April 18, 20205 yr Bukvalno poziva kompanije da ne koriste ove državne mere pomoći. Pink i MK grupa ih neće koristiti i to je velika stvar. Edited April 18, 20205 yr by mraki
April 18, 20205 yr On 18. 4. 2020. at 19:38, mraki said: Bukvalno poziva kompanije da ne koriste ove državne mere pomoći. Pink i MK grupa neće i to je velika stvar. 6.7 miliona evra poklonili državi
April 18, 20205 yr On 18. 4. 2020. at 18:34, Aleksija said: pa ne znam, bilo je ovde bas dobre argumentacije za oba stava, ali bas dobre. uh, izgubila sam te kod "oba stava"... na koje stavove misliš? Quote ja i dalje naginjem blago onoj strani koja smatra da je uticaj vucica na kona mnogo vise ostetio nas odgovor nego sto je uticaj kona na vucica sprecio katastrofu. i nikako ne mislim da je av autisticni diktator, moglo bi se reci da su u nekim situacijama drustvene mreze i rejting pobedile kona ja naginjem onoj strani koja je svesna da pojma nema. pojma nemam šta se dešava(lo) u kriznom štabu, pojma nemam koje su sve konkretne nepovoljne okolnosti u zdravstvu sačekale ovu krizu (tačni podaci o zalihama testova i zaštitnog materijala, realan broj raspoloživih respiratora, redovnu opterećenost bolničkog smeštaja, protokoli u reorganizaciji postojećih zdravstvenih institucija itd.) još manje imam pojma u kolikom nam je tačno raspadu vojska i policija (ne mislim na teorijske PPP rasprave, nego na podatke o raspoloživom kadru, opremi i vozilima za sprovođenje mera, odnosno za kontrolu primene mera, distribuciju po srbiji itd.) dakle, pošto nemam pojma - mogu samo da na ovu situaciju projektujem sopstvena iskustva sa naprednjacima u poslu (pa i u ovoj krizi, u domenu nabavke opreme i materijala za testrianje), ili sa vrhom države. na osnovu tih projekcija imam utisak da je u početnom zaletu glavni savetnik psihopate bio nestorović. tada je izgubljeno dragoceno vreme kako u organizacionom delu, tako i u pripremi i "usmeravanju ponašanja" najšire javnosti i portretisanju stvarne ozbiljnosti situacije i njenih posledica. kada konova struja stupa na scenu ona ne samo da mora da amortizuje nestorovićev poguban učinak na percepciju virusa u javnosti. već ida premosti i manjak materijala za testiranje, nesposobnost sns da to dobavi iz inostranstva relativno efikasno, amortizuje probleme po institucijama za testiranje, reorganizaciju i smeštaj bolesnika, itd. na osnovu svega iznad su formirana i moja očekivanja - ako budemo na do 300 mrtvih, i ako ne budemo u situaciji da svako kome je bolnička nega, oksigenizacija i respirator neophodan - to i dobije - biću zadovoljna. Quote jedino sto me zadrzava da kona ne posmatram iskljucivo kao jednog od mnogih koji je usao u av orbitu i izgubio i malo postojeceg intengriteta, jeste par radovanovicevih tekstova - nadam se da ce jednog dana ako niko drugi, bar on, za koga zelim da verujem da ce biti izvor sa krebidilitetom i integritetom, imati priliku da isprica ono sto zna o aktuelnim dogadjajima. ne mislim da je Kon na bilo koji način izmenio svoju uobičajenu ličnost ovom epidemijom, niti da je na bilo koji način opčinjen, zasenjen ili izrađen od strane AV. Kon je meni tipično vojno lice, u osnovi stabilan i solidan lik, čovek koji uvek radi za državu. ubeđena sam da njegovo ponašanje nije motivisano nikakvim materijalnim koristoljubljem, niti čuvanjem nekakve "pozicije za ubuduće". mislim da se od 1 tačke AV usro od cele ove situacije, te da itekako radi sve (samo što to radi sa kašnjenjem od 2-3 nedelje, koliko mu je trebalo da se prebaci iz nestorović mod u konova struja mod) što mu stručnjaci preporuče, ali na način na koji jedino može. pošto mere mora da realizuje kroz strukturu SNS ministara i pokrajinskih sekretara, pa SNS direktora bolnica i domova zdravlja i domova za stare i SNS svih ostalih rukovodilaca, AV u ovoj situaciji velikom kašikom jede govna svih svojih loših stranačkih nameštenja i odlično zna da mu je struka jedini izlaz za sopstveno dupe. Edited April 18, 20205 yr by pt 2.0
April 18, 20205 yr Samo naša zemlja proizvodi gotovo sve što je potrebno sem respiratora. Edited April 18, 20205 yr by mraki
April 18, 20205 yr On 18. 4. 2020. at 19:42, mraki said: Samo naša zemlja proizvodi gotovo sve što je potrebno sem respiratora. Jel' su stigle mašine za maske, šta kaže?
