne znam ni koliko ga je moguce mrzeti vise od toga, ali bojim se da neki ljudi mrznju prema tom degeneriku pretpostavljaju zdravom razumu i suvoj logici. Otvaranje ce u vecini evropskih zemalja teci simultano i koordinisano jer niko ne moze i ne sme sebi da dopusti da pisha uz vetar osim ako nije neka Nemacka ili... pa, niko drugi. Treba ostaviti po strani ono sto Vucic prica po televizijama, on ce uraditi ono sto mora. Kao i svi ostali. Neko je pravilno i tacno napisao pre nekoliko strana da je ovo situacija koja je jednostavno iznad mogucnosti spinovanja, toga cemo se nagledati tek kad ostavimo epidemiju iza sebe. Do tada ce Psiho da se pravi mrtav i priprema strategiju kako da upravlja tabloidnom poplavom o "nikad boljim, najboljim na svetu merama koje su sacuvale Srbiju" koju ce orkestrirati post festum. Mislim da dobar deo ljudi i posle svega ne shvata pravu magnitudu ove katastrofe. Ceo svet je ionako ziveo na "maloj margini" profita i uspeha, ovih par meseci ce ga debelo unazaditi. Zato ja i prdim toliko o tome sta cemo raditi dan posle i koliko je to bitno, kad stigne racun na naplatu bice svima jasno da je vracanje na staro off limit. Nemamo elemenata za popuštanje, nemamo dramatičan pad zaraženih.
April 18, 20205 yr (uzela da gledam AV na pinku... dresiran je na uglavnom normalnog ko nikad do sad. )
April 18, 20205 yr 3 minutes ago, pt 2.0 said: ja mislim da je on večeras lagao i da je lagao upravo zbog ovog dole (što se i meni učinilo da osećam u vazduhu kad sam poslednji put bila u šetnji po bloku u četvrtak): kao što rekoh, normalan život ne očekujem pre juna. ako se i otvorimo potpuno i prerano - u šta ne verujem upravo na osnovu konovog izlaganja od danas - mislim da ćemo ubrzo da se pozatvaramo opet, osim ako novi eksponencijalni rast nekim mirakulom ne bude sastavljen isključivo od lakših slučajeva bolesti. mislim da niko ne ocekuje potpuno otvaranje pre juna (ni djaci do septembra nece u skolu, tako da je jasno da nisu planirali nesto ozbiljnije) samo se meni cini da je i za ovo prerano. kao da gledam opet distancu od 2,5 cm u maksiju (doduse, u mom susednom maksiju dve prodavacice pozitivne, tako da je poslednjih dana postao jedno vrlo otmeno, poluprazno mesto sa dosta prostora za mimoilazenje) sta da se radi, videcemo.
April 18, 20205 yr Ali više nemamo ni šteka iz kog možemo da živimo, niti da recimo finansiramo zdravstveni sistem.
April 18, 20205 yr 1 minute ago, harper said: Mi se otvaramo zato sto moramo, kao i svi ostali Baš će virus da vodi računa šta moramo a šta ne. Ako smo ga zaista obuzdali - u redu, ako smo pripremili ovo malo bolničkih kapaciteta da bezbednije i efikasnije radi - u redu, ako smo naučili kako brzo uočiti i izolovati novozaražene i njihove kontakte - odlično; onda ima šanse da kontrolišemo situaciju. Ali ako nismo ništa naučili, a otvaramo se samo "zato što moramo", i ako nastavimo da zataškavamo propuste, postoji velika šansa da za tri nedelje po otvaranju sve krene ispočetka, možda i mnogo gore.
April 18, 20205 yr 2 minutes ago, Anonymous said: Nemamo elemenata za popuštanje, nemamo dramatičan pad zaraženih. Nema ih niko, ljudi, aman. Steins (mislim da je on) vam je napisao sta kaze "knjiga" a to je jedino merodavno. E, pa nece moci po knjizi jer to niko ne moze da podnese i to je to, nema tu neke prevelike misterije. Na stranu to sto sve i da niko ne planira otvaranje mora da kreira utisak da planira, kako bi ljudima dao neku nadu da su sve ove mere orocene.
April 18, 20205 yr Videćemo kakvo će konkretno to njegovo otvaranje da bude, za sada konkretno, ovo nije strašno što sigurno ide, ali ako bude ko što je najavljivao i kafiće i ostalo već od prve nedelje maja, to mislim da će biti prerano ali otom potom. Nego, ova mera za penzionere je vrhunska. Kad su mu pomenuli da Đilas traži sat vremena šetnje za penzionere uveče on je rekao da će groblja da budu prepuna, totalni doom scenario. Sada im on daje pola sata koja nemaju kako da se kontrolišu, znači u teoriji im daje mnogo više i to kao od 6 do 1. Penzioneri inače poznati po tome da vole da izlaze u šetnju noću posle 10 sati. Kakvi mozgovi majko mila.