Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Sad ćemo da vidimo kako je zamislio tu fakin maturu

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

19 minutes ago, Tresko said:

To sa plazmom je potpuno bezvezna stvar i beskorisna kampanja. Svuda u svetu su to već batalili kao nefunkcionalno spram korona virusa. Znam pouzdano da su u Srbiji neki stručnjaci razvili prilično perspektivne metode, ali pošto nisu podobni sve što su predložili, skrajnuto je.

Već su razvijeni efikasni protokoli u drugim zemljama koji pomažu da se ljudi oporave(hlorokin i druge stvari) i izadju iz krize. Ovde su tim protokolima praktično ispraznili intenzivne nege.

Ali ne, u Srbiji insistiraju na glupostima koje su drugi već napustili.

Utvrdilo se i zašto je respirator nepogodan za ljude koji trpe teške posledice korona virusa(tzv. "staklena" ili "gvozdena" pluća), i glavna je borba da ljude sa takvim stanjem ne staviš na respirator(već da se radi oksigenacija), ali ne, on nastavlja turneju sa respiratorima.

Može nešto više o ovome? Ne mislim o imenima, nema potrebe da se ofiraju ljudi, već o protokolima.

58 minutes ago, Frank Pembleton said:

Ne možemo znati nikad, ali to je ono kao kad čitaš njuz.net. Sama pomisao da je to tako dovoljno govori...

... Shiit has hit the fan...

pa mozemo znati

jer ako je neko u srbiji u mogucnosti da detetu pruzi najbolje moguce uslove onda je to vucic

ako treba izolacija, moze mu obezbediti, ne sobu, stan ili kucu, vec najmanje zgradu za njega

dostupnost lekara takodje

anonimnost, odnosno da nista od toga ne izadje u medije takodje moze bez problema obezbediti

ali jbg, onda ne bi bio velikomucenik

i zato gledamo danila na sajmu "kao sav obican svet"

al u kurcu

pa mozemo znati
jer ako je neko u srbiji u mogucnosti da detetu pruzi najbolje moguce uslove onda je to vucic
ako treba izolacija, moze mu obezbediti, ne sobu, stan ili kucu, vec najmanje zgradu za njega
dostupnost lekara takodje
anonimnost, odnosno da nista od toga ne izadje u medije takodje moze bez problema obezbediti

ali jbg, onda ne bi bio velikomucenik
i zato gledamo danila na sajmu "kao sav obican svet"
al u kurcu
Pa da, ali ne možeš ga kritikovati za to ako je mali stvarno bolestan/zaražen.
Imam piznanicu koja je rekla:
"Imam prazan stan, brat mi je lekar u privatnoj bolnici, on će da me pazi"

Rekli su joj morate na sajam takva je procedura!

48 minutes ago, Tutankamon said:

Bilo bi dobro da ove svoje tvrdnje potkrepis i nekakvim, uslovno receno, dokazima...ja tebi nista ne verujem...od pocetka botujes za vlast na svim temama na kojima si postovao.

Razumem da je jako vazno da od 2006. (jednog prethodnog i ovog foruma) se naglasi da sam bot. Isto tako je vazno da se neka pohvala sistemu odvoji od drzave, jer je drzava neka ruzna bradavica na sistemu.

Vecina nastavnika ce reci da im je drzava samo otezala, da bi se bez nje lakse snasli. Ne znam sta ce nam ta bradavica. Malo tecnog azota i top.

Ono sto je/ce uvek bio/biti problem je evaluacija. E to drzava treba da obezbedi. Objektivnost, postenje... Neki nastavnici ce biti blagi, drugi instistiraju na besmislicama, treci ce biti prakticni, te cemo oz ovog izaci bogatiji za jos jedno iskustvo "ko umije, njemu dvije". Kao sto su u vlast mnogi zalutali, tako su mnogi zalutali u nastavu, a mnogi se gube i na ppp-u.

To je sistem!

I da ne ponavljamo, ja bot, vi zestoka opozicija. Tako ce uvek biti... E sad koliko je ko uspesan od nas...

Sto se bezbednosti na snimanju tice, sve tetkice su imale maske i rukavice, jedna je cekala svakog nastavnika i isto mu davala. Isto vazi za tv ekipe. 

Znam da su dokazi slabiji od slucaja med sestre iz gradske bolnice, jbg necu kaciti slike ljudi sa snimanja...

9 minutes ago, Frank Pembleton said:

Pa da, ali ne možeš ga kritikovati za to ako je mali stvarno bolestan/zaražen.
Imam piznanicu koja je rekla:
"Imam prazan stan, brat mi je lekar u privatnoj bolnici, on će da me pazi"

Rekli su joj morate na sajam takva je procedura!

pa ako jeste, ja upravo izrazavam sumnju da jeste

jeste da deluje prilicno suludo, cak i za coveka o kom pisemo da posalje zdravo dete medju bolesne (makar i sa blagim simptomima)

zato tipujem da je junior to vec "prelezao"

i ove izjave brnabic, vesic & co mi govore u prilog da je sve samo ppp* (politicko propagandni program :fantom:)

*ovo sam sad smislio, izuzetno sam ponosan na sebe :laugh: 

39 minutes ago, renne said:

Sad ćemo da vidimo kako je zamislio tu fakin maturu

Sve je bolje od mature bez

47 minutes ago, Tresko said:

Znam pouzdano da su u Srbiji neki stručnjaci razvili prilično perspektivne metode, ali pošto nisu podobni sve što su predložili, skrajnuto je.