April 18, 20205 yr On 18. 4. 2020. at 19:44, Anonymous said: Jel' su stigle mašine za maske, šta kaže? I maske i rukavice, i kvasac i sveee. 15000 tona alkohola i 372000 tableta hlorokina dnevno. Edited April 18, 20205 yr by mraki
April 18, 20205 yr On 18. 4. 2020. at 19:44, Anonymous said: Jel' su stigle mašine za maske, šta kaže? da pravićemo 96000 dnevno, više nego dovoljno za naše zdravstvo
April 18, 20205 yr On 18. 4. 2020. at 19:40, pt 2.0 said: mislim da se od 1 tačke AV usro od cele ove situacije, te da itekako radi sve (samo što to radi sa kašnjenjem od 2-3 nedelje, koliko mu je trebalo da se prebaci iz nestorović mod u konova struja mod) što mu stručnjaci preporuče, ali na način na koji jedino može. pošto mere mora da realizuje kroz strukturu SNS ministara i pokrajinskih sekretara, pa SNS direktora bolnica i domova zdravlja i domova za stare i SNS svih ostalih rukovodilaca, AV u ovoj situaciji velikom kašikom jede govna svih svojih loših stranačkih nameštenja i odlično zna da mu je struka jedini izlaz za sopstveno dupe. Ovom utisku i ja naginjem. On ce, naravno, da glumi i dalje da je najpametniji, najsposobniji, najpromucurniji i sve drugo naj, jer drugacije i ne ume, ali veoma dobro zna kakvu je pustos napravio kadriranjem svojih debila u i do tada opustosenoj drzavnoj upravi. Ovo nije politikantsko pilicarenje za koje se opremio udjiguzima, "profesionalcima" koji su se obucavali za poslove botovanjem po drustvenim mrezama, tabloidima, samozvanim ekspertima za public relations i celom tom infrastrukturom kretena i bolesnika, ovo je realna kriza gde cela ta menazerija ne da ne moze da pomogne nego ne moze ni da se opasulji toliko da bar ne pravi stetu.
April 18, 20205 yr On 18. 4. 2020. at 19:52, harper said: ovo je realna kriza da. ovo je jedina realna kriza od 2012. koja je zahvatila celu zemlju i čija nekontrolisana eskalacija je mogla da ima jezive posledice.
April 18, 20205 yr Penzioneri, tj stariji od 65 godine ostaju trajno zatočeni? Za njih nema ublažavanja mera kad se otvore hoteli, kafići i privreda procveta?
April 18, 20205 yr On 18. 4. 2020. at 20:12, Arkadija said: Penzioneri, tj stariji od 65 godine ostaju trajno zatočeni? Za njih nema ublažavanja mera kad se otvore hoteli, kafići i privreda procveta? od sledeće nedelje će moći da izlaze posle 18. za počeak tri dana u nedelji, a posle svaki dan Edited April 18, 20205 yr by levi
April 18, 20205 yr A kako će se pratiti to za tri dana u nedjelji i 300 metara od kuće? Čipovaće penzionere? Svaki penzioner će dobiti stočni pasoš u koji će se udarati mur kad je izašao, ko besplatna kafa u Kofi drimu? Ili će svaki 65+ da dobije svog komunalnog policajca koji će ga izvoditi napolje? I šta znači to 300 metara od kuće? Pa oni i ne mogu dalje uglavnom, pogotovo bez prevoza, a većinom se i druže sa komšijama.
April 18, 20205 yr On 18. 4. 2020. at 20:15, levi said: od sledeće nedelje će moći da izlaze posle 18. za počeak tri dana u nedelji, a posle svaki dan Znam to, ali ako je sve tako ok, zašto da ljudi ostanu zatvoreni u kućama? Uostalom kako će na izbore, ako ih ne pusti napolje?