Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

1 minute ago, dùda said:

Koliko na respiratoru ?

127, 7 vise

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

126 valjda

Edit: Pardon, 127

Edited by Filozof manijak

Evo Kon kaže da se u BG potpuno gasi i gubi potencijal ovog virusa.

Прво је сугерисано да се користе вајбер групе, јер се то и раније користило за комуникацију са ђавима. Међутим за већи обим је неизводљиво, јер не може да се испрати. Онда су самоиницијативно почели да користе Гугл учионице, објашњавају наставницима и ђацима како се користи. Тек кад је то покренуто се неко из министарства сетио да предложи да се користи Мајкрософтов алат, али већини није падало на памет да поново мења софтвер. 

То, заједно са склепаном ТВ учионицом, је добар доказ да министарство просвете па и цела влада нису уопште планирали да може доћи до карантина. 
u realnosti je odziv nastavnika na snadjite se sami bio odlichan. sve shto je usledilo sa ciljem da se sistem naknadno uredi je u najkracem roku postalo mrcvarenje ljudi i resursa.

sent from bubamoto

3 minutes ago, mraki said:

Ne znam zašto tolika fama oko tog procenta, to uopšte nije teško postići ako više testiraš. Testiraj 10k dnevno, i imaćeš sigurno ispod 5%. 

Pa bilo je gadno kad smo na skoro 3000 testova imali 15 posto zaraženih, ovo su ipak koliko-toliko dobre vesti.

4 minutes ago, dùda said:

Koliko na respiratoru ?

126 je rekao ovaj

11 minutes ago, gospa buba said:

shkolama i fakukultetima je prvog dana eksplicitno recheno bukvalno radite shta mozete (bilo shta) sredstvima kojima hocete (bilo kojim). znachi svojim privatnim resursima i za svoje pare. kad je malo odmaklo, onda je pocheo pokushaj unifikacije sistema, ali isto traljavo, jer mu cilj nije bila jednistvena nastava (shto i ne postoji, nije definisano i nije akreditovano), nego da direktori kontrolishu nastavnike, a ministar da pritiska direktore. i svaki dalji razvoj situacije je ishao na tu stranu, da se,.ovaj put ogoljeno, u vistuelnom prostoru reprodukiju tradicionalno neugodnu shkolski odnosi iz zbornice i kuloara, a pricha o deci i shkoovanju se tradicionalno izgubila putem. ministar prosvete mrzi svoj resor, nemojte to da zaboravite

sent from bubamoto

Upravo tako.

Od ministarstva uglavnom stižu direktive da se nešto odradi, ne znaju da objasne šta tačno i kako to izvesti, ali znaju da mora da bude gotovo odmah, uz detaljan izveštaj.

Svojim privatnim resursima i za svoje pare se radi uglavnom i tokom redovne nastave.

8 minutes ago, Milošica said:

304/3462

7 preminulih

Hrvatska danas 18 novozaraženih na 694 testirana, a Slovenija 13 novozaraženih na 1250 testiranih.

3 minutes ago, mraki said:

Evo Kon kaže da se u BG potpuno gasi i gubi potencijal ovog virusa.

Na osnovu čega to tvrdi? Zar nije čak i jedan zaraženi u gradu potencijalna bomba, ako je virus već toliko zarazan? Ili je R0 vrednost virusa pala? Ja bih voleo da je tako, ali sam ponešto skeptičan. 

6 minutes ago, mraki said:

Ne znam zašto tolika fama oko tog procenta, to uopšte nije teško postići ako više testiraš. Testiraj 10k dnevno, i imaćeš sigurno ispod 5%. 

Stvar je u tome što smo početkom ove nedelje uporedo imali i više testiranja i veći procenat zaraženih, da se taj trend održao, ne bi nikako bilo dobro.

Ove sad brojke su OK, pod uslovom naravno da su podaci tačni i da se ona nastala žarišta održe pod kontrolom.

Zna se ko je lider u regionu

Just now, Kampokei said:

Na osnovu čega to tvrdi? Zar nije čak i jedan zaraženi u gradu potencijalna bomba, ako je virus već toliko zarazan? Ili je R0 vrednost virusa pala? Ja bih voleo da je tako, ali sam ponešto skeptičan. 

Ni ja ovo ne kapiram, to jedino ako ugasimo komplet virus ali ostavimo i državu i BG pod ključem. 

Jesu li spominjali ove u NS, pošto je tu bilo nekog prepucavanja sa pokrajinskim sekretarom

... Shiit has hit the fan...

1 minute ago, Kampokei said:

I ja se to pitam. Sudeći po kontekstu, rekao bih da tvrdi samo na osnovu broja zaraženih u odnosu na broj testiranih. 

5 minutes ago, mraki said:

bitno je da se obuhvataju kontakti zarazenih i izoluju na vreme nosioci virusa. mi ne znamo kako ovi nasi to rade pa da tvrdimo da li brojke imaju smisla. ali u principu, ako pravovremeno testiras, manji procenti znace da bolje pratis virus i da smanjujes famozni Ro. Ako testiras nasumicno onda nije previse bitno. 

Background Picker
Customize Layout