Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

4 minutes ago, James Marshall said:

Ni ja ovo ne kapiram, to jedino ako ugasimo komplet virus ali ostavimo i državu i BG pod ključem. 

Pa čovek kaže da je recimo u BG od ukupnog broja testiranih cca 5% bilo pozitivno.

U Jagodini čini mi se je ta brojka 20%.

Naravno da to pravi razliku.

Ed.

Naravno, pretpostavka je da su uslovi za testiranje isti svuda. Onda ova razlika u brojkama dosta govori.

Edited by dùda

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

5 minutes ago, James Marshall said:

Zna se ko je lider u regionu

Kon naravno na ovo kaže da nema smisla uporedjivati apsolutne brojeve, jer ne znamo kako ih vode...

@dùda ok, ali izjava na osnovu toga da se gasi i gubi potencijal virusa zvuči previše smelo...

Edited by mraki

Da, pošto smo se, po ovim apsolutnim ciframa, pokazali kao sjajno organizovan i disciplinovan narod. U zemljama u kojima je krenulo u trenutko već uveliko u niskim dvocifrenim predjelima novootkrivenih, a mi tek treba da preživimo Uskrs. 

da li će se neko od novinara setiti da pita da li u ovaj broj testiranih spadaju i pacijenti po sajmovima koji čekaju 2 negativna testa da idu kući

Upravo tako.
Od ministarstva uglavnom stižu direktive da se nešto odradi, ne znaju da objasne šta tačno i kako to izvesti, ali znaju da mora da bude gotovo odmah, uz detaljan izveštaj.
Svojim privatnim resursima i za svoje pare se radi uglavnom i tokom redovne nastave.
univerzitet je recimo isto pokrio ochi i ushi i shaputao da niko ne chuje - radite shta hocete radite shta hocete. odziv je bio od kupujem sofver za komunikaciju i komuniciram za svoje pare do pravim se mrtav dok medved ne ode. posle nekoliko nedelja su fakulteti stidljivo pocheli da mucaju o guglovima mudlovima timovima, neki su tehnichari imali odmah sve gotovo, neki su pocheli da se snalaze na osnovu prethodnog snalazenja veshtijih svojih nastavnika. onda su se tek rektorat senat i ostali sabori probudili i pocheli da vrishte o unifikaciji sistema i da ne moze da radi ko shta hoce. i naravno, izveshtaji, izveshtaji, shto vishe izveshtaja.

sent from bubamoto

I Veliki Petak, pre svega :fantom:

Just now, mraki said:

Kon naravno na ovo kaže da nema smisla uporedjivati apsolutne brojeve, jer ne znamo kako ih vode...

A, to je znači, Kon u Vučić/Vulin modu - Šiptari/ustaše/balije sigurno nešto muljaju, dok smo mi najtransparentniji, malo lažemo Njemce™ koliko imamo respiratora, malo lažemo o tome kad je virus ušao u državu, malo o tome kako smo opremljeni...

5 minutes ago, Kampokei said:

Na osnovu čega to tvrdi? Zar nije čak i jedan zaraženi u gradu potencijalna bomba, ako je virus već toliko zarazan? Ili je R0 vrednost virusa pala? Ja bih voleo da je tako, ali sam ponešto skeptičan. 

Poruka je vrlo jasna,žele da se što pre otvori glavni grad.Da nam prorade kafići,javni prevoz i da ljudi počnu da rade.A u ove testove lično ne verujem da su pouzdani.Imate čist primer na jednom drugom forumu od čoveka koga danima cimaju jer su testovi nepouzdani totalno.

2 minutes ago, mraki said:

@dùda ok, ali izjava na osnovu toga da se gasi i gubi potencijal virusa zvuči previše smelo...

Slažem se. Ali ipak govori da je zaražavanje u BG usporenije u odnosu na  recimo Jagodinu.

3 minutes ago, gospa buba said:

posle nekoliko nedelja su fakulteti stidljivo pocheli da mucaju o guglovima mudlovima timovima

Univerzitet poslednjih 10 godina ima centar za za elektronsko učenje, samo niko nije mrdnuo prstom da se za to zainteresuje, što sa matičnog fakulteta odakle je to poteklo, što sa ostalih. Tu i tamo poneko, ali sistemski ništa

Jasno je meni da grad treba da počne da živi, i sve to je legit, ali te priče "virus se gasi (evo pojavio se opet i u Vuhanu)", stekli smo kolektivni imunitet što kaže DKT (sa 6000 ljudi, pa neka je i 20 puta više, to je 120000 za čitavu državu, opet minoran procenat), ja zaista ne vidim šta nam mažu oči pričom "pobijedili smo, blizu smo kraja" umjesto da kažu "moramo da nastavimo da živimo", jer sem ako ne zatvorimo BG (što je potpuno neizvodljivo) ja ne vidim kako može da se tvrdi da je BG siguran da nešto spolja neće ući i ponovo izazvati isti ili sličan haos. 

dr kon: "profesor nestorović je jednostavno optimista"

:isuse:

Evo, ponavlja sad da odlično stojimo, to se mora reći.

Jedino ima smisla uporedjivati mrtve u odnosu na broj stanovnika.

22 minutes ago, vememah said:

Hrvatska danas 18 novozaraženih na 694 testirana, a Slovenija 13 novozaraženih na 1250 testiranih.

Mađarska danas 16 mrtvih, ukupno 172 na 1800 zaraženih. 

3 minutes ago, theanswer said:

Mađarska danas 16 mrtvih, ukupno 172 na 1800 zaraženih. 

.. I 50% vise stanovnika

Background Picker
Customize Layout