Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Skoro sve odluke je donosio on vodeci se svojim interesima,ovde kao da je AV pre mesec dana dosao na vlast,pa ga ne znamo.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

19 minutes ago, chandra said:

Na osnovu cega, Leia? Sta znas o Konu sto mi ne znamo? Gde je covek dokazao svoju strucnost i to da je najbolji moguci izbor? Sta je to sto ti u njegovom iskustvu, biografiji, stazu, uliva poverenje? Ozbiljno te pitam, nije nikakav svadjalacki poriv u pitanju niti a priori malicioznost prema Konu licno.

I ono sto sam te vec vise puta ranije pitao - koji deo mera koje su uvedene mislis da je preporuka Kona, a koji deo je vlast donela uprkos Konu?

https://mondo.rs/Info/Drustvo/a1295158/Korona-virus-ne-zatvaraju-se-skole-jos.html

Kon: Deca ne prenose infekciju, ali razumem strah roditelja

1 minute ago, keitel said:

Već smo demistifikovali ovu epizodu. Kon je priznao da je lagao, tj. da je htio da okuži djecu i da stvara kolektivni imunitet a nije htio to tako da izgleda u javnosti.

e da, a super mi je to sto svi kad pricaju o skolama govore o deci koja ce dobro podneti okuzivanje, i eventualno bakama i dekama koje bi deca mogla zaraziti, a niko da pomene 120k zaposlenih u skolama koji su... disposable :rolleyes:

2 minutes ago, Aleksija said:

e da, a super mi je to sto svi kad pricaju o skolama govore o deci koja ce dobro podneti okuzivanje, i eventualno bakama i dekama koje bi deca mogla zaraziti, a niko da pomene 120k zaposlenih u skolama koji su... disposable :rolleyes:

Ma to je u svakom slučaju pogrešna procjena, ali je odluka u nešto drugačijem svijetlu nego da u tom trenutku nije znao da su djeca prenosioci.

25 minutes ago, chandra said:

Na osnovu cega, Leia? Sta znas o Konu sto mi ne znamo? Gde je covek dokazao svoju strucnost i to da je najbolji moguci izbor? Sta je to sto ti u njegovom iskustvu, biografiji, stazu, uliva poverenje? Ozbiljno te pitam, nije nikakav svadjalacki poriv u pitanju niti a priori malicioznost prema Konu licno.

I ono sto sam te vec vise puta ranije pitao - koji deo mera koje su uvedene mislis da je preporuka Kona, a koji deo je vlast donela uprkos Konu?

Ja stoti put napisem da ionako Vucic samovoljno donosi sve odluke kad su mere i njihovo sprovodjenje u pitanju, ti i dalje drvis o Konu. 
I Point je odlicno objasnila, evo stvarno ne znam sta bih jos mogla dodati da prevazidjemo ovaj razgovor gluvih.

Nedimovic o Nisu (Juzne vesti):

Predsednik Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug Branislav Nedimović tvrdi da je epidemiološka kriva u Nišu u padu i da se do srede i četvrtka može potpuno “umiriti”, a uveren je da će jedna pomoćna bolnica biti uskoro zatvorena.

Ministar Nedimović navodi da će u Nišu danas između 180 i 200 izlečenih otići kući, uz najavu da će tako biti i sledećih dana.

Hm...jutros je bilo da ce izmedju 100 i 150 biti otpusteno, sada (clanak objavljen u 20:09) izmedju 180 i 200. Lepo bi bilo da jave koliko je danas otpusteno posto se dan polako privodi kraju.

Trenutno imamo više izlečenih nego što imamo novopridošlih. Primera radi, juče je u Domu zdravlja u Nišu urađeno 100 testova od kojih je deset bilo pozitivnih, a ranije je to bila situacija sa 40, 50 pozitivnih - istakao je ministar.

Ovo je cini mi se prvi put da objavljuju broj testova obavljenih u Nisu, nadam se da je ovo tacno, ali u clanku objavljenom posle konferencije u 15:00 pise:

U prvivremenim bolnicima u Nišu je ukupno 771 osoba, što je za 127 pacijenata više u odnosu na juče.

Ako je od 100 testiranih u Domu zdravlja u Nisu 10 pozitivno, mozda su novopridosli testirani negde drugde, ne znam kako ide procedura za pacijente koji nisu iz Nisa.

Ministar je naveo da je situacija u Domu za stare Kulina u Opštini Aleksinac i u Trbunju pored Blaca pod kontrolom.

Nedimović je rekao da su svi iz Doma za stare Kulina stavljeni u karantin, a da je u Trbunju 20 zaposlenih koji su pozitivni, dok među štićenicima nema zaraženih.

Pre par dana bilo je 109 pozitivnih u Trbunju, a sad nema nijednog korisnika. Kakve su to testove koristili ili kako su testirali prvi put? Nadam se da su ovog puta rezultati testiranja verodostojni. Zaposleni su se zarazili, ali su uspeli da sacuvaju korisnike od zaraze, to deluje pomalo cudno, ali ako vec ima zarazenih, dobro je da se zaraza nije prosirila na korisnike.

Sve u svemu, ostaje nam da se nadamo da je Nedimovic u pravu i da ce vec sutra broj pacijenata u privremenim bolnicama biti manji.

Edited by Nesh

46 minutes ago, Goranz said:

Tako to obično biva, posle se ispostavi da volite iste stvari, on tebe, ti sebe i sky is the limit...

Mada je verovatnije da bi ta ista stvar bila ideja o likvidaciji izvesnog forumaša.

Pustamo te da patis u neizvesnosti, sta ima zabavno u likvidaciji :fantom:

Evo predsednik kaže, dobio rezultate posle 15h i sve smo bolji i bolji.

Sve je do nas i naše discipline, ali voditeljka ga zabrinula rekavši da su mnogi otišli na vikende...

Policijski čas se pomera na 18h.

Edited by mraki

2 minutes ago, mraki said:

Evo predsednik kaže, dobio rezultate posle 15h i sve smo bolji i bolji.

Sve je do nasi naše discipline, ali voditeljka ga zabrinula rekavši da su mnogi otišli na vikende...

Policijski čas se pomera na 18h.

:laugh:

I to je gromoglasno najavljeno labavljenje mera.

Poziva i gradjevinare da od utorka krenu punom parom na posao. Otvaraju se i gotovo sve zanatske radnje od utorka. Ostale radnje od 27. 4. Restorane, hotele i ostalo izmedju 4. i 11. maja.

Edited by mraki

1 minute ago, mraki said:

Poziva i gradjevinare da od utorka krenu punom parom na posao.

sta, radice u tri smene umesto u dve?

Pa da, spasili smo desetine hiljada penzionera tako što smo dva vikenda proveli kod kuće, sad je sve pod kontrolom.

U prevodu, niti smo tad znali u šta se upuštamo, niti sad znamo. Ali svejedno ćemo to predstaviti kao nevjerovatnu pobjedu. Jer smo skontali da ćemo ovako pocrkati od gladi, a tad je malo gadno dobiti izbore. 

Background Picker
Customize Layout