April 18, 20205 yr 14 minutes ago, InvisibleLight said: Prikaz nase situacije iz indexa, vcrs ce vucic da ovom posveti pola sata https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2176008 Kad ga skinu sa aparata, pošto će prvo tamo da završi.
April 18, 20205 yr Meni je jasno da se otvaranje mora desiti širom sveta, pa samim tim i ovde, ta priča dolazi pre svega iz Amerike. Samo onda nekako ispada da je zatvaranje bilo potpuno besmisleno, samo to niko neće priznati. Trebalo je ostaviti skoro sve otvoreno uz odredjene mere opreza, bar bi ekonomska šteta bila manja. Ja stvarno ne vidim po čemu bi kad se krene sa otvaranjem situacija bila bolja od momenta u kom se zatvaralo, ako cirkuliše više zaraženih ljudi a sam virus nije oslabio.Ispada kao opravdanje a nije, zaista...Ja mislim da oni nisu išli na komplet restriktivne mere jer prosto to nisu mogli da sprovedu.Kao ni ove mere što je@chandra naveo iz Španije...Imam ja brdo poznanika koji kukaju na zabranu kretanja ovakvu, a i sami znaju da bi primena mera "propiši restrikcije i kažnjavaj rigorozno" bila ozbiljan cirkus, zamišljam količinu od par hiljada napisanih kazni...Verovatno bi bilo posla i za izvršitelje nekad... ... Shiit has hit the fan...
April 18, 20205 yr 3 minutes ago, chandra said: Pa cekaj sta je njegova uloga u tome? Da bez ikakve odgovornosti predlaze sta mu padne na pamet? Zamisli lekara - bilo kog. On je tu da ti prepise terapiju, ali ti si vlast koja odlucuje da li ces da je uzimas ili ne. S jedne strane njegova odgovornost je da ti prepise najbolju mogucu terapiju. Ako je ne uzimas, lekar ce te skinuti s programa. Ono sto ne znamo - jos jednom - je sta je od sprovedenih mera Kon zapravo predlozio. Ja iz njegovih nastupa ne vidim da je bilo gde pokazao da se ne slaze sa sprovedenim, pa se onda, je li, namece zakljucak da su sprovedene mere u velikoj meri one koje je on preporucio. A rezultat je ova kriva gore koja Jamesu izgleda cudno, a nasi je zovu "svetlom na kraju tunela" i pobedom. Savrseno za Vucica i kliku, imace koga da puste niz vodu.
April 18, 20205 yr 14 minutes ago, precog said: ne mislim da je poredjenje sa zemljama ex yu merenje patke. mi smo bili deo iste zemlje i istog zdravstvenog sistema, i dalje na neki nacin mozemo da se poredimo . takodje i dalje postoji velika cirkulacija ljudi medju navedenim zemljama, tako da je i te kako relevatno pratiti desavanja u komsiluku (naravno sada manje zbog zatvorenih granica). Nije, bolesno je. Relevantno i normalno bi bilo da se rezultati u Hrvatskoj i Sloveniji prate i da komentari budu "bravo, svaka cast, samo nastavite i da izadjete iz ovoga sto je moguce jeftinije". Nenormalno i bolesno je vaditi njihove podatke, koji su za nas relevantni taman koliko i podaci iz Belgije ili Holandije, i zavidno tuliti o tome kako, eto, kad se poredimo cak i sa njima stanje kod nas jadno. Kad neko uporedjuje nsa Spanijom onda je "jebi ga, pa ne mozes da se poredis sa Spanijom", kad se poredis sa Slovenijom onda je to relevantno. Pa, nije relevantno. Ni jedno ni drugo.
April 18, 20205 yr 1 minute ago, chandra said: Pa cekaj sta je njegova uloga u tome? Da bez ikakve odgovornosti predlaze sta mu padne na pamet? Zamisli lekara - bilo kog. On je tu da ti prepise terapiju, ali ti si vlast koja odlucuje da li ces da je uzimas ili ne. S jedne strane njegova odgovornost je da ti prepise najbolju mogucu terapiju. Ako je ne uzimas, lekar ce te skinuti s programa. Ono sto ne znamo - jos jednom - je sta je od sprovedenih mera Kon zapravo predlozio. Ja iz njegovih nastupa ne vidim da je bilo gde pokazao da se ne slaze sa sprovedenim, pa se onda, je li, namece zakljucak da su sprovedene mere u velikoj meri one koje je on preporucio. A rezultat je ova kriva gore koja Jamesu izgleda cudno, a nasi je zovu "svetlom na kraju tunela" i pobedom. Bottomline, sve odluke o merama i njihovom sprovodjenju donosi Vucic, i sve zasluge za trenutno stanje pripadaju njemu. Jebena premijerka drzave mu se obraca sa “shefe”. Ko to ne kapira i razglaba i dalje o integritetu struke taj ocigledno nije upucen u to kako Srbija funkcionise poslednjih 8 godina. A ja evo sedim na terasi i mirisem cvece, i nemam volje da se natezem oko ociglednih stvari...