šta?

11 minutes ago, hefaca said:

Sve je bolje od mature bez

naravno da nije

56 minutes ago, Tresko said:

To sa plazmom je potpuno bezvezna stvar i beskorisna kampanja. Svuda u svetu su to već batalili kao nefunkcionalno spram korona virusa. Znam pouzdano da su u Srbiji neki stručnjaci razvili prilično perspektivne metode, ali pošto nisu podobni sve što su predložili, skrajnuto je.

Već su razvijeni efikasni protokoli u drugim zemljama koji pomažu da se ljudi oporave(hlorokin i druge stvari) i izadju iz krize. Ovde su tim protokolima praktično ispraznili intenzivne nege.

Ali ne, u Srbiji insistiraju na glupostima koje su drugi već napustili.

Utvrdilo se i zašto je respirator nepogodan za ljude koji trpe teške posledice korona virusa(tzv. "staklena" ili "gvozdena" pluća), i glavna je borba da ljude sa takvim stanjem ne staviš na respirator(već da se radi oksigenacija), ali ne, on nastavlja turneju sa respiratorima.

Jedno je kod nas šta se radi javno tj oko rejtinga.

Sa druge strane, lekari u pozadini leče onako kako mogu i prate svetske trendove.

Ovo sa plazmom se naravno ne radi niti će. Ali je kao tema za propagandu više nego lelga tm.

Just now, renne said:

naravno da nije

Previse je ucenika sa maksimumom iz skole. Sa maturom, veoma je mali broj ucenika sa maksimumom. Gradivo poslednja 2 meseca moze da se zaobidje.

10 hours ago, gospa buba said:

shkola je ok. ne zahvaljuci. nego uprkos. drzavi.

sent from bubamoto

Upravo tako. U školama još uvek ima ljudi koji znaju posao, imaju entuzijazma i volje da rade više nego što bi morali. Evo jedno prosto pitanje - da li su ovi nastavnici koji su pozvani na snimanje dobili neku dnevnicu? Da ne širim temu unazad, ali da dodam da i klima i podrška koju bi ministarstvo trebalo da obezbedi izostaje godinama unazad. Kompetencije se ugrožavaju sa svih strana, stručna obuka na nivou informativnih kurseva od 1-2 dana i slično. Sada se očekuje da svi utrče u nešto kao što je recimo google učionica, a da nisu imali nikakvu valjanu praksu u tome. Da ne govorim o nekom ozbiljnijem LMS. A google učionica i nije LMS, već kolaborativni alat. Microsoft jeste ponudio Teams i obuku, što je dobro. Ali što neko reče ljudi su se već snašli. U suštini ozbiljne kompanije su spremne da pomažu prosvetu. I ovi izdavači udžbenika su otključali svoja izdanja.

I ovo što se tiče pozitivnih slučajeva u školi u kojoj se snimalo (a svakako i ministrovoj gluposti) možete pročitati u ovom članku ispod (Politika 8. april), koji je čini mi se prošao dosta ispod radara. Koliko vidim nema ga ni u onlajn izdanju, a narednih dana odmah je izašlo nekoliko afirmativnih članaka o uspesima prosvete.

tlSgGmQ.jpg

16 hours ago, Leia said:

Posao struke nije da propisuje i sporovodi mere nego da daje preporuke. To sto se preporuka za svodjenje kontakata na minimum sprovodi tako sto imas pun grad i guzve na sve strane nije zbog losih preporuka struke nego zbog neorganizovane i nesposobne vlasti.
Mozda mislis da je trebao Kon licno da razjuruje i opominje ljude da drze distancu, ili da proverava da li se postuje zabrana poseta u starackim domovima, ne kapiram?

Leia, ali to ga/je ne oslobadja odjegovornosti. Malo se previse potencira ta razdvojenost struke od vlasti - nje ima samo formalno. Kao sto su i nacelnici klinka po Srbiji svi od reda potpisnici onog apela podrske psihu. Pa ti biraj, jesu li struka ili politika.

Hocemo li ikada saznati sta je bila preporuka struke? Mislim, da treba da se drzi distance, za to nije bas potrebna neka preterana strucnost u ovom slucaju. Valjda je struka trebalo da se izjasni izmedju razlicitih modela (potpuna zabrana izlaska za sve, zabrana za sve osim do najnuznijih servisa, nemacki model, svedski model, pa isto za zatvaranje skola, i tako dalje). Za to struka bi morala da ima informacije o tome gde su zarista, da prati kako se sire, vremenske skale, kapacitete bolnica i tako dalje. Dakle, mi zapravo ne znamo sta je struka predlagala ni na osnovu cega, ali znamo sta je vlast propisala. A to je potpuna debilana. 

