April 18, 20205 yr 40 minutes ago, Milošica said: Pa i nisu Hrvatska i Slovenija mnogo bolje,ako pogledamo broj mrtvih na milion stanovnika. I ako verujemo podacima.
April 18, 20205 yr 42 minutes ago, theanswer said: Problem je što ljudi često idu iz krajnosti u krajnost za bilo šta na svetu a sredina je zlatna™. Dakle, ako je cilj svega ovoga bio da se izbegne scenario iz Italije, Francuske, Španije, Belgije i Holandije recimo, znači ne pričamo o zemljama trećeg sveta onda je posao dobro odrađen, to smo izgleda uspeli. E sad, imali smo 2week notice gledajući situacije pa bi neki scenario ovde takav zaista bio katastrofa i za vlast i za struku i sve nas zajedno. Pošto ako ništa nisi uspeo da uradiš a video si šta se dešava onda je stvarno mnogo čak i za ove što nas jašu sada. Ako je cilj bio da budemo među prvima na svetu gde opet ima mnogo razvnijenijih zemalja od nas u svakom smislu pa makar bile one i u okruženju, onda nismo uspeli. E sad, ljudi treba da pođu od sebe i svoj doom and gloom projektuju u realnosti. Opet ću da kažem da je frapantno da ljudi koji ovde pišu i koji se svaki dan nastavljaju od kad ovaj forum postoji ili barem od kad sam ja na njemu o tome kakvo je stanje u ovoj državi katastrofalno, da oni sad očekuju od ove države da se mi ponašamo ko Nemačka, Slovenija, Hrvatska. Znači ili ljudi imaju previše poverenja u ovu državu ili taj doom and gloom kad pričaju o drugim temama i nije toliko iskren.. Ova situacija potvrđuje otprilike ono što većina ljudi i zna da je BG država za sebe, a da je Vojvodina za južno od Beograda ono što je Beograd za Vojvodinu verovatno u smislu razvijenosti. Što južnije to tužnije jbg. Hoću da kažem da je Kikinda na početku bila Ćuprija, Ćuprija bi bila Ćuprija na kubni. to me nervira uzasno. i nije to samo PPP. prvi dan, Kon je bog, Kon je car, vidi kako je opleo Vucicu, eeeee, konacno neko ko ima stav, zna covek posao ocigledno. drugi dan, Kon je picka, Kon je podguzna muva, ni s od struke, fuj kakav je. a mere i rezultati isti i prvi i drugi dan... uopste se ne ostavlja mogucnost da je on epidemiolog, da politicki nije odredjen i da radi posao najbolje sto zna(sto i dalje mislim nije dovoljno dobro, ali u odnosu na ostatak sistema, on je za njih Nemacka i Japan kombinovano). klasican srpski narativ. a najgore od svega sto @harper ispade najnormalniji i najstalozeniji na celom forumu
April 18, 20205 yr 7 minutes ago, Frank Pembleton said: Jel imaš pojma šta je to bilo u NS sa dvojicom medicinara koji su zaraženi kojima su pretili tužbom zbog nesavesnog rada itd... ... Shiit has hit the fan... nemam pojma, nisam ni cuo za to. sa koje su klinike znas li? cudno bi mi bilo da su sa infektologije. juce sam pricao sa prijateljem koji je anesteziolog, tamo je od pocetka, nije mi nista spomenuo u vezi sa time.
April 18, 20205 yr Inače PrePo veli da je prestolonasljednik sinoć bio na Sajmu sa 8 Kobri, prespavali i jutros otišao kući. Ovakvi seljački detalji su mu češće tačni od netačnih, za razliku od ovih geopolitičkih tvrdnji na visokom nivou.
April 18, 20205 yr Crvkva u selu iz kog sam rodom sutra najopuštenije organizuje jutrenje i liturgiju, objavili na FB.
April 18, 20205 yr 31 minutes ago, Frank Pembleton said: Ovo sa izveštajem bi bilo dobro iz više razloga. Dobro bi bilo da se zabeleži da je osnovano i ako bi bili dovedeni neki tutumraci od struke da se vidi da li bi to prošlo bez reakcije ostatka kolega. I ako bi se ovi nalupetali da ostane zabeleženo. Ako bi doveli ozboljne stručnjake koji bi napravili ozbiljnu analizu, to je plus sam po sebi. Nisam siguran da li je prva varijanta veća šteta od nepostojamja bilo kakve analize... ... Shiit has hit the fan... Ko god da je doveden™ , rezultat bi bio isti ili gori, jer Vucic. Ali lepo je mastati...
April 18, 20205 yr 2 minutes ago, theanswer said: Crvkva u selu iz kog sam rodom sutra najopuštenije organizuje jutrenje i liturgiju, objavili na FB. nadam se da ce sve gradjane da pohapse zbog nepostivanja policijskog casa. ne popove, samo idiote sto ce da idu da ljube kasiku. mozda ih opameti sedenje u zatvoru dok pop mlati po uskrsnjem rucku
April 18, 20205 yr Prekoputa moje kuće četvoročlana ekipa roštilja baš sad, a dvojica od njih su panduri. Kače storije, pa tako znam da su acabi tamo. Edited April 18, 20205 yr by napadaj
April 18, 20205 yr 22 minutes ago, freakns said: a najgore od svega sto @harper ispade najnormalniji i najstalozeniji na celom forumu niti je najgore niti je za čuđenje da on bude u toj grupi. ja bih pomenula kumsa, na primer. naravno - uzorak ti je među ljudima koji redovno pišu i izjašnjavaju se na ovoj temi. a to su uglavnom oni koji pišu jer su uznemireni i tako olakšavaju sebi, potom kukumajko-srbija-govno-know-it-all likovi koji su upravljanje vanrednom situacijom evt videli na filmu, ali ih to ne ometa da učitavaju beskrajne političko-fantastične težnje u realnu strukturu koja je ispošćena lošim rukovođenjem, nedostatkom materijala i opreme za masovno testiranje, kao i kašnjenjem od (po mojoj laičkoj proceni) jedno 2 nedelje (budući da su naši nulti slučajevi gotovo izvesno iz februara). odlaženje iz (emotivne) krajnosti u drugu krajnost, fiksacija na ma kog pojedinca (u ovom slučaju na Kona) za nešto gde odluku raspravlja ceo štab i na kraju donosi vrh vlasti, a sprovode zdravstvena, vojna i policijska struktura, jedna je od lampica da se mi vođa spasitelja nećemo rešiti nikada.