April 18, 20205 yr Kad ga skinu sa aparata, pošto će prvo tamo da završi.On se večeras obraća opet? ... Shiit has hit the fan...
April 18, 20205 yr 2 minutes ago, Frank Pembleton said: On se večeras obraća opet? ... Shiit has hit the fan... Naravno.Uhapsili danas ribolovce na Tamisu.Samo slusaj veceras kako ce da da kenja o tome,a cunami moze da se gradi za njih ne vazi zabrana kretanja.
April 18, 20205 yr 34 minutes ago, Milosh76 said: Nas nivo je Bosna, Albanija, Bugarska (iako je u EU)... Tu smo dosta dobri, imamo i više registrovanih slučajeva i više smrtnih slučajeva od svih njih zajedno... možemo da izgubimo samo ako Severni Makedonci mučki udare sa leđa.
April 18, 20205 yr 17 minutes ago, James Marshall said: Ok, i Rumuni su u sličnom kanalu, mada njih ima preko 2 puta više od nas, evo stavio sam i njih. je l imaš te krive za broj smrtnih slućajeva normalizovano na 100000 stanovnika? ako da - molim te okači. ----- ovo što naši epidemiolozi kažu da virus slabi i da je sve više lakših slučajeva... ne znam da li su tokom zaključivanja uzeli sve relevantne parametre u obzir (stari zatvoreni, ostali pacijenti se ipak značajno brže preusmere na "da, to vam je kovid i sad vas lečimo", a ne vraćaju se kući uz "to vam je grip", na primer.
April 18, 20205 yr 11 minutes ago, Leia said: Bottomline, sve odluke o merama i njihovom sprovodjenju donosi Vucic, i sve zasluge za trenutno stanje pripadaju njemu. Jebena premijerka drzave mu se obraca sa “shefe”. Ko to ne kapira i razglaba i dalje o integritetu struke taj ocigledno nije upucen u to kako Srbija funkcionise poslednjih 8 godina. A ja evo sedim na terasi i mirisem cvece, i nemam volje da se natezem oko ociglednih stvari... Tačno. I šta teba onda misliti o osobi koja mu te odluke pokriva kao osoba sa stručnim kvalifikacijama i svakodnevno daje hvalospeve?
April 18, 20205 yr 10 minutes ago, Frank Pembleton said: Ispada kao opravdanje a nije, zaista... Ja mislim da oni nisu išli na komplet restriktivne mere jer prosto to nisu mogli da sprovedu. Kao ni ove mere što je@chandra naveo iz Španije... Imam ja brdo poznanika koji kukaju na zabranu kretanja ovakvu, a i sami znaju da bi primena mera "propiši restrikcije i kažnjavaj rigorozno" bila ozbiljan cirkus, zamišljam količinu od par hiljada napisanih kazni... Verovatno bi bilo posla i za izvršitelje nekad... ... Shiit has hit the fan... Ma jasno, ne mislim ovde samo na nas, već na ideju zatvaranja kao takvu. Čini se besmisleno ako dodješ u situaciju da moraš sve otvarati dok imaš goru situaciju nego kad si zatvarao. A nije bilo baš teško predvideti tako nešto, jasno je bilo da je ovo ekonomski neodrživo za bilo koju privredu duže od par meseci. Zatvaranje najviše ima smisla kao kupovina vremena do nekog rešenja, koje ne vidim da je na vidiku. Na kraju će još Švedski model ispasti najbolji.
April 18, 20205 yr Just now, Frank Pembleton said: Kad i odakle? ... Shiit has hit the fan... Pink, 21h
April 18, 20205 yr 10 minutes ago, harper said: Nije, bolesno je. Relevantno i normalno bi bilo da se rezultati u Hrvatskoj i Sloveniji prate i da komentari budu "bravo, svaka cast, samo nastavite i da izadjete iz ovoga sto je moguce jeftinije". Nenormalno i bolesno je vaditi njihove podatke, koji su za nas relevantni taman koliko i podaci iz Belgije ili Holandije, i zavidno tuliti o tome kako, eto, kad se poredimo cak i sa njima stanje kod nas jadno. Kad neko uporedjuje nsa Spanijom onda je "jebi ga, pa ne mozes da se poredis sa Spanijom", kad se poredis sa Slovenijom onda je to relevantno. Pa, nije relevantno. Ni jedno ni drugo. mislim da mi pricamo o razlicitim stvarima. tvoj stav je da neko na forumu ima agendu da nipodastava srbiju time sto koristi podatke o epidemiji iz slovenije i hrvatske i seiri. ja to nisam primetio, ali linija moje argumentacije ide da ne treba da odbacujemo poredjenje sa susjedima i da su njihove brojke i te kako relevatne za srbiju.