Dobili smo potpunu zabranu kretanja za starije, ali ne i za njihove ukucane. (Kao da se virus ne prenosi medjugeneracijski?)

Dobili smo model "najrigoroznijih mera" nocu, uz vrlo liberalne mere danju. Svedska prepodne, Koreja popodne.  (Kao da korona ima radno vreme kad se siri?)

Dobili smo sprdnju sa setanjem pasa. (Kao da je bolje da se svi kuckari nadju u isto vreme u parku nego da raspodele na 24h)

Dobili smo gomilanje penzionera u ponizavajucim nocnim redovima (Kao da oni jedni drugima ne mogu da prenesu virus)?

Dobili smo nepotrebni sajam za ljude kojima bi bilo mnogo bolje da sede po kucama. (Vecina njih je asimptomatska, sta koji kurac rade na sajmu?)

Dobili smo izmestanje verskih okupljana s vikenda na radni dan. (Kao da koronu boli kurac da li je bas uskrs ili je dva dana ranije?)

Dobili smo zajebanciju s testovima gde se rezultati cekaju danima i gde nema sistematskog testiranja (sve brojke govore da je zarazenih izmedju 2 i 4x vise od registrovanih).

Dobili smo psihopatu koji siri paniku, urla, preti, pa kleci na kolenima, pa preklinje, pa place, pa optuzuje, kucice, gasterbajtera, koga stigne, pa se busa u grudi i slika s respiratorima.

Dobili smo struku koja se u to ludenje i sizenje odlicno uklopila - jer, oni samo daju preporuke. Posle pet nedelja mozemo li da se odlucimo izmedju Svedske i Koreje? Sta kazu Kon i struka? Nas originalni pristup, reklo bi se, za sada ne daje rezultate.

Pa jebem im mater svima da im jebem. Kon ako nije znao u sta se upusta i s kim ima posla, onda nije los strucnjak, vec kompletni retard. Ako je znao, i ako su ove mere zapravo njegovo umno delo, onda je jos veci debil.

Razumem da je jako vazno da od 2006. (jednog prethodnog i ovog foruma) se naglasi da sam bot. Isto tako je vazno da se neka pohvala sistemu odvoji od drzave, jer je drzava neka ruzna bradavica na sistemu.
Vecina nastavnika ce reci da im je drzava samo otezala, da bi se bez nje lakse snasli. Ne znam sta ce nam ta bradavica. Malo tecnog azota i top.
Ono sto je/ce uvek bio/biti problem je evaluacija. E to drzava treba da obezbedi. Objektivnost, postenje... Neki nastavnici ce biti blagi, drugi instistiraju na besmislicama, treci ce biti prakticni, te cemo oz ovog izaci bogatiji za jos jedno iskustvo "ko umije, njemu dvije". Kao sto su u vlast mnogi zalutali, tako su mnogi zalutali u nastavu, a mnogi se gube i na ppp-u.
To je sistem!
I da ne ponavljamo, ja bot, vi zestoka opozicija. Tako ce uvek biti... E sad koliko je ko uspesan od nas...
Sto se bezbednosti na snimanju tice, sve tetkice su imale maske i rukavice, jedna je cekala svakog nastavnika i isto mu davala. Isto vazi za tv ekipe. 
Znam da su dokazi slabiji od slucaja med sestre iz gradske bolnice, jbg necu kaciti slike ljudi sa snimanja...
Sad ja da ti kačim slike sa fb i insta kako se ekipa hvali da kidaju nastavu, sve bez maski i rukavica...

3 hours ago, Caligula said:

Bravo za presek stanja, a ovo u boldu je simbol naseg beznadja i projekcija nase sudbine kao naroda. Pocev od Tome grobara koji je poslao pismo na fejsbuk pa do ovog vepra koji je (EJ!) ministar prosvete. Djindjiceva vlada je bila jedina koja je nesto pokusala u pravcu razumevana danasnjeg sveta, Djidjic licno zapravo. Sve pre i posle toga je vasar nekompetencije i neznanja. Svaka cast btw. prosvetarima koji su se odvazili pred kamere, jer niti je to njihova vokacija niti njihov posao da se video prezentuju. Oni su ovde svetla tacka.

Sto se Kineza tice, neka su nasi uzeli od njih doktrinu ali aman onda neka je sprovode. U sustini, bilo koja smislena doktrina bi radila ako se sprovodi. Ovo sa kinezima, sajmovima etc. je ocigladno zamazivanje ociju, kao i sve drugo u Srbiji.

Hvala ti. Što se Kineza tiče oni mogu da budu i svet za sebe ako to žele. Ali ovi naši nikako ne propuštaju priliku da nas deklarišu kao azijsku despotiju sa nekim našim specifičnostima  - siromašni smo, mali, zemlju vode barabe bez mozga, a o viziji i da ne govorimo.

Background Picker
Customize Layout