April 18, 20205 yr 7 minutes ago, freakns said: nadam se da ce sve gradjane da pohapse zbog nepostivanja policijskog casa. ne popove, samo idiote sto ce da idu da ljube kasiku. mozda ih opameti sedenje u zatvoru dok pop mlati po uskrsnjem rucku Sumnjam da se tek tako može opametiti neko ko je ubeđen da se tom kašikom ne može prenosti zaraza, metar dana izolacije bi pomoglo da ne širi zarazu dalje, a šta on misli o tome me baš ne interesuje preterano.
April 18, 20205 yr 10 minutes ago, freakns said: nadam se da ce sve gradjane da pohapse zbog nepostivanja policijskog casa. ne popove, samo idiote sto ce da idu da ljube kasiku. mozda ih opameti sedenje u zatvoru dok pop mlati po uskrsnjem rucku +1
April 18, 20205 yr Ne znam da li je istina, ali znajući vlast sve je moguće.Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
April 18, 20205 yr 20 minutes ago, freakns said: nadam se da ce sve gradjane da pohapse zbog nepostivanja policijskog casa. ne popove, samo idiote sto ce da idu da ljube kasiku. mozda ih opameti sedenje u zatvoru dok pop mlati po uskrsnjem rucku Zasto bi popove odvajali od stada? Sve dzumle u zatvorsku izolaciju.
April 18, 20205 yr 4 minutes ago, pt 2.0 said: niti je najgore niti je za čuđenje da on bude u toj grupi. ja bih pomenula kumsa, na primer. naravno - uzorak ti je među ljudima koji redovno pišu i izjašnjavaju se na ovoj temi. a to su uglavnom oni koji pišu jer su uznemireni i tako olakšavaju sebi, potom kukumajko-srbija-govno-know-it-all likovi koji su upravljanje vanrednom situacijom evt videli na filmu, ali ih to ne ometa da učitavaju beskrajne političko-fantastične težnje u realnu strukturu koja je ispošćena lošim rukovođenjem, nedostatkom materijala i opreme za masovno testiranje, kao i kašnjenjem od (po mojoj laičkoj proceni) jedno 2 nedelje (budući da su naši nulti slučajevi gotovo izvesno iz februara). odlaženje iz (emotivne) krajnosti u drugu krajnost, fiksacija na ma kog pojedinca (u ovom slučaju na Kona) za nešto gde odluku raspravlja ceo štab i na kraju donosi vrh vlasti, a sprovode zdravstvena, vojna i policijska struktura, jedna je od lampica da se mi vođa spasitelja nećemo rešiti nikada. pa ne znam, bilo je ovde bas dobre argumentacije za oba stava, ali bas dobre. jedna od stvari koje se neminovno desavaju kad imamo dva suprotstavljena stava je da forumas s jedne strane diskutuje sa suprotnom stranom kao jedinstvenim entitetom, ucitavajuci svima neke zajednicke karakteristike, iako druga strana okuplja i manje i vise - i nikako - preemotivne, racionalne, obrazlozene stavova... ja i dalje naginjem blago onoj strani koja smatra da je uticaj vucica na kona mnogo vise ostetio nas odgovor nego sto je uticaj kona na vucica sprecio katastrofu. i nikako ne mislim da je av autisticni diktator, moglo bi se reci da su u nekim situacijama drustvene mreze i rejting pobedile kona (sto ne smatram samo po sebi dobrim ishodom, iako se u par slucajeva pokazalo kao verovatno pametnije resenje). jedino sto me zadrzava da kona ne posmatram iskljucivo kao jednog od mnogih koji je usao u av orbitu i izgubio i malo postojeceg intengriteta, jeste par radovanovicevih tekstova - nadam se da ce jednog dana ako niko drugi, bar on, za koga zelim da verujem da ce biti izvor sa krebidilitetom i integritetom, imati priliku da isprica ono sto zna o aktuelnim dogadjajima. inace, nisam bas neki optimista sto se tice relaksiranja mera kod nas, deluje kao da ce biti pirova pobeda. iako se duboko nadam da nisam u pravu, bas sam se uzelela leta...
April 18, 20205 yr 24 minutes ago, Leia said: Ko god da je doveden™ , rezultat bi bio isti ili gori, jer Vucic. Ali lepo je mastati... Na osnovu cega, Leia? Sta znas o Konu sto mi ne znamo? Gde je covek dokazao svoju strucnost i to da je najbolji moguci izbor? Sta je to sto ti u njegovom iskustvu, biografiji, stazu, uliva poverenje? Ozbiljno te pitam, nije nikakav svadjalacki poriv u pitanju niti a priori malicioznost prema Konu licno. I ono sto sam te vec vise puta ranije pitao - koji deo mera koje su uvedene mislis da je preporuka Kona, a koji deo je vlast donela uprkos Konu?